Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 08:47:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Любовта и ... брака
(Модератор:
fiibi_bg
) > Тема:
Годишнина от сватбата
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
12
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Годишнина от сватбата (Прочетена 269650 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Отг: Идея за годишнина
«
Отговор #75 -:
май 08, 2009, 22:43:51 »
Аз от сърце си пожелавам да сме на морето по това време...въпреки че както споменах на 4ти юли сме кумове, значи 5-ти го броя ден за дън и на 6-ти ни е годишнината ....както и да го смятам няма начин да сме на море. А и от финансова гледна точка, ще сме се поохарчили
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Съселчето на Магаренцето.
«
Отговор #76 -:
май 11, 2009, 08:55:11 »
Gergancheto
, идеята не milenastef за дървото си заслужава обмисляне. Когато с милото се видяхме за първи път на живо, той ми подари една роза, за да я посадим двамата. Сега това е "нашата роза" и е толкова хубаво като си я гледкаме. Не е скъпо, а наистина усещането си заслужава. Не е нужно да е нещо грандиозно, важното е да е идейно.
Активен
dodo5
Ентусиаст
Публикации: 61
«
Отговор #77 -:
май 11, 2009, 16:26:24 »
ние вече имаме 3 годишнини макар и не като семейство..затова ще ви кажа последната ни...цяла стая със свеши и цяла маса с екзотични плодове нежна музика...и
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #78 -:
май 16, 2009, 21:11:52 »
Момичета, моял ви за мнение/съвет
Моите родители на 27 май правят 30 години от сватбата си
(дай Боже всеки му поне по толкова) - тъй като е
Перлена сватба
, ровейки се из нета за нещо интересно ми хареса идеята да подаря
перлена мида
, символизираща вечността, дълголетието и т.н.
Моля ви, кажете какво мислите, подходящо ли е и, ако някой знае къде има такива да сподели, че време вече почти не ми остава!
Аз се сещам за ЦУМ
Активен
deskatap
Сватбар
«
Отговор #79 -:
юли 23, 2009, 21:28:02 »
Здравейте момичета. Дойде време и за нашата ПЪРВА годишнина със златето. С него решихме да си вземем (и го направихме) часовници (оказа се че тези ги продават само чрез направена поръчка) бели. ОК, но това стана малко по-рано от самата годишнина и сег искам за самият ден да направя изненада като направя тениски с момче и момиче и отдолу с надпис " Game Over - преди една година ". Можете ли да ми дадете евентуално още някакво предложение за надпис, защото това е по-скоро по-подходящо за пресни пресни младоженци?
Активен
tsvetik
Гост
Наближаваща годишнина.
«
Отговор #80 -:
август 10, 2009, 13:42:43 »
Мина цяла една година откакто с милото си казахме "да" . Какво да ви кажа ние сме все така щастливи даже повече от преди . Искам да кажа на всички които още се чудят дали да преминат към този етап от живота си : "По Смело"
Сватбата е само едно тържество за роднините, важното е да се обичате!
П.С. Направих слайдче от сватбата ми. Може да го посетите на:
http://www.youtube.com/watch?v=2u9hyE4EHp4
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
Отг: Годишнина от сватбата
«
Отговор #81 -:
август 13, 2009, 15:20:26 »
Момичета, да ви питам нещо че съм в голяма чуденка. След месец с Иво правим две години от сватбата, обаче навсякъде в нета намирам инфо, в което пише че се чества първата годишнина и след това чак петата. Въпросът ми е- Вие отбелязвахте ли останалите годишнини и ако може някаква идейка за изненада.
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
Щастлива съпруга и майка
«
Отговор #82 -:
август 20, 2009, 15:51:00 »
За днешната годишнина бях измислила страхотно да си прекараме , но част от плана пропадна
Точно на днешната дата Слави и Ку ку Бенд имат концерт в Пловдив и аз взех билети , но Слави си счупи крака и го отложиха
Сега остана втората част от подаръка, взех любимата ни снимка от сватбата и поръчах да направят рисуван портрет по нея
- стана прекрасен
А вечерта милият съпруг е резервирал нещо , но не казва къде
Въпреки всичко мисля, че ще бъде страхотна годишнина
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #83 -:
август 25, 2009, 14:52:35 »
макар че има още доста време до нашата годишнина, аз вече си мисля за нея. много бих се радвала ако мъжа ми ме заведе някъде, но той не е по организациите, затова си мисля аз да му предложа нещо. но все още не съм решила какво да бъде. годишнината ни се пада да е неделя(което донякъде е добре).
единия вариант е да поканим кумовете на вечеря в ресторанта в който ни беше празненството, и след това да останем да спим в хотела и в същата стая по възможност
другия вариант беше да отидем на почивка в Алания( но този вариант пропадна)
мисля си да отидем някъде в БГ за 2-3 дни, на някое романтично място, където да се поглезим, но незнам къде.
та така в главата само ми се вартят варианти и трябва скоро да се спра на някой и да почвам да действам.
вие момичета какво ще ме посъветвате?
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #84 -:
август 25, 2009, 14:55:19 »
Ечи препоръчвам Трявна, едно много красиво местенце, страхотно градче, аз поне съм влюбена в него.Може също така да отидете в някой СПА хотел и да се отдадете на процедури за релаксация, всеки има нужда от тях.Споделяй, защото нашата годишнина е преди вашата и аз все още тайничко се надявам на изненада макар вътрешно да знам, че няма да има такава и всичко аз ще организирам пак
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
Щастлива съпруга и майка
«
Отговор #85 -:
август 26, 2009, 08:37:13 »
Ние си празнуваме мсяка година
Според мен първите години точно когато са още малко трябва да се празнуват. Пък по натам пък ще е по сладко
Аз сега прочетох ама то мина нашата преди няколко дни за подаръците - аз поръчах любимата ни снимка от сватбата да я направят на картина. Любимия много се зарадва
пък рамката е дървена , а ние направихме 3г.
Но мисля , че като пише дървена или консервена и т.н може да се измисли нещо по нестандартно , а не точно консерва русенско варено или възглавница
За консервата аз се сетих , че може някакво бижу в консервена кутийка или каквото се сетите да се подари на някой остров - може и тези по - близките
От пух може да се направи колаж с още неща и ей такива интересни и любими за вас неща
Аз мисля за следващите живот и здраве да съм по изобретенията
Активен
Рубин
«
Отговор #86 -:
август 26, 2009, 09:21:46 »
Имало такава темичка!
Вижте какво съм намерила преди време-
Какъв подарък да направите, ако празнувате годишнина от сватбата си?
Символ на годишнината Подарък
1 г. - хартиена ръчен часовник
2 г. – памучна памук, порцелан
3 г. – кожена кристал, стъкло
4 г. - платнена електроуреди
5 г. – дървена сребро
6 г. – желязна дървен предмет
7 г. – вълнена лична вещ
8 г. – бронзова спално бельо
9 г. - керамична кожа
10 г. – калаена диамантено бижу
11 г. – стоманена моден аксесоар
12 г. – копринена перли, цветни скъпоценни камъни
13 г. – дантелена дреха
14 г. - слонова кост злато
15 г. – кристална часовник
20 г. – порцеланова платина
25 г. – сребърна сребърен комплект
30 г. – перлена диамант
35 г. – коралова нефрит
40 г. – рубинена рубин
45 г. – сапфирена сапфир
50 г. – златна злато
55 г. – смарагдена смарагди
60 г. – диамантена диамант
70 г. - Благодатна сватба
75 г. - Коронна сватба
За последните две - 70 и 75 годишнинта не остава нищо друго освен сълзи от щастие.
За да се заздрави връзката между двамата партньори на всяка изминала година заедно се предава символично значение. Празниците и годишнините са както следва:
• 1 година - Памучна или басмяна сватба.
Наречена е на името на тази най-проста текстилна материя, защото се смята, че една година след сватбата празникът вече е преминал в делник за младото семейство. С една дума, тече семейното ежедневие. Подаряват се хавлии и кърпи.
• 5 години - Дървена сватба.
Петте години са критична годишнина, то този повод от обичая на този ден Тя и Той да си разменят различни дървени предмети. Подаряват се дървени предмети.
• 7 години - Медна сватба.
Празнува се след цели 7 години семеен живот – период, който мнозина считат за особено критичен в съпружеските взаимоотношения. И като залог за бъдещето щастие съпрузите си разменят медни монети или съдове. Купуват се медни съдове за дома.
• 8 години - Тенекиена сватба.
С това твърде сиво название наричат 8-та годишнина от бракосъчетанието. И в потвърждение на това, че семейният живот се върти главно около кухнята и прозаичните неща от всекидневието, двамата съпрузи си подаряват лъскави домакински съдове. Взимат се лъскави предмети за кухня.
• 10 години - Сватба на розите.
На този празник се канят гости, кумовете и шаферите, съпреживели заедно с остарелите с едно десетилетие младоженци техния най-щастлив ден. И не само се подаряват рози с цвета на любовта, но и се танцува с червени рози.
• 13 години - Дантелена сватба.
Тази сватбена годишнина е своеобразно предупреждение: не забравяйте да поддържате блясъка на своя брак! Купува се спално бельо.
• 15 години - Стъклена сватба.
Петнадесет съвместно преживени години! Той и Тя си подаряват стъклени предмети , влагайки особен подтекст: че отношенията между съпрузите трябва да бъдат да бъдат чисти и прозрачни като стъкълце. Подаряват се кристални предмети.
• 20 години - Порцеланова сватба.
Празнува се след 20 години брачен живот. Празничния обед се сервира в нов порцеланов сервиз в знак на това, че от старите вече не е останала и една чинийка... Купува се порцеланов сервиз.
• 25 години - Сребърна сватба.
Този четвъртвековен юбилей – един истински подвиг в семейното летоброене! На празника се събират всички роднини. И наред със златните венчални пръстени, които все още носят, двамата съпрузи взаимно си даряват и по един сребърен. Подарява се сребро.
• 30 години - Перлена сватба.
Отбелязва се след 30 години съвместен живот. С названието си напомнят за това, че тридесет години, преживени заедно, се нанизват като перли в огърлица... За съпругата - перлена огърлица.
• 35 години - Ленена сватба.
Това е един междинен юбилей – 35 години брак, но все пак юбилей! На този ден съпрузите обогатяват покъщнината с ленени покривки и кувертюри. Купуват се покривки, пердета.
• 40 години - Рубинова сватба.
Съпрузите празнуват 40-та годишнина от сватбата си. Подаръкът е особено символичен, към златните венчални пръстени се прибавя по едно рубинче – камъка на любовта и огъня. Подарява се пръстен или накит с рубин.
• 45 години - Сапфирена сватба.
Подарява се пръстен или накит със сапфир.
• 50 години - Златна сватба.
Половин век заедно неразделни в радост, и в неволи! По този забележителен повод съпрузите твърде символично си устройват повторна сватбена церемония – заменят старите си златни пръстени с нови. Разменят се златни бижута.
• 60 години - Диамантена сватба.
Подарява се пръстен или накит с диамант.
• 70 години - Благодатна сватба.
• 75 години - Коронна сватба.
Да си 75 години заедно с любимия човек – не е ли това най-красивия подарък за предаността и любовта, съпътствали и двамата съпрузи в общия им житейски път!
Съжалявам и се извинявам за дългия ми пост!
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #87 -:
август 26, 2009, 09:33:45 »
Момичета, много ви благодаря. Дани, с тази консервена кутия ми дойде страхотна идея за изненада. Ако успея да я реализирам ти ще си първия човек, който ще разбере.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #88 -:
август 26, 2009, 15:45:17 »
относно консервените кутии сега се сетих че преди години една приятелкабеше ми опаковала подаръка в консервена кутия. в софия в едно магазинче носиш си подаръка и те го затварят в кутията. а етикета беше много готин.
и видях голям зор докато намеря отварачка за да видя какво има вътре.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #89 -:
септември 05, 2009, 11:09:46 »
здравейте, момичетаа...
Този месец е нашата първа годишнина .Знам, че се нарича "хартиена" и се подаряват хартиени изделия или поне така съм разбрала, но на мен не ми се нрави идеята да подаря нещо хартиено или поне не само това.
Моля тези, които вече са празнували 1-ва годишнина да помогнат с опит, а другите с идеи
Идеята с уикенда за 2-ма вече ми минава през главата, но искам и други идеи
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8