Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 22:14:52

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 15част  (Прочетена 165916 пъти)

Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: септември 27, 2013, 09:45:58 »

Антония (шефката на маркетинг и продажби) е малко крива. Когато и казах че сме разочаровани от храната тя отвърна че те на следващият ден са имали по-голяма и по-скъпа сватба от нашата и никой не се оплакал... Просто нямам думи...
Е, как може да я "обидиш" като кажеш, че не ѝ харесваш нещо?!? Това са хора от "голямото Добро утро", които не приемат критиката градивно, а лично. Нещо недопустимо за мен. Аз се интересувах от кувертите там и смятам, че цените са над средните, така че да говори за пари, смятам че не е професионално по никакъв начин!
Не мога да разбера как може да държат такива хора... ресторанта само губи от подобни субекти, които нямат никакъв подход към клиентите си! (мнението ми не е към конкретната г-жа, а по-скоро недоволство към всички, които се държат по гореописаният начин)
Аз  имах близка среща с подобен типаж мениджър - управителката на ресторант Вентура... дано да си смени отношението, защото наистина е неприятно да ти се изтъкват по този дразнещ и нагъл начин!
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525

« Отговор #421 -: септември 27, 2013, 11:47:42 »

crazy то сигурно на реклама ще заприлича вече, ама аз пък нищо такова не видях от Антония като отношение... Да, малко по дръпната е, ама и аз не си оставям магарето в калта - ако искам нещо, го постигам...Храната беше супер, особено пък месото - гостите много го похвалиха, но аз лично не ядох, защото имах алергия тогава. Всичките ми капризи за менюто бяха изпълнени, без роптаене и се чудя на това, което е писала Клео... Но всеки има добри и лоши дни, както и всеки има разбиране за отношение.
Затова е важно младоженците да осъществят комуникация с хотелите (а и с всички професионалисти)не само чрез мейл - така ще имат ясна представа хората, с които  ще работят дали имат отношение към тях или виждат само ходещи портфейли.  give_rose
Активен
kaleopa
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #422 -: септември 27, 2013, 20:08:33 »

аз да избухна с въпрос - колко алкохол ще изпият 65 човека
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ

« Отговор #423 -: септември 27, 2013, 21:15:58 »

различно - едни може да пият много, други изобщо. В тази тема има много подробна информация

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,32585.0.html
Активен
bulka2014
Ентусиаст
**
Публикации: 93

« Отговор #424 -: септември 28, 2013, 14:12:41 »

Зависи на колко вида алкохол си се спряла, грубо казано - по 0.5 л вино и 0.2 л ракия. Около 32,5л вино (+5 л слагаш в повече) и 13 л ракия (+2-3 л в повече). Нещо такова мисля да направя аз като сметка, но не съм стигнала до там. Друг е въпроса ако ще има уиски, водка или друго.
Активен
kaleopa
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #425 -: септември 29, 2013, 16:04:23 »

благодаря за алкохола това горе доло ме ориентира , то е ясно , че трябва да остане за да им е стигнало . Слдващ въпрос - НЕ МОГА да си харесам ресторант . красивите ресторанти са големи за 65 човека . Икаше ми се да е на Дружба , малко по- красиво е като обстановка от колкото из града , но се блъскам блъскам и не знам . Сега просто до няколко седмици се мъча да преживея факта да е в града , и ако до тогава намеря нещо по симпатично . Нямам велики претенции но да е уютно
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #426 -: септември 29, 2013, 17:07:40 »

Зависи на колко вида алкохол си се спряла, грубо казано - по 0.5 л вино и 0.2 л ракия. Около 32,5л вино (+5 л слагаш в повече) и 13 л ракия (+2-3 л в повече). Нещо такова мисля да направя аз като сметка, но не съм стигнала до там. Друг е въпроса ако ще има уиски, водка или друго.

Много субективно и неточно. На сватбата на мой приятел  - 100 души се изпиха около 50 бут концентрат и 20 вино.Та зависи от възможностите на гостите smile. Прекалено големия избор не е за предпочитане. Ако всички пият ракия, а само 2 души държат на водка, или джин, може и да пропуснете.
Активен
bulka2014
Ентусиаст
**
Публикации: 93

« Отговор #427 -: септември 30, 2013, 02:14:05 »

И какво значи субективно и неточно? Опитах се да помогна според моите сметки естествено и моите преценки. Колкото и да познаваш гостите си, няма как да знаеш с точност. То пък все гледаш да си контра на всички коментари!:(
А и винаги може да се поръчат бутилки от ресторанта в краен случай.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #428 -: септември 30, 2013, 03:30:21 »

Защо да съм контра? Споделям впечатления. По мои сметки (моята и на 2 роднински сватби организирани от мен) запасите от безалкохолно и алкохол би трябвало да са нещо близко до следните пропорции (на човек):
Безалкохолно и вода - 1- 1.5 литра  
Алкохол концентрат обща употреба (водка, ракия, евтино уиски) - 0.4гр на човек
Вино - бяло/червено - 1 бутилка на 3ма души
Бира - лятото повече, зимата по-малко. Лятото - по бира на човек.
Алкохол екзотичен - мартини, бейлис, джин, уиски 12г. и т.н. - по малко за разнообразие.

Моето мнение също е чисто субективно. Зависи от конкретната компания.Според мен може би вие си познавате част от приятелите, а за останалата част може да се сдобиете с инфо от родителите например.В моя списък алкохола е завишен, по изгодно е да си внесеш, отколкото да купуваш по ресторантски цени.Съвсем спокойно може да се премахне част от асортимента. Мисля, че един човек не пие само едно нещо и ако даден алкохол липсва, ще консумира каквото има на масата smile
Аз например постъпих по следния начин. Безалкохолно микс - кола, фанта, малко тоник - литър на човек. Натурални сокове съвсем малко за децата, вода 0.5 на човек. Алкохол редуцирах силно. Знаех, че ракия пият всички и наблегнах на домашна собствено производство. Водка имаше малко. Вино взех само бяло, червеното пропуснах. Уиски и екзотичен алкохол пропуснах.Бира - беше октомври, имах 50 бири за 100 души и ми останаха.Всъщност ми остана от всичко, но се събирахме няколко пъти след сватбата и се изпи.Спомням си че сметката за алкохола и безалкохолното за 100души (без домашната ракия) беше не повече от 500лв по доставни цени. Има компании пият сериозно, за тях трябва концентрати. Има други почти не пият, тогава се набляга на леките алкохоли.Мой съвет е  - не купувайте едновременно много артикули но в малки количества. По добре малко артикули, но в повече от вид.Не може да се угоди на всеки, няма такъв филм.
Относно репликата ми за виното, забелязал съм, че на такива събития повече се консумира твърд алкохол. Виното обикновено остава и си го прибират в къщи. Например по вашата сметка за 100 души трябва да има 50л вино. Това са 70 бутилки. Няма как да се изпие, освен ако всички пият вино и почти не употребят концентрат.
Прочетох и последните 2 страници от темата за алкохола. Видно е , че има сватби и с други пропорции, наблягат на виното повечко. При повече гости - по добре по общата формула описана в темата. При 65 души - много е индивидуално. Все си мисля, че вие и родителите ви трябва да имате някакви наблюдения, макар и бегли.
« Последна редакция: септември 30, 2013, 03:40:18 от Deliysky » Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: септември 30, 2013, 08:41:26 »

Това за алкохола наистина си е много субективно. Общо взето ти може само да предполагаш кой какво ще пие. Например аз приех, че младите ще предпочетат уиски, а възрастните ракия. Обикновено жените предпочитат с вечерята вино, а мъжете бира, това е лятото. Аз имах като твърд алкохол ракия и уиски, а с вечерята бяло вино и бира. Реших, че всеки може да си избере от тези напитки. Колкото повече избор оставяш, толкова по-трудно ще се справиш с количествата. Е, на мокрия бар имаше и една бутилка водка, джин и не се сещам вече какво, но както предположих не се отвориха. Също така бяхме решили, че ако някой иска нещо "по-специално" може да си го поръча от ресторанта. Все пак няколко поръчки няма да ни съборят  Wink
Равносметката за 85 човека: 13л. уиски (да е останало общо 1 по бутилките), ракия - домашна някъде към 30л. имаше, мисля че върнахме половината, не съм броила; вино - 50бр. (върнахме към 10); бира - от заведението, не се сещам колко беше точно, може би към 20-30 бири.
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
Публикации: 775

« Отговор #430 -: септември 30, 2013, 09:42:07 »

Булка2014, Лили е права, че е доста субективно количеството и вида алкохол за една сватба, всеки си познава гостите най-добре и може да прецени какво и колко би пила масата от хора. При нас например се изпиха от малко над 100 човека: 25 бутилки пенливо вино, 50 бутилки бяло вино, 19 бутилки червено, 9л ракия, 12л водка, 7л уиски, също по една/две бутилки джин и ром.
Както виждаш, аз си познавах хората и се бях погиржила да има най-вече вино и водка, защото това обичат нашите приятели да консумират.
В моята тема съм описала и подробно откъде съм купувала алкохол на изгодни цени, ако те интересува можеш да прочетеш.
Активен
stoyanov
Професор
Публикации: 320

"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"

« Отговор #431 -: септември 30, 2013, 14:04:15 »

На няколко сватби, на които съм бил оператор, съм виждал на отделна маса за напитки да има бутилки с разнообразен алкохол  ( ракия, водка, уиски и др. ) Който каквото му се пие, си налива колкото иска. На всяка сватба е различно. Има сватби, на които има само вино и ракия, без други алкохолни напитки.
Активен
Laphroaig
Ентусиаст
**
Публикации: 91

« Отговор #432 -: октомври 06, 2013, 18:43:53 »

Здравейте, какво мислите за хотел Оазис? Притеснява ме това, че терасата не е особено голяма и ще е трудничко за танците... Някой бил ли е на сватба там? А кувертите са доста скъпи, 102 лв.  Oh my ...
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ

« Отговор #433 -: октомври 07, 2013, 11:25:18 »

Аз исках нашата сватба да е там, но се отказах по ред причини.
Да, терасата е много красива, с хубава гледка към морето, но това, което ме отказа беше:
- сватба може да се прави само до края на юни - след това имат туристи и не разрешават
- кувертите са над средния ценови клас и малко "по-завъртяни" като ястия, може би не на всеки биха допаднали
- ограничават те в часа на музиката - по спомени от офертата им до към 22,30 - 23 трябва да приключите
- терасата наистина е малка - 50, максимум 60 човека да се съберете ( даже 60 ще е тясно)
Имаше и други условия, но не помня вече.
Зависи вие колко човека ще сте, най-добре им пиши на мейла и ще ти отговорят и пратят оферта  good
Активен
Laphroaig
Ентусиаст
**
Публикации: 91

« Отговор #434 -: октомври 07, 2013, 18:50:05 »

Noir, даже ходих, срещнах се с менъджерката, много приятна, много усмихната...и разбира се предложи различни опции и бях почти готова да капарирам...тогава започнах да нахвърлям леки изчисления...всичко се заплаща допълнително, не само кувертитр от по 100 лв., но и за внасяне на алкохол такса, такса оувъртайм, такса за изнесен ритуал, плаща се за уелкъм дринк.... Но така ми се иска местенце с градина, с хубава тераса....иначе на Интернационал балната зала е много хубава, но все пак зала....лятна сватба ще е и все още не мога да взема решение  girl_impossible
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: