Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 23:15:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември  (Прочетена 156557 пъти)

Roxanne_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

« Отговор #135 -: юли 01, 2013, 19:27:25 »

Здравейте момичета! Мен днес нещо ме преболява корема ниско долу и съм леко притеснена. В четвъртък съм на лекар и дано всичко е ок. Миналата бременност имах постоянни подобни болки и съответно ме бяха диагностицирали с ниско разположена плацента, та сега се моля да не е пак така, защото с дете на една година няма как да се пазиш и да не вдигаш тежко. sad
Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: юли 01, 2013, 20:28:30 »

Рокси не се притеснявай, всичко ще е наред. И мен доста често преди, а и сега от време на време си ме преболява ниско долу. Още в началото доки ме предупреди, че може да ме боли. Всеки път гледаме плацентата, но е високо. Пия си но-шпа и минава smile

Стискам палци и съм сигурна, че на прегледа всичко ще е ок smile
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #137 -: юли 02, 2013, 08:30:45 »

Ние не сме почнали с покупките, но съм сигурна, че не малко неща ще купим още преди появата на бебока. Кошарата уж е уредена. Столче за кола сигурно пак ще намерим от близки. Количката задължително ще си я купим ние. Даже съм избрала модел. Не може нищо да не купиш. Все пак в болницата ще трябва един наръч памперси, бодита и ританки  Wink Столчето за кола пък е задължително за изписването.
Кумовете ни сега питат какво да вземат, ама и аз като не съм сигурна какво ще успеем да спестим като покупки  pardon Дреболиите са най-много - термометри, шишета, да не говорим за помпа за кърма (тя си трябва от почти първия ден) и стерилизатор.
Мисля, че в Хиполенд тия дни имаше на промоция кошара за спане и игра - от тези сгъваемите. Но това е покупка, която принципно може да изчака.
Имам няколко примерни списъка с покупки за бебе. Ето един, дано се чете...

* static3.JPG (34.57 KB, 398x522 - видяно 204 пъти.)
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: юли 02, 2013, 09:59:32 »

Неи пък пазаруваме по малко. Имам си и свой списък, направен на базата на няколко от интернет и с помощта на настоящи мами.
Харесали сме количка, чакаме да я вземем средата или края на месеца. Креватчето също. Ще имаме дървена кошарка и сгъваема за път, защото пътуваме доста. Имам си и шишета, стерилизатор, малко дрешки и продължавам да купувам. Почна ли веднъж, не мога да се спра. Разорих се, ама е за хубаво де.

Ходих вчера до док и съм по-спокойна. Имам стягания на моменти, но каза че не са проблем. На ехографа за половин час контракции не се засякоха. Пия си магнезия и каза да съм по-спокойна. А нашият Дунди вече е почти 900 гр. smile
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: юли 02, 2013, 12:25:07 »

Весе да ти дам съвет. Не купувай много дрешки, че няма да имаш време да ги носи бебчо. Първите месеци умаляват със седмици!
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: юли 02, 2013, 13:19:16 »

Дам, това много мами ми го казват, но аз не прекалявам. Просто искам ей така по нещичко да има. А и взимам по-големички, защото бебо е голям. Най-малките изобщо не ги гледам.
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: юли 02, 2013, 13:51:56 »

Да ви кажа при нас пък най-малките са ни големи..но тя и бебка си е дребос де..и сега по спешност купувахме малки дрехи, че всичко и е голямо  tease
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #142 -: юли 02, 2013, 14:05:35 »

То зависи не само от бебчето, ами и от фирмата производител. На Вис Виталис например ми е направило впечатление, че са доста умалени като размер. Но пак по-добре по-големки, отколкото само пари да се дават за едното обличане  Wink
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: юли 02, 2013, 16:22:59 »

Здравейте, мамчета. Исках да ви попитам в коя седмица ви беше ФМ? Аз мисля да отида в 18та, че исках да ми е преди следващия преглед на ЖК, а и да съчетая и с БХС.
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: юли 02, 2013, 16:42:09 »

valia_diva на мен ми препоръчаха да направя втора ФМ 19-23г.с.Аз я правих в 20г.с.
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: юли 02, 2013, 17:13:40 »

Ние днес бяхме на фетална морфология. С бебчо всичко е наред, расте си господинът. Прегледа продължи почти половин час, всичко е в норма. Много съм доволна от д-р Врагалева. Внимателна е и обяснява всичко до най- малката подробност. Таткото беше се настанил като на кино, даже установи, че прилича на мен girl_haha
Здравейте, мамчета. Исках да ви попитам в коя седмица ви беше ФМ? Аз мисля да отида в 18та, че исках да ми е преди следващия преглед на ЖК, а и да съчетая и с БХС.
Вале, на мен доки ми каза, че най- ефективно за втори триместър е да се направи ФМ от 18г.с. до 23г.с.
Активен
_perlichkata
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: юли 02, 2013, 17:24:59 »

Али браво, радвам се, че всичко е наред smile

Вале, аз си направих БХС в 18 г.с, то е до 19 г.с, а ФМ в 22 г.с., според моята докторка, тогава всичко е напълно оформено и може да се види. Правила съм само БХС II  и ФМ-II триместър :
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: юли 02, 2013, 17:32:17 »

Да,на мен също ми казаха,че по-рано от 20г.с не се оформило нещо си,а то е важно да се види.Така моя приятелка се наложи да ходи 2 пъти в рамките на 2 седмици,защото нямаше търпение и отиде рано.А все пак това са си пари,но всеки както прецени  Wink.Иначе аз трета ФМ не правих,тъй като първите две бяха ок.
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: юли 02, 2013, 18:48:32 »

Какъв е този БХС в 18 сседмица? Най-показателен е БХС с първата ФМ в 11-13 седмица. А вторият не се отчита самостоятелно, не знам защо ви карат да го правите. Така казва проф. Кременски на сайта на генетичната лаборатория. Вторият БХС се прави при лоши резултати от първия и то в 16-17 седмица.
За  втората ФМказват, че е най-показателна в 20-21 седмица.

Али, браво за хубавите новини! И аз съм много доволна от Врагалева.
Активен
_perlichkata
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: юли 02, 2013, 19:03:19 »

В сайта на генетичната лаборатория към МД са дадени седмици за БХС. Всеки доктор си има свой предпочитания кога да те прати на тези изследвания или да ги направи той. Моята докторка например не прави регистрация на бременност преди 13 г.с, такава й е практиката. Важното е всичко да е наред с бебчовците да са здрави и ние, другото е формалност smile
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: