Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 00:08:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември (Прочетена 156599 пъти)
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
«
Отговор #405 -:
август 21, 2013, 14:20:55 »
В каква доза го пиехте допегита? След раждането веднага ли се спира?
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #406 -:
август 21, 2013, 14:37:09 »
Цитат на: veseto_87 в август 18, 2013, 22:11:07
Аз пък знам, че чак в деветия месец се ходи всяка седмица.
Ако няма притеснителни симптоми, може и само веднъж за месеца да те прегледа АГ-то. Говоря за стандартния преглед при бременност.
А иначе, в 9-ти месец всяка седмица се следят тоновете на бебето.
Поне при мен беше така. 1 преглед при доктора в началото на 9-ти месец, всичко беше ок и продължихме само със запис на тонове.
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #407 -:
август 21, 2013, 19:11:25 »
Аз ходих през седмица на преглед и всяка седмица на тонове
Активен
Susito
Ентусиаст
Ще ставам госпожа :-)
«
Отговор #408 -:
август 22, 2013, 16:55:26 »
Гледам, че миналата седмица сте обсъждали шишета и бибероните. Аз пък съм се замислила от известно време по въпроса с даването на вода на новородените. Сега съм в чуденка да давам ли вода на беба или да не давам? Четох, че Световната здравна организация не препоръчва приема на вода до 6тия месец. От друга страна на мен майка ми е давала още от раждането ми вода и чай и съм оцеляла
. Вие какво мислите по въпроса?
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #409 -:
август 22, 2013, 17:38:48 »
Susito, аз бях решила да давам, но моето кърмаче не искаше да близне вода, шише и изобщо друго, освен на мама гърдата.
То бебчето ще то покаже.
Момичета, сега влязох в 6 месец и почна да ми се втвърдява корема. Не е ли рано за Бракстън-Хикс? Забравила съм вече, я споделете как е при вас. Аз не пия Магнезии тази бременност, защото досега всичко беше ок. На преглед съм другата седмица и ще попитам, но нещо се притесних тези 2 дни. Аз не се спирам и май се преуморих.
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #410 -:
август 22, 2013, 17:46:09 »
Рокси сигурно е от преумора, но няма да е лошо да го споделиш на доктора като отидеш. Може и от обезводняване да е, пийвай повечко вода и гледай минимално да се натоварваш. Знам, че с малко дете ще ти е трудно, но колкото можеш почивай
Susito аз съм решила да давам вода ако иска, изчетох доста противоречиви мнения, да се дава или не, но аз съм за. Моят племенник е на 15 дни и си пие водичка с охота, почти по едно шише на ден, а е изцяло на кърма.
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #411 -:
август 22, 2013, 18:57:46 »
Аз съм напълно ЗА даването на вода,но зависи от детето.Моето пие и вода и чай за колики,особено в тези жеги.Просто на моменти усещам как като че ли и пресъхва устата и започва да мрънка.Ако приема вода давайте.Моето дете още първите часове след раждането видях как акушерката му даде и не е отказвало
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #412 -:
август 22, 2013, 20:21:47 »
Аз давам вода.Те ако искат пият.Пият и чай от копър.
Roxanne_ рано е за Бракстън Хикса.Бягай на лекар да види и да изпише нещо.Магнезии пиеш ли.
Активен
miauka
Наблюдаващ
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
«
Отговор #413 -:
август 22, 2013, 21:04:41 »
И моя син не искаше нощо освен гърдите на мама
Сега си пийва вода даже повече му харесва от сок.
Роксан,не е рано за Бракстън Хикс.Аз ги имах от 4 месец.И ми се наложи да спра работа(беше физическа) защото много се увеличиха.Пиех магнезий и наблягах на храни богати на него,но без голям ефект.Гледах да си почивам повече.Доктора ще ти каже кое е най-добре
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #414 -:
август 22, 2013, 21:46:33 »
Алекс пие вода от съвсем малка. Но пие когато иска. Пи и чай за коликите, който повече и харесваше от водата.
А понякога заради жълтеницата е добре да се дава вода със захар.
Но лично мое мнение е,че през зимата може и без вода, но в летните жеги кърмата едва ли удовлетворява жаждата напълно.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #415 -:
август 22, 2013, 21:47:50 »
Мерси момичета. Гучи, не пия магнезий, не са ми предписвали този път. Миналият пих ударно цяла бременност. Ще видя и утре как съм и може да отида по-рано на преглед. Освен това съм и 2 дни с главоболие.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #416 -:
август 22, 2013, 22:33:10 »
Цитат на: Susito в август 22, 2013, 16:55:26
Четох, че Световната здравна организация не препоръчва приема на вода до 6тия месец. От друга страна на мен майка ми е давала още от раждането ми вода и чай и съм оцеляла
.
Аз мисля, че не става въпрос за оцеляване, а за най-добро вьзможно решение за детето.
Ако детето е изцяло на кърма, до 6ия месец не е препоръчително да се дава вода, освен в много големи горещини. Кърмата го хидратира достатьчно (затова и първата е по-рядка и водна), а всичко което би поело като течност е за сметка на количеството поета кьрма, което влияе на лактация, тегло и пр.
Ако е на АМ нещата стоят по друг начин и не мога да дам мнение.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #417 -:
август 23, 2013, 06:51:43 »
Всъщност смисъла на това да не се дава вода е както Ина е писала,че се се приема достатъчно течност от кърмата.Отрицателното влияние на по-големият прием на течности при кърмачета се изразява в това,че колкото повече течност приемат респективно изхвърлят и също толкова повече.При отделянето на течности обаче се изхвърлят и много микроелементи и соли и се нарушава водно - електролитният баланс на организма.Все пак кърмачето приема преварена вода ,в която почти няма електролити и соли.Поемането на повече вода при кърмачетата в никакъв случай не може да се сравнява с поемането на вода при възрастен човек.
Аз съм давала на вода ,защото дохранвах ,но Явор приемаше в много малки количества - около 20 мл.Водата започна да пие в по -големи количества по около 100 мл на ден около 7 мия месец.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #418 -:
август 23, 2013, 08:36:23 »
Да, едно време ни задължаваха да даваме вода още от първите дни. Но не с шише, а само с лъжичка. Дори и дохранването препоръчваха да не е от шише, за да се запази максимално дълго кърменето.
Активен
Alichka
«
Отговор #419 -:
август 23, 2013, 08:43:35 »
Аз най-после се ориентирах за шишетата. Първоначално ще взема не повече от две. Едното ще е конкретно за вода. Аз съм на мнение, че е добре да се дава вода на кърмаче. Не бих бързала само с даването на подсладена вода. Но наистина, едно дете само си показва от какво има нужда.
То ако става въпрос как нас са ни гледали и как се гледа сега дете - разлика от земята до небето. За справка - наскоро си погледнах бебешкия картон. На месец и 4 дена педиатърката ми е записала, че се правят първи опити да се дава сок от ябълка. Сега, ако някой го направи, ще го замерят с камъни по улиците
Roxanne_, за контракции никога не е рано. По принцип Бракстън-Хикс се появяват от 25-26-та седмица. Но не са малко случаите, когато жени получават по-рано контракции и разкритие. Отивай на лекар и не се чуди
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...