Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 13:20:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември (Прочетена 157062 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
«
Отговор #420 -:
август 23, 2013, 08:58:44 »
То едно време са давали и биберон намазан с мед на бебетата, че да не реват, ама ако са знаели какъв алерген им пъхат в устата биха се замислили.
Мисля че сравняването преди и сега е повече от ненужно.Света се развива, постоянно се правят нови изследвания.Все пак не сме още с телефони с жици, и имаме интернет, сателитна телевизия, нали?А медицината е една от най-бързо развиващите се науки.Аз се учудвам, че вместо да се радвате как са набляга на естественото т.е. кърмата, как се отхвърлят стари заблуди, вие се бутате в миналото усилено и се опитвате да обедите Света, колко е полезна захарта във водата или нещо подобно.Всеки има право на мнение наистина, но мислете и четете.
Активен
Alichka
«
Отговор #421 -:
август 23, 2013, 09:07:12 »
Маги, напълно подкрепям мнението ти
Не трябва да се изпада в крайности - тотално да се отрича или прекалено да се възхвалява даден метод на гледане на деца.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #422 -:
август 23, 2013, 09:18:12 »
Целта на включването ми беше не да давам мнение за водата, а за да кажа, какво са мислили преди за шишетата. През 80-те, за да си купиш АМ се искаше рецепта от педиатър, отново с желанието да се запази максимално дълго и се направи всичко възможно за естествено хранене на бебетата.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #423 -:
август 23, 2013, 09:21:29 »
Съгласна съм с написаното от
Ина
за даването на вода.
При изключително кърмене не е нужно.
Аз съм давала само чай от копър по време на коликите, а вода, чак когато почнахме да разреждаме кърменията и да заменям с малко АМ - тоест след 6-ти месец.
Пък за подсладената вода и захранването на 2 месеца със сокчета или каквото и да било -
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #424 -:
август 23, 2013, 09:32:22 »
Свекърва
, това е било при теб, моята майка директно са я бутнали към АМ в онова време, аз съм '81 набор.За сестра ми пък, като са я знаели, че с мен не е имала кърма въобще не са я оставили да се мъчи, но и никой и при двете раждания не и е обяснил нищо за кърменето, за стимулиране на лактация, за нощните кърмения и т.н. напротив битувало е мнение как до месец на детето трябва да си махнал нощното кърмене например.Сега е ясно, че тогава задължително трябва да се кърми и да се стимулира лактацията.
За това казвам, че е хубаво да се чете, но и да се мисли!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #425 -:
август 23, 2013, 11:26:29 »
Ами аз точно 81-ва съм раждала първия път. Вероятно е зависело от града и болницата, а и от консултацията после. За нощното кърмене и изобщо за кърменето "при поискване" си права. Казваха, че само циганките държат бебето на гърдата непрекъснато, за да не плаче. Махането на едното хранене /в 12ч./ препоръчваха да става обаче
само
ако бебето наддава повече от нужното, независимо дали е на изкуствено или естествено. Още на консултациите на бременните раздаваха брошури за стимулиране на лактацията и всичко, което се знае днес, се знаеше и тогава - по- често слагане на гърда, чайове и др. но се държеше и на това, да има период на почивка на стомахчето на бебето и все пак някакъв режим. Което съвсем не значеше, че всички го спазваха. Винаги е имало и има хора, които слушат лекарите или това, което е написано по книгите, или се доверяват на инстинкта си. Хубавото на тези форуми е, че всеки може да намери и обмени информация, а после да взима решения какво да прави и какви отговорности да поема. Нямам медицинско образование, но ми се иска да вярвам, че е имало причина да накарат майка ти да мине директно към изкуствено хранене, защото има и такива случаи /примерно психическото и физическото състояние на родилката/.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #426 -:
август 23, 2013, 14:30:56 »
Roxanne, контракции можеш да имаш много рано. Аз с първата бременност ги усетих точно по това време 22-23 седмица. Със сигурност е от физическата дейност-пий вода, посядай и ако искаш се обади на лекаря да кажеш.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #427 -:
август 26, 2013, 11:11:55 »
За водата, аз също съм на мнение, че с кърмата приемат достатъчно вода и не е необходимо да се дава допълнително - за Сиана много ме натискаха роднини да й давам вода, не й дадох. Чак след като заместихме 1 хранене (някъде към 7-8 месеца), започнах да й давам вода (и то без да я подслаждам - ако иска, ще пие, ако не - не). В началото не пиеше, ама сега да я видиш - като жаба е. Освен това е възможно при пиенето на вода да има повече колики.
За захранването - аз започнах след 6-ти месец. И до днес гледам да й ограничавам някои неща и да не й ги давам - бобови храни (боб, леща, грах), зеле, свинско, гъби - тези храни ще й ги давам чак като навърши 3 годинки. И пак ще се водя по нея - ако я заболи коремчето - ще изчакам още и така. Сокове почнах да й давам след годинката (даже май към година и половина някъде) - и за тях ме натискаха, не се дадох.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #428 -:
август 26, 2013, 12:17:19 »
Аз също получих контракции в края на петия месец, началото на шестия. При мен тръгнаха от изкачване на едни стълби в работа цял ден и много търчане, че имах задачки. Имах и си и крампи на краката. Лекарката ми изписа магнезий, с който стопирахме нещата, пих го десетина дни и оттогава рядко ми се е случвало да получавам. Не трябва да има големи физически натоварвания, защото при мен след първата поява, започнаха да се провокират и от съвсем леки неща - возене в колата, ходене пеша и т.н.
Тук в темичката голямо затишие нещо. Аз за себе си уточних вече каква количка ми харесва, както и кошарата за бебето, та ми отпадна тая задачка от ума. Сума ти време ми обясняваше в магазина момичето всички спецификации нещата, за които я питах, та днес съм вече уверена в това и мога да кажа, че като за всяко нещо и тук важи правилото, независимо какво гледаме по интернет и обмисляме, най-добре си е да види човек в магазина какво продават, да ти разглобят пет пъти количките и кошарите пред теб и да си знаеш какво ти харесва и както не. Като гледах всичките бебешки неща и ми се прииска да се ражда бебето скоро и да му се радвам, ама е рано още, затова и реших, че ще купуваме нещата по-нататък, за да не ускоряваме нещата излишно.
Вие как сте, момичета? Още малко писане остана тук, скоро ще четем за първите бебета в групата.
Активен
Alichka
«
Отговор #429 -:
август 26, 2013, 12:33:40 »
Дени, явно е било момент за щателен оглед
Аз и майка ми този път бяхме по магазините и беше подробно. Количката, която харесах я видях за втори път. Този път беше в друга цветова комбинация. Каквото и да се гледа в интернет - съвсем различно е на живо като се види и пипне. Сега след края на месеца очаквам доставката от вносителя и ще отида до шоурума им, за да преценя окончателно кой от всички цветове ще е. Легълцето, шезлонга и кошчето за колата са приготвени - те са ни дадени от близки. Остава само стерилизатор да си избера - той ще ми е подарък, да взема шишета, термометри... и да взема комплект за изписване. Бях харесала 2, но единият от H&M се оказа прекалено тънък и няма да е удачно за есенно време. Дано с втория да имам късмет
Едно питане - нужно ли е да е отделна нокторезачка за бебето специално? Имам много хубава, която мисля, че ще ми върши работа, а на мен с ножица не ми е удобно.
С тези контракции взехте да ме притеснявате чак - аз нямам предварителни
Не че бързам, ама все пак!
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #430 -:
август 26, 2013, 12:51:51 »
Денис, какви са кошарката и количката, сподели ?!?
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #431 -:
август 26, 2013, 13:09:12 »
Али, аз за контракциите писах, защото стана въпрос по-горе за предварителните, ако се появяват много рано. А ти няма защо да се тревожиш, на теб защо са ти предварителни? Дай Боже да се появяват само тогава, когато дойде времето да се ражда бебето, преди това само да ти се стяга корема и да подскачаш от притеснение, няма смисъл.
Каква ти е количката?
Аз исках да питам пък пластмасови кошари или дървени креватчета искате? Интересно ми е повечето какво сте избрали. Аз тръгнах от идеята за дървено легло, на което исках да се сваля изцяло предната решетка, да е без табли и т.н. В крайна сметка, след разни мнения оттук-оттам и разглеждане на кревати по магазините, си харесах пластмасова кошара, достатъчно голяма, с хубав висок матрак, две нива на матрака, сенник и повивалник, който докато не го ползваш се обръща настрани и пада от едната страна на кошарата. От всички мнения дотук стигнах до извода, че и дървеното легло няма да е най-безопасно за бебето, та оставих естетичните си нагласи на заден план, в полза на това, че кошарата е преносима, сгъва се лесно, на живо беше много лека и здрава и далеч не така безлична като на снимката, пък и след време мога да пускам детето да излиза през оня отвор с ципа, дето го имат всички.
(
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-krevatcheta-i-koshari/koshari/chipolino-koshara-na-2-niva-bella-sennik-vanilla
)
Инче, количката, която харесах най-много от всички, дето бутах в магазина, е тази Mutsy Evo:
Супер лека и маневрена, с четири единични колела, които всички ми препоръчаха, за да не потъват в дупките, като двойните. Харесала съм я без зимен кош, само с чувалче за зимата, тъй като седалката има изцяло легнало положение, а зимният кош ще се ползва прекалено малко. Като се сгъне количката, става страшно малка и прибрана, дори колелата й се махат с едно движение, дръжката се движи на 180 градуса, колелата не тропат и са с метални лагери, сенникът има удължение, кошът може да се сложи и в двете посоки, а столчето за кола има изцяло легнало положение и пак може да се сложи на тази рама. Въобще... не съм знаела, че количките имат такива функции, ама най-после се успокоих, че съм харесала и аз количка.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #432 -:
август 26, 2013, 13:13:03 »
Дени, много хубави неща си избрала.
За водата, аз мисля да предложа и бебо сам да прецени дали иска.
Да ви кажа, че вече официално не вярвам на измервания по ехографи. Днес си взех епикризата и какво да видя. По данни от приемния кабинет в Шейново Дунди е измерен колкото при Томова две седмици по-рано. Добре, че не го видях тогава да се шашна. Два часа по-късно на друг ехограф и друг лекар вече е почти 300 гр. нагоре. Егати как расте това дете.
Иначе хемоглобинът ми е 124. Дано изкараме така и докрая.
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #433 -:
август 26, 2013, 13:57:21 »
Дени
и количката и кошарката много ми допаднаха. Аз също съм на мнение, че дървената кошарка е излишна, когато има подвижна такава. Ние унаследяваме една дървена и за това ще сме с 2, но ние много пътуваме и без подвижната няма как да се справим, но ако трябваше да избирам бих си взела само пластмасова кошара и матраче.
Весе
и при нас имаше разминаване в теглото на бебчо. На ЖК- то преди около 2 месеца се разминаваше с това на ФМ 2 дни по късно, но това се случва често и за това не отдавам голямо значение, само да ми е здравичък. От познати, които вече са раждали, има няма на 10% са познали мерките на бабчетата.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #434 -:
август 26, 2013, 15:04:46 »
Дени
,кошарката е супер.
За количката да питам защо без зимен кош?Нали ще правите разходки и през зимата ,а летният вариант не е толкова притворен.
Али
аз ползвам ножичка за бебето.Но си мисля ,че е редно да има отделна нокторезачка.
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...