Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 18, 2025, 12:15:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Следдъждовна, преддъждовна седмица - 10 - 16.06.2013
Страници: [
1
]
2
3
...
5
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Следдъждовна, преддъждовна седмица - 10 - 16.06.2013 (Прочетена 30504 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Следдъждовна, преддъждовна седмица - 10 - 16.06.2013
«
-:
юни 10, 2013, 07:52:17 »
Здравейте! Започва нова седмица
За мен започва със страхотна новина за ново форумско бебе, а в личен план е доста тъжна, защото си заминава големият син. Какво да се прави, хубаво е когато децата си идват, тежко е, когато ги изпращаме......Но такъв е животът, рано или късно пиленцата отлитат.
Пожелавам на всички успешна седмица, много усмивки и хубави вести.
nedelja.jpg
(50.57 KB, 699x480 - видяно 338 пъти.)
Активен
ratatui
Баш Майстор
Re:Следдъждовна, преддъждовна седмица - 10 - 16.06.2013
«
Отговор #1 -:
юни 10, 2013, 08:20:37 »
Ах, свекърва представям си какво ти е. На мен ми е много криво, когато се разделям с наще дори за няколко дни и нямам търпение да се върна да ги видя. А при теб нещата са .... те са далече, ти си майка (знам колко липсват децата на майките си). Дано скоро пак да си дойдат!
И аз пожелавам на всички успешна седмица!
И малко да се похваля- това, за което стискахте палци миналата седмица стана! Взех си всички необходими кредити в университета, предадох си дипломната работа за рецензия и ако всичко е наред на 17. юли съм на защита! И преди сватбата може и да завърша едно вишУ
Активен
tsve4e
Професор
Публикации: 332
«
Отговор #2 -:
юни 10, 2013, 09:08:42 »
Здравейте момичета, за мен седмицата започва малко тъжно, но се надявам скоро да ми се повдигне духа.
Свекърва
, напълно те разбирам. Когато майка ми си заминава винаги ми е много мъчно, но все се успокоявам, че най-важното е че сме живи и здрави и успяваме да се виждаме макар и за по малко. Така че горе главата, нали сме тук, ще те забавляваме
Ratatui
, браво! Заслужаваше си стискането на палците. Успех и на защитата, и скоро да си с вишУ
Успешна седмица ви пожелавам, да е изпълнена с много нови и положителни емоции
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #3 -:
юни 10, 2013, 09:54:32 »
Здравейтееее
Свекърва
рано рано ни е направила седмичната тема
И аз не обичам разделите, защото много ме натъжават. Макар и моите родители да са на по-малко от 50км от нас, всеки път, когато свърши гостито и е време да си ходим ми става мъчно. Такъв е животът
Не бъдете тъжни, вижте какво прекрасно време е днес и как хубаво се смее слънчо
Рататуй
, форумските стиснати палци винаги помагат
Радвам се, че е станало и с твоя случай и ти желая успех със защитата, но ти е останала по-лесната част
Как прекарахте уикенда? Нашият мога да кажа, че беше много приятен и разтоварващ, но свърши много бързо и сега пак се почват апартаментските истории ... Моля, кажете ми от къде да си купя вълшебна пръчица, че да я размахам и всичко за миг да се подреди?
971279_10151439637191980_1493948406_n.jpg
(40.13 KB, 480x438 - видяно 310 пъти.)
Активен
svekarva
«
Отговор #4 -:
юни 10, 2013, 10:47:10 »
m0onlight
и аз все се каня да препрочета първата част на Хари Потър, май там се даваха подробни обяснения от къде се купува вълшебна пръчица
И ние имахме хубави почивни дни, вчера се събрахме родата по майчина линия. Хем да отпразнуваме нейния рожден ден, хем да изпратим гостенина. Цяла събота готвих и се приготвях, но си заслужаваше. Майка ми беше много щастлива, защото е трудноподвижна и това е възможност да е сред хора. Беше и племенникът, обърна къщата, ама какво да се прави като няма деца, с които да си играе. Милият, той беше единственият, който по детски наивно попита как така я няма булката /той е виждал снахата само на снимки от сватбата/ и какво толкова важно има да прави в София. Майка ми взе, че го чу и се опита да реве, но и скръцнах със зъби. Аз вече свикнах, явно ще е така. Ще я виждаме по летищата, когато се изпращаме и толкова. Някои неща не стават, колкото и усилия да полагам.
Опитвам се да гледам философски на нещата, но......Нужна ми е една твърда приказка от
Киви
по въпроса
Та така, наистина да се порадваме на хубавото време, че май пак ще се разваля.
ratatui
, пак ще стискаме палци, когато потрябва!
tsve4e
, разчитам на вас да ме забавлявате, иначе нямаше да се бутам между млади хора
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #5 -:
юни 10, 2013, 11:06:01 »
да си призная честно, ако мъжът ми си идва в БГ-където е той, там съм и аз. Но това съм си аз де, явно има по-модерни жени от мен..
От друга страна и аз избягвам комуникация със "свекървата", но това на твоята снаха ми идва в повечко като количество заобикаляне.
Аз съм адски уморена от екскурзията до Габрово. Явно безсънието си каза думата, а и стомахът ми нещо се повреди по средата на двудневието ни там. Но съм доволна, защото видях чудесен град и места.
успях днес да ида до дъртите и ми дигнаха кръвното, не знам какво ще ги правим с майка ми, стават невъзможно трудни, нахални и се държат мега неблагодарно. отдавам го на това че не разбират какво се случва, но все пак е леко изнервящо и би тр да ни улесняват живота, а не обратното.
Очаква ме пазар, разходка до Икеа, да видя това онова и да хапнем нещо от техните работки в ресторанта им.
една табличка-веселячка и успешен ден на всички.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #6 -:
юни 10, 2013, 11:14:46 »
Здравейте, мадами
Аз съм приятно изморена след Габрово този уикенд и мноооого доволна!
Свекърва
, днес като че ли не съм толкова в отбора "страшна снаха" и май няма да мога да кажа някоя твърда приказка в защита на снахата. Вие предполагам сте я поканили за празника на родата?
София - Пловдив не е колкото от тук до луната и поне заради един шопинг тур за обувки и фото-ваканция можеше да се разкара и до вас... ама... младите да си се разбират, не знам каква им е договорката за отношения и посещения на "новата рода". Като знам колко ограничено е времето им тук всеки път, то кого по напред да видиш.
Въпроса си е сериозен де, защото виждам, че го преживяваш и някой ден ще трябва да делите и внуче, а то е колкото на едните, толкова и на другите баба и дядо. Сина ти притеснява ли се от факта, че снахата не идва на Пловдив, или ти не смеещ да го питаш?
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #7 -:
юни 10, 2013, 11:17:20 »
Цитат на: Kiwi в юни 10, 2013, 11:14:46
Здравейте, мадами
Аз съм приятно изморена след Габрово този уикенд и мноооого доволна!
. Сина ти притеснява ли се от факта, че снахата не идва на Пловдив, или ти не смеещ да го питаш?
този въпрос наистина е важен и би представявал и важен показател за техните отношения, освен за тези към теб.
Активен
svekarva
«
Отговор #8 -:
юни 10, 2013, 11:31:14 »
Да, канихме я и лично и индиректно. Синът ми го приема съвсем нормално, точно по тази причина и аз съм спокойна поне за отношенията им. Той ходи в София за един ден, редно е и да кажа, че и ние със съпруга ми бяхме поканени на вилата им в София. Явно комуникацията трябва да става на софийска територия и тесен семеен кръг. Тяхното семейство не поддържа контакти с роднини, така разбират живота. Ние, аз и съпругът ми, имаме силна връзка с роднините си, децата ни са почти на една възраст и имат много общи спомени точно от такива срещи. При нас няма начин да не си помагаме, кой с каквото може. Синът ми е първият женен от нашето чупило, нищо чудно и другите бъдещи снахи да са такива. Тогава няма да е изобщо странно. Пак казвам, тя е едно дете, бабите и дядовците си не ги помни, починали са много рано и не знае какво значи любов на баба към внуче.
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #9 -:
юни 10, 2013, 12:05:27 »
Свекърва, аз добре разбирам твоята снаха, аз се прибирам в бг максимално веднъж в годината, често пропускам и годишното прибиране, т.е. доста рядко. Имам мнгоо силна връзка с родителите ми и те много много ми липсват, когато съм си във варна моя мъж си знае, закон е да съм всяка секунда от това ценно време при тях, ако той иска да бъде с мен трябва да дойде във варна, ако ли не си остава във София. В повечето случаи обаче той идва с мен, може би имам късмет, че си имаме море и това също допринася той да си е при мен при летните ни посещения на бг.
За въпроса, какво ще стане когато имаме деца съм се замисляла, и няма да е лесно, но смятам че ще намерим разрешение, тогава не мога да мисля вече само за себе си. Тогава ще мисля за повече глави наведнъж и трябва да бъда справедлива, не смятам да лишавам децата си от баби и дядовци, нито от единия чифт, нито от другия, но докато съм си дете на мама и татко и не самата аз майка, си мисля егоистично, колкото и "лошаво" да звучи, но искам да бъда всяка секунда до родителите ми, когато мога, защото не се знае колко дълго ще имам още тази възможност.
Активен
dixie
Сватбар
«
Отговор #10 -:
юни 10, 2013, 14:21:08 »
Мрявка
, абсолютно е така. Това само, който е далеч от дома и близките си го разбира.
svekarva
, може момичето наистина да е много привързано към родителите си, още повече като казваш, че е едно дете. Но аз все си мисля, че като се появят дечица нещата ще се променят и балансират.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #11 -:
юни 10, 2013, 15:16:01 »
Аз може да не живея в чужбина, а на по-малко от час от нашите, но и при нас е така всяка седмица сме при мойте родители, а моя мъж рядко вижда техните, въпреки че и те са в София. Давам си сметка колко егоистично постъпвам, но аз съм единствено дете и обожавам нашите. Родила съм се късно и откакто дядо ми /който адски обичах почина/ искам да прекарвам възможно най-много време с нашите докато мога.
Свекърва
, ако бях на твое място щеше да ми е много тежко. Поне твоето дете си е било при теб и си го видяла. Защото аз гледам да си завлача мойто пате с мен и не ми пука дали липсва на някой.
Леле, като си прочетох поста- ми аз съм ужасен човек
Самото зло! Ама, какво да се прави
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #12 -:
юни 10, 2013, 15:55:17 »
Следдъждовна, предъждовна, настояща дъждовна...как си заваля само в София
Любимото ми време. Ако зависеше от мен, щеше да има такова възможно по-често. А едно от най-хубавите неща са топлите (може и не чак толкова) летни дъждове
Даже и проливните
ratatui
, честито за изпитите! Ще чакаме виртуална почерпка след 17-ти юли за успешната защита на дипломната работа
Муунче
, какви са тези ремонтни дейности, с които се товариш?
Една бъдеща майка трябва да е само и единствено консултант и ОТК. Тоест само да даваш наставления и да надзираваш дейността
Свекърва
, трудно ми е да си представя как се чувстваш, понеже не съм била от твоята страна
Аз имам малко особени отношения със свекърите си след сватбата. Може би и друг път съм споменавала, добри хора са, просто станаха някои неща. И макар да е простимо, не съм пътувала до родното място на съпруга ми оттогава. Но никога не съм го карала да идва при моите родители, понеже смятам, че не е редно щом аз не ходя при неговите, той да идва при моите. Би ми било гузно и неудобно.
Та мисълта ми е, че може да има някаква причина (за нея може да си знае само тя), заради която снаха ти да не идва на гости. Извън твърде ограниченото време, в което е в България. Ала дори и да няма, аз като единствено дете, ако виждам родителите си за по 2 седмици общо годишно, едва ли бих отишла никъде другаде. Трябва да чувствам другото семейство толкова близко, колкото и моето, за да отида. Което все пак дава повод за надежда. С времето може да намерите път едни към други и тя да ви приеме за достатъчно близки, за да има нужда да се вижда с вас
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #13 -:
юни 10, 2013, 20:01:55 »
привет
аз цял ден уча и ми писна вече
тук не е валяло
Вчера си направихме хубава разходка
ще кача няколко снимки в албума, после ще ги изтрия
относно отношенията със свекърите, при мен всичко е наред, имам голям късмет и го ценя, много са свестни и много ни помагат
дано винаги е така!
поздравче
http://vbox7.com/play:992644ee3d
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #14 -:
юни 10, 2013, 22:28:25 »
Привет и от мен
Ех колко е хубаво човек да намери време и да попрочете малко тук там какво се случва
Муунче
не се претоварвай- да ти кажа вълщебната пръчрица е или мама или мъжа ти
поне при мен беше така, друг варянт нямаш ( е имаш де, ама не е препоръчителен), пази се и гледай да си почиваш колкото се можеш повече
Езра
не свърши ли семестъра вече? Няма ли почивак за теб? Как е подготовката за сватбата на сестра ти (май не е минала, по мои спомени)
Свекърва
по повод снаха ти, не й се нерви, както са написали и другите важното е, че синът ти не те забравя и се прибира, по-важно и по-хубаво нещо от това няма
ЕЙ как ви завидях за Габрово, ако знаете.....
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
5
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg