Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 18:55:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември (Прочетена 156527 пъти)
_perlichkata
Професор
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
«
Отговор #345 -:
юли 29, 2013, 10:56:25 »
Аличка при мен е 96 доста под 110, ама ще го оправим някък....
Относно килцата аз съм +6, ама си имах доста от преди това
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #346 -:
юли 29, 2013, 10:57:44 »
AliTia аз точно така се виждам, а детето е копие на Марта
Закачена е и над леглото й.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #347 -:
юли 29, 2013, 11:03:10 »
За хемоглобина - аз с предишната бременност си правех сок от червено цвекло и моркови - много помагаше.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #348 -:
юли 29, 2013, 11:34:32 »
Аз съм някъде 27-28 седмица. Като забременях бях 56-57 кг, сега съм 64-65. Притесненията ми бяха по-скоро в началото. С първата бременност също нямах проблеми с килограмите, но все пак всяка бременност си е по своему различна. Сега видях, че качвам изключително плавно, нямам стрии и качените килограми са само на корем. В краката и ръцете грам не съм мръднала. Промяна има в леко подутите устни.
_perlichkata, забравих да ти кажа, че тези записи, които на мен ми правиха, са по-скоро за успокоение. Просто моят лекар се подсигурява. Иначе не съм усещала контракции до този момент. Не знам стандартно от коя седмица се правят
menyanthe, този сок звучи изключително добре като за летни жеги
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #349 -:
юли 29, 2013, 11:45:02 »
Аз не съм добре с килограмите пък. Качила съм 10, да не кажа 11. Не се движа добре в сравнение с предишната бременност. Не се учудвам, защото тогава работих до последно, а работата ми беше на 5км /общо в двете посоки/ от нас и аз отивах и се връщах пеша. Сега спрях да ходя на работа в началото а 4-ти месец и заседяването си каза своето без да съм увеличила храната драстично.
Аз ще съм на лекар след 2 седмици някъде. Тогава ще пускам изследвания. Чувствам се ок, с изключение на тежестта при преобръщане в леглото. Беб рита зверски много. Или съм забравила , че така правят бебетата, или това рита повече от предното. Но на моменти не ми е никак забавно, защото доста опъва.
Киселини, подувания на краката, схващания и прочие екстри - нямам, дано и така си остане до края.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #350 -:
юли 29, 2013, 13:01:15 »
Гледах разни лентички, ама като пробвах да си сложа и някак не ми стояха, странни ми бяха, ама сигурно скоро ще претръпна.
Аз, самата, даже добре че водя някакъв календар в телефона, че иначе няма и да помня наизуст каква седмица съм. Малеее, всички почти качили по 5-6 кила, а сте в по-късни седмици, аз съм сложила почти почти 6 кила до вчера и само се дебна на кантара. Иска ми се да ходя повече, но не ми понася особено да се напъвам вечер след работа и така си оставам с желанието.
P.S. Ай, прежалих се за лентата.
«
Последна редакция: юли 29, 2013, 13:07:43 от Деница Звездица
»
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #351 -:
юли 29, 2013, 13:18:46 »
Аз все още съм почти на равно с килограмите, но то е защото имам мнооого в запас и в началото на бремеността свалих 12кг, всъщност имам само 2 отгоре от общите свалени, като този месец съм -1кг. Ще видим на другата консултация след 2 седмици.
И аз в началото започнах всеки ден с фреш от моркови и добавка един ден цвекло, на другия целина, ябълка, спанак, но от месец насам нещо ми е трудно с намирането на читаво цвекло и спанак.
Тези дни забелязах, че когато през деня имам повече движение, бебчо също е много активен.А почивните дни като прекарах в леглото и всичко беше спокойно. Ина много точно е описала и моите усещания.
Мускулни крампи все още не съм получавала, което ме учудва, защото те са си често явление при мен от преди и винаги като се появяваха пиех "Магнерич".
Фолиева киселина пия "Неофолик Мета" защото обикновената не мога да я усвоявам добре и съм на 7-9 таблетки на ден, а до 3тия месец взимах по 12.
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
И при мен вечер след работа всякакво желание за каквото и да било отлита. Мисля да си потърся къде мога да ходя да плувам.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #352 -:
юли 29, 2013, 17:01:46 »
Инице, ти сьщо трябва да си сложиш лента. Щом тича толкова беба, значи си поне 19та седмица по мои сметки, ама сложи конкретно да знаем за какво говориш.
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #353 -:
юли 29, 2013, 17:21:38 »
Мамчета вие решили ли сте в коя болница ще раждате, и с екип или без? на мен ми казаха, че трябва да ес ориентирам вече
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Дек
«
Отговор #354 -:
юли 29, 2013, 17:30:14 »
Цитат на: inaxastra в юли 29, 2013, 17:01:46
Инице, ти сьщо трябва да си сложиш лента. Щом тича толкова беба, значи си поне 19та седмица по мои сметки, ама сложи конкретно да знаем за какво говориш.
Инко, 30-та седмица съм, душа.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #355 -:
юли 29, 2013, 17:43:22 »
И аз съм + 6 кила, но си имах излишни. Хемоглобинът ми е 126 засега. доволна съм. Иначе си пия Магнерот. За неофолика мета да кажа само, че от повече от 3 няма никакъв смисъл. Няма как да се усвоят. Това лично от проф. Кременски го знам.
Аз утре съм на 3 ФМ и преглед на сърчицето при доц. Томова. Моля за стиснати палци!
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #356 -:
юли 29, 2013, 20:59:40 »
Цитат на: _perlichkata в юли 29, 2013, 17:21:38
Мамчета вие решили ли сте в коя болница ще раждате, и с екип или без? на мен ми казаха, че трябва да ес ориентирам вече
Аз бях решила къде ще раждам още в началните месеци с първото детенце, сега ще си раждам пак в същата Университетска болница в Пловдив. Аз съм си такава, искам да имам яснота, за да ми е по-спокойно. Етърва ми с второто бебе преносваше и не беше решила къде и при кой. Принципно никъде не връщат, но според мен е много по-спокойно да имаш уговорка с някой доктор, да знаеш, че ще те поеме. Гинекологът, който ти води ЖК не изражда ли?
veseto_87
, стискаме палци и чакаме да се отчетеш след прегледа.
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #357 -:
юли 29, 2013, 22:02:03 »
Рокси, изражда, но е много натоварена и още от сега трябва да се уговоря май с нея. Всички бъдещи мами в обкръжението ми, ме правят на луда, че искам екип, затова питах и вас. А ние ако си останем седалище, ще е секцио.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #358 -:
юли 29, 2013, 22:20:39 »
Аз също държа на моя лекар. Той ме следи от години, прави ми и операцията. Не бих се доверила на друг. Мисля, че доверието към лекаря е много важно в такъв момент.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #359 -:
юли 29, 2013, 22:36:05 »
Важното е как го чувстваш ти. Изобщо не се влияй от други хора. Едни искат лукс и комфорт, за други са важни специалистите, за трети всичко да е максимално естествено, за четвърти да минат евтино. Подреди си приоритетите и ще видиш как ще ти се избистри в главата.
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...