Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 23:16:13

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИ -11 част  (Прочетена 188236 пъти)
 
Aila
Ентусиаст
**
Публикации: 104


IBCLC


« Отговор #330 -: ноември 12, 2013, 16:04:25 »

  Днес посетихме "Хилтън" и "Витоша". В Хилтън ни показаха ресторант "Сезони", тъй като гостите ще са около 70 човека, не зала Мусала, за която досега откривах информация само. От самият ресторант се излиза на тази голяма тераса, което ще е удобно за децата и евентуално някои пушачи. Допадна ми като цяло, може би ще сме там. Ето и малко снимки, след като го видях наживо ги разгадах от въпросният ресторант и терасата към него.
   Иначе условията в Хилтън са същите. Безплатна нощувка за младоженците и куверт, както и вечеря на годишнината. Няма такса за внасяне на алкохол. Детското меню е 30лв, а за възрастни куверта е между 79-89 лв. Това включва четиристепенно меню, салата, предястие, основно и десерт. Десерта може да е сватбената торта. Неограничена консумация на кафе, чай, безалкохолни напитки и вода. Безплатен паркинг, май това беше.
  "Парк Хотел Витоша" отпадна. Залата е Г образна. Дотук добре, но тъй като ще сме само 70 човека някъде, ми казаха че за под 100 човека не запазват целият ресторант и в едното крило може да има вечерящи от ресторанта. Макар че все пак споделиха, че евентуално може да се измисли нещо. Но и самото разположение така или иначе не ми допадна.
« Последна редакция: ноември 12, 2013, 16:22:01 от Aila » Активен
Vangelova
Новак
*
Публикации: 9



« Отговор #331 -: ноември 17, 2013, 20:20:33 »

Аз да се похваля, че след 3 месеца избиране, се спряхме на ПаркИн smile Сега мога да се концентрирам над всичко останало  blum
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 568


Ние можем и знаем как... !!!


« Отговор #332 -: ноември 18, 2013, 18:54:07 »

Когато избирате ресторант, много важен момент е да се иформирате за това - какви са цените за овъртайм и да прецените дали са по силите Ви да ги платите при условие че Ви се иска сватбеното парти да продължи ?!
Активен
Aila
Ентусиаст
**
Публикации: 104


IBCLC


« Отговор #333 -: ноември 26, 2013, 00:31:15 »

  Аз също приключих с избора, последно ще е в ресторант "Сезони" на Хилтън. Изнесеният ритуал ще е на терасата пред ресторанта.
  По въпроса за овъртайма, там няма до 12 часа, след 12 мисля че беше по 150 лв на час. При нас началото ще е около 5 следобяд с изнесеният ритуал, а малко след шест предполагам ще е влизането в ресторанта.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #334 -: ноември 30, 2013, 19:41:54 »

При нас няма такова заплащане овъртайм! Много съм доволна от този факт.   smile
В кой р-т все още не взимат овертайм. Ще се радвам да има още такива ресторанти. Само да не е р-т "Биляна" в Студентски град. Там няма овертайм. Просто когато шефа реши направо ни гони. NO
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 720


твоя аз съм..


Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: декември 01, 2013, 00:58:47 »

В кой р-т все още не взимат овертайм. Ще се радвам да има още такива ресторанти. Само да не е р-т "Биляна" в Студентски град. Там няма овертайм. Просто когато шефа реши направо ни гони. NO
Ние сме в ресторант Бистро 53. smile  smile Приятели сме с управителката,а  и мястото супер много ни харесва и си го посещаваме от години и ни е много удобно за сватбата. Wink
Активен
futuremissis
Любопитен
*
Публикации: 23


« Отговор #336 -: декември 10, 2013, 10:40:38 »

Здравейте, искам да Ви питам за ресторант " Москва" в парк-хотел " Москва", някой да сподели някакви впечатления, за което Ви Благодаря предварително. Питам Ви, тъй като в неделя минахме през ресторант " Враня" на хотел Рила и през парк-хотела. При нас ресторант Рила напълно отпада, а наистина с мислех,че ще бъде той, но като отидохме първо управителя се държа за мен доста ниско ниво от професионална гледна точка,  вътре миришеше на манджи и дим на цигари при празен ресторант, а не мога да си представя при пълен без да се пуши, при положение че аз съм пушач. Цените на кувертите са такива каквито са написани в сайта им, цени не могат да се смъкват само може да се променя меню, младоженският апартамент влиза само при най-скъпият куверт. Ако някой иска да използва калъф за стол плюс панделка е 3лв.
След това отидохме до парк хотел " Москва" управителя се държа наистина много професионално, разгледахме и двата ресторанта, но на нас ни хареса ресторант " Москва" на първият етаж, межу другото нашата сватба ще бъде 100-на души и той каза, че само трябва да си изберем и може и в двата, менюто си го сформираме ние, и т.н Някой да сподели мнения за ресторанта; Дали ще изглежда празен при 100 души, обслужване и такива неща. Много ще Ви бъда блгодарна, тъй като мислим да го платим до края на седмицата. Мерси smile
Активен
Бела
Ентусиаст
**
Публикации: 124


Моят съпруг е моят свят!


Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: декември 10, 2013, 10:55:40 »

Аз все още не разбирам ,откъде е дошла идеята за този Overtime ? :yes:Защо са решили ,че едно сватбено тържество продължава точно 5 часа ???Това е реторичен въпрос ,само си размишлявам ,да не предизвиквам излишен спам в темата ,само си се чудя  Wink
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 568


Ние можем и знаем как... !!!


« Отговор #338 -: декември 10, 2013, 10:58:39 »

futuremissis ,

По принцип в Парк Хотел Москва, нещата са сериозни, обслужването е добро, кухнята също. Управителя е много точен човек и може да разчитате че всичко ще бъде така както сте се уговорили.
 Относно пространството в основния ресторант - там има едни прегради, които при по-малко хора се пускат и ресторанта не изглежда толкова голям дори и 100 души да сте, така че смело напред !!! smile
Успех !
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #339 -: декември 10, 2013, 11:15:57 »

Аз все още не разбирам ,откъде е дошла идеята за този Overtime ? :yes:Защо са решили ,че едно сватбено тържество продължава точно 5 часа ???Това е реторичен въпрос ,само си размишлявам ,да не предизвиквам излишен спам в темата ,само си се чудя  Wink
Аз също, много се нервирам на този факт.  beating Идеята започна от това, че вечерните сватби почти винаги продължават след работното време на ресторанта. При този случай е нормално ако искаш някой да работи извънредно за теб, да си платиш. Но не мога да разбера, на какво основание искат овертайм през деня, когато ресторанта е в работно време и така или иначе ще стои празен след като сватбарите си тръгнат. Далеч съм от мисълта, че след сватбата ще се напълни ресторанта със свободна консумация.
Общо взето тия игри със овертайма започнаха от както започнаха и вечерните сватби. Също така има ресторанти които просто не работят освен ако има някакво събитие, Сватба, Парти, рожден ден и т.н. В тези ресторанти сервитьорите са на повикване, срещу определена сума, за определено време. При това положение също искат овертайм. Но аз мисля, че проблема с това че не работят през останалото време си е техен, а не на младоженците.  crazy
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353


www.Deliysky.com


« Отговор #340 -: декември 10, 2013, 14:32:42 »

Няма никакъв проблем, всичко е въпрос на математически изчисления. Дневна или вечерна, сватбата ангажира екипа за определено време. След това време се доплаща на персонала, също така, както и нормалните хора взимат за извънредно положен труд ( ако шефа на вашата фирма спазва законите smile . От там и разни други разходи се формира овертайма. ) Ще кажете, да ама ако ресторанта си работеше с клиенти - ако си рабетеше с клиенти щеше да има консумация, а при сватбата обикновено няма такава. Не само при сватбата, аз съм организирал и други мероприятия ( семинари и т.н) и винаги съм заплащал на ресторантите. Без пари няма кой да ви работи, не си правете излишни илюзии. Даже и през соца беше така - работно време и след него чао smile .Ако не намирате логика в плащането на овертайм, защо тогава залите се наемат на час, а когато се наемат на ден, също има определени часове? В една зала няма персонал.
Активен
Бела
Ентусиаст
**
Публикации: 124


Моят съпруг е моят свят!


Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: декември 10, 2013, 16:02:16 »

А нали има заплатен куверт ?Ресторантът точно след тези пет часа,особено след сватба никога!(Дори и през работен ден )е много малко вероятно да се напълни целият ,САМО от свободно консумиращи хора,дълбоко ме съмнява! :)А наем на зала да,но за събитие като конференция или подобно обикновено си има точен график и изискване- винаги е предвидена точната продължителност !!!!.А на моята сватба,която забележете беше дневна,ми казаха,че ТРЯБВА да продължи задължително пет часа -ама няма на някой му се пийвало половин час повече,или на някой му се танцувало  :PЦЪ ЦЪ ,аз не го намирам за нормално ,ако щете ме линчувайте :)Просто нали си имат работно време ?А и с тези цени за доплащане злоупотребяват ,все пак след 00 часа не им е необходим целия нает персонал да щъка там ,да мята крака и да мрънка,за което да му се заплаща?Салонният управител си е там по принуда :)Отсервирането не е толкова сложна работа.,ако сте ходили в ресторантска кухня след вечерна сватба ще се изумите  blum..тъй ,захванах дискусия,а не ми се искаше,Нищо няма да се промени ,за жалост  Offtopic
Активен
Iviii
Регистриран

Публикации: 6



« Отговор #342 -: декември 10, 2013, 17:18:32 »

Здравейте!!! smile  girl_wink girl_impossible Girl_hide

Аз също съм нова тук и съм много щастлива да бъда част от вас  heart  heart  heart

Нашата сватба ще бъде май или юни месец. Все още имаме колебания за мястото- ще бъдем около 80 човека. Много ми харесват рестораните на хотел Вега и хотел Берлин, но ми се струват малки за 80 човека. Вие как мислите? Чета, че са ок за толкова хора, но ние като ги видяхме на живо ни се струват малки sad

Колкото до Хилтън- във форума, на доста места, в различните теми, прочетох, че няма overtime- това не е вярно. Миналата седмица бях там. Оvertime след 00:00 ч.- 200 лв на час. За датата, за която се интересувах, ресторант "Сезони" беше зает и ми предложиха половината зала Мусала за 80 човека, понеже другата половина била заета  shok  shok  shok  shok  shok  shok  shok ... абсолютно безумие!
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353


www.Deliysky.com


« Отговор #343 -: декември 10, 2013, 17:21:31 »

 :offtopic:Всеки си знае неговите сметки, може би трябва да попитаме собствениците на ресторанти и предполагам те ще ни дадат аргументиран отговор. Относно коментара, "нали има куверт"  - по точно има оферта. И за такива парички, хората работя това време. За останалото - по споразумение. Има и ресторанти без овертайм, има и такива с доплащане само след 12 за вечерна сватба.Всеки ви изпраща предложение, вие сами решавате какво е изгодно. В едни ресторанти се позволява да се внася алкохол, в други има такси, едни правят подарък апартамент в хотелската част, други пък са прекалено евтини за да предлагат бонуси, изобщо дълга тема. И между другото въпроси от типа "защо еди какво си........." при определени условия не са много коректни.Вие когато работите, също имате определени условия и само вие си знаете защо е така.
Едно време имаше много по безумни такси - например плащаш за паркинга, за ползване на тоалетната, за гардероба, чистачката и т.н. И това всичкото отделно ти го начисляваха в сметката на база брой гости smile
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353


www.Deliysky.com


« Отговор #344 -: декември 10, 2013, 17:24:10 »

Iviii и двата изброени от вас ресторанта ще поемат 80 човека без проблем.В Берлин сме присъствали на 100 и пак всичко беше ОК. Хилтън не е оферта за вас при тези обстоятелства, но има още много ресторанти, който ще отговорят на вашите изисквания. Разровете назад в темата и ще намерите инфо.
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines