Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 19:35:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 15част  (Прочетена 166403 пъти)

Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #390 -: септември 14, 2013, 05:12:36 »

В София мисля е 26лв общо таксата видео и фото. За Варна доколкото знам за 80 лв. ти набутват една супер кофти фотографка, която те снима и се пречка на наетите  от теб фотографи.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #391 -: септември 14, 2013, 07:54:05 »

За мен проблемът с "правото на снимане" има само едно решение - годишен лиценз за всеки оператор и фотограф. По този начин ще се отсеят хората имащи за хоби тези професии и хората припечелващи някой лев за да подкрепят джобните си. Хубаво е да има и еднократен лиценз за право на заснемане в други населени места. А лицензът от общината да се издава на юридическо лице или на физическо със статут на самоосигуряващ се. Тази система ще има само положителни черти и за бизнеса, и за общината и за държавата.
 В същност младоженците не са длъжни да плащат подобни такси, те не са страната, която печели от подобен род услуги. Таксите трябва да се заплащат от страната, която печели.
Активен
bulka2014
Ентусиаст
**
Публикации: 93

« Отговор #392 -: септември 14, 2013, 11:55:15 »

За мен е глупаво да се плаща изобщо от която и да е страна. Обяснете ми, защо трябва да се прави? Не стига, че плащаме такава сума за подписване, ами и допълнително пари вземат. За какво? Да не сме в църква, че да няма право да се снимат икони. И това, че претупват за бързо младоженците, защото чакат други на опашка си е просто отвратително+отношението им. За какво ли плащаме изобщо? diablo
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #393 -: септември 14, 2013, 12:16:12 »

Пламене, патент ( един вид лицензиране) за фотографите има и в момента. Зависи като каква фирма си регистриран. За София тази сума е 1150лв. Не може да забраниш на "случайните оператори" да снимат, те може да са приятели на младоженците.Проблема не е лесно решим, такива проблеми има в много от професиите от типа "свободни професии"
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #394 -: септември 14, 2013, 15:51:31 »

Таксите някъде по-напред съм споменал, че се гласуват от Общински съвет. Това е форма за събиране на приходи, които влизат в съставянето на бюджета на общината. Не вярвам, че общината ще се лиши от тези приходи, все пак тя печели от тази си дейност и покрива своите нужди в разходната си част. Ако няма общински данъци и такси и покупко-продажба на общински имоти, то няма как да функционира всяка една община, въпреки, че се дотира от държавата повече от 70 %. Повечето граждани на общината не могат да въприемат факта, че детските площадки, паркови площи, улици, тротоари, детски градини и прочие ....... се правят и поддържат с пари на общината. Тези пари не падат от небето !
 А относно снимането на събитието от роднини, то считам, че е нормално, но не виждам причина да се плаща такса от тях или младоженците. Таксата трябва да се заплаща от комерсиалната страна, така считам, че е по-правилно. Относно посочената сума в поста на Делийски предполагам, че става въпрос за патент, а не за лиценз. Двете са съвсем различни неща.
Активен
bilyana_l
Сватбар
Публикации: 219

Стани звезда на своя празник!

« Отговор #395 -: септември 14, 2013, 16:26:17 »

В случая съм съгласна с Пламен/Pachoran  understand Но това ще доведе до повишаване на цените, така че за младоженците може чисто във финансово отношение да няма кой знае каква промяна - дали плащат повече на оператора/ фотографа или пък на ритуалната зала...Друг е въпроса, че това може да доведе до известно отсяване, но имайки предвид мафията, която е навсякъде нищо чудно разните мошеници да започнат да се сдобиват с лицензи по втория начин nea
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #396 -: септември 14, 2013, 18:43:44 »

Идеята не е получаване на административно право да упражняваш дейност, а просто закупуване на право от всеки, който има намерение да се занимава с подобна дейност. И разбира се една хубава глоба при нерегламентиран лиценз. Вярно е също, че спокойно някой професионалист може да мине за роднина, но за това сме ние, да топнем пред съответните власти някой, който извършва нерегламентирана дейност или нелоялна конкуренция.
 В същност, този проблем не касае само сватбите във Варна , а всички останали населени места, особено София. Отбелязвам и следното нещо, възможно е всички такси да отиват не по предназначение - в касата на общината, а във фонд заплати на формирани държавни структури със собствен юридически статут , нещо като паркинги и гаражи или други държавни фирми към многото министерства и агенции. Там си има оставени вратички.....
Активен
angelova_29
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #397 -: септември 14, 2013, 21:06:16 »

Пачоран - "Повечето граждани на общината не могат да въприемат факта, че детските площадки, паркови площи, улици, тротоари, детски градини и прочие ....... се правят и поддържат с пари на общината. Тези пари не падат от небето !"
Виждам, че си много компетентен по проблемите във Варна, но нека преди да предлагаш да се "наливат" средства в Общината и от младоженците, защото то е ясно, че по един или друг начин ще излязат от нашия джоб, имай в предвид, че ако в София се решават проблемите ви и парите от данъците ви се оплозотворяват в полза на гражданите, то във Варна съвсем не е така. И нито има достатъчно и добре поддържани площадки (защото почти всички са от преди 30 години), нито улиците са ни оправени, да не говорим за детски градини, че там сериозно ще стане и ако четат повече майки тук (ще те линчуват:)). Така, че това са излишни пари, които изискват от младоженците, те всички като чуят младоженци си представят само банкноти.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #398 -: септември 14, 2013, 21:56:39 »

Като чуя думичката "компетентен" и ми се прес..- ра. Като данъкоплатец всеки трябва да знае къде отиват парите от данъците му и за какво се използват. Законът не прави разлика между Каспичан, Вълчедръм, Джебел, Варна, София.... Системата е абсолютно една и съща. Законът е един и важи за всички. Но преди човек да напише коментар, според мен е необходимо и да осмисли малко написаното, което коментира. Как то и да е, не е необходимо да влизаме в спор. И наистина никой не вижда банкноти, когато види младоженци. И знаете ли защо ? Защото повечето правят сватбени тържества без да имат финансовия ресурс за това. Т.е неплатежоспособни по ред причини. Това обаче не може да бъде оправдание за такси, данъци и прочие... Никой не е виновен, че някой тръгва да прави нещо и няма възможност. Влизаме в излишен спор.
Активен
angelova_29
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #399 -: септември 15, 2013, 00:20:50 »

Offtopic

Достатъчно добре обмислям това, което пиша. И е хубаво, че си "наясно" къде отиват парите ти, защото реално знаем в джоба на кого отиват. Може би една нищожна част отиват по направление. В ограбена държава живеем, че сами се унищожаваме с подобни на твоите предложения. Не мога да разбера, на какво от горе трябва да се плащат тези такси, за които така упорито настояваш. Или пък са ти малко твоите данъци като фотограф (до колкото разбирам), че искаш да даваш още ли? Честно казано ми е супер странно това, което предлагаш. Ами то остана за фотосесия да си плащаме, за това, че искам да ме снимат на поляната и в ресторанта да си плащаме за фото и видеоправо.....А затова как се чувстват младоженците като тръгнат да се женят - мисля, че не съм единствената с такова мнение, но явно снимаш само нискобюджетни сватби и затова ти е такова мнението.
Активен
amisega
Сватбар
Публикации: 255

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: септември 15, 2013, 07:05:02 »

Голям спор се разрази smile

Само искам да кажа, че вече съм госпожа и нямахме никакъв проблем при подписването. Мъжът ми е юрист и при споровете с ритуалната се беше подплатил с наредбите регламентиращи сключването на брак. Споредих за споровете, защото не всеки има желание и нерви да се разправя с администрацията...
Няма да влизам в много подробности, но лелките от администрацията са отстъпили от спора с думите "това е прецедент за Варна и Вие ще сте първия, който ще сключи брак без преглед от пулмолог."
Законът казва, че двама души могат да сключат брак дори и да са болни, стига половинката им да е запозната с това. Мъжът ми им е предложил да приготвят декларация, която да разпиша, че съм запозната с белодробните му проблеми. А лелките нямат документ доказващ болест и нямат основание да изискват такава декларация.
За да не занимавам всички, ако някой иска допълнително инфо, да ми пише на лични.

Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #401 -: септември 15, 2013, 07:21:55 »

Не се унищожаваме с подобно на моето предложения ,поради простата причина, че аз не съм създал Закона за местни данъци и такси и не съм гласувал на изборите за хората, които ги предлагат, приемат и променят в Общински съвет Варна. Твърдението ти малко намирисва на социализъм - обвиняваме в нещо някой ,защото предполагаме, че е извършил нещо. Данъците аз не съм ги въвел или измислил. Нещо си в грешка или не искаш да хванеш книжките и да попрочетеш малко.
 А драпам да плащам тези такси и данъци, за да махна от пазара хората, които работят нерегламентирано на пазара и слагат всички парички в джобчето си, а ти ревеш за майчински, детски площадки и прочие. Няма ли ред - има хаос. Неплащането на данъци лишава всички от много неща, особено семействата. Социалните дейности се правят с пари събрани от данъци, а не напечатани в БНБ или обещани от един популярен днес политик. Излезте извън страната, идете в Гърция, Албания, Македония, Сърбия........за Централна и Западна Европа не говоря, и вижте как хората плащат данъците си и как ги събират. Цяло лято, 3 месеца никой не издаде и една касова бележка на българското черноморие. А идва зима и ще се почне един нов рев за пенсии, майчински, ток, пари за снегопочистване и прочие. Който не си събере данъците на време ще реве зимата.
Активен
aninini
Ентусиаст
**
Публикации: 62

« Отговор #402 -: септември 16, 2013, 10:56:36 »

Здравейте може ли да ми препоръчате хим чистене в Варна. Ще ми трябва спешно да си изпера роклята.
Активен
Stilezza
Любопитен
*
Публикации: 36

« Отговор #403 -: септември 16, 2013, 11:10:44 »

Химическото чистене в центъра до адвокатската градинка - мисля, че се води на ул. Драгоман, която води към оптика Леонардо и кукления театър  good
Активен
aninini
Ентусиаст
**
Публикации: 62

« Отговор #404 -: септември 16, 2013, 13:22:10 »

Да сетих се за кое хим чистене става въпрос. Надявам се нещо да не ми направят роклята. Добри са така ли.
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: