Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 19:22:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември  (Прочетена 156541 пъти)

valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: юли 15, 2013, 14:14:13 »

Много сте активни днес в темата. Дени, честито за момченцето. Аз все още не мога да се реша искам ли да знам пола или не, все пак най-важно е бебчето да е живо и здраво . За покупките съм също малко резервирана и единствено само поглеждам колички. Но пък сега съм на вълна книги и четенето ми се отразява добре и без това последните години си направих малка колекция бебешки книги. 
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #271 -: юли 15, 2013, 14:19:32 »

За търсенето на удобство, спор няма. И аз бих заложила на практичността. Тук говоря по-скоро за избора на цветове, за съмнението от необходимостта за някои неща... А и докъде разсъждаваме трезво, и докъде се поддаваме на чисто женски чувства, които поражда пазаруването, дано не ме дръннат хормоните прекалено по тая линия, че хем не съм такъв тип, хем и без това отвреме-навреме бременното оглупяване ми идва в повече. Сутринта исках да кажа, че все едно имам "амнезия", а вместо това казвах - "анамнеза", "екзема" и търсех думата 5 минути. Пф!  girl_impossible  pleasantry
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: юли 15, 2013, 14:45:13 »

Дени, честит ти мъж!

За мен избирането на покупки е незаменима емоция и удоволствие. Някак ми е вълнуващо и забавно. Много ми е кеф да поръчвам разни неща и после да ги чакам да дойдат. smile
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #273 -: юли 15, 2013, 15:22:47 »

Деничка, честито ти момченце! Хехе, повечето ми познати от тук са мъжки майки, пък и самата аз си мисля за още 3-4 известни съфорумки, че ще ми станат колежки свекърви Wink.
Понеже питаш за едно време, та да кажа, че бременността изобщо не правеше впечатление на никого и нямаше такава еуфория по подготовката за бебетата. То не и че имаше голям избор - един вид колички, само различни разцветки.Пък и много беше популярно схващането, че не бива да се купува нищо предварително /интересно защо/. Дрехите за изписване по традиция се купуваха от свекървата. Последното водеше до големи ревове от страна на майките в деня на изписване diablo. Аз имах късмет, че свекърва ми живее далече, та си подготвях аз дрехите. Хихи, те пък ги изписваха повити, даже не им оставяха свободни ръцете и всички  бяха абсолютно еднакви. Аз бях приготвила пеленките, с които са повивали майка ми, взели са мен и брат ми. Всичко бродирано и плетено на игла /не на кука, толкова фино/, със стари памучни пелени. Ама те са били за официални случаи, точно както и аз ги ползвах един път. Жената на брат ми не ги иска преди три години и си остават за мен, ако някоя снаха ги хареса.
В моя кръг познати и роднини кошчета и кошарки се предаваха от бебе на бебе, та аз ползвах кошче от времето на моя братовчед, пак минало през мен и брат ми, а кошарата беше от моя колежка. Пусто много здрави бяха и не се чупеха лесно, само бяха изгризани от бебешки зъбчета Wink, което пък е много мило. Като цяло, подготовката за бебе включваше минимума от 12 комплекта пелени за повиване, две шишета /ако имаш познати да ти ги купят от Кореком "Чико"/, ваничка за къпане /ако нямаш пак наследствена/ и дрехи за майката за кърмене. Бебетата стояха около 5 дни в родилното и това даваше възможност на роднините да купят, изперат и изгладят всичко за новия член. Та така... Понеже общо взето се женеха по- млади и раждаха по- млади, финансовата страна винаги беше за сметка на баби и дядовци.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #274 -: юли 15, 2013, 17:11:15 »

Напълно подкрепям написаното от Гучи!  good
Относно количката аз съм се спряла на Hauck Malibu - 3 в 1 или 2 в 1, в зависимост дали ще намерим отделно столче от познати.
Аз лично много държа на количката - да е лека! - все пак ще има определен брой стълби от асансьора до входната врата плюс бордюри, тротоари, разбити улици, качване в колата....;
- да е с цяла дръжка, а не с две отделни;
- да е с единични гуми, за да не съм като снегорин зимата;
- гумите да не са от най-малките - по написаните от Весито причини;
- да е висока количката - поради моят и на мъжа ми ръст.  pardon
Съгласна съм, че понякога е вманиачаване, но покупката на каквото и да било има и изключително много практични страни. Количките и кошчетата се оказаха огромна и безкрайна тема.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: юли 15, 2013, 20:28:53 »

Първо Дени,честито момченце и честити ти луди бременлийски  емоции.
По повод покупките тотално те подкрепям.просто не за нещо друго ,но не съм съгласна ,че трябва да се робува толкова на вещите.Истината е,че децата ни могат без половината неща ,които им купуваме.Истина е,че пазаруваме за себе си ,не за децата си.Кошарка,дървено легло и т.н. не мисля ,че е толкова съществено.Единственото нещо ,което е много хубаво да се обмисли е количката.Всичко друго си е чист маркетинг от страна на фирмите,продаващи детски и бебешки стоки.Това си е цяла индустрия ,която прочитайки последните няколко страници предполагам е много печеливша:).
А ,сетих се другото важно и полезно за мен беше металната стойка за корито.Много полезна покупка.
Наслаждавайте се на покупките бъдещи мами ,не ви съдя,но не забравяйте ,че това е първата стъпка.Втората е когато отидете в парка и започнете да сравнявате марките на количките .После сравнявате децата....Кръга е порочен ,така че пазете се и просто четете приказки на коремчетата си !
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: юли 15, 2013, 21:53:22 »

Дени, честито за сините новини!  give_rose give_rose give_rose
Факт е, че много се преиграва на тема покупки. Добре е единствено да се обмислят нещата от практичната страна. Само един пример ще ви дам - колко колички има които много бързо отесняват и умаляват на бебетата?  И това буквално. Ако ви се падне едно бебе, което на 4 месеца е близо 8 кг - доста от кошчетата за новородено ще му са тесни и малки. Тогава изобщо няма да има значение какви са гумите. Важно е удобството и практичността, защото те улесняват майката при гледането на бебето и понякога й осигуряват така нужния половин час дрямка. А за пазаруването - спор няма това си е женско удоволствие и бебето е само повод  give_rose
Още по повод количките - имам хубава количка, която не мръдна за две години ежедневна употреба с първото дете, обаче сега не мога да я ползвам, защото малкото просто не иска да седи в нея и това си е. Купих набързо една много евтина и обикновена, когато тръгвахме за срещата на форума - ами страхотна работа ми върши сега ежедневно, а е всичко, което не бих търсила в количка - две дръжки, малки двойни колела, малък багажник - нищо от тези не бих избрала, но успявам да излъжа дребния да седи в нея и в този смисъл си ми е перфектна просто в момента. Така че всичко е много, много относително...
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #277 -: юли 16, 2013, 10:15:56 »

Аз пьк до 14ия месец на детето (прекалено е, но до 6ия може спокойно да се изкара) бях само на слинг и после направо си купих лятна количка за по-големи деца (Макларьн), така си спестих многото пари, които струвта тези с трите части, но ние нямаме кола и столче не ми трябва, а в лятната количка единственото, което ме интересува е да е малка и лека, заради честите смолетни пьтувания. Тези с трите части опредлено не са и така намерихме нашето решение.

Втората е когато отидете в парка и започнете да сравнявате марките на количките .После сравнявате децата....

О, Боже !! Точно така е !! Пьрвата година лятото майка беше взела назаем някаква количка и се оплакваше, че другите баби я гледат презрително. Ама после си дойдохме с Макларьна и ги разбихма хахахха (не ми се учудвайте, подготвям се психически за Бг и мисленето там  smile )
« Последна редакция: юли 16, 2013, 10:25:16 от inaxastra » Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #278 -: юли 16, 2013, 10:32:49 »

Това със сравняването на цените на количките е голям смях! Миналата година изчетох сума си писания из форумите за количките. Черното Чико толкова го превъзнасяха, а лятото в 45 градуса пловдивска жега най-редовно виждам не черно Чико, а бял чаршаф завил някаква си количка  tease
Моята приятелка беше потресена за тия черни колички и изкривените представи за мода. На нея пък й приличала на ковчег!  crazy
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*

Dum spiro, spero!

« Отговор #279 -: юли 16, 2013, 10:48:35 »

Много имах нужда от такива трезви разсъждения. Благодаря ви, момичета!

По темата със сравненията. Имала съм контакт с много амбициозни майки, винаги съм гледала с тихо учудване на тези им реакции, но наистина ли има сравнения за това коя с каква количка е? Опитвам се да го осмисля, но при положение, че на доста майки дните преминават в парка, под дърветата, на зеленина, с дечица наоколо, в относително спокойствие, нима има значение коя с каква количка е, вместо това, че имат възможност да не са в офис между четири стени, затънали в разговори по телефона и без възможност да се грижат за децата си цяла година, както е на много места извън БГ? А аз дори си мислех колко е добре ако мога бъдещите вещи да ги изподаря на други момичета, за да не стоят вкъщи и да се трупат, а то явно си има някаква друга система между майките по парковете. Или пък тук като се обмислят така нещата, изглеждат по този начин?

Аз какъвто съм вехтошар и обичам стари работи, само това ми трябва, да се зарина с още неща.  nea
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #280 -: юли 16, 2013, 10:57:36 »

Количката, като всяко друго нещо, което се вижда от хората е и символ на социален статут и престиж. Хората, за които това е важно гледат и сравняват. Все пак има хора, които имат само пари и нищо друго  pardon

В Благоевград (и Пескара) сьм виждала 5 Stokke-та накуп да си общуват. В Париж тази количка се вижда много рядко, защото струва скьпо и (дори тези, които имат много, ама много пари (си ги ценят)) и не я купуват.

И да защитя моя Макларьн (не че някой ме е нападал де, ама гузен негонен бяга  smile ), тук цената й е видяна като нормална и я имат абсолютно всички, това е статистически най-продаваната количка в Европа (защото е фукнционална). В Бг има и много по-евтини, затова е видяна като луксозна  pardon
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: юли 16, 2013, 11:12:28 »

Дени ,проблема с парковете и майките е необятен.Мисля,че тук /говоря в частност за моя опит/ майките ходят в парка да си почиват.Защото ако не е така ,защо моля ви се не се разхождат ,а седят на пейката и тръскат колички ,ядат семки и споделят броя на акитата на децата си.Защото аз разходката в парка я одобрявам ,но истинска разходка.После не разбирам защо едно дете трябва да спи на 35 градусова жега в количката си ,пак в парка ,а майката пак да си бие лафа до него,при положение ,че същото дете може да спи в хладното си легълце вкъщи.Това засега е за парковете .За марката колички Ина ти е казала - същото е и с дрешките /никога не режем етикета ,нали/,с обувките  ,с играчките и т.н.Гордея се,че Явор играе с бутилка ,пълна с леща ,честно.
За раздаването на вещите - аз успешно го правя.Някои съфорумки ще го потвърдят.искам да ги раздам ,искам да помогна на хората и вярвам ,че доброто ивнаги се връща.Не точно от там разбира се ,където си го дал ,но кой пък е казал ,че има точно такава зависимост.
Така,че мила ми Дени ,въоръжи се с много дребно сито за майки smile,хубава книжка в чантата и хубав смарт телефон за връзка с интернет.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: юли 16, 2013, 11:21:09 »

Ма и вие какъв анализ направихте. Аз не виждам лошо ако някой има пари и иска да си купи нещо скъпо за да го демонстрира. В крайна сметка за това е и различния социален статус. Като не искате скъпа количка не си купувайте! Защо тези който го правят да се амбициозни?
Моята количка струва 180 лв. и хич не ми пука дали на мамите около мен са по 1000 или по 100. Аз си гледам в моята кошничка. Има и майки с количи по 1000 лв., а в къщи детето спи в сгъваема кошара, че няма пари за дървена, но това не се вижда. Техен си е избора. Това не ги прави по-лоши от останалите.
А за раздаването на неща...при мен повечето са от племеницата или от познати. Но каквото си е мое, няма да го раздавам понеже ще се ползва за второто и дай боже третото наследниче. Но ако искате едно е наистина добра инициатива.
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: юли 16, 2013, 11:49:13 »

Гледам много и най- различни разсъждения,но това е нормално.Колкото майки,толкова и мнения. Аз много четях, търсех мнения и коментирах,защото исках да съм информирана и да знам какво се предлага на пазара. Свекърва ми се подиграваше като и обяснявах какви и колко неща трябва да купя,защо ми били. Беше ми леко обидно,но скоро получих пълно възмездие,защото свекърва ми ме поздрави и попита как съм знаела какво да купя и как всичко ми било перфектно организирано,тя не знаела,че има такива неща. Еми и аз не знаех,защото нямам приятелки с деца и с четене и обикаляне по магазини, с помощта на този форум съм се информирала и запознала. всичко купих в последния момент,но ми доставяше удоволствие да обикалям магазините и да гледам какви неща има. Но аз за всяка покупка съм така. Една година търсих плочки за банята. blum
Относно скъпите покупки и марки,всеки си преценява доходите и възможностите,има толкова бедни хора,които и АМ не могат да купят за децата си.Няма да крия,че има и доста злобни и неуместни коментари от дори близки хора относно количката ни.Но те не ме интересуват,за мен е важно,че имам удобна за. мен и детето количка.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*

Dum spiro, spero!

« Отговор #284 -: юли 16, 2013, 11:57:25 »

Това с демонстрацията не го разбирам, пънк. Познавам съфорумки с всякакви парични възможности и съм забелязала, че тези, които имат най-големи възможности, никога не ги демонстрират и не дразнят с тях. "Напъването" и "зорът" да се показват, обичайно са на по-нямащите, то може би и заради това "нямане" и "постигане" така се получава после, щото, видиш ли, са постигнали критерия за успеваемост поне при бебетата и вещите, с които са обградени.

Анализът за тия работи според мен не е излишен. Той е като анализът за консуматорството. Нямам лоши чувства към никой човек с възможности, но изпитвам дълбоко неразбиране за тия съревнования по вещи. Честно казано, когато видя майка с дете, въобще не съм наясно колко й струва количката и въобще не ме интересува, от коментарите тук разбирам, че битува определено схващане по тия въпроси.
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: