Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 00:35:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември  (Прочетена 156612 пъти)

магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: юли 30, 2013, 20:49:18 »

Има нов тест, една фирма го прави в БГ Пренатест е, взима се кръв, изследва се в Германия, дава 100% дали има някакви болести плода, но е скъп.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: юли 30, 2013, 20:59:00 »

Пренатест доказва само някои хромозомни аномалии. Не открива всички.
Копирам проф. Кременски:
Само амниоцентеза дава 100% диагностика за хромозомни болести.
Процедурата се предлага само при риск по-висок от 0,4% (1:250) или възраст над 35 години, ако не е оценен допълнително риска.
Рискът се оценява (независимо от възрастта) чрез специализиран ултразвуков преглед и кръвно изследване биохимичен скрининг (провежда се в 11-14 и 15-20 седмица).
Амниоцентезата е кратка, не болезнена, безплатна и до 4 дни има диагностика за 95% от хромозомните болести, а до 14 дни за всички хромозомни болести. Провежда се в 16-20 седмица
Процедурата има сравнително нисък риск от 0,33% (1:300).

"Пренатест", е по-скоро скрининг, но с много висока информативна стойност. В кръв на бременната се изследва ДНК на бебето. Надеждността му е около 99% за 3 болести (има вариант и за 5 болести). След положителен тест се препоръчва потвърждаване с амниоцентеза (100% диагностика).
Провежда се след 10-та (някои лаборатории го предлагат след 12-та седмица). Дава резултат за 10-12 дни. Цената му е от 1800 до 2500 лева, в зависимост от изследващата лаборатория. Теста се провежда в лицензирани европейски лаборатории.

При всички процедури се препоръчва силно предварителна генетична консултация преди вземане на решението за извършване и подписване на информирано съгласие. Всички генетични изследвания се извършват само в акредитирани генетични лаборатории.
Процедурата не носи риск за бебето.

Независимо от решението и избора на тест се препоръчва:
1) Ранна фетална анатомия в 11-14 седмица в специализиран център.
2) Разширена фетална анатомия в 18-22 седмица в специализиран център.

Успех

Кременски
« Последна редакция: юли 30, 2013, 21:02:09 от veseto_87 » Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #377 -: юли 30, 2013, 21:01:15 »

Да така е, но е единствения неинвазивен тест, който открива на 100% тези аномалии, без да има риск за майката или плода.
Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: юли 30, 2013, 22:54:32 »

Фибс и аз съм чула, че шийката се мери най-точно с вагинален, но и тримата лекари, който са ме гледали досега с коремен, включвам и ФМ ми казват шийка в норма, затова споделих.
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: август 01, 2013, 13:16:23 »

Момичета, на мен ми са ми готови изследванията на ПКК, но моя АГ е в отпуска и докато го чакам реших да ви запитам pardon Всичко ми е в норма, освен еритроцитите. Пише, че са 3,8 от допустими стойности 4,10-5,10. Сега се чудя, дали да ида при друг АГ докато се върне моя или е нещо нормално и да го изчакам. От прочетеното до момента разбрах, че е нормална леката форма на анемия при бременните, но все пак съм в чуденка. Иначе хемоглобина ми е добре, 122, за разлика от миналия път се е вдигнал леко.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: август 01, 2013, 14:39:16 »

Аз лично бих те посъветвала да изчакаш, защото мисля, че специално еритроцитите не се повлияват от бременността. Но може и да греша.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: август 01, 2013, 16:04:57 »

Али не може ли да й звъннеш по телефона?Само за успокоение.Аз не мога да ти дам идея на какво се дължи това.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #382 -: август 01, 2013, 16:07:45 »

Али, това, което знам е, че изследванията ги гледат комплексно. Не гледат само стойността като такава в съответните граници, а взаимно ги свързват. Може би няма нищо притеснително  pardon
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: август 01, 2013, 16:10:14 »

Нормално е да са ниски, заради падащия хемоглобин. Не ги мисли, наред са.
Освен това имай предвид, че това са референтни стойности за небременни.
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: август 02, 2013, 10:42:38 »

Благодаря за съветите, момичета give_rose

Ще изчакам моят АГ да се върне, без да създавам излишно напрежение. Наистина се сещам, че от миналите изследвания гледаше стойностите комплексно, т.е. хемоглобин, еритроцити и левкоцити.
Активен
Susito
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Ще ставам госпожа :-)

« Отговор #385 -: август 08, 2013, 14:51:24 »

Здравейте, днес бях на преглед и много се вълнувам. Видях госпожицата, много е хубава, на майка си се е метнала  Wink Всичко за сега е наред според доки. Вече тежиме почти 700 грама. Но онзи ден имах доста силни болки, които минаха с но-шпа. Вие по колко магнезии пиете на ден? Аз съм по една прахче Диаспорал дневно, но сега ще ги увелича на две.
Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: август 08, 2013, 16:20:43 »

Суси, браво, че всичко ви е наред smile

И аз в неделя получих много силни болки, в кръста и ниско в корема, едвам дочаках да дойде сутринта и да звънна на доки. От там право в болницата, какви ли не изследвания и прегледи, и нищо ни няма с бебо. Не са били контракции, не е  бъбречна криза, шийката е в норма ( 2 пъти с вагинален ме гледаха), водите също и плацентата е 2-ра степен. И констатираха, че най-вероятно е от това, че ми е много тесен таза. Сега съм на магнезии 3*2 и но-шпа 3*2 и по една ампула тотем. Да не чуе дявола сега съм добре smile
Активен
Alichka

« Отговор #387 -: август 08, 2013, 17:30:32 »

Суси, радвам се, че всичко е наред give_rose
Иначе за магнезия - зависи какво пиеш дозите са различни. Аз съм на магнерот 3*2 и но шпа 2*1. Пия и сорбифер заради хемоглобина.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: август 14, 2013, 10:24:12 »

Суси Диаспорала е по силен магнезиев препарат така че две прахчета са напълно достатъчни.
Момичета обръщайте внимание на крампите.Те са признак за липса на магнезии и могат да са сигнал за контракции които вие не усещате.Като ви чета така ви се радвам и се сещам за това как се чувствах аз във вашите седмици.За мен феталните морфологии са много важни.Все пак там може да се види дали има проблем който налага спешни мерки при раждане.Някой от вас беше писал че не вижда нищо притеснително и тежко в меренето на тонове,но за мен това беше най неприятното нещо от цялата бременност.Редовно ми ставаше лошо като ги мереха.При мен меренето почна в 32 седмица.От тогава почнах и да ходя всяка седмица на лекар,че даже и по два пъти на тонове.
Иначе шийка не може да се измери с коремен.Мери се само с вагинален и по никакъв начин този преглед не можа да ви навреди-мен всеки месец ми я мериха/ама не забравяйте че съм с две/ да не се юрнете да ви я мерят.Скъсяването може бърз да се получи така че хубаво е все пак да ви я мерят от време на време.Като има проблем не чакайте ми звънете на доктора или отивайте на преглед спешно.понякога всичко е въпрос на хващане на време.Имам чувството че бързо върви времето и още малко и ще почне да се пълни и тази тема с родили мами.Успех момичета и да се пазите.
Активен
Alichka

« Отговор #389 -: август 14, 2013, 10:39:13 »

Мдааа, аз бях тази с изказването за тоновете blush Просто в началото не знаех какво ще ми правят, боли ли, сърби ли... Аз, както не изтрайвам всякакви жички и тръбички, отхвърлям абокати и тн. Ама на мен първият запис го направиха, когато бях 26-27 седмица. Оттогава мерене не са ми правили. Сега обаче, ако ме вържат с каишите, не знам дали ще ми е комфортно и дали и на мен няма да ми стане лошо.
Иначе към днешна дата най-голям проблем ми е потенето. Някъде прочетох, че след 30 седмица кръвта ставала двойна в организма на жената. То не знам дали е точно двойно, но се чувствам като след по-интензивна фитнес тренировка - от най-малкото почвам да се потя, седя на климатик и пак се потя.  crazy
Днес съм на преглед - стискайте ми палци! Уж няма нищо притеснително - контракции, крампи... ама да видим все пак  pardon
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: