Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 23:27:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБЕНИТЕ ПОКАНИ - 14-та част  (Прочетена 151844 пъти)

blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: октомври 21, 2013, 13:53:58 »

Брайд, да ти кажа никак не излиза по-евтино. Сега гледам материали за бутониери и в наш онлайн магазин 3 метра от една дантела струва 8лв, а в интернет (алиекспрес) метъра е 37 евро цента. Поканите, които съм си харесала, са по 1,70лв., печатът е по 40 стотинки на покана и се чудя дали е ок. Има и много по-евтини покани, но не ми харесаха.
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: октомври 21, 2013, 14:02:45 »

Lorenna ---> Така като гледам поканата, която си сложила ти е нужно за залепването на средното по големина парче картон, самозалепващи плочки (които и са около 3-4 мм. дебели, за да придадеш обем и да стане 3D, както е на снимката). Ако не ти се дават излишно пари и имаш време- същата работа върши дунапрен или домакинска гъба за миене на чинии, но трябва да я нарежеш на тънки,равни пластове и тогава слагаш лепило с-200 (може и течно да използваш за картоните). Залепяш в 4-те края на картончето и си готова smile Ако е само едно самозалепящото квадратче по средата има опасност да се разлепи или да не издържи дълго от подгънатия край на големия картон (така като гледам идеята е да стане като плик и да се пъхне подгънатия край под този малкия квадрат). Иначе за обикновената хартия ти препоръчвам  сухо лепило или двойнозалепващо тиксо. Обикновената хартия може да ти се нагърчи, ако ползваш течно лепило.

ето и повдигащите квадратчета, които придават 3D ефекта:
http://shop.lando-hobby.com/product_info.php?products_id=165
http://media.snimka.bg/5935/018126304-big.jpg

blackisback ---> сама си принтирах у дома текстовете върху паус и го залепих с течно лепило. Малко е капризен пауса, ако сложиш много лепило се гърчи, пробвах със сухо- на места сякаш не хващаше... накрая му хванах цаката- само в 4-те края слагах лепило и го размазвах с четка за рисуване, да стане тънък равномерен пласт лепило. Леко притискам там, където няма текст, защото иначе рискуваш да размажеш брутално принтирания текст. Картонът ми беше бял, релефен и ми казаха в копирните центрове, че релефните картони са трудни за принтиране на текст, защото когато минават през машината им се губи релефа (все едно минават през преса) и щеше да му се загуби красотата.
Текста си го направих на Word, изхабих няколко листа докато наглася шрифтовете и точното позициониране върху листа. Като цяло ми излезе около 0.90 лв. една покана (с орхидеята и сатенените лентички). Орхидеите са ми от aliexpress.com; сатенените лентички и картона от тукашни магазини.
« Последна редакция: октомври 21, 2013, 14:06:25 от Butterfly1987 » Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: октомври 21, 2013, 14:34:14 »

Lorenna аз  също  бих  те посъветвала да използаш обемни квадратчета.не т и препоръчавам да използваш  дунапрен от  гъба,според мен  ще  стане  грубо и грозно.продават  се  и  такива  обемни ленти под  формата на  тиксо,можеш да  използваш и тях.друг  вариант  е топлия  силикон,въпрос на избор.

blackisback - пробвай да  си направиш  една покана самичка.Ако  ти  хареса  резултатът  си направи и останалите.Цената на поканата  зависи от материалите,които  си си  избрала.
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229

« Отговор #243 -: октомври 21, 2013, 15:02:42 »

Butterfly1987 и bamce - много благодаря! Ще си купя от тези двойнозалепващи квадратчета. Вече нямам търпение да ми пристигнат материалите и да започвам да творя  danceg
Активен
Денито
Професор
Публикации: 319

« Отговор #244 -: октомври 21, 2013, 15:22:40 »

Само да вметна за принтирането върху паус и перлена хартия/картон - не го правете в домашни условия, освен ако нямате скъп/качествен лазерен принтер. Останалите печатат на по-ниска температура, която не е достатъчна за да "изпече" мастилото върху капризната повърхност, и при докосване или потъркване печата се размазва. Идете в копирен център, там и цветовете ви ще излязат по-красиви, няма да имате и такива проблеми с размазването, а ако си сметнете и главата на домашния принтер колко ви излиза на страница печат и нервите с наместването на шрифтове и размери, нищо чудно освен по-добро, да ви излезе и по-евтино  Wink
Успех на всички с творенето!  good

Edit - печатам често в копирно студио върху релефни картони - досега не ми се е случвало да се изгуби или развали релефа  huhhuh.gif
« Последна редакция: октомври 21, 2013, 15:25:37 от Денито » Активен
Bride
Сватбен ГУРУ
Публикации: 529

« Отговор #245 -: октомври 21, 2013, 18:41:00 »

Права е Денито- аз рискувах, защото тъкмо си бяхме купили принтера.

