Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 00:55:41
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Отново на училище! 16- 22.09.2013
Страници: [
1
]
2
3
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Отново на училище! 16- 22.09.2013 (Прочетена 18665 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Отново на училище! 16- 22.09.2013
«
-:
септември 16, 2013, 15:45:55 »
Честита учебна година на всички ученици и учители! Нека има много заслужени шестици, пълни класни стаи и желание за знание!
Днес беше лудница, ходихме по магазини, направихме най- вече снимки и много се смяхме...
16.09.13.JPG
(54.68 KB, 532x400 - видяно 312 пъти.)
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
Re:Отново на училище! 16- 22.09.2013
«
Отговор #1 -:
септември 17, 2013, 07:09:22 »
добро утро
добрах се до компютъра и аз
днес съм на дълги лекции, вчера хич не съм ходила да посрещам началото, а вместо това работих 12ч хахаха ама какво да се прави
Пожелавам си да ми е успешна, лека годината и да ме освободят от гадните упражнения по патоанатомия
че голям страх са ми
Днес е мн хубав празник, най-добрата ми приятелка се казва Надежда
нали чака бебче и съм й купила една хубава блузка с бебе нарисувано отпред за бъдещи мами;
Иначе ще ми липсва четенето на книги когато почна пак с тия лекции, сега довършвам една за която ви бях споменала, супер приятно ми е като пътувам да я чета ... попадам в др. свят и точно това имам нужда
Преди няколко дни намерих дисковете с видеото от сватбата ни - любителско, но пък дълго снимано, бяхме ги позагубили; и седнах да ги гледам до късно вечерта
голям смях, припомних си мн моменти;
Хубав ден
Активен
svekarva
«
Отговор #2 -:
септември 17, 2013, 07:35:32 »
Ммммммм, благодаря за кафето!
Наистина днес е много хубав празник - честито на всички именници, а ние нека да вярваме и не губим надежда за Божията любов и мъдрост в нас. Ей, колко сериозно звучи
. Ама така е, като съм гузна от вчерашното преяждане с торта от РД на съпруга.
_Ezra_
, да ти върви по вода учебната година! Не се съмнявам, че пак ще те освободят от патоанатомията, ти си знаеш как да го кажеш
Къде сте, пенсионирани булки?
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #3 -:
септември 17, 2013, 09:12:43 »
добро ютроо и от мен
. напоследък сме доста несериозни с писането излагаме се чак
_Ezra_
честита нова учебна година и да ти върви по вода
На мен винаги ми е било интересно колко много се вълнувате тук за първия учебен ден. при нас въобще ги няма тези неща. Първия учебен ден почва на 01,09 и въобще не носим букети на класните и учтителките, само за първи клас знам че има някъква церемония и туй е
. Но вчера ми беше толкова готино и шарено докато карах покрай училищата. пълно с развалнувани дечица с букети, опашки покрай цветарските магазини, разкош :–)
Айде лек и успешен ден. Дано повече пенсионерки да се включат тази седмица
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #4 -:
септември 17, 2013, 09:38:29 »
Хоп, ето ме и мен! Нали не сте ме забравили
Последните 2 седмици бях на гости на свекървата, а там нямам достъп до интернет. Прекарах си много добре, поглезиха ме подобаващо. Ядох домашна лютеничка
, почетох книжки, разходки, изобщо пълен релакс. Тумбалака расте ли расте и вече се подготвяме с покупките за бебчо. Таткото работи неуморно на няколко смени и все не ни остава време да се видим. Малко се е шашнал около появата на бебето, та май в повечето случаи аз го успокоявам, че всичко ще е наред, вместо той мен
Днес съм именничка и почерпката за деня ще е от мен!
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #5 -:
септември 17, 2013, 09:43:26 »
честит имен ден на празнуващите!
Мен хич не ме вълнува 15 ти септември, ходех на училище с неприязън от 1 до 7ми клас, а после в френската си ми беше кеф, ама късно чадо..
По ме вълнува първият учебен ден в Софийския, за мен това е прекрасен период от живота ми.
Получих доста дрешки подарък от братовчедките ми и съм много доволна, сега ги редя по закачалките и ги съчетавам, да видим какво ще роди вдъхновението ми .
Тази седмица ми се очертава като приятна, с много срещи с различни познати и приятели.
Лек ден на всички !
Активен
svekarva
«
Отговор #6 -:
септември 17, 2013, 11:57:32 »
хехех,
Еми
, тези кренвирши наистина стават само за украса. Нашата убавица даже и не си прави труда да ги подуши. В замяна на това яде пауч говеждо с диня и заешко с моркови
/не се знае дали заекът е ял морковите или са ги добавили после и дали говедото е хрупало диня/.
AliTia
, ЧИД! Да си носиш с гордост името и да си жива и здрава! Сега нека се шашка таткото, после да е спокоен. Ама не ми се вярва, често са съвсем шашнати и все едно има две бебета вкъщи
Сега ли правихте лютеницата? Аз един единствен път правих и повече не се хващам. Тогава тъкмо бях родила и най- добрата ми приятелка /така казаха на последната сватба - свекървата е най- добрата приятелка на булката/ изпрати един чувал чушки. Чистенето иди- дойди, може и легнала да го правиш, ама печенето беше ужас. С чушкопек, на терасата... Ама те едни чушки, македонски
, големи като тикви...не се хващат в чушкопека и до половината. Три дни проклинах и не зная с какъв акъл не ги изхвърлих. Ама нали, пени се, не пени, ке го ядем, оти пари са се давали...Върхът беше когато сложих всичко в една тава на котлона да го смесвам и сгъстявам. Като взе да пльока оная ми ти лютеница и да хвърчи вряло олио
И до ден днешен го помня и ми е по- ужасен спомен дори и от ревящо гладно новородено бебе със стафилококова инфекция за разкош.
Мариолка, нещо в последно време се преиграва първия учебен ден. Вече не се и опитвам да разбера децата, имат си съвсем други приоритети. То бяха чупки, то бяха пози вчера пред фотоапарата, не е за разправяне. Тези момета ми отнеха сума време докато решат на коя снимка са излези най- добре
Активен
emmmmmy
«
Отговор #7 -:
септември 17, 2013, 15:12:47 »
бях днес на изложба безплатна по случай празника, в двореца. Много яко, култура без пари обожавам
.
Свекс, то днешните котета са като днешните деца, на 4 години може да те напсува и да различи събуей от домашен сандвич.... повечето съвременни деца ми се виждат меко казано прерасли, като малки старци са, емоционално, физически и разлигавеност.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #8 -:
септември 17, 2013, 15:18:39 »
али, честит ти празник - нека ти носи много радост хубавото ти име
сигурна съм че чудно си си починала тия дни
аз се завърнах от лекции и имам куп неща за правене ...
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #9 -:
септември 18, 2013, 11:57:09 »
Здравейте
Аз тази седмица имам много работа по дисертацията и никакво желание да я свърша
По този повод на работа се занимавам с допълнителни неща без никой да ме кара, а вечер следя разни реалитита, за което мъжа ми ме бойкотира и стои в другата стая
emmmmmy
, споделям чувставата ти за първия учебен ден, и аз в гимназията се поосъзнах, а годините в СУ бяха толкова хубави, че още съм си свързана с университета
Дано днес напредна малко повече, макар че вече 1ч, то половината ден минал
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #10 -:
септември 18, 2013, 13:25:38 »
Благодаря за пожеланията! Изкарах си един наистина много емоционален ден!
Свекърва
, относно лютеницата, всичко затътрихме на село и там се мацахме. Чушките ги пекохме на тенекия на огън, там варихме и самата лютеница и заваряхме бурканчетата. Честно казано ми беше много интересно, нали съм си градско чедо и все на котлона, точно по начина по който описа сме варили лютеницата. Ама селската стана
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #11 -:
септември 18, 2013, 16:35:06 »
еее вие нищо не знаете какво е в септември целия град да мирише на печени чушки и на всички ръцете да са им червени от белене на чушки
. Толкова се радвам че не ми се налага да бела чушки, майка ми ония ден ми писа по скайп, айде че не смогваме да ги обелим
. При нас си е традиция зимнината да се подготвя вкъщи. Имаме си всички едни тенекиени кюмбета, събират се съчки и пръчки и се пали огън. Даже не са чували за чушкопек, аз първи път тук видях, предложих и на майка ми и тя веднага аууу ток ще харча
. Сакън някой да купи туршия или лютеницаот магазина. Ей са живот и здраве другата седмица и ние ще се запасим с домашен айвер( айвера си ми е любим) и лютеница
понататък и с туршийка
Аз съм болничка, имам температурка
, дадоха ми 3 дни болничен, но се очертава утре да хода до офиса за няколко часа, че пуснах колегата в отпуска има рожден ден
. Все се разболявам в най-неподходящо време
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
«
Отговор #12 -:
септември 18, 2013, 17:34:01 »
Доста е оредяла темичката
На мен тая седмица ми е малко странна и все си мисля, че е четвъртък
Моя милия го изненадаха с една далечна командировка тази седмица и утре заминава. Отвикнах да пътува и нещо ми е кофти като зная, че няма да го има няколко дена.
Като прочетох за лютеницата и ми стана много мило - и моите баба и дядо всяка година правят лютеничка от както се помня и тази са направили
Преди като бяхме по-малки помагахме с печенето и беленето на чушките и с рязането на доматите - беше много забавно. Те пекат чушките на ламарина на огънището, за да става по-бързо.
Свекърва, благодаря за поздрава от неделя
Али, честит имен ден със закъснения
Да ви почерпя с една тортичка, че много ми се е прияла шоколадова торта, ама все не ми остава време да направя
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #13 -:
септември 18, 2013, 18:53:33 »
mariola85
и аз съм израстнала с правене на зимнина - по цяло лято всяка събота по план график се прави нещо и няма мърдане. Те нашите и до сега си правят и като имаме време ходим да помагаме, ама от лютеницата най-много се скатавам, че по тъмно я почват. Ама пък друго си е домашното
а ти да се оправяш по най-бързия начин
ma6ka_
потекоха ми лигите от тая тортичка
Активен
emmmmmy
«
Отговор #14 -:
септември 18, 2013, 19:41:43 »
аз от последните изцепки стомашни не ми се и поглежда торта.
Ама на вас да ви е сладко.
В зимнина не се включвам, ако ме искат за помощ
, по-скоро предпочитам да си купя от магазина, но не и да правя домашна. Напоследък намазвам лютеница и сладко домашно, нямам против.
Активен
Страници: [
1
]
2
3
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче