Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 20:07:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 15част  (Прочетена 166466 пъти)

amisega
Сватбар
Публикации: 255

Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: септември 09, 2013, 17:56:15 »

Днес минах през стола на ВиК (води се бистро Ми-ка). Поръчахме кетъринг от там. Солените им хапки са до 0,90 лв. Сладките им са горе-долу на същите цени. Ние поръчахме 2 бр. платя пеперуда с мезета (около 1,200 кг. излиза около 45 лв.), 2х40 бр. солени хапки и 2х30 бр. сладки хапки. Излезе общо 200 лв. Не можах да преценя дали е много или не, но като нямам време...
Активен
bulka2014
Ентусиаст
**
Публикации: 93

« Отговор #376 -: септември 09, 2013, 20:38:38 »

Супер, значи цените са напълно нормални, аз също ще отскоча там.
Активен
aninini
Ентусиаст
**
Публикации: 62

« Отговор #377 -: септември 11, 2013, 11:40:34 »

искам да дам актуална информация за медицинските за брак - дано да бъда полезна:
в център Младост /Марешки/ отидохме днес. Сутринта дадохме кръв, минахме рентген, и психиатър. Следобед ще ни бъдат готови резултатите към 15-15,30 часа. Ще минем кожен, терапевт и заключение.
Около 90 лева излизат за двамата.
Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477

Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: септември 11, 2013, 14:03:15 »

aninini през кожен няма за какво да минавате, в ритуална зала не искат кожен...
Активен
Pulsatorkata
Ентусиаст
**
Публикации: 78

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: септември 12, 2013, 08:55:33 »

и аз ходих да питам в младост и санита и вс казват различни кабинети и на мен ми беше странно за кожния и затова накрая отидохме в надежда малко скъпо но вс беше готово за 1 час и минахме само кръв и един преглед набързо и това е за другото само печати биха за психото и т.н :)Излезе ни по 62лв на човек:)и всичко беше готово за 1 час :)ако си отишъл рано сутринта иначе имаш още едно ходене следобед:)
« Последна редакция: септември 12, 2013, 08:58:12 от Pulsatorkata » Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477

Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: септември 12, 2013, 10:10:43 »

Аз просто казах, че не ни трябва кожен.. и ни излезе доста по евтино.
Активен
amisega
Сватбар
Публикации: 255

Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: септември 12, 2013, 16:02:41 »

Аз също си направих медицинското в Надежда, докато половинката си го направи в София. Отивам в понеделник да нося документите и се оказва, че в неговото нямало печат от пулмолог (белодробно здрав)  Oh my ...
Разрешиха ни да предоставим допълнителна бележка и тъй като половинката беше в София, тръгна да търси там пулмолог. Оказа се, че в Сф няма такива и трябвало личната му лекарка да напише бележка. А тя е в Правец...
Та днес отиде в ритуалната, разправя се 2 часа в ритуалната докато накрая не ги убедил, че няма нужда от подобно становище от лекар  girl_impossible
Сега си представете, че не ни разрешат утре да разпишем заради неговите скандали  beating
Активен
bulka2014
Ентусиаст
**

« Отговор #382 -: септември 12, 2013, 21:27:16 »

Абсурдно е да не ви разрешат да се подпишете!
А какво от това, ако някой е болен изобщо? Защо не се разрешава брака? То това да имаш брак и дете са две различни неща, независими едно от друго. Всичко е за пари!
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #383 -: септември 12, 2013, 21:51:29 »

Като чета, май ви заяждат здраво. Ритуална зала Варна и нелюбезния и персонал, нищо ново под слънцето. Колегите там не ви ли консултират да избягвате тази зала и да използвате по-малките в близките населени места - Аксаково и т.н. Имам 2 брака и двата пъти си вадя медицинските за 3 дни максимум при личната лекарка с по едно изследване в лаборатория ( вече даже не помня какво точно). Семейния кодекс не забранява сключването на брак поради болест. Единственото което има по въпроса е - разрешение за разстрогване на брака поради болест на единия съпруг. В този случай как се процедира с инвалидите2 И те се женят. В София скоро колеги снимаха брак на незрящи, пак скоро на нечуващи и много други случаи. Носете по кутия бомбони и влизайте с усмивка при лелките, та дано се усетят, че всичко е просто проформа и без това.
Активен
bulka2014
Ентусиаст
**

« Отговор #384 -: септември 13, 2013, 03:26:39 »

Мисля, че това с кутията бонбони е много неподходящо предложение. Ако и там се научат с бонбони, уиски и пликове, вече мога да се гръмна. Че от къде на къде? Всичко в тази държава ли се прави по този начин? То човек не може спокойно да се роди, изучи, зажени, да роди и да живее - навсякъде в България очакват бонбони. Лошото е, че се научават - ама не е луд този който яде баницата, нали? После обаче аз като вляза в ритуална и не нося ли торбичка, мен ще ме гледат на кръв. sad
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: септември 13, 2013, 08:39:30 »

Никой не може да ви забрани да сключите брак, ако страдате от някакво заболяване. Идеята е и двамата партньори, още преди брака, да са наясно ако един или двамата страдат от заболяване, което би могло да се предаде да потомството. Това е, ако сте запознати и сте съгласни да сключите брак, никой не може да ви спре.
Не се ядосвайте за тези изследвания, знам, че е поредното даване на пари покрай подготовката, но закона го изисква и няма как. Вижте за град Варна (защото за съжаление за всеки град изискванията са различни) какво се изисква, отивате в избран от Вас МЦ и си ги правите.
Успех!
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: септември 13, 2013, 09:51:10 »

Аз не успях да намеря информация какво медицинско точно се изисква за сключване на брак  crazy
Какви изследвания трябва да са включени, мисля че дори самите лекари не знаят, тъй като като питах имаше 5мин "умуване"
В ритуалната във Варна наистина лелките са "скандални". Повечето се държат така все едно ти си им виновен, че работят там. Всъщност на нас ни се падна младото момиче и беше изключително любезна, а аз бях подготвена да си "пилим" нервите. Няма как да не ви позволят да се ожените, разбира се, но според мен опитайте да отидете на следващия ден пак, за да хванете другата смяна Wink
Относно медицинското на мъжа ти, защо не попиташ твоята лична лекарка да ти каже кой може да го подпечата тук. Не мисля, че ще има проблем. Просто трябва да е лекар специалист, какво значение има, че не е в софия  huhhuh.gif
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #387 -: септември 13, 2013, 13:29:00 »

Питам се, кога най после варненските булки ще се съберете да направите една колективна жалба ( ще се подкрепи и от колегите, бъдете уверени), срещу ритуална зала Варна? Или като се омъжите ви е все тая вече, да му мислят другите smile .Само отношението ли е? Ами рекета от 80 лв. за фотограф и това, че не разрешават на вашия да минава зад въженцата и да снима? И още един куп неща.
Активен
bulka2014
Ентусиаст
**

« Отговор #388 -: септември 13, 2013, 14:35:26 »

А жалбата срещу кого трябва да се отправи - защото, ако е към общината, от опит казвам, че колкото и здрави нерви да имах, вече ги нямам заради тях. Писала съм жалби 2 години за едно и също нещо и не се намери за това време някой, който да ми обърне внимание. Аз по скоро си мисля, че когато срещаме подобно отношение, не трябва да си премълчаваме, а да ги поставяме на мястото им. И когато това се случва от страна на младоженците, мисля, че няма да си позволяват такова отношение.
А как стои въпроса за правото на видео и фото в другите градове, не се ли заплаща?
Активен
Stilezza
Любопитен
*
Публикации: 36

« Отговор #389 -: септември 13, 2013, 21:49:04 »

Здравейте и от нас - можем да ви дадем актуална информация за град Добрич - в ритуална зала се заплаща 42 лв т.нар "фотографско право" (фото и видео), а в църковните храмове - 40 лв. Наше лично мнение е, че това си е жив държавен/църковен рекет, при положение, че има отделна такса за самите ритуали. Но какво да се прави - живеем в държавата на бюрокрацията, в която, за да си платиш глоба от фиш за 10 лв, трябва да платиш още 6 лв за банкова такса...
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: