Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 19:44:56
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на hulcy 17.08.2013
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
25
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на hulcy 17.08.2013 (Прочетена 103814 пъти)
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
Re:Сватбата на hulcy 17.08.2013
«
Отговор #60 -:
юли 19, 2013, 11:14:49 »
elistoilova
, по принцип Ели до преди няколко години гражданство се е получавало веднага след брака, но много са зачестяли случаите с фалшиви бракове в Турция, правели са ги само заради гражданството. И сега има нов закон. 3 години трябва да имаш брак с турски гражданин, за да можеш да получиш гражданство. Милото е с двойно гражданство - турско и българско, аз - българско
Но поради факта, че сме в ЕС, аз спокойно си отивам в Турция дори сега - условието беше да не се надвишава 3 или 6 месеца престой там (нещо такова беше). А живот и здраве след брака аз ще получа документ като временно пребиваващ, с временна лична карта. И няма да има проблем да стоя в Турция повече от 3-6 месеца в годината. Ще съм горе долу като турски гражданин
В тези 3 години право на работа доскоро мислех ,че няма да имам. Но след повечко разпитвания се оказа, че ще мога да работя, само,че това време, няма да ми се отрази като стаж, реално няма да имам осигуровки (но пак щяло да си е законна работа - това и аз все още малко не доразбирам
).
Но поради военната служба на милото, както казах вече, поне две години ще сме си тук в Пловдив
Което много ме радва. Все пак ще има период на преход и свикване към "новия живот"
А какви са моите планове... Сега съм четвърти курс студентка - вече семестриално завършила. Предстоят ми два държавни изпита - през септември и октомври (уча МИО). Първата ми цел е да си ги взема изпитите от първия път и после да запиша магистратура. Тя ще е събота и неделя, така, че няма да ми пречи и да работя. Ще си търся тук работа. А иначе, на мен повече ми допада идеята да правя магистратура в Турция. Защото колкото и префектно да знам турския език, друга си е материята ,която съм учила тук. И като съм учила на български, всичко ми се върти в главата на български - абсурд да скалъпя нещата, научени тук на турски...Терминологията е съвсем различна. И някой ден, като отидем в Турция, и вече като си имам гражданството, бих искала да започна нормална работа. Затова освен магистратурата тук, може да изкарам и една там. Но това времето ще покаже
Иначе с милото още от сега мислим за бебче
Особено той мечтае да си имаме близнаци - момиченца
Та сред всичката тази бъркотия с гражданството, работата, военната служба, магистратурите искаме и бебе
Активен
Allicia
Сватбар
Публикации: 211
«
Отговор #61 -:
юли 19, 2013, 12:05:29 »
От това с искането на бебче, по- хубаво няма!!!
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #62 -:
юли 19, 2013, 12:14:20 »
много интересни неща разказваш. направо се увлякох.
Абе то за къщата и колата може и да те бъзикаме, ама за злато в равностойността на килограмите на булката, искрено ме развесели. Представих си как целенасочено се тъпчат жените преди брака, които са поискали точно това
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
Нашата сватба мечта 17.08.2013
«
Отговор #63 -:
юли 19, 2013, 13:50:24 »
пожелавам ви две прекрасни принцески
. и аз нямам търпение, но чакаме да си вземем някакво наше си жилище, че в момента сме под наем и няма став където може да бъде бебока...
Много ми харесва тази традиция, която имат в Турция да се подготвя за новия живот на младото семейство. Винаги съм се чудела как младите хора могат да си го позволят точно преди сватбата
...
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
«
Отговор #64 -:
юли 19, 2013, 16:39:58 »
Hulcy, много интересни обичай
С такъв интерес следя темата, като приказка ми е
Активен
beberona
Професор
«
Отговор #65 -:
юли 19, 2013, 16:56:53 »
hulcy , мила по интересно нещо не съм чела. честно!Винаги съм мечтала за две сватби, и така ти завидях благодорно! А това с имама много се смях, от сърце. ще чакам още от твоята история за "Любовта", ще чакам с нетърпение снимки и дано стане така като искате с магистратурата с казармата и с бебчето, От сърце ти го желая мила! Още веднъж ти благодаря че ни направи част от твоята история, докато четох се бях пренесла с един красив и романтичен филм!!!!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #66 -:
юли 19, 2013, 19:43:50 »
hulcy, чудесно разказваш, направо си Шекерезада
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #67 -:
юли 19, 2013, 20:15:17 »
Allicia
,
emmmmmy
,
milenuity
,
ma6ka_
,
beberona
,
pandapanda
, благодаря ви за милите думи момичета, засрамихте ме
Радвам се, че не ви доскучавам с дългите ми постове и ви харесва нашата история
Действате ми толкова добре - като успокояваща терапия
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #68 -:
юли 19, 2013, 23:06:37 »
Преди малко надписах поканите, толкова се развълнувах
Утре ще тръгнем рано рано в 7.30 - първите ни спирки са селата на мама и тати, после гр. Кърджали, на връщане гр. Асеновград. Тези в Пловдив са лесни. А за гр. София ще е друг ден.
Искам да споделя още нещо...тази вечер получих и най - хубавия за мен сватбен подарък...Така се разчувствах
Братовчедка ми, която е и моя колежка в университета и най - добра приятелка, отива в Германия всяко лято, за да поработи. Това лято планираше да ходи само за 1 месец, за да е тук на сватбата ми. Но нещата не се получиха както ние ги планирахме, оказа се ,че минималният договор, който може да направи е 2 месеца...и тя ще си дойде в края на август
Тази вечер майка : "Има една изненада за теб от Севито и Магито...Но трябва да ти я дам на моминското парти" (Маги е моя колежка - също от най - близките ми хора). Аз допреди месец мислех да правя моминско, но впоследствие реших ,че няма смисъл. Най - близките ми хора са в Германия и Англия, а други , които мислех за близки, въобще не се оказаха такива и са пълно разочарование за мен в момента...От друга страна, вместо моминско ще имам къна...Пък и да решим да си направим парти ще е нещо спонтанно с 3-4 приятелки. И така, казах на мама, че няма да правя моминско парти, така, че може да ми даде изненадата. Ииииии какво да видя - Севито и Магито ми бяха направили албумче, и то собственоръчно! Толкова ценен подарък
Изрязали са цветни картончета, на които са направили дупчици и са ги вързали като книжка, отгоре налепили сърчица, с моето име и на милото и с надпис - любовна история...Сложили са моя снимка от детството,а на милото нямали снимка и свалили една от интернет, на която бебокът наистина прилича на моя човек
Вместили са и други наши снимки - от годежа, от предложението за брак...и толкова мили пожелания...пак ще се разплача
Това стана малко извън темата...но...просто исках да споделя и с вас...
Активен
elistoilova
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #69 -:
юли 20, 2013, 09:17:59 »
Много хубав подарък
Успех с раздаването на поканите днес, дано всичко мине по план
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #70 -:
юли 20, 2013, 17:18:54 »
hulcy, никак не ни доскучават постовете. Аз повече вися из бебешките теми и тук само от време на време успявам да надзъртам
Това с пазаренето в джамията ми се стори толкова характерно
, ама то пазарлък трябва навсякъде да има...
Очакваме още снимки, за да ни вкараш в атмосферата
Страхотен подарък си получила от най-близките ти
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #71 -:
юли 20, 2013, 17:44:29 »
hulcy, честита тема със закъснение, пожелавам ти една спокойна подготовка и още по-вълнуващ сватбен ден!
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
Нашата сватба мечта 17.08.2013
«
Отговор #72 -:
юли 20, 2013, 19:47:35 »
hulcy, много мил жест от страна на твоите приятелки. По тези нещица проличава кои са истинските хора. И аз покрай сватбата осъзнах много неща за някои хора...
Историята ти е много увлекателна и силна. с голям интерес я следя!
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #73 -:
юли 20, 2013, 22:34:13 »
shantall
, благодаря ти много
Alichka
, бебченце ли си имаш?
Или ще си имаш?
elistoilova
, днес раздадохме поканите, около 40-45 са вече раздадени. Мисията завърши успешно за днес
Всички ни посрещнаха толкова топло и с огромно желание да дойдат на сватбата ни , много ни трогнаха , а някои ще дойдат и на тази в Турция
Имаше някои допълнения към списъка, че съм пропуснала двама братовчеди. И то доста близки
Но оправихме положението като ги видяхме случайно
milenuity
, благодаря ти мила. И аз следя твоята тема и много се радвам,че и при вас подготовката тече като по вода
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #74 -:
юли 20, 2013, 23:35:58 »
И най - накрая успях да кача видеото за предложението
Само, че всички говорим на турски и много много няма да ни разберете
http://www.flickr.com/photos/99179837@N06/9330886556/
Активен