Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 03:11:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември (Прочетена 156869 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
Re:Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември
«
Отговор #195 -:
юли 05, 2013, 12:38:17 »
Да не ви плаша ама в деветия корема ми се вълнуваше от ритници и накрая си беше даже болезнено усещането и дори и таткото не успяваше да ги укроти.На моменти така ми липсва някой да ме подритва в корема.В началото на бременността много се притеснявах че ще ми е неприятно усещането нещо да ми се движи в корема,ама е хубаво и после ти липсва.
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #196 -:
юли 05, 2013, 13:38:04 »
В 8 и 9 месец ритниците и видимото местене на корема са много добре изразени и няма спасение.Дотогава таткото наистина действа успокояващо,но после не е така и аз даже нарочно си опирам корема в мъжа ми като спим,за да може и него да го рита,не само мен
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #197 -:
юли 05, 2013, 13:47:32 »
ra_di, аз с това съм наясно, ама не отварям очите на нашия татко
Той и без това се е навил да ползва бащинство, че да е повече време около нас. Няма да му троша меракът!
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #198 -:
юли 05, 2013, 15:18:49 »
Изследванията ми излязоха...корена разлика в кръвните. Сега си ми излезе обичайната лека форма на анемия. В другата лаборатория бях с хемоглобин в горна граница. Вече няма да вярвам на Писанец. Бактерията в урината си я има, във вторник ще каже доктора какво правим.
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #199 -:
юли 05, 2013, 16:12:07 »
Аз някъде бях чела, че бебетата спирали да шават, когато някой сложи ръка, защото инстинктивно се отдръпват назад /не знам до колко е вярно, но и при нас беше така/. Иначе малкото футболистче може би от седмица ми мести корема като рита и се движи, чак ми става смешно
Гери
е права, че накрая може би ритничетата стават болезнени, защото мястото става все по-ограничено, обаче и аз съм сигурна, че ще ми липсват подритванията и местенето на корема
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #200 -:
юли 05, 2013, 17:13:24 »
И при нас беше същтото с ритничетата, както си ме ритка, и ако татко му си сложи ръката спира и нищо
Сега вече му дава по едно ритниче вечер и то само като му говори и толкова
Може да ме помислите за луда, но забелязвам, че когато милото си е в къщи бебо е напълно спокоен и не е толкова деен. Милото си беше в къщи 2 дни и аз го усещах само сутрин, стреснах се, но лекарката ми обясни, че няма ден с ден еднакъв, а и сме седалище. От днес съм сама и бебо пак си е в обичайния темп, ритане и това е. Може би си внушавам, но това забелязвам от няколко седмици
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #201 -:
юли 06, 2013, 18:15:55 »
Мамчета, споделете - кои морски храни наистина трябва да се избягват? Аз много обичам, но все попадам на противоречиви мнения
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #202 -:
юли 06, 2013, 18:56:21 »
Цитат на: m0onlight в юли 06, 2013, 18:15:55
Мамчета, споделете - кои морски храни наистина трябва да се избягват? Аз много обичам, но все попадам на противоречиви мнения
Аз знам, че не е препоръчително да се хапва морска храна, поради бързото и разваляне, т.е. от евентуално натравяне. Чувала съм също, че мидите съдържат живак и метали, които особено през бременността не се препоръчва да се консумират. Аз определено избягвам да ям морски дарове, тъй като съм се тровила често, но мисля, че все пак е строго индивидуално, всеки организъм е различен.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #203 -:
юли 06, 2013, 19:33:03 »
Цитат на: m0onlight в юли 06, 2013, 18:15:55
Не трябва да се хапвам морски дарове-миди,рапани,октоподи,раци,скариди и други подобни.Хубаво е да се избягват и риба тон,скумрия.
Активен
Alichka
«
Отговор #204 -:
юли 08, 2013, 11:10:15 »
Да, това с морските дарове и аз съм го чувала. Обяснявам си го и с това, че те малко или много са алергенни храни. По този повод ми беше странно моя приятелка, която живее в Англия, обясняваше, че там на яйцата, дреболиите и др. подобни (силни храни) пишело, че не се препоръчват по време на бременност. Разбира се тук можем говорим и за прекаляване с количеството.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #205 -:
юли 08, 2013, 12:48:23 »
Риба по време на бременност трябва да се хапва, навсякъде пишат, че в нея има вещества, които подпомагат развитието мозъка на бебето. Във витамините, които дават на бременни също винаги фигурират тези омега-3 съединения, които ги извличат точно от риба, доколкото знам. Ето в тази статия са писали повече по въпроса и скумрията я дават като подходящ заместител на рибата тон.
http://www.zdravoslovnobg.org/intersnistatii/190-hranenepovremenabremennost
Мисля, че основното правило е за неядене на океански риби, миди и морски дарове и то най-вече съветват да се избягва консумацията им докато са сурови, защото може да не са добре почистени или с повече живак.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #206 -:
юли 08, 2013, 13:56:21 »
общо взето имайте на предвид че колкото е по-голяма рибата, толкова повече живак има в нея и съответно не е хубаво да се консумира...
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #207 -:
юли 08, 2013, 14:12:29 »
Гледам, че се заговорихте за храните. Покрай диабетичната ми диета изключих доста вредни неща от менюто си. За 6 месеца (3 преди бременността и първите три от нея свалих 12 кг, които вече леко започнаха да се покачват от бебчето. ) Сега всеки ден преди закуска на гладно изпивам по една чаша пресен сок от моркови и червено цвекло, като някой път добавям стрък целина, 3-4 листа спанак или ябълка. Започнах ги още от самото начало, защото ми бяха казали, че е много полезно за плацентата, а и за самото бебе. Допълнително към всяка салата слагам по 1 лъжичка суров сусам.
Ето няколко неща, които ми бяха попаднали наскоро за храните.
http://www.edna.bg/za-roditeli/bremennost/kakvo-mozhe-i-ne-mozhe-da-iade-edna-bremenna-4261391
http://www.beu.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%8F%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8-news4447.html
http://www.beu.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%8F%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8-news4447.html
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #208 -:
юли 09, 2013, 08:30:38 »
Добро утро,. Да ви кажа и аз преди много обичах риба, обаче откакто съм бременна нещо не ми е на сърце...А за морските дарове и аз знам, че трябва да се избягват. Само риба тон си позволявам рядко, на салата.
Аз да ви покажа част от нашите покупки:
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #209 -:
юли 09, 2013, 08:48:27 »
Весе, чудесни са нещата, много хубави
Обувките са един път
Активен
Страници: