Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 18:45:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
34
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември (Прочетена 156524 пъти)
ra_di
Професор
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
«
Отговор #465 -:
август 31, 2013, 14:34:20 »
Весе така ще е до края,после всичко минава като с магическа пръчка.И се чувстваш една лека,лека...
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #466 -:
септември 02, 2013, 16:12:10 »
Веси, страхотни покупки. Тези болки са ми познати. От няколко дена и при мен се появиха, но само когато не сменям позата дълго време.
Вие как сте със ставането посред нощ? Аз направо направо лудвам с моите 5-6 пъти и сънят ми е тотално разбит. След всяко ставане се опитвам поне по 20мин да заспя отново, а онзи ден откарах 2 часа будуване, но това не е защото бебето ме рита много или ме притеснява.....
Али, ти каква количка си беше избрала. Аз нещо се заглеждам по X lander, но малко ми идва тежичка, а и ми се иска да не е с помпащи гуми за да няма неприятни изненади.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #467 -:
септември 02, 2013, 16:43:02 »
Вале, и аз съм така със ставането. По 4-5 пъти и сънят ми не е пълноценен.
Аз утре отивам да си взема 45-дневния. Ще попитам и кога трябва да ми се пуснат последните изследвания. Документите за раждането предполагам по натам ги дават.
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #468 -:
септември 02, 2013, 16:47:41 »
Болки в областта на таза аз имам от около 2 седмици, но само когато се събуждам сутрин. Понякога едвам се завъртам на другата страна. Поне се успокоявам, че не е постоянна и си трая докато отшуми. За ставането посред нощ
При мен понякога е по 6-7 пъти, особено ако съм пила чай или съм яла диня. Досадно си е. Аз и преди си бях пиклива, но като цяло сънят ми напоследък е спокоен и не се въртя, както беше в жегите.
Момичета на вас казаха ли ви вече с какво прилежание са бебоците? На мен доки ми каза, че сме с главично прилежание и се питам дали ще се върти още до самото раждане или вероятността да си остане в това положение е по голяма. Единствения начин, по който разбирам, че е с главата надолу е когато хълцука.
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #469 -:
септември 02, 2013, 19:32:06 »
И аз имам болки в таза, още от 6 месец, пия си магнезия и ако много ме заболи по половин ефералган. За ставането нощем, но поне е само 1-2 пъти, че иначе не знам.
Весе аз си взех 45 дневния преди седмица, и ми дадоха и документите за раждане, изследвания, направление и други. Но прегледите от понеделник, започвам всяка седмица, така ми казаха
Али ние до 7 месец бяхме седалище, после се обърнахме главично, после пак седалище, сега сме главично, на мен ми казаха, че до 34 седмица винаги може да се завърти, но след това се случва много рядко
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #470 -:
септември 03, 2013, 10:58:55 »
При нас в 20г.с дупето беше на пъпа, а главичката ниско вдясно, в 22г.с беше седалищно. След две седмици съм на преглед и ще видим как се е завъртяло. Аз общо взето не разпознавам кое къде е и с какво ме побутва, дали с ръчичка или краче може би защото съм с много дебела коремна стена.
Активен
Alichka
«
Отговор #471 -:
септември 03, 2013, 12:33:36 »
Предния път ви се наоплаквах едно хубаво
Дано не съм развалила нечие настроение
При мен бебето от около 2 месеца е с главата надолу. Усещам го като започне с ритниците - по-силни са и ги усещам малко под бюста, а понякога направо си ме гъделичка, като започне да свива и отпуска юмручета в долния край на корема.
Утре съм пак на преглед, а другата седмица ще ми подготвя документите за болничния и за изследванията. Дано този хемоглобин е маааалко по-добре!
Активен
veseto_87
«
Отговор #472 -:
септември 04, 2013, 11:40:45 »
Аз да дам отчет от вчерашната ЖК. Тa, минaх, добре сме. Е кръвното пaк скочи тaм, но вече се знaем. Инaче от 12 юли до днес съм кaчилa 2 кила, което мисля е добре. Общо 8 досегa. И нaпрaвления зa изследвaния нямaло дa видя повече, щото сегa в Шейново всичко ми били изследвaли. A док ги искa, тa пaк ще се плaщa. Aмaн от тия патки. Но не мога за всико да се ядосвам. Гледам да го приемам повече на майтап, че иначе ще се изнервя неимоверно.
А, още нещо. На 17 ме викат пак и тогава ми дават документите за раждането. И после...Бог да е с нас!
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #473 -:
септември 07, 2013, 09:03:24 »
Мамчета как сте? Как се чувствате? Ритат ли бебчовците?
Аз направих още малко покупки, но се отказахме от количката, която бяхме харесали, казаха ни, че постоянно била в рекламация, та сега отново сме в чуденка.
В понеделник сме на ЖК, да видим как растем, че имаме още 4 дни и сме в 9 месец
Активен
veseto_87
«
Отговор #474 -:
септември 08, 2013, 11:10:28 »
Ето ни и нас с Дунди. И ние вече сме готови с покупките. Остава прането и гладенето. Но мисля другата седмица да започвам с тая дейност. На 19 съм на преглед при док и вече се надявам да имам по-голяма яснота и за раждането. Тогава ще съм 35та седмица и 6 дни. Аз все пак си броя, че след 36та навършена влизам в 9ти. Пък и по термин е така.
Перличке
, твоя термин кога беше?
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #475 -:
септември 08, 2013, 15:47:35 »
Весе на 9 октомври ми е термина, ако бройм по календарни месеци от утре
Ние утре ще говорим с док за раждането, да видим какво ще решим
Активен
veseto_87
«
Отговор #476 -:
септември 08, 2013, 16:00:01 »
Ехеее, то не останало! Да пишеш непременно какво сте решили.
Активен
Alichka
«
Отговор #477 -:
септември 09, 2013, 10:12:47 »
Моят отчет за последната консултация е, че всичко е наред. Вървим смело напред с дните. След десетина дена ще ми дадат документите за майчинството и ми предстоят обстойни изследвания кръв, урина...
С моя лекар говорихме за раждане. Аз си настоявам за нормално. В крайна сметка най-лесно на лекарите е да те тръшнат на операционната и хич да не се занимават с чакане, разкрития, контракции, напъни... Добре, че моят лекар негласно съм разбрала, че предпочита да изражда нормално. Уговорихме се да направим една консултация с лекарите от болницата. Дано да ми дадат и те зелена светлина
Иначе с покупките още ме мотаме. Моят мъж иска да участва активно в ГОЛЯМОТО пазаруване
Няма да му отнемам радостта! Та през тази седмица най-вероятно ще се намери време и за това.
Надявам се тази седмица да оправим и личната лекарка, че и това си е на дневен ред вече.
veseto_87, _perlichkata, на вас не ви е останало
Хайде, да минават леко нещата през последните ви седмици
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #478 -:
септември 09, 2013, 10:49:10 »
Аз ходих в петък на Отворени врати в клиника Надежда, за да видя какви са условията за раждане там. Перличка не я познах коя е, ама то е нормално, няма и как май?...
На мен в клиниката всичко много ми хареса, липсваше усещането за болнична обстановка, условията са направо хотелски, навсякъде виждах млади хора от персонала. Има три родилни зали, в светли тонове, не се виждат плочки или някакви чисто болнично изглеждащи неща. Има хубави легла с всякакви функции, люлеещ се стол и маса за придружител, слинг, голяма топка, уредба с музика, като цяло стаята изглежда почти домашна, залите имат и хубави бани. По време на раждане, казаха, че разрешават родилката да става и да прави каквито иска движения, не я държат непрекъснато на апарата за измерване на тонове, а когато го правят, самите тонове се следят на монитор в съседната стая за акушерки, която е като контролна. На същия етаж се намира отделението за престой на родилките, които имат нужда от допълнително наблюдение - те са си като болнично отделение. На етажа има и оперативна зала, както и зала, в която родилката се намира преди да влезе в родилната стая - там се правят първоначалните прегледи, клизма и други. Стаята е с баня, с ехограф, с кушетка. Пак изглежда много добре и чисто.
На горния етаж се намират стаите за престой до изписване - хотелски на вид също, с всякакви удобства, както и стаите, в които държат бебетата. Има стая за свиждане, апарат за платени телефонни разговори, тераса. Не се допускат продружители в стаите.
Раждането струва 1400лв. за осигурени лица, без значение дали е естествено раждане или секцио. На отиване се носят само най-необходимите неща, дават дори нощница и чехли, а после се носи останалия багаж от близките. Приемат родилки по всяко време на денонощието. На регистратурата може да се вземе списък за нещата, необходими за престой.
На първия етаж има много хубаво и просторно заведение, така че и продружителите има къде да прекарат време, докато чакат. Интернет няма.
Записах си час и за лекарка там, за един преглед, за да сдобия и някакво друго впечатление, вече чисто по медицинската част и така.
«
Последна редакция: септември 09, 2013, 10:50:48 от Деница Звездица
»
Активен
Alichka
«
Отговор #479 -:
септември 16, 2013, 08:48:59 »
Здравейте! Как сте коремчета
Ние с бъдещия татко тази седмица направихме един голям тур по магазините. Първо исках да посетя магазин на Карамел, че бях харесала комплект за изписването. Оказа се, че е много тънко като материя и се отказах. Но определено в магазина ме спечелиха за напред като клиент
После ударихме страшен късмет с намаление на памперси, та се запасихме здраво поне за на първо време. И както мъжът ми се шегуваше с шарените памперси, тъкмо такива купихме. Сега няма търпение да види десените. Това беше само началото на обиколката.
Навряхме се в една стокова борса и се започна с покупката на всякакви джунджурии - козметика, нокторезачка, шишета, биберони и клипсове, подплънки против протичане на кърма, гребенче и четка, дрънкалки, термочанта... Купихме едно мини боди за колата
Та така близо 4 часа
Най-голямата покупка от всичко беше бебефонът. Стерилизатор си харесах, като в крайна сметка решихме да е за микровълнова. Кумовете заявиха, че това е част от техния подарък.
Не успяхме всичко да накупим - тази седмица ще вземем още едно шише, че нямаше налично от него, а има и още някои дребни неща.
Нашите ме зарадваха като взеха 2 гащиризончета и 1 комплект за изписване. Комплектчето ми взе сърцето
Бяло, с панделки и малко сребриста бродерия. От свекито имаме несесер за козметика. Май всички се бяха отдали на шопинг тези дни
Мъжът ми страшно се запали и заяви какво удоволствие му прави пазаруването на детски нещица. Дано скоро си оправя bluethooth-а и да ви покажа поне някои неща
Активен
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
34
35