Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 23:11:36

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБЕНИТЕ ПОКАНИ - 14-та част  (Прочетена 151816 пъти)

megyto
Сватбар
Публикации: 207

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: септември 26, 2013, 12:57:40 »

Поздравления Еви,
много любов, хармония и щастливи семейни дни.
Дървото е страхотно и много красиво и оригинално наистина. Но аз като гледам в моята сватбена книга почти всички са писали много, дори и някои по наколко страници, и всеки път проронвам по някоя сълза, не бих я заменила за листче, дори и най-красивото, където човек може да напише едва едно изречение.
Е, предполагам си събрала и много картички с по-дълги словоизлияния
Активен
evyevy
Професор
Публикации: 406

« Отговор #226 -: септември 27, 2013, 00:23:05 »

Радвам се, ви харесва. Причините да потърсим заместител на стандартната книга за пожелания са няколко. На първо място искахме да е нещо различно, оригинално и изработено от нас двамата. На следващо място взех под внимание и собствения си опит в писането в книга за пожелания по сватбите на приятели. Трябва да кажа, че винаги са ме хващали неподготвена и се чудя какво да пиша. Това е така, защото винаги, когато ходя на сватба, рожден ден или при друг повод подарявам картичка, в която съм отправила надълго и нашироко личното си пожелание към съответния човек. Когато му подарявам картичката не изреждам всичко написано в нея, а свеждам пожеланията до едно изречение. И затова, когато дойде ред да пиша в книгата за пожелания изпадам в неловко положение - хем да напиша нещо, хем да не се повторя. Та затова избрахме "дървото" - така хем имаше личен елемент, хем всеки синтезира най-важното в едно изречение, хем си отправиха и по-дългите пожелания в картичките. Другата причина, поради която не харесвам книгите за пожелания е, че се изписват само няколко страници от тях, а останалите остават празни. Трябва да призная, че в началото имах своите съмнения, дори си поръчах книга за пожелания от Англия, която никак не ми излезе евтино и въпреки това не се поколебах да използваме "дървото" smile
Лили, не знам дали се вижда добре, но самото дръвче и листенцата са поставени в рамка, ние сме му предвидили специално място у дома, ще си го поставим на стената, вместо картина и така непрекъснато ще можем да си четем пожеланията smile
Мерита, дръвчето е дело изцяло на половинката, харесва му и му се отдава да твори красоти от дърво. А каква кутия за пари направи...като книга, отгоре украсена с пирограф, невероятна. Ако те интересува нещо по-подробно, пиши ЛС, да не спамя тук, че и без това много писах.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: октомври 05, 2013, 11:46:05 »

прекрасна идея за сейв дъ дейт снимка, която да се праща/раздава на хартиен носител на гостите heart:
http://www.pinterest.com/pin/270427152596942434/
Активен
rujka
Ентусиаст
**
Публикации: 118

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: октомври 07, 2013, 17:59:35 »

Момичета, имам сериозен проблем smile
Стигнах до текста за поканите и ... тотална щета  crazy Нищо не ми идва на ум
Трябва ми някакво ... любовно стихче например или ... нещо такова, но да е супер кратко, ако може 2 реда - идеално направо biggrin Просто не искам нищо прекалено ... cheezy , ако ме разбирате ...   pardon
 nea
Всъщност ще успея все някак да измисля основния текст, но това много ме мъчи  cray
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #229 -: октомври 07, 2013, 18:15:14 »

Момичета, имам сериозен проблем smile
Стигнах до текста за поканите и ... тотална щета  crazy Нищо не ми идва на ум

rujka Има отделна темичка за текста, провери я за инспирация : http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,31675.0.html
Активен
rujka
Ентусиаст
**
Публикации: 118

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: октомври 07, 2013, 18:23:34 »

Абе аз и аз съм чела много, ама ми се искаше нещо съвсем кратичко да бъде... И всъщност не знам и аз защо писах изобщо sad
Не ми харесват изобщо целите стихотворения, дето се пишат sad
Но както и да е, благодаря за референцията, ще се преместя там да се оплаквам  good biggrin
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229

« Отговор #231 -: октомври 19, 2013, 12:16:15 »

Ето една идея за сватбени покани с морска тематика  danceg Много са сладки тези джапанки  danceg

* unique-wedding-invitation-ideas.jpg (39.93 KB, 400x400 - видяно 3377 пъти.)
Активен
Anuk
Сватбар
Публикации: 177

« Отговор #232 -: октомври 19, 2013, 18:15:18 »

Здравейте момичета : ) гледам и чета с голям интерес и всичко, което сте направили и избрали е страхотно. Тъй като скоро и аз мисля да се захващам с моите покани искам да попитам ако има булки от Варна дали могат да ме насочат за магазинчета или книжарници с перлена, релефна хартия. Много ще съм благодарна : )
Активен
Lorenna
Сватбар

« Отговор #233 -: октомври 21, 2013, 11:21:51 »

Имам нужда от съвет: какво лепило използвате върху перлен картон? Притеснявам се да не се набръчка картона под лепилото. Който може, нека сподели опит. Благодаря  give_rose
Активен
Bride
Сватбен ГУРУ
Публикации: 529

« Отговор #234 -: октомври 21, 2013, 11:25:54 »

Az izpolzvah obiknoweno za hartiq, koeto e kato suho- stik lepilo. Ne se nabrachka. Ne moga da ti dam marka, zashtoto ne jiveq v Bylgaria.

izvinqvam se za latinicata, na rabota nqmam kirilica sad
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: октомври 21, 2013, 11:47:03 »

Зависи какво ще лепиш smile най-добре сухо, ако се притесняваш да не се набръчка. Ако не е прозрачно това което ще лепиш и е по-голямо- двойнозалепващо тиксо(спестява мноого ядове на моменти smile ). Аз ползвах едно немско лепило (не се сещам как се казва), уж много добро и лепяло всичко (прехвали ми го продавачката), но видях голям зор докато си залепя орхидеите и сатенените лентички. И не беше много евтино- около 7-8 лв. Между другото, ако можех да върна времето назад бих си взела силикон за залепване за орхидеите. А и после щеше да ми свърши работа при декорацията на кошниците.
Ако ще лепиш само хартия- C200 върши чудесна работа, като изсъхне не оставя следи (ползвам го когато правя квилинг картички и нямам проблеми с него).

http://www.megachim.com/show_product.php?prod=100
http://www.officemarket.bg/p/lepilo-pritt-pen/
http://www.plasy.com/categories/126?page=2

Ако искаш да лепиш някакви декоративни камъчета, ленти, плат,кожа и т.н. има други по-подходящи лепила smile

Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: октомври 21, 2013, 12:03:30 »

Въпрос до момичетата, които сами си правят поканите: текстът как го поставяте? Давате ги на печат ли? Или на ръка пишете? И накрая, като теглите чертата, колко излиза една покана? Чудя се дали аз да си ги правя или не си заслужава.
Активен
ava_sin
Регистриран

Публикации: 6

« Отговор #237 -: октомври 21, 2013, 12:37:41 »

Поканите решихме да поръчаме, защото много ни харесаха.
Но ще изчакаме малко с поканите, може да поръчаме само за роднините, защото през последните 2 месеца списъка с гостите се посъкрати. Тази година явно е година на отсяването. Много тъжно...  cray
Но всяко зло за добро, както се казва.

* p1028obsht.jpg (60.6 KB, 550x430 - видяно 322 пъти.)
Активен
Lorenna
Сватбар

« Отговор #238 -: октомври 21, 2013, 13:25:45 »

Bride и Butterfly1987 , благодаря ви за идеите, момичета  give_rose
Това, което искам да направя, е върху правоъгълна основа перлен картон да залепя по-малко парче правоъгълен перлен картон в друг цвят и върху него-обикновена хартия с картинка. Не знам разбира ли се обяснението ми  blush , затова слагам една примерна снимка.
blackisback , мисля да ги дам за печатане, защото (уви) принтерът вкъщи се прецака  sad Иначе щях да направя една пробна вкъщи и ако не ми хареса резултатът, да отида да ми ги напечатат. Много зависи и върху какво печаташ, има си капризни хартии и картони, някои се размазват, други се смачкват, трети са тежки. Но една проба в домашни условия никога не е излишна  pardon

* fall-wedding-invitations-02.jpg (53.98 KB, 533x400 - видяно 326 пъти.)
Активен
Bride
Сватбен ГУРУ
Публикации: 529

« Отговор #239 -: октомври 21, 2013, 13:41:00 »

Въпрос до момичетата, които сами си правят поканите: текстът как го поставяте? Давате ги на печат ли? Или на ръка пишете? И накрая, като теглите чертата, колко излиза една покана? Чудя се дали аз да си ги правя или не си заслужава.

Зависи какво искаш- ако е нещо по- лесно за изпълнение и не иска много материали, определено излиза по-евтино. Аз например използвах материали готови и само лепях и принтираx. Мъжът ми направи текста на фотошоп. Използвах перлена хартия за поканите, вътрешната част за текста и плика. Излезе грубо казано за 50 бр. 80- 90 лв. Имай предвид, че моите материали са повечето от ebay не живея в България. Би трябвало материалите при васда са по- евтини. Остава и удовлетворението от това, че си допринесъл и ти нещо за сватбата smile
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: