Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 03, 2024, 01:38:31

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Украса на ресторанта - 13 част  (Прочетена 176976 пъти)

Bride
Сватбен ГУРУ
Публикации: 529

« Отговор #150 -: септември 27, 2013, 18:03:08 »

Пачорана, съгласна съм с последниь ти коментар, но аз също съжалявам, че платих цялата сума. Точно на моята маса,което е най-видно, вместо както се разбрахме като част от украсата да имам на земята до масата топка изкуствени ррози, сложиха ми хартиена топка. Стоеше грозно. Отдадох го на това,че казах украсата късно за масата, но и те не ми казаха, че нямат от розите.
Намерете човек, било сестра или приятелка, която да знае точно какво сте поръчали от агенцията и да присъства на уговорката и най-вече когато агенцията урасява, за да казва кое къде да е. Доволна съм от агенцията си, но има неща, които не ми харесаха и най-вече когато сестра ми ми каза, че едното момиче е била груба към тях. Също и беше намусена и си личеше, че не и беше приятно да ни чака един час за ритуала в градината и снимки след това. Тъпото е, че ако направиш много оборот и взимаш всичко от агенция, отношението е различно. Поне така си мисля, дано да греша. Собственичката поне беше на ниво и много мила.
Активен
megyto
Сватбар
Публикации: 207

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: септември 27, 2013, 19:25:44 »

Пачоран, не обичам да споря, а не е тук и мястото, но ще ти отговоря за да знаят за какво да внимават тези които минават след нас по нашия път. Мнението ти определено ми се струва едностранно. На повечето професионалисти, които бях наела за сватбата платих след това, за свършената работа, а предварително бях дала само някакво смешно капаро спрямо дължимата сума, и мога да кажа, че работата беше на ниво и изпълнението перфектно. Да не казвам, че тортата платих ден след това, без никакво предварително капаро, да не говорим за труда и материалите купени предварително и достатъчно скъпи. Единствено тези, на които платих 100% ме разочароваха. Да не говоря за паниката, която изпитах, че при влизането подаръчетата за гости липсваха (скрити под булченската маса!!!), кутията и книгата цопнати върху булченската маса, а трябваше всичко това да бъде поставено на отделна маса при коктейла. Добре, че беше екипа на ресторанта да реагира веднага и да спаси ситуацията. Да не кажа, още че платих и за неща, (лампички), които не видях, които уж били сложени, само дето забравили да ги включат пък дори и не казали на персонала, поне сервитьорите да ги включат. Аз се сетих чак на другия ден, можеш ли да мислиш за всичко вечерта на сватбата си! Поне украсата беше перфектна, виж това не мога да отрека, ама съм благодарна, че не им възложих всичко, както ти казваш.
Така че момичета, отваряйте си очите и не се предоверявайте, плащайте си за свършена работа и си избирайте украсата така както на вас ви харесва без някой да ви налага каквото и да е. Ако всичко от една агенция ви харесва вземете всичко оттам, ако не свободни сте да си го направите така както искате, все пак това е вашия ден и внимателно избирайте на кого да се доверите. Професионалисти има и то много добри.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #152 -: септември 27, 2013, 20:12:46 »

Аз ще отправя един съвет към агенциите за украса ! Абсолютно винаги сключвайте договор с максимална детайлизация на всичко. Ще загубите много време, нерви и разходи. Но само така ще защитите своята работа. Направете си допълнителен ценоразпис на услугите, които биха възникнали като допълнение и го прикрепете към договора. Вие сте достатъчно добри да предвидите всичко допълнително ,което не влиза в основния договор, но задължително се случва. В деня на сватбата в следствие на обективни и субективни фактори може да се получи добър оборот. Този метод успешно прилагам и съм доволен. Често лично аз вдигам договорената цена със 100 %, когато клиента не знае какво иска и върви с главата напред. Очаквам мнението на агенциите. Достатъчно ги подмятаха в тази тема. И определят работата им и заплащането след събитието незнайно защо по чисто субективни причини. Дали така прави ресторанта-хапвате, пийнете, изакате се и като ви хареса плащате, като не ви хареса-не плащате. ДЖ така ли получава възнаграждението си ? Фотографът? До тук мили булки вашите мнения са едностранни, няма ги агенциите, които сте наели, няма мнението им. 20-годишния ми опит ме кара да си мисля, че в резултат на емоции се чудите с кой да се заядете, просто ей така.
Активен
tweety_pks
Ентусиаст
**
Публикации: 106

« Отговор #153 -: септември 27, 2013, 21:06:52 »

Pachoran държиш се прекалено грубо. megyto  не е казала, че е нямало да си плати и прочие... Напротив каза, че украсата много й била харесала, просто са липсвали неща... Честно казано и аз съжалявам, че платихме на 100% предварително, въпреки че имахме договор.... И аз да кажа украсата на ресторанта ми хареса страшно много, наистина беше това, което исках и за което говорихме с декораторката, но и при нас липсваха неща.... Точно както със megyto и ние трябваше да имаме прожектор, който да осветява бялото платно зад младоженската, но и аз на следващия ден се усетих, че го е нямало... Сега разбирам, че може и да е било там, но никой не е знаел, за да го пусне.... Освен това липсваше и букета за хвърляне... Да хвърлих си моя, но по него имаше забучени на едни кристали, които бяха залепени за едни дълги игли и няма да казвам колко хора се набодоха на тези шишове, защото просто този букет не беше пригоден за хвърляне.... Да не говорим, че сутринта вместо да се подготвя за сватбата, половинката трябваше да ходи до съответния офис да вземе украсите за колите, защото и тях ги бяха забравили.... И това си е голямо напрежение и нерви.... Но пак казвам, страшно съм доволна от украсата и съответния човек бих го препоръчала на бъдещи булки приятелки, защото наистина си разбира от работата. Това, което не ми харесва е, че ни обвянявате, нас булките, как сме се държели с вас, професионалистите, но и вашето отношение не винаги е коректно. Аз не бях поставила горна ценова граница за декорацията, бях дала пълната свобода на декораторката да се развихри и накрая се почувствах малко като "заебана" може би заради друга сватба.......
« Последна редакция: септември 27, 2013, 21:12:05 от tweety_pks » Активен
Bride
Сватбен ГУРУ

« Отговор #154 -: септември 28, 2013, 00:04:54 »

Пачоран, такива като теб много ги обичам да ми променят цените и за това всичко си пишех и никой не ме е излъгал финансово, попаднах на честни хора и любезни с някои малки изключения. В България положението с договорите не виждам как ще стане. Още нещо лошо- много често услугите се правят да ти вземат парите на момента, а трябва да се работи за репутация. С тва си държание, Пачорана, не знам как си оцеляля 20 години. Най-важен е клиента, което много често се забравя. Но за щастие попаднах на  любезни хора.
Приключваме споровете, предлагам да игнорираме хората, опитващи се да ги създават. Да продължим да си помагаме.
Активен
Bride
Сватбен ГУРУ

« Отговор #155 -: септември 28, 2013, 15:03:57 »

Момичета, ето линк към албума ми в фейсбук, малко да видите украсата ако искате. Семпла е, но аз много си я харесах. Там ще видитеи от страни на масата ми бялата хартиена топка sad

https://www.facebook.com/svetlana.uzunova.397/media_set?set=a.10151840504163895.1073741825.688248894&type=3
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #156 -: септември 29, 2013, 06:42:24 »

Младоженци, договорът не урежда само финансовата страна. Там точно и ясно трябва да е описан вида на украсата, брой, място, време за монтиране, време за демонтиране и мн. др. неща. Задължително трябва да присъства схема на помещението /и или градината/, разположение на украсяваните обекти и пр. Трябва да се знае ще присъства ли човек от агенцията или не. Необходими са контролни фотоснимки на свършената работа. Присъствието на всичко изброено до тук в договор е признак на професионализъм от страна на агенцията и липса на мързел от ваша. Договорът за украса на ресторанта води до отговорности и санкции и за двете страни. Имайте в предвид, че много често други обстоятелства могат да доведат до неизпълнение на заложените задачи, една трета страна - производител на цветя, ресторанта като институция и пр. Аз лично се учудвам, че най-често всички взаимоотношения са без писмена договорка. И виждам мнението тук на едната страна на договора - младоженците, другата страна липсва. А монетата има две страни !
 Според мен е нередно да се коментират нередности в украсата и действията на украсяващите, ако не знаем какви са договорките в писмена форма. Не знаем има ли и други фирми заети с тази дейност на свеатбата. В резултат на емоции и субективни фактори нещата се размиват и се стига до грешни изводи за агенциите и свършената им работа.
 И не на последно място, наличието на писмена договорка води след себе си и една друга цена на услугата, по-висока разбира се. Опитът показва, че към писмената договорка ще има мнооого анекси, което е много време, разходи и пр. Но хубавите неща стават бавно. Срещу съответната цена.! Но нали всичко се прави с цел да бъде точно и ясно.
« Последна редакция: септември 29, 2013, 06:57:52 от Pachoran » Активен
mariola85
Гост
« Отговор #157 -: септември 29, 2013, 11:47:05 »

Pachoran мисля че е крайно време да спреш да коментираш в тази тема. Всички булки до тук се исказаха праилно и точно за това какво им е харесало и какво не им е харесало в работата на агенциите. Много от тях даже и си признаха къде са сгрешили. По полезни мнения не съм виждала скоро в друга тема. Има много агенции в този форум но нито една не се включи явно защото смятат че мненията са правилни и си взимат бележки. Така че от името на всички булки искам да ти кажа Благодаря за мнениеята но, ни остави да си исказваме нашата страна на монетата, защото това е сватбен форум за булки а не за професионалисти. give_rose
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #158 -: септември 29, 2013, 12:22:31 »

Аз мисля, че вместо да раздавате заповеди можете да обърнете внимание на половинката до вас в този хубав делничен ден. Основният проблем в темата и по отношение украсата на ресторанта идва от младоженците, много по-малко е вината в агенциите. Приемете безплатните съвети, а не се дърлете по форумите и обвинявате всички. Няма ли становище от агенция по даден описан проблем в темата, не може да приемем , че агенцията е виновна по описания проблем. Доказателство за това са отговорите на засегнатата страна, най-често подизпълнителя, в няколко други теми напоследък. За справка вижте темата за р-т Лебед.
Активен
rujka
Ентусиаст
**
Публикации: 118

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: септември 29, 2013, 12:29:10 »

Препратката към темата с Лебед не е съвсем удачна, защото дори управителя потвърди, че е имало парти за рожден ден, което се е пренесло вътре, а както Делийски след това уточни - ако е отворена вратата не е проблем да избълва музиката от там, съмнявам се някакви гости да спазват чак пък толкова реда в ресторанта и да си затварят всеки път след себе си.
Често, когато е имало проблеми, вина може да имат и двете страни.
Напълно подкрепям mariola85 ... 
Темата се превърна: булки vs. Pachoran
Разбрахме кой на каква позиция (някои повече от други) , нека се върнем към основната тема вече и спрем да разискваме принципни въпроси и кой крив, кой прав
 pardon  girl_wink
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: септември 29, 2013, 13:22:33 »

Аз ще отправя един съвет към агенциите за украса ! Абсолютно винаги сключвайте договор с максимална детайлизация на всичко. Ще загубите много време, нерви и разходи. Но само така ще защитите своята работа. Направете си допълнителен ценоразпис на услугите, които биха възникнали като допълнение и го прикрепете към договора.
При нас стана точно така. Агенцията ми предложи детайлна информация кое колко ще струва, всъщност това е една от главните причини да избера Акцент. Изпратиха ми много подробен ценоразпис. След като обсъдихме какво искам за моята сватба, ми изпратиха втори опис за нещата, които искам с картинки и раздробени цени. Така се стигна до подписване на договор, основан на подробната оферта и съответно оставяне на капаро. Аз знаех много добре какво ще получа и те какво точно искам. Цялата сума заплатихме  след свършена работа, така ако има нещо забравено, ненаправено или допълнително може да се добави/премахне. Не виждам кое точно е невъзможно в България?!?
Как така ще е невъзможно, ако агенцията е сериозна фирма стъпала на пазара не само, че няма да откаже, а самата тя ще се "натиска" да подпишете договор.
Както за всички услуги, които се ползват около сватбата, се отнася и за украсата: изисквайте договор!!! Така защитавате и себе си!
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: септември 29, 2013, 13:50:22 »

Аз са моята сватба знам точно какво искам, изпратих на моята агентка 'план', в който съм описала визията си за цялата сватба, заедно с примерни снимки на елементи, които ми харесват.
Тя ще ми помогне да координирам цялото събитие и отделно от тях ще си поръчам и украсата. Договор за организацията вече подписахме, а когато дойде време за украсата, тя сама каза, че иска да опишем всичко в детайли и промени ще стават само след като сме ги поискали в писмен вид. Това за мен е супер сериозно отношение и тъй като съм виждала и работата им по други сватби съм сигурна, че ще имам един много красив ден.
Освен това не ме е натискала или да ми се налага за нищо, само ми дава съвети и допълва идеите ми.
Активен
Bride
Сватбен ГУРУ

« Отговор #162 -: септември 29, 2013, 17:34:50 »

На мен думата договор никъде ни ми се спомена, но всички си зиписваха и аз държах да си записвам и аз същото. Не съм направила проблем на моята агенция, защото собственичката е готина, а и няма смисъл за една топка да се разправям- минали работи.

Пачорана, агинциите, които са заети, нямат никакво време да пишат тук.Не знам ти как намираш?!?
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #163 -: септември 29, 2013, 18:19:42 »

Според теб с какво са заети сватбените агенции в момента ? Ако визираш мен като агенция - не, не съм агенция и не искам да бъда. Дори не искам да си помисля, че трябва да работя като агенция . И знаете би защо ?
 В цялата си практика не поддържам отношения със сватбени агенции, а и те самите нямат нужда от мен. Те се нуждаят от съвсем друг контигент подизпълнители. Евтини и ако може много добри. Нямам допирни точки със сватбени агенции с изключение на една, която познавам от този сайт. Просто познанство. Ако ме питате за агенции за други ивенти мога много да говоря, но не е тук мястото.
 В интерес на истината поставете си за основна цел подписването на договор с когото и да е било. Вярно е, че е много време и нерви /и пари/, но поне ви гарантира право да изявите претенции от недобре свършена работа. Претенции без договор няма как да изявите. Просто никой няма да ви повярва. А и винаги могат да оборят нещо плод на устна договорка.
« Последна редакция: септември 29, 2013, 18:23:33 от Pachoran » Активен
tatqna_dr
Ентусиаст
**
Публикации: 128

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: септември 29, 2013, 18:29:49 »

Ето това беше част от нашата украса, която на мен много ми хареса. Нежно и семпло и ни излезе без пари.

* DSC01967.JPG (49.61 KB, 260x195 - видяно 3576 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: