Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 00:36:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември  (Прочетена 156613 пъти)

_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: юли 19, 2013, 14:21:06 »

Али при мен на нито един преглед до сега няма разминаване, седи си все една дата. Даже и на ФМ си ми показа 9 октомври. Но на братовчедка ми, първо и казаха 14 август, след това 10, в 8 месец 3 август, а миналата седмица и казаха ако изкараш до 20 юли, ще е добре, така, че не се притеснявай smile
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: юли 19, 2013, 14:27:42 »

поприцип термина като дата е статичен и се изчислява на база ПМЦ и нормален цикъл 28 дни....но не всички сме еднакви и е нормално да има разминаване...като цяло акушерките, лекарите и в НОИ за болничните гледат този термин, който написах в началото, а не този който ти е показало на ехографа, защото всеки път различно се движи.

Ние в началото цяхме една седмица назад, после станахме една седмица напред, сега се движим горе долу в датата на термина, но в крайна сметка всички ме питат за датата на ПМЦ и смятат термин при 28дни цикъл...стандартен.

А и нали знаете че само 5% от мамите раждат на термин, другите са някъде около smile
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #302 -: юли 19, 2013, 14:43:15 »

Josephine, аз не съм от стандартните. При мен 28 дена са си били винаги сериозно закъснение. Не знам до колко това влияе на самата бременност  pardon Най-вероятно и по-големият размер на бебето също променя термина, но реакцията на околните ми е доста странна (не плашеща). Явно ще го мисля, като вземе да наближава съвсем  LAUGHTER
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: юли 19, 2013, 14:46:34 »

Али, моя цикъл е по-къс около 25-26 дни и реално термина се променя, има някой сайтове където съм си го смятала според дължината на цикъла и дава друга дата...ама все пак лекарите и тия дето пишат болничните гледат другия термин, този дето се смята ПМЦ + 7дни -3месеца smile
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: юли 19, 2013, 15:21:54 »

С първата си бременност имах разлика от 2 седмици. На първия преглед термина беше 14,07, а от 6-тия месец до края си остана  28,06. Разликата се получи от размерите на бебето, то в началото беше по-малко за възрастта си.
Активен
Alichka

« Отговор #305 -: юли 19, 2013, 15:25:35 »

Останала съм с впечатление, че моят лекар вярва повече на ехографа в сравнение със стандартното пресмятане. По вашите думи излиза, че явно не е чак толкова необичайно да имам такова разминаване. Така или иначе всичко е ориентировъчно  good
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: юли 19, 2013, 15:29:18 »

Ние вървим почти 3 седмици напред. Снощи пак се потвърди.
Това не значи, че бебо ще се роди по-рано, а че ще е по-голям просто.
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: юли 19, 2013, 16:10:04 »

При мен също има разминаване, но доки каза, че е напълно нормално, все пак всяко бебе се ражда с различни мерки. Ние за сега се движим с 5 дни разлика от ехографа, но аз съм с по дълъг цикъл, към 30-31 дни.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: юли 19, 2013, 17:26:13 »

момичета всичко си е до бебче smile Нормално е да има разминаване, като нормално се смята ако разминаването е до 2 седмици от пресметнатия термин smile Така че не го мислете много, важното е бебчовците да са добре smile Пък кой бил напред, кой назад, не се знае накрая дали ще забърза или ще забави развитието си и може да навакса....
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: юли 19, 2013, 18:08:14 »

Али,на мен до 7-8 месец разминаването беше близо 3 седмици.Термина ми по ПМЦ беше на 28 юни,а на ФМ излизаше на 18 юли.Дължи се на нередовния ми цикъл.Накрая вече почти се изравниха,но по документи си ме водеха с термин 28 юни и съответно като родих на 7 юли се счита че съм преносила.А дефакто си родих навреме.Много сложно беше това с термина и всеки път ми беше омръзнало да обяснявам.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: юли 20, 2013, 12:45:05 »

Момичета тези термини на ехографа са приблизителни както и размерите.Все пак размерите се определят от големина на главата ,обиколка на корема и дължина на тазобедрената става и дори малко отклонение и не хубаво позициниране може да даде големи отклонения.Така че важно е да влезнете в 37-ма седмица.
Активен
Alichka

« Отговор #311 -: юли 20, 2013, 15:15:43 »

Мен лично документално не ме интересува каква дата ще пишат - така или иначе аз съм в болничен и не ме бърка за тези 45 дена преди термина. Въпросът беше аз за себе си да изясня нещата. Честно казано и на мен ми е омръзнало да обяснявам, че видиш ли цикълът ми е на 23-24 дена, а не на 28  pardon Пък при влизане в 9-я месец раждането си е възможно всеки един ден.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: юли 21, 2013, 12:52:30 »

В петък бях на преглед. При нас всичко е наред и също сме с една седмица напред. Разлика имам само в килограмите. С 1 надолу, което е перфектно, защото всичко, което хапвам отива за бебчето, а на мен не се лепва нищо за сега. И самият доктор казва, че килограмите ми в случая не са му от значение, колкото ТСХ и глюкоза (тях ще изследвам в понеделник). Докато чаках доктора си се загледах в папката, която обикновено стои в клиниката и се оказа, че още миналия месец сме били напред. В сряда съм на ФМ и ще видим и там какво ще покаже.
Тези дни съм на вълна музика. Нали казват, че бебетата започват да чуват около 19 седмица. Имам една малка музикална кутийка (мини латерна) с песен на Франк Синатра и гледам всеки ден да я пусна поне по 1 път. Днес открих и детските си школи по пиано, така че ми предстои опресняване на знания  blum
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: юли 23, 2013, 12:12:50 »

Браво за хубавите новини.Все така да вървят нещата.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: юли 24, 2013, 09:31:05 »

И аз се радвам за хубавите новини! smile
Аз след кратка почивка влизам с въпросче. Някой знае ли дали мога да заменя магнерота с магнерич и в каква доза, че ми изпадна тук от една мама?
Понеже им е различно активното вещество и се чудя. Магнерот е магнезиев оротат дихидрат, а магнерич магнезиев DL-аспартат. И в първото има 32,8 мг = 1,35 ммол = 2,7 мвал магнезий, а във второто не мога да намеря и не знам дали да е една и съща дозата.
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: