Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 09:29:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 181617 пъти)
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #375 -:
ноември 14, 2013, 18:50:46 »
Милички не сте ме разбрали, изобщо не съм спала по гръб сигурно стана вече 4-5 месеца. Искам да кажа че се въртя от дясно на ляво и обратно.Твърдо е забранено да се спи така пределно ми е ясно все пак ми е втора бременност. Не съм се изразила нещо явно както трябва.
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #376 -:
ноември 14, 2013, 19:56:41 »
Цитат на: магито в ноември 14, 2013, 09:35:59
F|lyin, и моята мома ми рита постоянно покичния мехур.Мъжът ми се бъзика, че сме влезли в преразход с тоалетната хартия
За сега още сме ние обърнати с краката на долу, но има време да се завърти беборана, то да вземе да се качи и тая плацента нагоре и тя да се завърти и аз ще съм щастлива
За изследванията си права, за съжаление трябва ние да си следим, че лекарите си спестяват.На мен сега ми предстои и микробиология май да ми правят дано всичко е ОК.
Маги, то детето се върти все още по емнайсет пъти на ден, пък май съм 3 седмици пред теб (тикерът ми е с първия термин, който ми казаха), така че няма да се притесняваш (ти май и не си се притеснила де
). Има да се въртяяят
Иначе той се държи много културно за сега и нито ме буди през нощта (за това ми е предостатъчен горкият пикочен мехур, който подава съвсем ясни сигнали
), нито ме подритва прекалено много подло долу, а в повечето време си се занимава нещо детето от едната ми страна
Не знам кой беше казал, че предимно спяли бебетата, да взема да го запозная с нашия юнак
За хормоните, аз бях особено бойна от началото на четвърти месец до преди няколко седмици. Сега май се кротнах и успокоих, дано е трайно подобрение, че аз самата не се понасях
То бива бива борец за справедливост, ама малко се престаравах.
sabeva_07
, синът ти е голямо сладурче, много миличко го е казал
Ще бъде един горд батко той. Точно вчера четох нещо за ревността при по-големите деца, след раждането да пишеш той как се справя
Scarlett
, и мен вече взе да ме хваща нежеланието да ходя на работа
Взе да ми дотежава, не мога да седя права на стола, защото на бебчо му отеснява и започва да ме подритва и се налага да седя под ъгъл, налага се да ходя много често до тоалетната, а и ми се иска да огранича стреса, за жалост в моята работа си има стресови ситуации. На мен също ми остава още около месец, че ще ползвам и малко отпуск преди болничния, вече нямам търпение. В офиса ти как приемат факта, че скоро излизаш в майчинство?
Seagirl
, това със стенописа е много мило
Страхотно, че се е сетил. Относно пазаруването, ние пък все още си търсим нова квартира, но аз не мога да усмиря желанието си за пазаруване и взех маалко по малко да пазарувам. Пък и ми се струва по-добре да взимам малко по малко нещата, да разредим малко разходите.
В тази връзка - момичета, вие как мислите да обличате бебоците за изписването?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #377 -:
ноември 14, 2013, 20:19:39 »
Няма да се оплаквате от ритници.Незнаете какво е да те ритат двама единия в слабините другия в ребрата.Майтапя се.Чакайте да видите колко е весело 8-9 месец когато мястото е малко,а детето /децата големи.За усещане върши добра работа и студена вода,шоколад.
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #378 -:
ноември 15, 2013, 09:57:10 »
Flyin, и аз вчера цял ден разглеждах комплекти за изписване
Ясно е, че разнообразието е огромно, но ми направи впечатление, че има комплект както от 5, така и от 14 части. От позицията на абсолютно неопитна в областта реших, че трябва да говоря с приятелка минала по този път да ми разясни кое точно ще е необходимо. При положение, че е комплект за изписване и бебчето ще го израсте доста бързо, мисля да не залагам на хиляди части, ами наистина на това, което реално ще е от полза.
По отношение на цветове, мисля, че няма да съм от майките, които щом детето е момиче - всичко само розово, момче - всичко само синьо. Разбира се, хвърлям по едно око и на розовите одежди, но мисля нещо жълтичко или зелено да й взема. Другото ми изискване е да е българско. Това са ми разсъжденията по въпроса за сега...има още доста време, така че подлежа на промяна
Поздрави на всички
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #379 -:
ноември 15, 2013, 09:59:38 »
Аз пропуснах комплектите за изписване.Вътре има супер ненужни неща като лигавник например и 20 модела бодита ританки гащиризони.Взех си отделно дрешки и пелена.Финансово излиза доста по добре и не се зариваш с разни ненужни неща.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #380 -:
ноември 15, 2013, 12:35:38 »
И моят съвет е да си направите сами комплект за изписване.Абсолютмо ненужно нещо са готовите комплекти!
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #381 -:
ноември 15, 2013, 20:26:21 »
И аз съм на същото мнение като останалите още повече че ми е второ и с баткото както и сега не мисля да купувам комплекти от 14 части. Комплекта за изписване го обличахме на баткото точно 2 пъти и ни стана малък. Аз сама си комбинирах дрешките и се получи много добре. Също не съм привърженик на цветовете за момче и момиче. Първото е момче и комплекта е в зелено, сега мисля и беба да се възползва от комплекта на батко си. За съжаление за момиченца масово се продава розово и лилаво. Аз съм по склонна на лилавия цвят.
Поздрави на всички!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #382 -:
ноември 15, 2013, 21:13:31 »
И аз мисля да си направя сама комплекта за изписването.Не съм фен на излишните покупки.Колкото до цветовете в БГ е едно ужасно розово.Аз започнах да поръчвам от чужди сайтове, е повече разглеждам за сега де, но си набелязвам и ако има хубава оферта поръчвам.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #383 -:
ноември 21, 2013, 18:15:02 »
Да побутна темата.Ходи на лекар днес, всичко ни е ОК.Качили сме се нагоре, шийката е идеална, плацента супер и едно голямо бебе си имаме.Госпожицата върви едричка, цели 780 гр е и е някъде 2 седмици напред.А мама се чуди, защо рита така силно.
Това от мен
Активен
Mrs.™
«
Отговор #384 -:
ноември 21, 2013, 19:10:22 »
Маги, браво на момата
Кои чужди сайтове следите
И въпрос към Гери - когато купува 'комплектите' за изписване на близнаците, взе размер 'newborn' или '0-3'?
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #385 -:
ноември 21, 2013, 19:46:26 »
Мис, аз си поръчах дънки от Маталан, страхотни са.Меки, ластика е хубав не стягат, много са удобни.Има много дрехи на приемливи цени и в Асда.За бебето аз гледам пак в тези сайтове.Имам вече лигавници от Маталан, бодита май бяха от Асда, сега чакам пак от Маталан да ми дойдат едни дрешки.Разгледай сайтовете има много интересни неща, а като има и намаление са доста изгодни.
За изписването аз лично не съм го измислила още как ще се обличаме.Има време, все това си казвам
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #386 -:
ноември 21, 2013, 20:42:25 »
Ох, милички така ми е едно вкиснало, тия хормони така бушуват. Мисля че вече съм + 14 кг. а имам още 2 месеца и половина до термина. Как ще ги смъквам тия кг. не знам. С първото качих 14 кг. за цялата бременност. Явно госпожицата ще е по-едра, или мама си е сложила доста на себе си
Активен
Mrs.™
«
Отговор #387 -:
ноември 21, 2013, 20:59:17 »
Мерси Маги!
Раничко е за покупки, но ми се иска да се възползвам от коледните намаления в Америка.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #388 -:
ноември 21, 2013, 22:07:46 »
Цитат на: Mrs.™ в ноември 21, 2013, 19:10:22
Маги, браво на момата
Кои чужди сайтове следите
И въпрос към Гери - когато купува 'комплектите' за изписване на близнаците, взе размер 'newborn' или '0-3'?
Мисче взех Нюборн защото не очаквах да се родим големи,но и тези ни бяха големи.Зависи от къде ще поръчваш де.На нас дънките са ни от Некст.
Бодита аз купувам от Асда и съм много много доволна.Както и гащеризончета за спане.Мног хубаво качество са и от толкова пране не са мръднали.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #389 -:
ноември 22, 2013, 11:30:08 »
Маги,
поздравления за отличните резултати от прегледа. Голямо момичета ще чакаш ти, видяло се е.
За изписването аз съм взела размер 0-3, newborn са много малки. Но все пак предния път родих голямо бебе (4100 гр и 54 см), сега пак се очаква са сме около 4 кг и дългички. Но всичко останало взимах 3-6 месеца, че и нагоре. Точно едно изпиране и превъртане през сушилнята, и като добавиш памперса, и се смаляват точно с един размер. Съветът ми е и да не се презапасявате с много дрешки за тези началните месеци, защото мноооого бързо се израстват. В общи линии аз гледам за какъв ръст отговарят, това ми е ориентира при избора.
sabeva_07,
гуш.
Вземи си запази един час за маникюр или фризьор, малко се поглези и ги зарежи тези лоши мисли. С предната бременност качих 22 кг, 8 месеца след раждането нямаше и помен от тях. Как искаш да си тръгнала от 40 кг с мокри дрехи, да качиш само 5 кг, че и да родиш здраво и едро момиче накрая - няма как да стане. При слабите жени препоръчителното тегло за наддаване е 18 кг. Не мисля, че ще ги минеш. Изобщо не са ти бързи темповете на наддаване, не си пълни главата с тези мисли. А после колко тичане след две деца и безсъние те чака, никакъв шанс нямаш да не ги свалиш. Моля те, стига се взира в кантара. За твое успокоение - аз също съм с поднормено тегло по принцип и моите кг също взеха да скачат доста в последно време, а не съм променила храненето. Вече съм +11-12 кг някъде. Забелязах, че имам някакви "скокове" в наддаването - изведнъж кантарът показва +2 кг, после месец някъде си задържа на това тегло. Ама хич не ги мисля. Да, тежи ми, не се харесвам с никакви дрехи, ама вижда му се края вече. Важното е да са здрави бебоците, другото са бели кахъри.
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...