Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 23:33:08

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИ -11 част  (Прочетена 188270 пъти)

Cappuccino
Ентусиаст
**
Публикации: 63

« Отговор #390 -: декември 29, 2013, 11:39:04 »

Благодаря, mariola85! За украсата имаме време да помислим. За тортата сме решили да е оттам и за алкохола също.
За сега сме доволни от избора, ще видим след сватбата smile smile Сега се продължава с останалата организация - луда работа hurrah Не случайно хорта са измислили израза "то си е цяла сватба" за нещо, което изисква доста време, организация и усилия smile Успех на всички булки през 2014 г. smile
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #391 -: януари 02, 2014, 22:15:32 »

Zosinka,

Ако не слагаш в сметките сватбата Ви да е от вън - става !!! smile
Решите ли да е от вън - забравете !!!
Активен
Stuggi
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #392 -: януари 03, 2014, 00:06:16 »

Продължение:

Ресторант Zest - минуси:

• Когато ги посетихме все още нямаха много опит със сватби, което е нормално предвид, че хотелът е съвсем нов. Не можаха да ни отговорят на някои въпроси, но те бяха предимно относно детайли, което не бих казала, че е съществен минус. Като цяло обаче не би бил излишен по-стриктен контрол от страна на младоженците по отношение на организацията
  • Нощувките не са много достъпни, доколкото разбрахме има вероятност и да се повишат през 2014 г.
  • Не бяха много наясно какво разположение на масите за гости, официалната маса и диджея да предложат - предполагам след няколко сватби това ще бъде изчистено
  • Голямо капаро на фона на останалите ресторанти
  • При по-евтиния куверт - отделните цени за украса са си сума, но пък, както споменах по-горе ресторантът може да мине и с минимална украса
  • Безалкохолното е на цени от ресторанта.Не може да се внася отвън.
  • Welcome drink не е включен, доплаща се
  • Цената за добавяне на плато към куверта не е малка
  • Не можахме да разберем колко сервтьора предлагат да ни обслужват

В общи линии са доста силни варианти - не случайно първите два правят по толкова много сватби на година, а що се отнася до третия - той тепърва набира скорост smile[/list]
[/quot]

Здравей Cappuccino,

много ти благодаря за информацията. Надявам се скоро да изберем и ние ресторант. Тогава ще пиша за кой сме се решили и защо.
Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: януари 05, 2014, 08:55:48 »

Здравейте, моля ви да ми предложите непретенциозен ресторант с градина до 200 души. В София или около София. Благодаря Ви предварително.
Активен
Elencheto
Новак
*
Публикации: 8

« Отговор #394 -: януари 05, 2014, 12:57:25 »

Здравейте, на мен ми предстои сватба през юли. Гостите ще са между 150-17- човека, идеята е да е навън. Може ли някой да ми каже мнения за глория палас и царско село.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #395 -: януари 05, 2014, 17:02:31 »

Глария Палас, навън до 10 часа. После купона се мести вътре, където капацитета е 110 души.В Царско село, доколкото ми е известно, опцията "навън" е само за изнесения ритуал, без партито. За вашия случай може да се ползва резиденция Лозенец, но там цените не са по джоба на всеки. Само наема на градината за 5 часа е около 3 000лв, отделно храната е с кетъринг и т.н.

Здравейте, моля ви да ми предложите непретенциозен ресторант с градина до 200 души. В София или около София......

Те и малките градини са кът, а ти за 200 души, пък и непретенциозен smile . В София или около София - мисията почти невъзможна. Може да се намери, но няма да е в София - Комплекс Кабей, до с Усойка (Дупница) е едното място - евтино, непретенциозно с възможност за 200 души. Но хотелската част няма да ги събере за нощувките. Около Кюстендил също има подобен комплекс с басейн, има и на други места, нека колегите да помагат с предложения.
« Последна редакция: януари 05, 2014, 17:09:41 от Deliysky » Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: януари 05, 2014, 18:24:21 »

Намерихме две места  в София едното е терасата на Флаурс (събира 250 души), а другото в с. Кубратово, комплекс Парадайз. Чакаме оферти от тях.  Ако някой се сети и за друго място нека ми пише  smile
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: януари 05, 2014, 20:54:02 »

Това, че "чакате оферти" ме навежда към въпроса дали сте били там? За този комплекс не съм и чувала, но във Флауърс съм била и ми се вижда тесничко за толкова хора.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #398 -: януари 06, 2014, 00:36:54 »

Намерихме две места  в София едното е терасата на Флаурс (събира 250 души), а другото в с. Кубратово, комплекс Парадайз. Чакаме оферти от тях.  Ако някой се сети и за друго място нека ми пише  smile

Гледай колко събира ресторанта, защото като завали дъжд или е лошо времето, половината от тези 250 души ще се наложи да настаниш в мебелния магазин под ресторанта smile .Иначе ресторанта е добър, даже много добър бюджетен вариант, цената на куверта е около 35лв. Има 2 зали , всяка от тях за по 120 души.

За протокола - няма значение, какво точно ви се иска да се случи на вашата сватба, защото ще се случи това не това което вие сте решили, а това което бог е решил. И ако нямате желание да попаднете в ситуация неприятно изненадан, трябва да сте подготвени за всякакви изненади. Аз лично съм присъствал на открита сватба ( и то не една), която е била тотално провалена от неблагоприятни атмосферни условия и липса на резервен вариант.
Сетих се за още едно място - кв. Левски, басейн ресторант Варадеро - евтино, непретенциозно и ако стане гаф , мисля че вътрешната част ще побере 200 души ( макар и малко като в консерва, но пак е нещо).Ако не го намерите ще потърся телефона на собственика, защото зимата ресторанта е затворен.
Активен
Aila
Ентусиаст
**
Публикации: 104

IBCLC

« Отговор #399 -: януари 07, 2014, 14:03:35 »

Към списъка за Principi di Piemonte ресторант, когато бяхме там и питах за изнесен ритуал има вариант за градината до ресторанта или в залата до ресторанта. Уелкъм дринка можеше и пред самият ресторант, не само във фоайето.
Активен
tupunci
Любопитен
*
Публикации: 31

« Отговор #400 -: януари 07, 2014, 17:41:36 »

Здравейте,

искам да споделя моето изживяване с ресторанта, който избрахме за нашата сватба.

Всичко започна 7-8 месеца преди сватбата. Разгледахме доста ресторанти в София и накрая се спряхме на залата за 100-120 души в хотел Бест Уестърн Сити Плюс(Best Western City Plus). Приятната обстановка беше съчетана с любезен управител, отворен към всякакви идеи от наша страна. Предложи ни различни менюта, комбинации и изслушваше всяко наше предложение. Включена бе украса на нашата маса, както и цветя по масите за гости. Веднага знаехме, че това ще бъде ресторанта за сватбата ни. Тъй като имаше доста време, управителя ни предложи да не плащане капаро, а евентуално ако се появи друга двойка за същата дата ще ни се обади да потвърдим датата.

Минаха още няколко месеца и вече сватбата наближаваше. Свързахме се с управителя и си уговорихме среща. За наша изненада на тази среща ни беше представен нов управител, който щеше да продължи работата по нашата сватба. Започнахме разговора и му зададохме няколко нормални въпроса от сорта дали може да комбинираме неща от различните менюта, дали има допълнителни такси за внасяне на алкохол, торта и т.н. Отговорите бяха или някакво поклащане на глава, което ние трябваше да гадаем дали означава да или не или нещо си мъмреше под носа. Бяхме се разбрали с предния управител да оставим едно капаро, а се оказа, че е доста по-високо това, което искаше новият, както при капарирането за дата, така и при окончателното капариране – ако при първия бяха 30 % макс., то при втория едва ли не почти цялата сватба трябваше да я платим преди събитието Сами се досещате, че все пак има значение при разчета на парите. За съжаление с новия управител слязохме от нивото на европейски хотел и ресторант в пълния смисъл до ниво на квартална кръчма. В крайна сметка останахме на този ресторант и поради вече планирани дейности, и най-вече поради уверението на предния управител, че заедно ще движим нещата, ако има необходимост ще помага.

След месец стигнахме и до дегустация, изпробвахме менюто. Искам да отбележа, че готвачът на ресторанта е страхотен професионалист. Всичко беше качествено приготвено и изключително вкусно. Препоръча ни и от къде да си поръчаме торта и останахме много доволни. Даде насоки заедно и с новия управител, поне това не може да му се отрече, макар да бяха съпроводени отново с присъщото мрънкане и сякаш несигурност в това, което върши.

Мъките с новият управител обаче тепърва започваха.. В офертата имаше питка и шампанско от ресторанта, които той отрече, че ще има. Калкулирахме ги, добавихме към приготовленията и воалав крайна сметка в деня на сватбата ги имаше. Следващото разочарование бе свързано с  украсата по масите на гостите. Беше ни обещана да бъде семпла, но все пак да има нещо представително. Показаха ни и снимки. На всяка маса имаше лента в избрания цвят и изкуствени, но много красиво аранжирани цветя. Лично мен това ме беше грабнало, тъй като отпадаше пипкавата работа и разходите по украсата. Оказа се, че новия управител не знае за такава уговорка и единствено може да предложи малка порцеланова вазичка с 3 стръка изсушени плевели. Разчитахме на обещанието на стария управител, че ще съдейства, но той ни обясни, че преди така са процедирали, но явно условията вече не са същите. Беше ни разяснено, че ако искаме украса може да си я поръчаме от агенцията, с която работят. В крайна сметка неговото съдействие бе ше до лентите на всяка маса, от наша страна доплатихме стотина лева за цветята по масите.

Активен
tupunci
Любопитен
*

« Отговор #401 -: януари 07, 2014, 17:41:49 »

Бяхме питали и дали се прави сватба същия ден – не, не се прави, изцяло за нас е салона в този ден и нощ. Няма и седмица преди сватбата звънят от рецепцията или аз ги търсих за украсата – изненадаха ме, че сутринта до обяд, ранен следобед максимум ще има фирмено събитие и след това може да украсим…Добре, че фирмата го е отменила, иначе незнам кога щяха да се украсяват нещата. В деня всичко започна чудесно, питки, танци, украса (като изключим присъствието на управителя, на доста от снимките  намръщен и оглежда всеки, който влиза, сякаш ние, а и гостите косвено не са си платили присъствието. Разбирам, че всеки си пази имуществото, но бидейки част от подобни събития съм убедена, че има доста по дискретни начини за наблюдение и контрол на случващото се, особено при непублични събитуя. Салатите, предястието...всичко беше чудесно. За основно бяхме поръчали микс пилешко и свинско–за разнообразие и поради религиозни съображения на част от гостите, които са изключително близки.. Дойде време да го сервират и какво да видя...сервират свински бон филета и нещо друго. Изпробвах го...пилешко увито в бекон! При положение, че изрично бяхме говорили с управителя и неколкократно обсъждахме въпроса с религиозните нрави и обичаи и подчертахме важността на  менюто. На една голяма част от дискусиите по темата – „Е, ти виждал ли си как мюсюлмани пукат свинско и алкохол, бил съм толкова години в Либия“. Мен ни най-малко не ме бърка кой какво е правил, а как искам аз да протече сватбата ми. В крайна сметка явно той си направи тънки сметки, като цяло за нищо пари, дали бяха и 150 лв. разлика в менюто тъй като беше сервиран по-евтиния вариант на менюто. Отидох при него и го питах какво се случва. Той държеше, че това е поръчвано. Седнах си на главната маса и познайте – пристига хубостника с лист в ръка и почва насред сватбата, пред гостите да ми обяснява как ето, виждаш ли, това сте дегустирали, сякаш сме малоумници и не знаем какво сме яли.   След като всичко беше сервирано и насредата на сценката ме пита – Колко нови порции да приготвят? WTF? Хората искат или не вече консумират, други отделят част от яденето и насред всичко да почнем да им редим нови чинии. Замина си ни лук ял, ни мирисал, кибичи остатъка от вечерта покрай хората, сякаш си на мутренско парти, а не на една сватба.. Явно беше, че нищо вече неможеше да се направи, но поне да беше казал едно „Извинете“. Дори не искахме разликата в парите от двете менюта. Още веднъж адмирации за готвача, който въпреки крехката си възраст се беше справил превъзходно. На следващия ден преди заминаване оправяхме сметката, търсим го, само ни чакаше касова бележка на рецепцията. Говоря с него, питам го как ги вижда нещата – всичко е било както сме искали. Не може да му се отрече, че се държа изключително нагло и надменно с нас, клиентите, при това не бих казала претенциозни такива.

Бях получила много и все красиви букети, които се разбрахме една част да вземем на тръгване, другата да дойдем на другия ден да си ги приберем. На следващия ден от 20-25 букета имаше всичко на всичко 3 или 4. Всичко бяха изхвърлили, препродали, откраднали, незнам и аз как да го квалифицирам.

Един съвет, който мога да ви дам е да искате договор в който ясно е описано какво предоставя ресторанта, менюто и други дреболии. Договора, който ние имахме с хотела беше стандартен и ни беше отказано да опише всичко, което ни предлагат. Резултатът е описан по-горе. Една сватба е ресторанта, един ресторант е DJ-а, той не струва без менюто. Няма ли читав човек, който да ги движи – въобще не си и помисляйте да празнувате там, кръчми бол, салони за сватба малко.

Надявам се да съм била полезна и да няма излъгани като нас.  give_rose
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #402 -: януари 07, 2014, 18:38:57 »

Договора, който ние имахме с хотела беше стандартен и ни беше отказано да опише всичко, което ни предлагат.
Интересно, с какви мотиви бе отказан такъв опис? Какво тогава остана за договора, може би само сумата? Те всички имат желание да приличат на Мтел, Чез и подобни, но поне за ресторанти и хотели, човек има доста голям избор smile
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #403 -: януари 07, 2014, 19:20:36 »

В България за съжаление нещата и с какъвто и договор да са, не са гаранция за качество, всичко е на доверие и усещане. Още първата ви среща с управителя е трябвала да задейства червена лампичка да бягате оттам. Съжалявам за разочарованието ви, никой не трябва да минава през това в специалния си ден.

Междудругото, ние нямахме договор, всичко което искахме беше в една тетрадка на управителя написано на ръка ... всичко беше перфектно в деня, но знаехме, че човек няма да ни разочарова. И да имаш договор, никой не може да ти върне деня и емоциите от него. Така че вместо да се превъзнасяте по тия договори, опознайте човека срещу вас и съберете колкото се може повече мнения за него от приятели и познати.
Активен
tupunci
Любопитен
*

« Отговор #404 -: януари 08, 2014, 11:20:35 »

Разбирате все пак, че поканите бяха готови и повечето вече раздадени. Нито сме очаквали да сменят управителя, нито сме очаквали от такъв хотел да наеме подобен човек. В един момент дори обмисляхме да изгорим с капарото, което изобщо не беше малка сума, само и само да се спре с това безумие.

Все пак за да не бъда напълно черногледа, искам освен готвача да похваля и сервитьорите, които бяха много отзивчиви и обслужиха гостите перфектно. Всичко, което беше останало от напитките, тортата и мезетата ни беше върнато, за което благодаря.  good
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: