Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 18:35:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Дреболийки 18
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дреболийки 18 (Прочетена 156546 пъти)
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
Re:Дреболийки 18
«
Отговор #90 -:
октомври 20, 2013, 06:06:11 »
Искам да попитам малко глупав въпрос,но възглавничката за халки и кутията за пари - задължително ли е да се купуват?
Особено възглавничката не разбирам дори за какво по-точно трябва и кой я носи?
Активен
rujka
Ентусиаст
«
Отговор #91 -:
октомври 20, 2013, 08:19:19 »
Разбира се, че не са задължителни
Възглавничката основно се използва ако има изнесен ритуал и примерно пръстените стоят там, докато някой чете нещо, за да може после да ги вземете от нея и да си ги сложите
То дори не е задължително да е възглавничка, може паничка или ако щеш дръвче
А може и просто да няма нищо, изцяло от теб зависи
А кутията за пари е по-скоро за твое удобство, да не се чудиш къде да слагаш всичките пликове, защото пък това си е голям проблем
Да не говорим, че има и хора, които дори не се сещат да вземат пликове и решават просто, че ще ти дадат парите на ръка - тогава не върви да ги оставиш просто някъде на маса с подаръци (както впрочем и пликовете) и наистина е по-удобно да са на едно място. Никой няма да тръгне да отваря кутията, няма как да се злоупотреби
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #92 -:
октомври 20, 2013, 13:46:36 »
Цитат на: rujka в октомври 20, 2013, 08:19:19
Разбира се, че не са задължителни
Възглавничката основно се използва ако има изнесен ритуал и примерно пръстените стоят там, докато някой чете нещо, за да може после да ги вземете от нея и да си ги сложите
То дори не е задължително да е възглавничка, може паничка или ако щеш дръвче
А може и просто да няма нищо, изцяло от теб зависи
А кутията за пари е по-скоро за твое удобство, да не се чудиш къде да слагаш всичките пликове, защото пък това си е голям проблем
Да не говорим, че има и хора, които дори не се сещат да вземат пликове и решават просто, че ще ти дадат парите на ръка - тогава не върви да ги оставиш просто някъде на маса с подаръци (както впрочем и пликовете) и наистина е по-удобно да са на едно място. Никой няма да тръгне да отваря кутията, няма как да се злоупотреби
Мерси за отговора! Аз днес бях до сватбения център София и си накупих доста нещица.
Реших да не е възглавничка и взех нещо като малка кошница за халките. Иначе взех късметчета с кошница за тях. Също така купих менче, бъклица и подаръчета за гостите. Поръчах си ги с панделки с имената ни,но за тях има отделна тема в форума.
Доволна съм доста. Ще кача снимки в галерията. С малките нещица съм готова. Въй как после след време няма да ми се занимава с тези неща.
Няма да имам време!
Иначе сега като помислих повече наистина ще трябва кутия за парите.
Активен
Бела
Ентусиаст
Публикации: 124
Моят съпруг е моят свят!
«
Отговор #93 -:
октомври 20, 2013, 15:00:13 »
Халките могат да се поставят и в цвете !Стои много красиво ,зависи с какви цветя ви е сватбата .
п,с, иии ,верно ли има все още хора,които да не слагат парите в пликове ?А за кутията и аз съм ЗА ,отделно тя стои като много добър аксесоар ,ако е в точните цветове
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #94 -:
октомври 21, 2013, 08:12:38 »
Аз от тук си харесах една възглавничка с календар на месеца и датата в сърчице. Още се чудя дали да го правя в някоя агенция за печат или да си го избродирам
Искам да ви питам при положение, че гостите са около 100, колко късметчета е подходящо да се хвърлят? И 50-60ст. за късметчета много ли е? Харесах си едни много красиви, които си имаха и малки пръстенчета на джуфката и се отказах от идеята аз да ги правя
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #95 -:
октомври 21, 2013, 08:43:24 »
Цитат на: blackisback в октомври 21, 2013, 08:12:38
Аз от тук си харесах една възглавничка с календар на месеца и датата в сърчице. Още се чудя дали да го правя в някоя агенция за печат или да си го избродирам
Искам да ви питам при положение, че гостите са около 100, колко късметчета е подходящо да се хвърлят? И 50-60ст. за късметчета много ли е? Харесах си едни много красиви, които си имаха и малки пръстенчета на джуфката и се отказах от идеята аз да ги правя
Не мога да ти кажа на 100% дали е много като цена,защото си зависи от бюджета и възможностите на всеки. Аз лично купих 50 късметчета за по 0,40 стотинки и съм повече от доволна. Все пак аз не смятам,че за тези мъничките неща трябва да се изхвърляме супер много. И аз някъде ще имам може би около 100 души на сватбата,но повече късмети не мисля,че ми трябват. Но ти си прецени най-добре как искаш да е и дали можеш като пари да си го позволиш.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #96 -:
октомври 21, 2013, 09:04:02 »
късметчета на сватбата трябва да се колко годините на булката. Ако годините са четни се добавя още едно късметче.
Относно цената, мисля че е леко скъпичка. Като имаш в предвид че вътре слагат 1 стотинка, и малко жито, ти се оказваш да плащаш за една стотинка 50 стотинки. Както е казала
misspanda
това наистина си е дреболийка и не трябва много да се изхвърляш за нея, това нещо както и много други ще останат незабелязани от гостите .
Аз моите поръчах от тук. струват 0,25 стотинки, имат страшно много дреболийки на достъпни, даже ниски цени, и с покупка над 99 лева доставката ти е безплатна.
http://www.svatba-bg.info/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=12&Itemid=7
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #97 -:
октомври 21, 2013, 09:10:13 »
Тези, които си ги показала, са доста мънички. Тези, които харесвах аз имат доста повече пълнеж - стотинка, жито и бонбони. Големи са и на джуфката имат пръстенчета. Наистина цената ме притеснява, защото има и по 25 стотинки (тоест двойно), но явно ще трябва да са 25. И общо ще излезнат 12,50лв., което и едно излизане в пицария не е. Чудя се дали да не си ги направя сама на ръка, по-евтино ще излезе, ама не знам дали за 12лв. си струва труда.
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #98 -:
октомври 21, 2013, 09:18:03 »
Цитат на: mariola85 в октомври 21, 2013, 09:04:02
късметчета на сватбата трябва да се колко годините на булката. Ако годините са четни се добавя още едно късметче.
Относно цената, мисля че е леко скъпичка. Като имаш в предвид че вътре слагат 1 стотинка, и малко жито, ти се оказваш да плащаш за една стотинка 50 стотинки. Както е казала
misspanda
това наистина си е дреболийка и не трябва много да се изхвърляш за нея, това нещо както и много други ще останат незабелязани от гостите .
Аз моите поръчах от тук. струват 0,25 стотинки, имат страшно много дреболийки на достъпни, даже ниски цени, и с покупка над 99 лева доставката ти е безплатна.
http://www.svatba-bg.info/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=12&Itemid=7
Е нямах никаква идея,че трябва да са толкова на колкото години съм.
Сега не знам какво ще правя с 50 късметчета!
Много съм зле!
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #99 -:
октомври 21, 2013, 09:32:45 »
Аз също нямах идея, но горе долу си мисля, че трябва да са толкова. Все пак са късметчета и не трябва да има за всеки втори
Иначе става почти като подаръчетата за гостите. Може да ги продадеш примерно.
Аз сега се замислих сама да си правя бутониерите. Има доста уроци в интернет, ще мога да си ги направя точно както искам. Само още се чудя за кого е редно да правя. Само за родителите ли, или и за бабите и дядовците? За шаферките ще правя гривнички.
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #100 -:
октомври 21, 2013, 09:44:14 »
Цитат на: blackisback в октомври 21, 2013, 09:32:45
Аз също нямах идея, но горе долу си мисля, че трябва да са толкова. Все пак са късметчета и не трябва да има за всеки втори
Иначе става почти като подаръчетата за гостите. Може да ги продадеш примерно.
Аз сега се замислих сама да си правя бутониерите. Има доста уроци в интернет, ще мога да си ги направя точно както искам. Само още се чудя за кого е редно да правя. Само за родителите ли, или и за бабите и дядовците? За шаферките ще правя гривнички.
Ами и да тръгна да ги продавам не знам кой би ги купил.
Иначе явно за всеки ще има късметче и подаръче за спомен. Боже,боже..!
Поне не се изръсих толкова много за тези неща.
Успех с бутониерите!
Мен ми казаха,че попринцип се закичвали най-близките-родителите,шафери/ки,кумове и смятам от тях да не взимам 50 броя!
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #101 -:
октомври 21, 2013, 10:09:23 »
спокойно и аз не знаех и аз взех 50 късметчета, и ги разделих на две, половината ги хвърлихме вкъщи на взимането, т.е на излизането мама ги хвърли, и половината на излизането на църквата. Не е задължително, но поне тези дето не са тръгнали да купуват/правят ще знаят
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #102 -:
октомври 21, 2013, 10:50:07 »
Цитат на: mariola85 в октомври 21, 2013, 10:09:23
спокойно и аз не знаех и аз взех 50 късметчета, и ги разделих на две, половината ги хвърлихме вкъщи на взимането, т.е на излизането мама ги хвърли, и половината на излизането на църквата. Не е задължително, но поне тези дето не са тръгнали да купуват/правят ще знаят
Явно и ние може да направим така. За всеки проблем си има решение.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #103 -:
октомври 21, 2013, 12:07:14 »
Да ви покажа бутониерите, които съм си харесала и ще си направя:
http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/90/4c/be/904cbeeb083d2d2418302d75dee8999a.jpg
Цветовете ще са различни, вероятно ще си поръчам от интернет цветчетата.
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229
«
Отговор #104 -:
октомври 21, 2013, 15:05:02 »
Цитат на: blackisback в октомври 21, 2013, 12:07:14
Да ви покажа бутониерите, които съм си харесала и ще си направя:
http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/90/4c/be/904cbeeb083d2d2418302d75dee8999a.jpg
Цветовете ще са различни, вероятно ще си поръчам от интернет цветчетата.
Аз поръчах ей такива цветчета, които смятам да използвам за бутониери и късметчета:
http://www.aliexpress.com/item/MIX-12-COLOR-Artificial-mini-paper-rose-flower-Scrapbooking-Mulberry-Flowers-DIY-ORNAMENT-GIFT-BOX-144pcs/962939822.html
, ако ти се сторят подходящи, ще дам реални снимки и отзиви, когато пристигнат
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9