Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 13:32:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември (Прочетена 156499 пъти)
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
«
Отговор #480 -:
септември 16, 2013, 17:32:25 »
Здравейте, мили бременелки!
Да ви споделя нещо смешно от вчера. Понеже на мен корема изведнъж ми порасна много и татко не ме беше виждал 2 седмици и вчера като се стреснал, че вече много съм била напреднала и то не било останало.
Взел да юрка майка ми да купували вече, каквото е необходимо. Горките бащи, какво ли им е на тях в тези моменти.
Много е странно при втора бременност, колко по-бързо се издуваш. Имам чувството, че миналия път чак към 8 месец бях така.
Иначе бебчо много рита. Струва ми се, че започна и да се върти. Продължава като чуе батко си да играе и пищи, да се активизира и рита. Много често се случва като заспива Михаил да си сложи главичката на корема ми и усещам как бебчо веднага се премества и натиска на това място.
Мисля, че вече избрахме името, но си оставям вратичка, в случай, че се роди на някой празник.
Активен
stasidimovska
Регистриран
«
Отговор #481 -:
септември 19, 2013, 15:54:16 »
Благодаря ви момичета
Миналия ден бях на ЖК,бебо е много добре,тежи вече 1кг
с главата надолу е,лекарката каза че се развива идеално за седмиците в които е и това много ме радва.Пусна ми изследвания,които смятам утре да направя
Вече си набавям нещата от списъка малко по малко,мислех всичко на веднъж да купувам,но от около месец не мога да се стърпя и купувам разни неща,но активното пазаруване тепърва предстои
чакам идната седмица да ми дойдат мебелите за детската и тогава вече се започва с голямото пазаруване
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #482 -:
септември 19, 2013, 16:21:48 »
Стаси, браво, че всичко е наред. Ти в коя седмица си, аз вече забравих кога бебо беше килограм.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #483 -:
септември 20, 2013, 14:55:14 »
Стаси, да знаеш Голямото пазаруване си е Голям кеф
Ще чакаме да пускаш снимки!
Иначе при нас всичко върви нормално за сега. Бях на преглед вчера, за да ми дадат болничният. Пуснаха ми изследванията и за моя огромна радост хемоглобинът е скочил драстично - с около 20 единици в сравнение с предния път. Още не са ми излезли всички изследвания, но да се надяваме, че и другите неща ще са в рамките на нормалното.
Докторът ме гледа на видеозона. Мадамата през цялото време мърдаше ръце - броихме пръсчета отново, гледахме черен дроб, бели дробове... Вървим със седмица напред (минимум). По едно време обаче явно й омръзна да я разглеждаме и като започна да рита, скача, да се върти. Целият ми корем се разбунтува на всички посоки. Така и не визуализирах какво става из корема ми, но докторът с глас се смя
Забравих да кажа - тези дни сме се отдали с бъдещия тати на литературни вечери. Голямо четене пада на бебешка литература. После има естествено време за дебат
«
Последна редакция: септември 20, 2013, 14:58:58 от Alichka
»
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #484 -:
септември 26, 2013, 15:33:35 »
Мамчета, как сте? Искам да ви питам, наистина ли домашните рибки в аквариум са опасни за бебетата? Сега една позната ми го каза и ме шашна, ние имаме 10-тина рибки, и не ми се иска да ги махам.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #485 -:
септември 26, 2013, 15:51:20 »
До колкото съм чела, проблема не е в рибките, а в храната. Но от какво точно храна става проблем не съм наясно.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #486 -:
септември 26, 2013, 15:59:51 »
Не е проблема в рибките наистина, а в сухата храна с която се хранят.Не си спомням какъв беше проблема с храната точно наистина, но ако бебето не седи дълго покрай храната не мисля, че е проблем.То ако слушаш в БГ трябва направо това бебе да го изолираме от целия свят защото всичко е опасно.
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #487 -:
септември 26, 2013, 16:05:12 »
Хич няма да ги махам, те са в хола, не са в стаята на бебо. Храната е в херметически затворена кутия, прибрана в шкаф. Ако на някой не му харесва, да не ми идва на гости
Активен
Alichka
«
Отговор #488 -:
септември 27, 2013, 08:22:58 »
Те много хора и за котката в свекърва ми надаваха вой, че била опасна за мен и за бебето. Е да, ама като говорих с моя лекар се оказа доста по-различна ситуацията. Опасност от токсоплазмоза имало, когато котката обикаляла по улиците и/ли се среща с други животни. Докато котаракът ни не е виждал себеподобни вече повече от 10 години. Е, вярно - не съм му чистила котешката тоалетна като бременна. Истината е, че всичко опира до хубава хигиена - лична, на животното и на дома
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #489 -:
септември 27, 2013, 08:34:27 »
Нашата котка побеснява от бебешки плач. Когато доведоха за първи път племенника, тя застана на две крачки от него и започна да ръмжи и хъска срещу нас. Още имам белег от драно на ръката, защото чу по Скайпа рева на бебето на колежка и ме нападна жестоко. Животното си е животно и винаги е опасно за всичко и всеки. Хигиената е задължителна, но не е най- големият проблем. Една съфорумка беше махнала две кучета след дълги опити и работа със специалист след раждането на детето си.
В случая, нямам предвид рибките
.
Активен
Alichka
«
Отговор #490 -:
септември 27, 2013, 09:21:17 »
Свекърва, те котките са изключително своенравни и доста ревниви. След като вече не живеем при свекърва ми, детската остана за котарака. Когато водят племенника, окупират детската и той тежко го преживява. От една страна е любопитен какво става там. Хем проточва врат, хем тялото му сочи изхода, за да може бързо да бяга. Той по-скоро се страхува от бебета. Това не означава, че след време бих го оставила без надзор при моето дете.
Но не мисля, че изпадането в крайности е полезно. Не трябва да се насаждат излишни страхове в децата, а да се учат да уважават животните. Е, ако вече животното не може да свикне с новия член на семейството, за всички би било по-добре да не се мъчат да живеят заедно
Относно рибките - храната им можела да предизвика алергии. Но това, до колкото знам, се отнася за по-стари видове.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #491 -:
септември 27, 2013, 09:42:46 »
Реално животните са наша проекция.Същата съфорука, която махна едно куче, а второто го даде на училище, сподели че се е държала със животните като с равни т.е. човешки същества, а това е много грешно в отношението човек-куче.
Животното си е животно и като такова трябва да си знае мястото.
Ние сме с две котки, и двете са коренно различни като характер, но водя при тях племенника от както се е родил.Е в началото го гледаха от високо, сега голямата му дава да я гали, под мой контрол и седи до него и О чудо, започна да мърка.Малката понеже е пълен дивак, си седи на гардероба и наблюдава натрапника от разстояние.Но и двете котки много добре знаят кой е господар в къщата, повече от ясно им е, че не само храната и водата идва от нас и не сме робите дето им слогуват.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #492 -:
октомври 01, 2013, 12:04:07 »
Здравейте бремелинки. За някои не остана време и съвсем скоро ще гушкате вашите прекрасни бебчета и нашата темичка съвсем ще запусне. А други като мен ще са съвсем към края и ще чакат до последно
На предишния преглед вече бяхме главично (за мое успокоение). Имам записан и 1,5 кг отгоре, но този месец със сигурност ще съм добавила още мъничко като гледам колко стремглаво започна да ми расте корема. Никога не съм си мислила, че болката от ритничетата ще ме прави толкова щастлива
. Момичета вие как сте със сънищата. Почти всяка вечер сънувам разни бебета, дрехи, раждания, кърмения. Така ли ще е до раждането?
И все още нищо не сме купили, за сметка на сестра ми, която вече е с две торби с подаръци и не спира и все казва, че не може да се стърпи
Ама то хубаво да си имаш сестричка в Лондон
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #493 -:
октомври 01, 2013, 13:06:23 »
Аз съм вече в нисък старт и очаквам нещо да се случи всеки момент. Имам още около седмица до термин.
Беб го дават към 3кг към момента, дано не бъркат в сметките. Плацента и води са в норма за седмиците, това е прясно от консултация от днес.
Вече искам да тръгва раждане и се надявам да тръгне като миналия път с изтекли води, че иначе не съм наясно какви са усещанията. Казват, че няма бъркане като се започне, ама най-си е сигурно като се чуе пльок и ......, разбирате ме, нали.
Иначе аз съм ок, тежи ми, болят ме слабините яко, таза не толкова, бебето не спира да рита и е адски болезнено вече, особено когато съм седнала. То не са ребра, кокали, каквото се сетите.
Та така.
Отчетох се.
Активен
Alichka
«
Отговор #494 -:
октомври 01, 2013, 13:08:57 »
Вале, не се притеснявай! Не си ти само със сънищата. Такива раждания съм сънувала, дето повечето лекари не са виждали. Моята психика се е разтропала отдавна на тази тема. Всеки път, когато съм на преглед, се кандърдисваме с моя лекар за раждането. Общо взето взаимно гледаме да се успокояваме.
Ама то това е като при бъдещите булки - коя какво сънувала и се изнервила, ама във времето всичко минава. Радвам се, че всичко е наред при вас
Дори и да не бързаш с покупките - поне се ориентирай какво искаш. Пазаруването ми е една от любимите части от цялата бременност. А после като започнеш да тъкмиш всичко, да изпипваш най-малкия детайл, е толкова приятно и зареждащо
Мъжът ми и той е прихванал синдрома на гнездене. От две седмици не се спира и вече е готов да ми събира сака. Странното е, че аз се размотавам и като гледам, пак ще съм тази, която най-много спокойствие ще гледа да дава на околните
Винаги се сещам за "Болен здрав носи"
ina_lemon, не ти е останало! Май доста бебета ще са по едно и също време от нашата тема
Активен
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
Нагоре