Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 23:16:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБЕНИТЕ ПОКАНИ - 14-та част
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБЕНИТЕ ПОКАНИ - 14-та част (Прочетена 151827 пъти)
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
Re:СВАТБЕНИТЕ ПОКАНИ - 14-та част
«
Отговор #240 -:
октомври 21, 2013, 13:53:58 »
Брайд, да ти кажа никак не излиза по-евтино. Сега гледам материали за бутониери и в наш онлайн магазин 3 метра от една дантела струва 8лв, а в интернет (алиекспрес) метъра е 37 евро цента. Поканите, които съм си харесала, са по 1,70лв., печатът е по 40 стотинки на покана и се чудя дали е ок. Има и много по-евтини покани, но не ми харесаха.
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
Публикации: 117
«
Отговор #241 -:
октомври 21, 2013, 14:02:45 »
Lorenna ---> Така като гледам поканата, която си сложила ти е нужно за залепването на средното по големина парче картон, самозалепващи плочки (които и са около 3-4 мм. дебели, за да придадеш обем и да стане 3D, както е на снимката). Ако не ти се дават излишно пари и имаш време- същата работа върши дунапрен или домакинска гъба за миене на чинии, но трябва да я нарежеш на тънки,равни пластове и тогава слагаш лепило с-200 (може и течно да използваш за картоните). Залепяш в 4-те края на картончето и си готова
Ако е само едно самозалепящото квадратче по средата има опасност да се разлепи или да не издържи дълго от подгънатия край на големия картон (така като гледам идеята е да стане като плик и да се пъхне подгънатия край под този малкия квадрат). Иначе за обикновената хартия ти препоръчвам сухо лепило или двойнозалепващо тиксо. Обикновената хартия може да ти се нагърчи, ако ползваш течно лепило.
ето и повдигащите квадратчета, които придават 3D ефекта:
http://shop.lando-hobby.com/product_info.php?products_id=165
http://media.snimka.bg/5935/018126304-big.jpg
blackisback ---> сама си принтирах у дома текстовете върху паус и го залепих с течно лепило. Малко е капризен пауса, ако сложиш много лепило се гърчи, пробвах със сухо- на места сякаш не хващаше... накрая му хванах цаката- само в 4-те края слагах лепило и го размазвах с четка за рисуване, да стане тънък равномерен пласт лепило. Леко притискам там, където няма текст, защото иначе рискуваш да размажеш брутално принтирания текст. Картонът ми беше бял, релефен и ми казаха в копирните центрове, че релефните картони са трудни за принтиране на текст, защото когато минават през машината им се губи релефа (все едно минават през преса) и щеше да му се загуби красотата.
Текста си го направих на Word, изхабих няколко листа докато наглася шрифтовете и точното позициониране върху листа. Като цяло ми излезе около 0.90 лв. една покана (с орхидеята и сатенените лентички). Орхидеите са ми от aliexpress.com; сатенените лентички и картона от тукашни магазини.
«
Последна редакция: октомври 21, 2013, 14:06:25 от Butterfly1987
»
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
«
Отговор #242 -:
октомври 21, 2013, 14:34:14 »
Lorenna аз също бих те посъветвала да използаш обемни квадратчета.не т и препоръчавам да използваш дунапрен от гъба,според мен ще стане грубо и грозно.продават се и такива обемни ленти под формата на тиксо,можеш да използваш и тях.друг вариант е топлия силикон,въпрос на избор.
blackisback - пробвай да си направиш една покана самичка.Ако ти хареса резултатът си направи и останалите.Цената на поканата зависи от материалите,които си си избрала.
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229
«
Отговор #243 -:
октомври 21, 2013, 15:02:42 »
Butterfly1987
и
bamce
- много благодаря! Ще си купя от тези двойнозалепващи квадратчета. Вече нямам търпение да ми пристигнат материалите и да започвам да творя
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #244 -:
октомври 21, 2013, 15:22:40 »
Само да вметна за принтирането върху паус и перлена хартия/картон - не го правете в домашни условия, освен ако нямате скъп/качествен лазерен принтер. Останалите печатат на по-ниска температура, която не е достатъчна за да "изпече" мастилото върху капризната повърхност, и при докосване или потъркване печата се размазва. Идете в копирен център, там и цветовете ви ще излязат по-красиви, няма да имате и такива проблеми с размазването, а ако си сметнете и главата на домашния принтер колко ви излиза на страница печат и нервите с наместването на шрифтове и размери, нищо чудно освен по-добро, да ви излезе и по-евтино
Успех на всички с творенето!
Edit - печатам често в копирно студио върху релефни картони - досега не ми се е случвало да се изгуби или развали релефа
«
Последна редакция: октомври 21, 2013, 15:25:37 от Денито
»
Активен
Bride
Сватбен ГУРУ
Публикации: 529
«
Отговор #245 -:
октомври 21, 2013, 18:41:00 »
Права е Денито- аз рискувах, защото тъкмо си бяхме купили принтера.
Блекси, добре е като цена. Но ако е обикновена ще може и ти да си я направиш.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #246 -:
октомври 21, 2013, 19:20:08 »
Брайд, не знам дали ще ми излезе по-евтино, ако ги правя на ръка. Гледах едни прекрасни в един магазин в София, такива неща имаше, за които не бих се и сетила. Доста неща сама на ръка ще правя, така че това май ще си го спестя.
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #247 -:
октомври 21, 2013, 21:19:58 »
мили булчици напоследак нямам никакво време да пиша и да отговарям по темичките....почна да че притиска времето...работа...лекциии....гръмва ми главата добре че важните неща кото роклята и костюма го взепче защото сега те пъва ако мислехме....ужас затова добре е да почнете от рано да премислити всичко и да реализирате това което искате и все пак няма да ви дойдат на куп вещата.Нашите покани ги правим ние с. кумата ни...даде аз и тя мъжете не са мн ро това....с хубав релефен картон горе долу ни излизат около 50-60 ст на покана...печата едвам го нагласихме. хаха защото избрахме дъгичко послание и така почти сме готови с тях и да ги раздадем си имаме за цел до 01.11 да имат. 1м време.сега днес или утре ще поръчвам подаръчетата,късмететата и бутаниери решихме да има за вс.ъщо докато ни чакат в ресторянта брачетките ми ще ги закичат.малко с грешки пиша но пиша от тела. и дано вс пристигне до средата на ноември да съм спокойна де......почвя яко да ме тресееее
Активен
Lorenna
Сватбар
«
Отговор #248 -:
октомври 22, 2013, 16:33:41 »
yana_traeva
, радвам се да те видя пак из форума
Честити покани и успех с раздаването им. Имаш ли снимка да ги видим?
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #249 -:
октомври 22, 2013, 17:25:30 »
Da imam pri purva vyzmojnost shte kacha prosto....vremeto me pritiska....aori no sledq temichkite prez tela
))) do skoro
Модератор:Пишете на кирилица!
«
Последна редакция: октомври 22, 2013, 17:31:07 от fiibi_bg
»
Активен
Lorenna
Сватбар
«
Отговор #250 -:
октомври 23, 2013, 17:04:06 »
Днес бях в Слънчоглед и си купих страхотен перлен картон
В два цвята-бледо и наситено розово (като вторият на стойката в магазина изглеждаше червен, обаче като се извади от нея се вижда, че е тъмно розов). Много съм доволна! И квадратчета за 3Д ефект имаха. Мисля, че и цените на материалите бяха съвсем нормални. Само се изненадах, че изборът на цветове е около 10 цвята, не знам защо мислех, че има повече. Преобладават пастелните цветове, освен чисто бялото, едно тъмно лилаво, тъмно розовото и един доста особен вид оранжево.
Активен
Desislava
Сватбар
Публикации: 219
«
Отговор #251 -:
октомври 23, 2013, 18:21:31 »
Цитат на: Lorenna в октомври 23, 2013, 17:04:06
Днес бях в Слънчоглед и си купих страхотен перлен картон
В два цвята-бледо и наситено розово (като вторият на стойката в магазина изглеждаше червен, обаче като се извади от нея се вижда, че е тъмно розов). Много съм доволна! И квадратчета за 3Д ефект имаха. Мисля, че и цените на материалите бяха съвсем нормални. Само се изненадах, че изборът на цветове е около 10 цвята, не знам защо мислех, че има повече. Преобладават пастелните цветове, освен чисто бялото, едно тъмно лилаво, тъмно розовото и един доста особен вид оранжево.
ооо браво, аз днес цял ден гледам този перлен картон и още някои неща, като перфоратори с форма и др. на сайта на слънчоглед и се чудя кога ще намеря време да отида...другото което си харесах е флиц и мсля да го ползвам за бутониерите
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
«
Отговор #252 -:
октомври 23, 2013, 18:30:49 »
За мен филца е твърде груб за сватбена бутониера,освен ако не е зимна сватба.Момичета не съм разбрала,че искате картон.ето ви един линк на едно хоби магазинче.Ако търсите нещо друго свиркайте
http://naborsata.com/shop/view/132/1/Hartii_i_kartoni/Perleni_kartoni_A4.html
по-евтин е от на слънчоглед.
Активен
Desislava
Сватбар
Публикации: 219
«
Отговор #253 -:
октомври 23, 2013, 18:52:35 »
Цитат на: bamce в октомври 23, 2013, 18:30:49
За мен филца е твърде груб за сватбена бутониера,освен ако не е зимна сватба.Момичета не съм разбрала,че искате картон.ето ви един линк на едно хоби магазинче.Ако търсите нещо друго свиркайте
http://naborsata.com/shop/view/132/1/Hartii_i_kartoni/Perleni_kartoni_A4.html
по-евтин е от на слънчоглед.
Мерси за съвета
Има едни "дантелени картони" или просто перлен картон, изрязан на някаква щампа имитиращ дантела (страхотно обяснение
) такива знаеш ли къде се намират?
Активен
Lorenna
Сватбар
«
Отговор #254 -:
октомври 23, 2013, 19:23:18 »
bamce
този сайт е готин, има много цветове, благодаря
А в Слънчоглед беше 50ст за лист А4 перленият картон, аз понеже за пръв път купувам такъв картон и не знам това много ли е, малко ли е-нормално ми се стори
Desislava
специално за перфораторите (понеже си взех такъв) нямаха големи, а само средни. Ако ти трябва по-голям, на Шипка 6 по спомен имаше.
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...