Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 21, 2024, 21:08:00
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Отоплението
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
14
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Отоплението (Прочетена 166456 пъти)
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
Отг: Отоплението
«
Отговор #30 -:
октомври 28, 2007, 20:08:11 »
Ние парно нямаме, милото го е махнал отдавна, направихе изолация и сменихме дограмите и ние добре, но за малкото човече трябва да е по-топличко и имаме халогенна печка,която стопля помещението за 5-10 мин.
Моите родители с ана парно и няма да ви казвам какви са сметките
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #31 -:
октомври 28, 2007, 21:00:32 »
уф ние с новото жилище сме пред голяма дилема.Направо незнам.Първо исках камина с котел ,после исках да се газифицираме,сега пък май ще сме с климатици.Просто не можем да си изберем най-удачният вариант на отопление.
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
«
Отговор #32 -:
октомври 28, 2007, 21:42:20 »
И ние сме така-чудим се още :girlsigh:Всеки различни съвети дава
не можем да се решим.В началото мислехме,че на дърва е най-удачно и топло,после смятахме климатик,а сега сме на вариант с радиатор или халогенна печка
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #33 -:
октомври 28, 2007, 21:45:42 »
Днес се спряхме на климатици.То е ясно че няма да е само един.Аз доста работя т.е. нямаме такъв ден в който да сме си цял ден вкъщи.От друга страна един ден като дойде бебо ще трябва да му е топло навсякъде.Варианта с камината отпадна.Знам че е по евтино,но дърва,цапане и т.н.Според отоплението на твърдо гориво е много практично за къща,но не и за апартамент.Не сме проучили добре въшросас газификацията,но пък пак ще трябва климатик за налято за да е хладничко пък
Активен
summer.
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #34 -:
октомври 29, 2007, 11:48:51 »
Така или иначе нямаме друг вариант освен да сме на ток и в събота си купихме един панелен конвектор и го закачихме в спалнята. Много бързо стопля и мисля, че ще сме доволни, но като видя сметката за ток направо не знам
Тъй като апартамента е голям, трябва да измислим и някакво решение за хола. За сега остава варианта климатик...а и както казват, че тази зима няма да е като предната не ми се мисли...
Активен
vanis
Баш Майстор
«
Отговор #35 -:
октомври 29, 2007, 16:47:27 »
Ние се отопляваме в момента на климатик и в новия апартамент пак ще сме с два климатика. Но съм чувала от много близки и колежки че от конвекторните радиатори(най-вече норвежките)са много доволни и дори са били доста икономични.Ние също мислехме да слагаме такива но поради факта че сме мансарден етаж сложихме климатици за да можем лятото да се охлаждаме.
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #36 -:
октомври 29, 2007, 21:18:30 »
Аз да се оплача - правят някакъв ремонт и сега нямаме парно
Добре че имаме печка, та да не замръзнем
Пък и добре че не е ужасно студено
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
«
Отговор #37 -:
ноември 01, 2007, 21:33:13 »
ние имаме апартамент от 2 стаи и кухня и мислим да му правим много голям ремонт,но се чудим за отоплението дали да газифицираме или да сложим климатици.малко се притесняваме че не е постоянно обитаем и незнаем какво да изберем а трябва да решим преди да се сложи изолацията,айде за климатиците,тока е ясен,но тази газ вообще незнам как излиза скъпо ли е евтино ли е?! *crazy*ако някой ползва такова да сподели малко инфо
Активен
Emma
Ентусиаст
Публикации: 55
«
Отговор #38 -:
ноември 01, 2007, 21:54:10 »
ох и ние платихме безумни пари за това парно
, а почти не го ползвахме, сега вече не знам какво да правим - ползваме неползваме все пари ни взимат
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #39 -:
ноември 01, 2007, 21:56:33 »
Ние все повече си мислим да сме на климатик.Чисто,лесно и удобно!
Активен
Diavolinkata
Сватбен ГУРУ
В очакване на празниците :)
«
Отговор #40 -:
ноември 02, 2007, 13:23:40 »
Ооооо,нееее,аз вече като чуя отопление и ми се
!!!!!!!!!!!Знаете ли какво направиха тия глупаци от Топлофикация при нас?!Понеже много хора от блока ни са се отказали от парно и се отопляват по друг начин,получихме мило писъмце,че понеже нямаме достатъчно потребление(демек не могат да крадат много от нас!),тези,които искат да имат парно и топла вода,трябва да плащат
ДВОЙНО
за
ПОЛОВИН МОЩНОСТ
!!!Е това ако не е простотия не знам какво е,ама как да се отажем от скапаната им услуга,като климатикът+монтаж е 1200 лв минимум
И после трябва и бойлер(мен ме е страх от бойлери,гърмят като пиратки)...изобщо солидна инвестиция,за подово да не говорим,калориферите и те са майка си и баща си,за газ нямаме условия,а не сме и в къща за камина.На това му се казва прецакани по всички параграфи
И не стига това,ами и половината блок пищи,само за това се говори,всички са изнервени и наистина не мога повече
!!!!!!!!!!!Имаме една съседка,младичка такава,която се шегува,че вече на Околовръстното трябва да излезе,за да им плаща сметките на тия мизерници,ама вече станало студено,та и това не било вариант
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #41 -:
ноември 02, 2007, 14:29:42 »
Относно бойлерите - не се тревожи толкова.Живяла съм винаги вкъща и сме имали бойлер.Не са по- страшни от другите ел.уреди.А за апартамент климатика според мен е най удачния вариант.Верно инвестиция е, но дълготрайна.Като сравниш сметките за парно за една зима и цената на климатика, май е излиза по-евтино с климатик?
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #42 -:
ноември 02, 2007, 14:43:19 »
Цитат на: fiibi_bg в ноември 01, 2007, 21:56:33
Ние все повече си мислим да сме на климатик.Чисто,лесно и удобно!
Абсолютно
Много наши приятели и роднини преминаха през какво ли не-от модерното едно време подово отопление;през хилядите неудобства на камините и подобни печки,изискващи много работа и внимание към тях;локално парно в мазето;печки и радиатори от всякакъв тип(тук давам одобрение за конвекторните радиатори),за да стигнат накрая пак до може би най-разумното(верно,солидна инвестиция си е,но затова вече има толкова много кредити)-климатика.
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #43 -:
ноември 03, 2007, 11:02:38 »
Маслинка, много наши съседи се газифицираха и не са доволни. Много скъпо излиза и ние се отказахме и ще си купим климатици
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #44 -:
ноември 03, 2007, 18:21:38 »
Цитат на: dani81 в ноември 03, 2007, 11:02:38
Маслинка, много наши съседи се газифицираха и не са доволни. Много скъпо излиза и ние се отказахме и ще си купим климатици
При нас също има газификация.Искат обаче поне 3 семейства от блока да искат да се газифицират.Пък и аз имам лоши отзиви за този вид отопление т.е. че излиза скъпо.
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
14
Нагоре