Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 17, 2025, 00:25:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември (Прочетена 160658 пъти)
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
«
Отговор #255 -:
юли 15, 2013, 12:42:37 »
Весе от опит мога да кажа, че бебетата обичат да им друса. Може да е страно, но така заспиват за отрицателно време. Така че ако имаш в предвид, че не друса по неравен терен - това е нож с две остриета.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #256 -:
юли 15, 2013, 12:50:36 »
Изобщо не говоря за друсане, а за бутане и маневреност. Особено ако колелата са малки, няма минаване като се запънат в някоя дупка.
Но не искам никой в нищо да убеждавам, просто споделих мнението си.
Пък за друсането ми е много чудно как го твърдите това (чувала съм го и от други майки), като никое бебе досега не е казало какво обича.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #257 -:
юли 15, 2013, 12:51:02 »
за мекото возене спор няма че помпащите гуми са номер едно...моя позната си купи модерна количка за 2 бона с помпащи гуми, после дълго я псува защото гумите нон стоп се пукаха или спадаха и съответно когато искаш да излезеш на разходка е невъзможно, после си купи такава със силиконови гуми плътни и е супер доволна...така че всичко си е до човек и до предпочитания
Честити ви колички и на двете и със здраве да си ги ползвате щом сте си ги харесали
Активен
punk_girl123
«
Отговор #258 -:
юли 15, 2013, 12:53:36 »
Весе те не казват, ма като заспи дори и да не му харесва на теб ти е по добре!
Активен
veseto_87
«
Отговор #259 -:
юли 15, 2013, 12:55:17 »
Точно това казвам - въпрос на избор. няма смисъл да се убеждаваме една друга в нещо. Аз за себе си избрах това, защото за местата по които ходим ще ми е по-удобна. Всеки избира според обстоятелствата. А не знам тази мама по какъв терен е карала количката, но шансът да се спука една такава гума е колкото да се спука гумата на кола. А пластмасовите пък се чупят и засядат по дупките. Няма пълно щастие...
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #260 -:
юли 15, 2013, 12:59:40 »
Весе, терена на тази мама е напълно равнинен и обикновен, но е факт че доста пъти пука гуми и й беше писнало
Иначе за пластмасови колела, аз не мисля че някой говори вече...те дори не знам дали правят такива....аз говоря за другите колела които са силиконови, плътни, не че чупят, не засядат защото са достатъчно големи
Нашата е с такива колела, супер маневрена и с амортисьори на всяко колело и съм супер доволна
Но както ти казваш, то си е въпрос на избор
И в крайна сметка кой каквото има такова ще си бута
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #261 -:
юли 15, 2013, 13:00:43 »
Няма значение с какви гуми е количката по нашите улици все друса, просто с едните малко по-плавно се минава през дупките.За гумите всичко е късмет.На сестра ми количката е с големи помпащи се гуми, два пъти и се спука една и съща гума за 2 години.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #262 -:
юли 15, 2013, 13:14:28 »
и на мен много майки са ми казвали,че бебетата обичат да им друса,но аз не мисля,че е така.До 6 медеца пък въобще не е препоръчително да друса. Аз съм с големи силиконови гуми и съм доволна. Важно е количката да е маневрена и леко да се управлявя.
Активен
punk_girl123
«
Отговор #263 -:
юли 15, 2013, 13:18:11 »
Руми аз пък съм чела, че друсането е добре защото им напомня подрусването в утробата и се успокояват.
Активен
veseto_87
«
Отговор #264 -:
юли 15, 2013, 13:23:50 »
Е айде бе. В корема нищо не ги друса. Движенията са плавни и равномерни, все пак са във вода. Не е като да те задруса количка по паважа...
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #265 -:
юли 15, 2013, 13:27:54 »
Пънки самото движение и чистия въздух ги успокояват. Но не е хубаво да се друсат.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #266 -:
юли 15, 2013, 13:33:24 »
Аз съм с помпащи се гуми.За мен беше важно да са големи гумите ,а не толкова видя на самите гуми.Както е казала Маги по нашите улици и паважи все друса каквито и да са гумите.Моите деца например не харесват друсането на ръце.Навън спят ,но според мен това е от въздуха и движението както е казала Руми.До 6-я всякакви движения с бебето трябва да са плавни-взимане,слагане,разхождане според мен.
Честити колички момичета.
Активен
punk_girl123
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Дек
«
Отговор #267 -:
юли 15, 2013, 13:34:29 »
Весе аз не го твърдя това за друсането. Това е мнение на педиатър, на което попаднах. Но при нас неравностите я приспиват за отрицателно време, а на гладкия асфалт се ококорва и няма заспиване. И даже колкото по-неравно е трасето, толкотва по-бързо заспива, а като стигнем до гладък път се буди. Така че Руми при нас не е от движението, а си е точно от друсането.
Но като казвам друсане, не като да те залюлее 9 по Рихтер.
Гери може би си зависи от детето. Но и аз не друсам Алекс на ръце.
«
Последна редакция: юли 15, 2013, 13:36:02 от punk_girl123
»
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #268 -:
юли 15, 2013, 13:45:33 »
Аз пък чета всички заявления/закани коя мама какво ще прави след раждането с бебето, както и всички подготовки, и на моменти ми се виждат много пространни всички тия мисли за покупки. Не се заяждам, но това страхотно влизане в детайли за бебефони, колички, кревати, скринове, кошари, шишета, биберони... мен лично много ме натоварват и за момента тотално съм отделила тия мисли. Преживяването на всичко около ежедневието на бебето, още преди да се е родило, сигурно спомагат за изграждане на връзката с него, но понякога ми се струва, че някои майки карат по инерция с големите списъци за пазаруване и десетките забележки при избиране на неща за бебето. Не че едно време майките ни са били върхът на сладоледа с по един вид количка и еднакви креватчета във всички домове, но примерно като четох един ден безкрайни дискусии за типа шишета и материалът, от който са направени, за типа биберон, за цвета на комплектите за изписване, за сравненията между стотина вида столчета за кола, и направо се ужасих. Та аз нямам време да избирам такива детайлни неща толкова много време. След работа обикновено капвам и едва си поглеждам дома в събота и неделя. И се чудя как навремето са преживявали бременността без всичките прегледи, пазарувания... какви ли мисли да им минавали през главите, с какво са запълвали месеците на очакване?
Просто споделям чувства, де. Не нападам майките, които успяват да се справят с толкова много избори на вещи, по-скоро се чудя дали наистина възприемат всички тези подготвки така съдбоносно? Аз до момента съм насочила всички мисли само към това бебето да е живо и здраво, и да се развива нормално. Всичко друго като покупки, съм решила да направя след някакво гледане в магазина, на два-три пъти, не в последния момент, разбира се, че и това ми се струва неприятно. И дано спазя тази си дума.
Извън това -днес бях за първи път на фетална морфология заедно с таткото. Той беше много адекватен, разбираше всичко, беше просто мъж на място, а аз не смеех да дишам, мислех си само за това какво ще покаже прегледа, виждах облаци вместо очертания, и като цяло си ми трябваше усилие, за да проследя всички образи. За сметка на това, еуфорията после ме заля и в момента се нося върху розов облак. Никога не съм надценявала чувствата на бременността и сега, когато се вълнувам така, сякаш си идвам на мястото. Ще си имаме момче, гарантирано-видяно. Хах. Продължаваме традицията и в двете семейства да се появяват само мъже, въпреки големите ми желания за девойка.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #269 -:
юли 15, 2013, 13:57:24 »
Дени честито ти момче и добре дошла в отбора на мъжките майки.
Ще ти отговоря за вглеждането.Аз се вглеждах в покупките ,четях и избирах защото търсех удобство-когато родиш ще оцениш удобството на тези наглед скучни неща като количка,стерилизатор,легло,биберони.Защото например при мен количката не влиза в асансьора/въпреки прочетеното и ровенето не намерих дето да влиза/ и ми трябва нещо леко и маневрено,защото с две деца като станат по 5 кг и трябва да развивам мускули ,а и ще я ползвам поне две години.Четенето и избирането при мене бяха съпроводени с намиране на максимална практичност и удобство.Дрехите за изписването са си кеф-аз искам да са готино облечени и това е не толкова връзка с бебето колкото чесане на моето его да кажем и на моя вкус.Столчето за кола например е сигурност за детето и понякога /имам нагледен пример/ може да спаси детето от сериозни травми.Виж типа биберон и такива подобни неща не съм се вглеждала-но в стерилизатора да.Държах да е електрически,за да стават бързо нещата и да имам винаги стерилизирани бързо шишета с максимално малки усилия.
И ще видиш че така както идва вълнението от прегледа така ще дойде и вълнението да купуваш комплекти за изписване.То си е малко и въпрос на хормони да ти кажа.В даден момент в теб нещо почва да се променя /разбира се дано е в границите на нормалното/.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...