Блекси, добре е като цена. Но ако е обикновена ще може и ти да си я направиш.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: октомври 21, 2013, 19:20:08 »

Брайд, не знам дали ще ми излезе по-евтино, ако ги правя на ръка. Гледах едни прекрасни в един магазин в София, такива неща имаше, за които не бих се и сетила. Доста неща сама на ръка ще правя, така че това май ще си го спестя. nea
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 784

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: октомври 21, 2013, 21:19:58 »

мили булчици напоследак нямам никакво време да пиша и да отговарям по темичките....почна да че притиска времето...работа...лекциии....гръмва ми главата добре че важните неща кото роклята и костюма го взепче защото сега те пъва ако мислехме....ужас затова добре е да почнете от рано да премислити всичко и да реализирате това което искате и все пак няма да ви дойдат на куп вещата.Нашите покани ги правим ние с. кумата ни...даде аз и тя мъжете не са мн ро това....с хубав релефен картон горе долу ни излизат около 50-60 ст на покана...печата едвам го нагласихме. хаха защото избрахме дъгичко послание и така почти сме готови с тях и да ги раздадем си имаме за цел до 01.11 да имат. 1м време.сега днес или утре ще поръчвам подаръчетата,късмететата и бутаниери решихме да има за вс.ъщо докато ни чакат в ресторянта брачетките ми ще ги закичат.малко с грешки пиша но пиша от тела. и дано вс пристигне до средата на ноември да съм спокойна де......почвя яко да ме тресееее
Активен
Lorenna
Сватбар

« Отговор #248 -: октомври 22, 2013, 16:33:41 »

yana_traeva , радвам се да те видя пак из форума  give_rose Честити покани и успех с раздаването им. Имаш ли снимка да ги видим?
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 784

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: октомври 22, 2013, 17:25:30 »

Da imam pri purva vyzmojnost shte kacha prosto....vremeto me pritiska....aori no sledq temichkite prez tela lol))) do skoro pleasantry

Модератор:Пишете на кирилица!
« Последна редакция: октомври 22, 2013, 17:31:07 от fiibi_bg » Активен
Lorenna
Сватбар

« Отговор #250 -: октомври 23, 2013, 17:04:06 »

Днес бях в Слънчоглед и си купих страхотен перлен картон  yahoo В два цвята-бледо и наситено розово (като вторият на стойката в магазина изглеждаше червен, обаче като се извади от нея се вижда, че е тъмно розов). Много съм доволна! И квадратчета за 3Д ефект имаха. Мисля, че и цените на материалите бяха съвсем нормални. Само се изненадах, че изборът на цветове е около 10 цвята, не знам защо мислех, че има повече. Преобладават пастелните цветове, освен чисто бялото, едно тъмно лилаво, тъмно розовото и един доста особен вид оранжево.
Активен
Desislava
Сватбар
Публикации: 219

« Отговор #251 -: октомври 23, 2013, 18:21:31 »

Днес бях в Слънчоглед и си купих страхотен перлен картон  yahoo В два цвята-бледо и наситено розово (като вторият на стойката в магазина изглеждаше червен, обаче като се извади от нея се вижда, че е тъмно розов). Много съм доволна! И квадратчета за 3Д ефект имаха. Мисля, че и цените на материалите бяха съвсем нормални. Само се изненадах, че изборът на цветове е около 10 цвята, не знам защо мислех, че има повече. Преобладават пастелните цветове, освен чисто бялото, едно тъмно лилаво, тъмно розовото и един доста особен вид оранжево.
ооо браво, аз днес цял ден гледам този перлен картон и още някои неща, като перфоратори с форма и др. на сайта на слънчоглед и се чудя кога ще намеря време да отида...другото което си харесах е флиц и мсля да го ползвам за бутониерите smile
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: октомври 23, 2013, 18:30:49 »

За мен  филца  е  твърде  груб  за  сватбена  бутониера,освен ако не е  зимна  сватба.Момичета не  съм разбрала,че искате  картон.ето  ви  един линк на  едно  хоби магазинче.Ако  търсите нещо  друго  свиркайте http://naborsata.com/shop/view/132/1/Hartii_i_kartoni/Perleni_kartoni_A4.html
по-евтин  е  от  на  слънчоглед.
Активен
Desislava
Сватбар
Публикации: 219

« Отговор #253 -: октомври 23, 2013, 18:52:35 »

За мен  филца  е  твърде  груб  за  сватбена  бутониера,освен ако не е  зимна  сватба.Момичета не  съм разбрала,че искате  картон.ето  ви  един линк на  едно  хоби магазинче.Ако  търсите нещо  друго  свиркайте http://naborsata.com/shop/view/132/1/Hartii_i_kartoni/Perleni_kartoni_A4.html
по-евтин  е  от  на  слънчоглед.
Мерси за съвета smile
Има едни "дантелени картони" или просто перлен картон, изрязан на някаква щампа имитиращ дантела (страхотно обяснение  pleasantry) такива знаеш ли къде се намират? smile
Активен
Lorenna
Сватбар

« Отговор #254 -: октомври 23, 2013, 19:23:18 »

bamce този сайт е готин, има много цветове, благодаря  Bravo А в Слънчоглед беше 50ст за лист А4 перленият картон, аз понеже за пръв път купувам такъв картон и не знам това много ли е, малко ли е-нормално ми се стори  pardon badgirl
Desislava специално за перфораторите (понеже си взех такъв) нямаха големи, а само средни. Ако ти трябва по-голям, на Шипка 6 по спомен имаше.
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: