Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 19, 2025, 13:28:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Седмица на абитуриентите и славянската писменост
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
6
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Седмица на абитуриентите и славянската писменост (Прочетена 28990 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Седмица на абитуриентите и славянската писменост
«
Отговор #15 -:
май 20, 2013, 14:39:37 »
Всички сте много хубави
И аз ще ви се кача
черно- бяла. То излиза, че рядко някой се харесва.... Аз се бях подула от рев по няколко причини. Моделът на роклята беше с широк колан, до под бюста. Ама роклята ми се шиеше в Пловдив и пролетната ваканция не успяха да ми направят проба. Като се облякох, видях, че коланът стига до средата на бюста ми и щях да умра. Хубаво, че имах още една нова рокля, предвидена за вечеря на класа в къмпинг Каваците. Обувките ми, също правени по поръчка в Пловдив, бяха ужасни и ми хлопаха. За гримове и прически изобщо и не исках да чуя, действах сама. Първият ми рев беше, че майка ми цъфна в Бургас точно в часа, когато официално се прощавахме с учителите, а мен трябваше и да ме наградят за отличен успех. Но вместо това аз трябваше да чакам на гарата влака, закъсняващ повече от час. Липсва ми този тържествен момент, четири години си мечтаех за него
. После дойде разочарованието с роклята, а след това пък се ядосах, че майка ми не се беше сетила да измисли подарък за четирите ми най- близки приятелки. С тези момичета пет години бяхме заедно и през деня и през нощта в пансиона, те ми бяха повече от сестри.
Хехе, ама не ревах само аз, само бях първата. Едната приятелка се остави на майка си и тя я замъкна на фризьор и козметик. Бяха и оскубали веждите като на фльорца, пък прическата и беше на букли /ужас/, като на селска булка. Другата приятелка рева, че нямала никакво златно бижу /бяха от бедно семейство, а сестра и беше родила преди месец и всички пари явно са били в тази посока/. Третата приятелка си лепна една ютия, докато си гладеше роклята и рева безутешно почти час. Значи ние четирите, ревящи едновремено или последователно, четирите ни майки, изнервени от ситуацията, момичетата от пансиона от по- долните класове, които ни съчувстваха и идваха да гледат какво става, направо бяхме един кокошарник, пълен с крякащи кокошки. Ама като се наревахме, взе, че ни мина и тръгнахме към сборния пункт, от където трябваше да ни возят с рейсове до Спортната палата. Всички абитуриенти празнувахме там, в един и същи ден. Такава беше модата. Няма вечеря, няма класове - седиш на пейките и ако решиш- танцуваш. Ако не- седиш и блееш. Най- интересно беше на сборния пункт.
Там се оказа, че пет от момичетата бяха с рокли от един и същи плат. Като ден днешен го помня - светло лилав, на нежни райенца. Доставили един топ за Бургас и понеже нашите бяха все връзкарки, си купили точно от него. Естествено, че сега беше техен ред да реват. В Спортната палата ни нападнаха абитуриентите на Морското училище, защото ние имахме само едно момче в класа. Ей, много хубави момчета, ама когато са с униформи. С костюми си бяха обикновени пубери и за нищо не ставаха. После посрещахме изгрева целия випуск на плажа. Имахме петима преподаватели от ГДР, които трябваше да се върнат там след бала. Поплакахме си с тях, без да знаем за какво точно. Та общо взето, 24-ти и абитурентския бал го свързвам предимно с рев
. Не ми е хубав спомен, нямах и гадже, пък и предстоеше кандидатстване. Като тегля чертата, от гимназията си спомням много учене, влага, бургаски вятър и едно стягане в корема от непрекъснато притеснение, как да се справиш в изключително конкурентна среда на 350 км. от дома.
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #16 -:
май 20, 2013, 15:29:34 »
Хехе май никой не искал да ходи на бала си или не се е харесвал
Свекърва
пак ни би по точки с тоя разказ
Ох, в цялата суматоха и изчитане на всичко съм пропуснала лошата новина за
Роси
Това е ужасно и искрено ти съчувствам! Хубавата новина е, че ти си жива и здрава и че нямаш емоционална травма от случката. Наистина ма*ната й на колата - това са просто вещи! Днес са тези, утре други. Ходи ли да запалиш свещичка в някоя църква?
Инлов
, дай някоя по-хубава снимка на Бургас
Тук прилича на мрачен град, а той е прекрасен!
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #17 -:
май 20, 2013, 15:48:57 »
Роси
, дано е било за добро в крайна сметка това което се е случило!
Свекърва,
пада им се на връзкарките. При нас нямаше връзкарки ама имаше богаташки дъщерички, които естествено от превземки се бяха издокарали със супер смотани тоалети, които някой ги е убедил да си купят, само заради цената.
панда
ме подсети. от абсолвентския бал имам снимки. там пък бях в цикламено- от чантата до роклята.
Сега хич не са модни точно такива неща. ама нейсе, да видите. тук сме с една колежка в заведението вече.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #18 -:
май 20, 2013, 15:57:34 »
Привет,
Няма начин да не се включа ,ама снимка няма май да кача ,че бях с ужасна рокля.И то по инициатива на майка ми.По мое време модно беше да се шие роклята и майка ми /пък що е решавала тя нямам идея/ рещи ,че ще съм в нежно розово ,с много късо рокле,с едни ръкави на воланчета ,абе чудо.Единственото хубаво беше ,че се различавах от масата лелчести съученички ,облечени в черно и със супер тежък грим.Аз много бързах да завърша ,защото си се бях устремила напред и бала за мен беше събитие,което трябваше да мине ,за да дойдат следващите по хубави събития.Чакаше ме кандидат студентски изпит,пътувания към вълшебната тогава за мен София и евентуален студентски живот,така че предизвикателствата предстояха:)
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #19 -:
май 20, 2013, 16:06:03 »
Веднага уреждам снимките
И нещо интересно...Общината създаде фестивал "Включи града" и това беше част от него...3D Mapping върху сградата на общината
И готин театър
П.П. Аз обичам Бургас по залез, когато вали и е облачно
Ем
, страхотен бедър
Активен
emmmmmy
«
Отговор #20 -:
май 20, 2013, 16:09:32 »
мерси лов
И аз обичам морето зимата, есента и по време на дъжд! Не знам защо, сигур защото така ги няма дебилите там, наблъскани по плажа като сардини !
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #21 -:
май 20, 2013, 16:26:57 »
Еми
, какво става с вас? Как мина визитацията при лекаря? На добре ли вървят нещата? Ама верно страшен бедър
Инлов
, страхотни снимки
Аз обичам да гледам морето рано сутрин или при залез
Надявам се скоро да мога да му се наслаждавам и от нашата тераса ...
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #22 -:
май 20, 2013, 16:34:05 »
Много хубава темичка сте подхванали. Аз имам снимки някъде...ама къде е диска един господ знае. Но като цяло аз много се харесах. Видях роклята си в първото списание, което разгледах и даже на съм обикаляла по магазините. Ушиха ми я много добре. На повечето снимки изглеждах като фотомодел от корица на списание. Тъпото беше, че и моя клас като на Муунчето решиха да нямаме бал. Съответно не можах да се фръцна с хубавото си рокле. Естествено това решение дойде от комплексираните ми съученички, които не искаха да дават пари за рокли, щото и без това ще изглеждат зле в тях. А и тогава имах едно гадже...от него само лошо съм видяла. И за това не ми е много любим спомен, но пък по снимките не си личи.
На абсолвенткия пък си изкарах супер. Имах един колега, с който много се уважавахме и си направихме супер купон. Роклята ми беше съвсем нормална ежедневна рокля! Лошото е , че на прибиране се опитаха да ме изнасилят. И до ден днешен си имам белег на крачето, за да ми напомня. Поне опита не беше успешен!
Роси....знам какво е да катастрофираш. Радвам се, че е само ламарина. И аз като ме бутнаха се радвах, че само с ламарина съм се отарвала. Но пък и моята кола е в движение! Дано бързо ти мине стреса.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #23 -:
май 20, 2013, 16:48:05 »
Здравейте и от мен!
Виждам, че говорите за бални рокли и аз бих ви показала моята, на незнам как да я намаля снимката толкова много, за да я побера тук.
Не мога и да не споделя с вас, че днес нашите кумуве станаха родители, около 10 се роди дъщеричката им. Никога не бях виждала толкова мъничко бебе, едно ревящо вързопче.
Активен
Росита
Ентусиаст
Бургас, морето и .....
«
Отговор #24 -:
май 20, 2013, 17:25:00 »
Муунче, аз още като свърши всичко и ръцете ми все още бяха на волана или поне там каквото беше останало от него, се опипах и като разбрах, че съм жива и цяла, се усмихнах, измъкнах се през другата врата и благодарих на Бог, че ме е опазил жива. Поогледах колата, теглих ѝ една българска, запалих си цигара и се обадих на моите хора да идват да ме прибират.
Разбира се и на църква след това отидох, за да си запаля свещ и отново да благодаря. Всички около мен са единодушни, че съм невероятна късметлийка и че определено има сила, която ме пази. И да, съгласна съм с тях.
Аз имам и много силно развит инстинкт за самосъхранение, както и факта, че никога не шофирам без предпазен колан, ето това са нещата които са ме опазили. Освен това така съм програмирана, че да запазвам самообладание при каквито и да е тежки ситуации, рядко рухвам емоционално. Та така в общи линии. Нищо страшно няма, аз съм добре, даже вече обмислям покупката на друга, по-хубава, по-тежка и по-голяма кола. Набелязала съм си няколко джипки с ролбари, сега остава само спонсор да намеря.
Хайде стига за мен съм писала.
Рататуй, честито на кумовете ви, да им е живо и здраво детенцето!
Сега отивам да сготвя вечерята, че мъжовете имат нужда от храна.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #25 -:
май 20, 2013, 19:27:48 »
Да ви кажа и аз имах притеснения и то точно в събота. Видях отметка във Фб на малкия, че Клио е момичето , което ще му липсва цял живот. Писано на английски, а той пише предимно на български. Викам си, той няма такова гадже и веднага ми светна, че става въпрос за колата му. Пусто като сме с 8 часа разлика, не върви да му звъня, че да питам. Издебнах го и го излових на разпит. Съмнението ми се потвърди- колата, купена преди година /май по едно и също време беше с Росита/, отива за резервни части. На кръстовище, със скорост 10 мили в час, набил спирачки и повдигнал стоящата пред него кола. Ако колата беше тук, щеше да кара още 10 години след ремонт, но там не става някой да я стегне. Днес вече има нова, същата марка. Твърди, че е в по- добро състояние от старата. И аз обходих църквите, че даже и ходих на една циганка в махалата да му лее куршум за уплах. Да няма мира човек.....Но слава Богу и той и хората от другата кола са живи и здрави. Застраховката му поема щетите на чуждата кола, пък той се разделя с част от спестяванията си за покупката на нова. И само като се замисля, колко крехък е човешкият живот, направо ми застава бучка на гърлото....
Активен
Росита
Ентусиаст
Бургас, морето и .....
«
Отговор #26 -:
май 20, 2013, 20:56:17 »
Свекърва, моя майстор като дойде да ме прибира погледна колата и каза, че принципно може да се ремонтира, но сумата излиза почти колкото да си купя друга кола. Единодушно взехме решение, че прибирайки се в Бургас ще я метнем на моргата и каквото-такова. Коли много, купуват се.
Инцидента изобщо няма да ме откаже да карам, а куршум не съм си ляла, но моите хора ме карат да го направя. Може и да отида, то няма лошо, но ще е най-вече за тяхно успокоение.
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #27 -:
май 21, 2013, 07:23:50 »
Много хубава тема за баловете сте подхванали. Ще кача снимка по-късно. Като цяло нищо не беше така, както искам- нито рокля, нито грим и прическа и си казах, че сватбата ще е реванша
И самото преживяване не беше това, което си го представях, но пък 2 години по-рано бях дама на едно гадже и се размазах от кеф на неговия бал
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #28 -:
май 21, 2013, 08:29:24 »
Добро утро, момичета
Честит празник на всички, които носят името Константин, Елена или производно на тях! Бъдете здрави и винаги закриляни от светците!
Кафе няма да слагам,че напоследък май доста злоупотребявам
И усещам, че не е добре за кръвното ми...
Роси
, най-важното е, че ти си се измъкнала здрава и невредима! Много е хубаво, че не пропускаш да сложиш колан - и аз съм същата и все се карам на мъжо като забрави колан или фарове... А коли наистина има много - общо взето караме боклуците на Европа и затова поне не ни е яд като отидат за ламарини в моргата, нооо това е съвсем друга тема
Всички сте били страхотни абитуриентки - особено ме впечатли бедъра на
Еми
и гръбчето на
Мулан
Активен
emmmmmy
«
Отговор #29 -:
май 21, 2013, 08:49:05 »
Добро утро!
Аз ви поздравявам с една свежа снимка. Пуснете снимки който има от абсолвентските си балове, ще ми е интересно и на мен .
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
6
Всички
Нагоре