Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 23:15:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември (Прочетена 156556 пъти)
_perlichkata
Професор
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Дек
«
Отговор #165 -:
юли 03, 2013, 14:27:39 »
Дени, Фииби ти е отговорила. Тъкмо и аз това щях да попитам, твоята докторка с ФМ ли се занимава?
Относно раждането, аз ще раждам в Света София ( Тина Киркова), там е моята лекарка и при нея си водя ЖК, имам й голямо доверие и е много положителен човек. Имам доста примери до мен родили при нея, и дори оперирани от нея, и съм още по спокойна. Засега бебо е седалище, ще видим дали ще се обърне иначе съм секцио
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
«
Отговор #166 -:
юли 03, 2013, 14:49:48 »
На мен трима лекари ми казаха, че периодът за втората ФМ е 18-22 седмица, като най-показателна е 20.
А за раждане, избрала съм Шейново. Там е моят лекар. При него и в Африка бих родила.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #167 -:
юли 03, 2013, 14:58:23 »
Моята лекарка не държи на всяка цена да ми прави ФМ точно тя, но си купи апарат преди два месеца и сега гледа и тя. Жената ме питаше къде ще я правя, аз нямах още идея наум и се доверих да се запиша при нея.
Фийбс, на мен резултатите от БХС ми бяха ОК и не мисля повече да правя скрийнинг, та затова и в тоя случай може би няма смисъл да обвързвам ФМ с БХС, щом второто няма да го правя.
Пф, с тия изследвания разбрах къде е границата между това да разсъждаваш трезво и да се поддаваш на страхове.
Мерси за инфото, момичета.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #168 -:
юли 03, 2013, 15:04:13 »
Дени ,има един много добър лекар ,който казва :Не е важна апаратурата,важно е да можеш да виждаш какво показва,така че ти си избираш къде да я правиш ФМ.И все пак е хубаво да е до 21 седмица.Ще видите подробно сърчице- камери ,предсърдия,функции на бъбреците и други подробности.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #169 -:
юли 03, 2013, 15:24:57 »
Според мен първите ФМ са много важни,повече от БХС.Третата ФМ може да се пропусне.Важно е да се огледат хубаво органите на бебето и то от специалист,който се занимава с това.Хубаво нещо е и феталната ехокардиография,където се следи кръвоотока.
Дени да досадни са изследвания,но някой от тях са важни.Още по досадно е последнита месеци когато имаш чувството че живееш в болницата.
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #170 -:
юли 03, 2013, 16:28:25 »
Дени
аз ще раждам в Майчин дом с избор на екип.До момента съм изключително доволна от лекарката,която ще ме изражда,даже много повече от гинеколога който ме следеше по време на бременността (аз се следях в МЦ"Майчин дом").Впечатления от самото раждане ще дам скоро,за сега знам че съм спокойна благодарение на тази жена и мисля че съм направила правилния за мен избор.А ти може да се възползваш от дните на отворените врати,там където я има тази опция,мисля че е полезно.В МАйчин дом също възстановиха това преди месец.Успех.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Dum spiro, spero!
«
Отговор #171 -:
юли 03, 2013, 19:05:51 »
Ra_di, мерси за положителното мнение. За Майчин дом чувам или крайно хубави думи, или само лоши. С моята лекарка въобще още не съм разговаряла за раждане и място. Коя е твоята лекарка, която ще ти води раждането и колко струва изборът на екип там?
Вече сериозно започнах да се замислям за Стаменов и "Надежда", много ми ги нахвалиха, има и за какво, като се замисли човек с какво предимно се занимават, само още не съм преглътнала сумата за престоя, но кой знае как ще мисля след няколко месеца.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #172 -:
юли 03, 2013, 20:06:22 »
Дени, Надежда е ок, но специално Стаменов. Малко вероятно е той да си свърши работата, дори да си платиш. Много е натоварен просто.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #173 -:
юли 03, 2013, 20:25:53 »
Дени, Стаменов не изражда.Знаеш че съм пациент на клиниката и аз лично бих те посъветвала ако искаш да родиш там да отидеш на един преглед при лекарите занимаващи се с бременни.Стаменов е супер лекар, но е много натоварен и се занимава предимно с ин витро, ако изражда ще е на някоя дългогодишна пациентка, приятелка и т.н.Но за мен лично ако аз трябваше да раждам най-важното щеше да е неонатологичното отделение.Да знаеш, че ако се случи нещо непредвидено с детето то лекарите могат да отриагират бързо и правилно.
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #174 -:
юли 03, 2013, 20:41:58 »
Дени аз родих в Надежда при Д-р Ташков и съм много доволнаа...лошото на болницата е, че няма избор на екип за нормално раждане..само за планово секцио. Иначе впечатленията ми от болницата са супер и акушерките са много добри..така, че аз я препоръчвам с две ръце
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #175 -:
юли 04, 2013, 07:50:45 »
Дени
аз ще раждам при д-р Сузана Нашар,избора на екип струва 860лв.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #176 -:
юли 04, 2013, 10:25:58 »
В Надежда нямат добра неонатология.Имат но само за определени случаи.Знам го от мамите с близнаци в София че те много се чудеха.Ако искаш мога да питам за препоръки за лекар ,който изражда там имам няколко познати там.Аз направих по следния начин-бях се разбрала и с лекар в болницата с добра неонатология ако нещата тръгнат по рано и с такъв в който си ходех в частната клиника и нямаше да има проблем ако влезна в деветия.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Dum spiro, spero!
«
Отговор #177 -:
юли 04, 2013, 10:52:10 »
Мерси за споделените мнения. момичета!
Ради, аз при твоята лекарка търсих да се запиша още преди за прегледи, ама все не успявах да намеря свободен час. Като мине всичко, живот и здраве, сподели ми впечатления и за самото раждане при нея, моля те.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #178 -:
юли 04, 2013, 11:46:47 »
да не ви се меся в разговора, ама само ще ви спомена че 4д-то не е баш без медицинска тежест както казвате и не е само за кеф на родителите...защото на него също може да се видят някой отклонения на плода. Гледа се примерно дали има заешка или вълча устна, както и се гледа дали има мигли и за още някакви изменения в лицето също се гледаше, които са признак на заболяване. Това не един лекар го е потвърдил, дори и като бях при Марков на ФМ пак ми го каза. Гледа ги тези неща и тогава заключи че няма отклонения в лицето.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #179 -:
юли 04, 2013, 11:51:20 »
Жосефинче, те ги гледат тия работи, но какво от това? Ако разбереш че детето ти е с заешка уста ще го махнеш ли? Все пак това не толкова голям дафект и се коригира.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...