Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 19, 2025, 10:25:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Седмица на абитуриентите и славянската писменост
Страници: [
1
]
2
3
...
6
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Седмица на абитуриентите и славянската писменост (Прочетена 28942 пъти)
ivelka
Сватбен ГУРУ
Седмица на абитуриентите и славянската писменост
«
-:
май 20, 2013, 08:33:27 »
Здравейте и честита нова седмица!
Понеже през последния месец не бях особено активна в седмичните теми, днес реших да се реванширам, отваряйки новата тема. Честно казано доста се затрудних със заглавието - някак не ми е звучно, а и двете неща - славянска писменост и култура и абитуриентски балове звучат малко парадоксално в едно изречение, имайки в предвид комерсиализираните абитуриентски балове напоследък, голяма част от които граничат с откровена простащина.
И въпреки това пожелавам на всички абитуриенти и завършващи да преследват всяка своя мечта, докато не я изпълнят! Да се насладят на последните моменти от детството и да посрещнат с нови сили предстоящите изпитания на живота! Бъдете смели и позитивни!
«
Последна редакция: май 20, 2013, 08:40:27 от ivelka
»
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Седмица на абитуриентите и славянската писменост
«
Отговор #1 -:
май 20, 2013, 09:07:34 »
ivelka
, чудесна тема с много хубаво заглавие!
Ние ще си мислим за нашите абитуриентски балове /аз и за тези на децата/, за срещите със стари съученици и хич няма да ги смесваме с изключенията.
Ще ми е интересно да чуя какви спомени имате, пък ако може и някоя снимка да покажете....Миналата година на
Росита
момчето завърши, сега имаме ли пак абитуриенти?
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #2 -:
май 20, 2013, 09:39:06 »
Свекърва
, благодаря ти!
Върнах се назад във времето и в спомените си, търсейки снимка от бала, понеже се наложи да прегледам едни от най-старите си албуми във Фейсбук. Много добра идея да си покажем снимка от бала. По мое време нямахме цифров апарат и за това снимките са от лентов такъв
Ето ме мен, очаквам с нетърпение вашите
Абитуриентски бал 2006 година
«
Последна редакция: май 20, 2013, 09:40:47 от ivelka
»
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #3 -:
май 20, 2013, 09:48:22 »
много си секси , мацкооо
и планината зад теб-супер гледка! Моите абитуриентски сте ги виждали в ФБ, червена рокля и червено цвете
.
Лек ден на всички, ние сме по лекари днес...
Активен
Росита
Ентусиаст
Бургас, морето и .....
«
Отговор #4 -:
май 20, 2013, 11:07:05 »
Здравейте, мацки!
Ооо, моят бал беше в далечната 1991г. Имам снимки, които са подредени в албуми, може би някой ден, в неопределеното бъдеще, ще се наканя да ги сканирам и кача на компютъра.
Аз в събота имах неприятен инцидент с колата, като резултата е купчина ламарини в автоморгата. Но аз съм жива и здрава, като по чудо се разминах с няколко драскотини и една синина, въпреки силния удар. И естествено вече се оглеждам за оферта за друга кола.
На всички желая една хубава и успешна седмица!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #5 -:
май 20, 2013, 11:54:52 »
Здравейте и от мен,
Завръщам се тук тази седмица, че предната много изборно беше потръгнала, а мен не ми беше до това.
ivelka
, много секси си била (ти и сега си де
)
Росита
, радвам се, че си добре и че си половително настроена, успех с новата кола
Тези дни може и да сложа и мен като абитуриентка, ама не се харесвам много в главата
Активен
emmmmmy
«
Отговор #6 -:
май 20, 2013, 11:57:14 »
изрежи главата тогава, дай да видим роклята
нещо не ще да ми отваря фотобъкета със сватбените ти, по принцип него не ми го признава компа явно.
ще ти гледам снимките на срещата, то се е видяло.
Активен
Mulan
Професор
«
Отговор #7 -:
май 20, 2013, 12:06:58 »
Привет и от мен
Ивелка
,направила си много хубава темичка
Роклята ти е била много красива,а и ти самата си прекрасна
Аз също не бях много активна миналата седмица ,но тази ще гледам да се включвам по-честичко
Росита
,имала си ужасно преживяване,но наистина най-важното е ,че си добре и само с леки наранявания,пък на колата -ма*ната й...тъкмо повод за нова
Еми
,ако не е нахално,ще се радвам да качиш поне една снимка от бала,за тези които не могат да те видят във фб
Аз ще гледам да кача също някоя снимка,само дето за сега се затруднявам с откриването им
Днес съм приготвила прясна лимонада и затова ви черпя и вас,макар и виртуално
«
Последна редакция: май 20, 2013, 12:12:46 от Mulan
»
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #8 -:
май 20, 2013, 12:12:23 »
Момичета, благодаря ви!
Истината е, че не се харесвах много, защото цялата съм омазана с крем за изкуствен тен (то е видно
). Тогава така се налагаше, защото три месеца пред бала се разболях от сериозна бронхо пневмония и не спирах да кашлям. На самия бал още не бях оздравяла напълно, тогава за три месеца съм изпила 4 вида антибиотик и инжекции ми биха и какво ли не и не можаха да ме оправят
Та мисълта ми беше, че бях се буквално зашила и подула в лицето от кашляне, ужас бях... На изписването 5 дни преди това съм с по-малко грим и си личи лицето ми какво е бяло и кръгло
Иначе роклята е измислена лично от мен и шита от моя роднина. Всички декорации и елементи по нея аз си ги купувах, плата аз си го избирах, всичко... Така ми излезе за около 90 лева цялата рокля
А вие като няма да качвате снимки, поне споделете някой спомен от бала
Активен
emmmmmy
«
Отговор #9 -:
май 20, 2013, 12:17:57 »
http://prikachi.com/images/870/6128870Z.jpg
снимката е хартиена,после преснимана с фотоапарат и качена на компа, моля за извинение. роклята е на Жана Жекова ( голяма простакеса, но добре се шие там )(корсет и пола всъщност ) е с плат който като релеф наподобява дървесни линии . тук не се вижда добре, но ще намеря по натам и други да кача. Много ми е любимо това сребърно колие с кристали, все още си го имам. Към него вървяха обици цветя и пръстен с цвете огромен.
Аз от бала нямам кой знае какъв спомен - все ми беше едно. Тогава ходех по гаджета и на 5 вида уроци и балът ми беше като ден почивка от всичко.
«
Последна редакция: май 20, 2013, 12:22:59 от emmmmmy
»
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #10 -:
май 20, 2013, 12:24:37 »
Еми, супер си, много ти отива червено, а какви устни сам....
Забравих да пиша, че планината зад мен е част от тази, на която ще ви водя на разходка в неделя на Габровската среща
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #11 -:
май 20, 2013, 12:56:21 »
Ето и моята рокля - Романтика 2005, за съжаление вече не я откривам в нета
Роклята много си я харесвам и днес
http://i39.tinypic.com/1feoih.jpg
п.п. на снимката съм с учителя по география, ако се чудите кой дядо е до мен
Активен
Mulan
Професор
Re:Седмица на абитуриентите и славянската п
«
Отговор #12 -:
май 20, 2013, 13:05:56 »
Ето ме и мен
Помня ,че нямах никакво желание да завършвам и още по-малко ми се занимаваше с цялата дъндания около бала
Но нямаше как,трябваше да зарадвам майка ми,защото тя го очакваше повече от мен
Пообиколихме няколко магазина и аз се спрях на може би третата рокля,която премерих.Бях решила ,че няма никакъв шанс да облека черна рокля,но в крайна сметка бях с точно такава
Като цяло от самия ден на бала нямам кой знае какви спомени,просто се забавлявахме,много танцувахме и накрая посрещнахме изгрева от най-високата точка на града
Сега след по-малко от месец ми предстои абсолвентския бал,който чакам с много по-голямо нетърпение
«
Последна редакция: май 23, 2013, 21:12:51 от Teo
»
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #13 -:
май 20, 2013, 14:10:55 »
Здравейте, сладурки!
Радвам се, че тази седмица ще сте по-активни, че да си бъбрим сладко сладко по женски
Ивелка
, супер темичка и заглавие си спретнала
Ех, върнахте ме в далечните спомени ... Далечени, защото аз имам спомени само от бала ми след 8-ми клас - други балове не съм имала. В 12-ти клас измислиха да нямаме бал, а да се ходи на екскурзия, избра се дестинация и турагенция, при която някъде седмица преди да заминем стана ужасен инцидент и загинаха доста български деца. Съответно настана паника и ужас какво да правим - повечето се отказаха, останалите смениха дестинацията, но не и турагенцията - аз бях от първите, защото семейството ми беше изпаднало в ужас и реших да им спестя още побелели коси
Абсолвентска също не съм имала заради "сериозните" ми колеги, накрая се събрахме една групичка и си го отпразнувахме частно
Може да ви изненадам, но и след магистратурата също нямахме завършване
Честно казано не съжалявам за нито едно неотпразнувано завършване, винаги съм намирала начин и време да го направя с приятна компания
За съжаление снимки от далееечния ми бал от 8-ми клас нямам, защото са от фотоапарат с лента и са прилежно архивирани от майка ми в родния ми град
Спомням си само, че роклята ми беше шита по мой модел, 2 вида плат се купуваха, после 2 чифта обувки, 2 различни чанти - детска му работа
Всички сте прекрасни
Мулан
, теб те виждам за първи път - много си хубава
Емчо
, твоята не ми се отваря, ще я изровя от фейса
Тук във Варна настава голяма суматоха около баловете - вдигат целия град на главата си и са много смешни ... да не кажа жалки, т.е. жалка картинка ... да гледаш жестове и маниери на хлапета, които се мислят за голяма работа, момичетата са полуголи, покатерени по колите, крещящи "1,2,3 .." .......... Не осъзнават как ще ги понамачка животът след някоя друга година. Ще ми бъде интересно да ги видя и тазгодишните дали са по-зле от миналогодишните или не
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #14 -:
май 20, 2013, 14:38:21 »
Здравейте дамии
Ивелка, страхотна тема
Всички сте много хубави
Аз от бала нямам снимки в електронен вид
Трябва да преснимам някоя и друга снимка. Честно казано нямам кой знае какво за разказване от деня на бала - няма да изненадам никой като кажа, че ние бяхме в ресторант в Слънчев бряг /за учениците в Бургас това си е нещо нормално/. Вечерта бяхме в ресторанта на един хотел, след това продължихме до сутринта в дискотека. Когато сутринта "рано" се запътихме към хотела, хората вече отиваха на плаж
Беше запомняща се вечер, защото за първи път целият клас беше заедно до сутринта, това не ни се случваше докато учим.
За сегашните абитуриенти не ми се говори...Отчаяна и разочарована съм от простотията, пошлостта и безвкусицата. Абсолютно се присъединявам към мнението на Муун и наистина ги съжалявам,защото нямат представа как живота връхлита и ...ако не си готов се сриваш. За съжаление сегашните 12-то класници излизат необразовани и с никакви реални възможности и знания, разчитат на външност и маниери. Можещите и знаещите деца - се насочват към университети в чужбина
Искрено се надявам да не съм съвсем права в изказванията си, но за сега това, което виждам е в тая посока.
Колкото до мен днес, хич ме няма. Изкарах ужасен уикенд, защото дядо изобщо не беше добре и се занимавахме с болници и доктори
Надявам се, че го позакрепихме. Роситка, направо ме застреля с новината за катастрофата, та съвсем се довърших в неделята. Съответно вчера вечерта почти не съм спала и днес съм парцалче
Естественото продължение на нещата беше, че днес шефа ме вбеси още в 9.30 сутринта
, та от там целият ми ден не върви. Сега се занимавам с безумните изисквания на Агенцията по храните и разработване на НАССР план, което е най-ужасното и затормозяващо нещо, което може да ми се случи
Тааааа такива ми ти работи. Чета ви, за да си усмихна деня!Поздрав от Бургас
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
6
Всички
Нагоре
Изпечатай