Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 07:31:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември (Прочетена 156983 пъти)
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
«
Отговор #360 -:
юли 30, 2013, 14:32:51 »
Привет и от нас
Малко се позагубих, защото се премествахме, но вече пак съм на линия
Днес бяхме на преглед и нашето момченце много е пораснало от последния преглед - вече е почти килограм и сто!
Резултатите от изследванията ми са добре, но плацентата ми още е ниско. Доки каза да си почивам повече, а аз май до сега не слушах много покрай това преместване, но му обещах вече да слушам. За килограмите - аз съм +5 за сега, малко съм сложила и на бедра, но какво да се прави, после ще влизам във форма
Веси
, честита ви количка
Вчера хвърлихме око на една с мъжа ми и чак после се сетих от къде ми е позната
Как мина прегледа?
Вале
, много мило ми стана като четях поста ти
Дени
, честити ви сини гащи, а на
Аличка
розови
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #361 -:
юли 30, 2013, 15:12:26 »
Ето ме. Всичко ни е наред - сърчице, мозък, води и останалите органи. 1700 сме сега. Растем си с 2 седмици напред. Бебо е подготвен за нормално раждане, с главата надолу, пък да видим.
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #362 -:
юли 30, 2013, 15:18:31 »
Браво Весе, че всичко е наред
Ама ти си оглеждаш голям сладък момък
Ние по термин сме седмица преди вас, а онзи ден на прегледа бяхме 1, 250гр. и пак ни казаха, че сме седмица напред
Активен
Alichka
«
Отговор #363 -:
юли 30, 2013, 15:24:00 »
Веси, браво за новините! Пожелавам ти леко раждане, като му дойде времето
Муун, вчера се бях разчела и разписала, за да наваксам и видях, че само ти се губиш. Радвам се, че отново си тук
_perlichkata, относно раждането аз си вървя с моя лекар. Миналата година той ми следеше бременността, беше чист късмет, че беше на смяна, когато се наложи операцията ми, той ми спаси живота и здравето. Тогава работеше в общинска болница, а сега е в частна. Когато със сегашната ми бременност се наложи да лежа за задържане, лежах във въпросната частна. Мога да кажа, че съм супер доволна, но това е друга тема. Въпросът беше, че ако съм там, комуникацията му с колегите му е много по-лесна. Едно е аз да обяснявам какво ми е, друго е лекарите да си говорят с медицински термини. Затова съм решила да раждам там, не заради лукса и условията. Цената не ме интересува чак толкова - не раждам всеки ден! А за екип - не мога да кажа дали въобще се избира там екип, тъй като не е кой знае колко голяма болница. Говори си с лекарката и не се интересувай колко е заета тя. Ако има възможност да те поеме, едва ли ще откаже. Ако пък не - поне да ти препоръча някой!
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #364 -:
юли 30, 2013, 15:55:14 »
Хубави новини от прегледите на всички, браво! Това да се чува.
Moonlight, аз бях на преглед преди 2 седмици и лекарката каза, че нашият юнак в 675 грама, а сега три седмици по-късно вашият са го измерили килограм и сто грама, ти си само една седмица повече от мен. Толкова ли бързо качват? То тогава нашият колко ли ще е сега...?
Аз съм на преглед следващата седмица, ама трябва специално да я карам лекарката да ме гледа на ехограф, че тя иначе само на феталната ме прегледа основно, иначе си мери кръвно, обиколка на корема и ме пита как съм... но на ехограф не ме пуска, макар че аз нямам против да си платя за това и да ме види, за да знам какво се случва, не ходя всяка седмица все пак.
Да сте ми живи и здрави всичките, все така доволни да си бъдем до момента на раждането.
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #365 -:
юли 30, 2013, 16:00:48 »
Дени стана ми интересно, как така не те гледат на ехограф, а как вижда плацентата и водите дали са в норма, как е шийката и т.н. При мен досега освен кръвно, тегло, изследвания, всеки път съм на ехограф, гледа всичко след това описва в картона и прикачва снимки. До сега никога не са ми мерили корема
Иначе за бебоците, да много бързо качват
Активен
Alichka
«
Отговор #366 -:
юли 30, 2013, 16:23:51 »
Перличка, по здравна каса имаш право само на два прегледа на ехограф - при установяване на бременност и един на по-късен етап. Това, че лекарите гледат какво се случва вътре, а не гадаят на захарче, е въпрос на техен избор. Моят лекар например много рядко гледа на вагинален (само ако се налага), предпочита коремния. Шийката май могат да я видят, както се гледа за разкритие - при преглед с ръка. А за коремната обиколка - на мен ми я мери само като ми попълваше картона и регистрираше бременността.
Дени, 6-7 месец бебокът рязко качва - и грамчета и сантиметри
Затова казват, че до 6-я месец е добре да качваш по 1 кг, а от там насетне по 2 на месец.
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #367 -:
юли 30, 2013, 16:50:22 »
Али сигурно е така, аз съм на ЖК в болницата при лекарката ми и не знаех, че по каса имаш само 2 прегледа с ехограф. А относно вагиналния са ме гледали само до 14 седмица, след това само с коремен, но ми казва за шийката
, за разкритие до сега не са ме гледали. Моята док е против манипулациите с ръка преди 35 г.с. всеки си го разбира различно, затова ми е интересно
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #368 -:
юли 30, 2013, 17:39:05 »
Дени, не знам дали знаеш, но не е чак толкова хубаво постоянно да се човьрка детето с ехографа. Наистина го водят напьлно безвреден, но.... вьв Франция има само три ехографии за цялата бременност, в ключови седмици, когато се замерва нещо конкретно.
Винаги ме е учудвало, че в Бг бременните са всеки месец на ехограф.
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #369 -:
юли 30, 2013, 18:17:23 »
Дени
, на предния преглед и нашето момче беше много мъничко, но сега понеже малко се отложи датата на прегледа ми и мина повече от месец вече е станал много голям. А и аз го усещам как се върти, още преди да отида на преглед усещах, че е станал голям. Освен това доки каза, че вървим 10-тина дни напред
Така че очаквай до следващия преглед и вашето момче да е пораснало повечко.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #370 -:
юли 30, 2013, 18:48:58 »
Инче, аз още преди години се чудех на това, дето тук нон стоп се гледа с ехограф, изчетох дори няколко изследвания по въпроса и неочаквано за мен, изводът във всички беше, че няма наблюдавани и доказани отклонения заради чести прегледи с ехограф, но не се препоръчват, защото като цяло не са много наясно как се влияе на бебето с него.
За мен, знаеш, че бременността беше малко изненадваща и дори имах нужда от период на адаптация, така че като цяло смятам, че съм доста спокойна и търпелива бременна. Не си търся излишни прегледи, правя само тези, които ми назначи лекарката от консултацията, не ходя на частно и т.н., но въпреки това виждам, че момичетата, които ходят по-често, са следени за много неща, а при мен досега е имало един кратък ехограф за установяване на бременност, един за БХС и един за фетална морфология, която все си мисля, че трябва да се прави при някакви показатели и предразположения, а не като строго задължителен и плашещ преглед, но ей на, мисля си, че заради това, че струва доста пари, вече е едва ли не норма. Значи, като сметна така, за 7 месеца, в които ще съм до следващия преглед, ще съм имала един вагинален и два коремни ехографа. Хич не се бутам да бъда преглеждана дословно всеки път, ама и само едно кръвно, дето ми се мери, ми се вижда малко отбий номер. В крайна сметка освен да съм здрава, ме вълнува какво става и с бебето, а на практика аз кръвното и килограмите мога да си ги меря и у нас, не виждам дори защо тогава трябва да си отделям време за консултация, в която не ме консултират, а ме питат служебно как съм. И аз винаги казвам, че съм си добре, щото щом не съм на легло, значи съм добре. Това там 40 градуса жега, крампи и задух са си приемливи неща за бременееща мацка, нали?
Иначе ехографите по каса наистина са два, аз изчетох цялата програма на здравната каса, за да съм наясно, още преди месеци. Обаче познавам толкова много момичета, които си ги гледат с ехограф при всеки преглед, макар и за кратко и непрекъснато следят бебетата. Не знам дали това е по-скоро положително или отрицателно. Преди време ми се виждаше излишно нон стоп да висиш по лекари и болници, защото лекарите в някаква степен са обременени от лошите случаи и лесно създават страхове у бременните жени, но пък и когато просто чакаш и се ориентираш за бебето по това колко рита, ей, Богу, какво нетърпение ме мъчи и мен да "надникна".
И наш дребосък вече здраво рита. Това досега са ми най-яките моменти от бременността. Усещам, че вече си има негов живот, негов "режим", не е просто една мисъл за бебе, ами си е някакво ясно почувствано същество. Голям кеф, признавам, дебна го нон стоп да гледам като рита и ми мести корема.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #371 -:
юли 30, 2013, 19:26:27 »
Ти се движиш значи по френски ритьм - един за Даун, една фетална и още една фетална
Мен сьщо само това ми правеха на консултациите- крьвно, кила, обиколка на корема, добре ли си - добре сьм и довиждане. Ако нямаш оплакания или контракции, какво друго да ти правят, то се вижда, че всичко е наред.
За ехографите смятам, че още не са минали достатьчно години откакто ги има, за да се каже как влияят.
Иначе сьм сьгласна, че желанието и нетьрпението да се види бебето са огромни, ехографията е кеф, а още по-голям кеф е как рита
И на мен това ми беше най-любимото от цялата бременност, толкова сладко ти става на душата, че... Ех, размечта ме...
Нямаш ли й доверие на лекарката, която те гледа, че имаш такива притеснения? А решила ли си кьде ще раждаш?
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #372 -:
юли 30, 2013, 20:28:12 »
Дени
,да се изкажа аз ,защото влизам да наблюдавам какво става с теб
Досега не са ли ти вземали кръв и вагинален секрет?Ехографията наистина няма смисъл да бъде много честа ,но все пак ти дотук не си прекалила ,а и мисля,че тепърва прегледите ще зачестяват.
Другото ,което могат да ти правят е ,че след 20 седмица тоновете се чуват и с обикновена акушерска слушалка,така че това също би трябвало да се извършва като преглед.
Микробиологиите ако не се лъжа за две.
_perlichkata
шийката с коремен ехограф не може да се проследява.Несериозно е това твърдение.Казвам ти го като човек ,който е имал проблем с шийката.Най-добре е с вагинален ехограф,гинекологичните прегледи не са препоръчителни ,да така е.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Дек
«
Отговор #373 -:
юли 30, 2013, 20:39:20 »
Дени, изследването което се прави ФМ, не е мода.Няма как да се каже на кой трябва да се направи и на кой не, на негова база и на БХС се смята вероятността за евентуални генетични проблеми при плода.Никой не е застрахован, никой.
Фийбс е права шийката се мери само с вагинален ехограф.
Иначе аз мога да кажа, като обременен човек, че съм луднала и имам нужда да знам, че това нещо в мен е ОК и това би била причината да ходя и по два пъти на месец на прегледи, за да го видя.
«
Последна редакция: юли 30, 2013, 20:41:35 от магито
»
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #374 -:
юли 30, 2013, 20:47:26 »
Аз само да кажа,че за мен БХС -то е ала бала.Никаква надеждност няма резултата .Абсолютно с чисто търговска цел си е.Дават ти някакви вероятности ,но ако ти си една от тях?Хубаво е,че много от факторите за Даун например се виждат на ехо.За мен истината е в амнио-то ,разбира се ако има някакви предпоставки.БХС -то би ми донесло спокойствие ,ако се направят двете и се изчисли комбиниран риск.
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...