Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 23:45:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИ -11 част  (Прочетена 188301 пъти)

crazynelly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 720

твоя аз съм..

Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: октомври 10, 2013, 19:56:28 »

Голямата Бална зала на Военен клуб София изисква и солидна инвестиция в осветително оборудване предоставено от професионална фирма. Бюджетът на услугата варира мужду 1 500 - 4 000 лева без ДДС. Неизползването на професионално осветление води до една тъжна картинка, която излиза солено на решилите да празнуват там. Това е единствената зала в София, в която без осветително оборудване за нищо не става. Изключвам военните, те живеят още в миналия век.
 Относно мнението на Миспанда за сервитьорите в р-т България и настаняването на гостите ще си спестя коментара, но ще кажа, че не сервитьорите са длъжни да настаняват гостите до определените им места, а хората определени от младоженците за тази работа - роднини, приятели или сватбен агент. Това, че младоженците не им се дават пари за сватбени агенти не е причина сервитьорите да им свършат тази работа. Преди да напишете нещо е нужно и да помислите малко.
Ами няма какво да го мислим.. Какво е трябвало да направят младоженците,какво е трябвало или не е трябвало да направи персонала или гостите - колкото и да го говорим вече е минало. Тук става въпрос само за отношението на персонала и начина им на изразяване. Поне като не знаеш нещо дай спокоен отговор,а не да подхождаш  с голямо недоволство и по много отблъскващ начин. Не е ли правилно да си човек и да говориш нормално?! Особено на такова събитие. Не трябва ли да се спазват някакви етикети на поведение?? И аз разказвам какво ми е казала моята приятелка и това е нейно преживяване - не мое! Тя обясни колко е била шокирана от това поведение,което е било прилагано като цяло към гостите на сватбата. Мислите ли,че това е правилно? Дали младоженеците са си поръчали такова грубо отношение? Айде моля ви се вие мислете преди да пишете-не аз! Така че не се карайте на мен за това нейно мнение,което аз изразявам тук!  beating crazy
« Последна редакция: октомври 10, 2013, 20:01:47 от misspanda » Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #271 -: октомври 11, 2013, 06:37:28 »

Много често мненията за ресторантите са напълно субективни и плод на собствена гледна точка. А тази гледна точка е продиктувана винаги от емоциите и количеството алкохол. Нека не забравяме, че всякакъв тип хора са на тържеството и грозните сцени не са никак малко. Това не е причина обаче да се вреди на имиджа на даден ресторант. В описания случай Миспанда персонала е отговорил съвсем точно, аз не виждам друг отговор на зададения въпрос от гостите. Ако вие имате друго мнение, то си е за вас.
 Обективността най-често липсва при избор на ресторант, а именно това е водещият фактор. Много често включително и тук се създават грешни представи за дадения ресторант. Качества като вкус на храната, отношение на персонала, чистота и пр. са изключително субективни. А обективните - локация, обем, пространство, осветеност изкуствена и естествена, качество и състояние на мебелите и посудата, състояние на кухненското оборудване, състояние на тоалетните - брой и съотношение на гостите ..., паркинг и паркоместа, брой сервитьори на брой гости и пр. и пр. често се загърбват и не отчитат. За да е добър един ресторант не е достатъчно само храната да е вкусна и сервитьорите усмихнати. И да вървят по свирката на всеки.
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ

твоя аз съм..

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: октомври 11, 2013, 07:35:54 »

Много често мненията за ресторантите са напълно субективни и плод на собствена гледна точка. А тази гледна точка е продиктувана винаги от емоциите и количеството алкохол. Нека не забравяме, че всякакъв тип хора са на тържеството и грозните сцени не са никак малко. Това не е причина обаче да се вреди на имиджа на даден ресторант. В описания случай Миспанда персонала е отговорил съвсем точно, аз не виждам друг отговор на зададения въпрос от гостите. Ако вие имате друго мнение, то си е за вас.
 Обективността най-често липсва при избор на ресторант, а именно това е водещият фактор. Много често включително и тук се създават грешни представи за дадения ресторант. Качества като вкус на храната, отношение на персонала, чистота и пр. са изключително субективни. А обективните - локация, обем, пространство, осветеност изкуствена и естествена, качество и състояние на мебелите и посудата, състояние на кухненското оборудване, състояние на тоалетните - брой и съотношение на гостите ..., паркинг и паркоместа, брой сервитьори на брой гости и пр. и пр. често се загърбват и не отчитат. За да е добър един ресторант не е достатъчно само храната да е вкусна и сервитьорите усмихнати. И да вървят по свирката на всеки.
Отговорът може да е точен,но пак казвам тук става въпрос за начина, по които са се държали сервитьорите. Едно е да го кажеш нормално като човек и съесем друго е да си адски груб без причина! Това  е гадното в случая.Повечето неща,които сте изброили са важни да,но аз винаги съм била на мнение,че обслужването е много по-важно от това има ли къде да се паркира. Да се обърне внимание на гостите както трябва-това е фактор! Защото се убива настроението им просто и то доста лесно. Не може да се представи едно изключително грубо отношение към тях с някакви подмятания и изкривени изражения и какво ли още не и те да не обърнат внимание на това и да започнат да се усмихват..   Аз съм си убедена в това и не ми пука честно казано кой какво ще ми каже. По този въпрос аз си приключих каквото исках да кажа пък вие както искате ме разбирайте! Не го правя с цел да оставям негативно мнение за този ресторант. Не съм била там,случката е на моя приятелка-тя е била в това положение и дори да споделям странично мнение,аз съм съгласна с нея,че такова отношение на сватба е просто адски грозно и неприятно! 
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: октомври 11, 2013, 09:03:07 »

Според мен да се дават такива присъди никак не е правилно, още повече, че разказът не е от първо лице.
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ

твоя аз съм..

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: октомври 11, 2013, 11:44:53 »

Според мен да се дават такива присъди никак не е правилно, още повече, че разказът не е от първо лице.
Добре тогава нека модератор ми изтрие мненията. То човек да се изкаже някъде в този форум и ще бъде направо смазан като хлебарка!
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: октомври 11, 2013, 11:52:51 »

E не драматизирай, де. Както ти можеш да се кажеш мнението, така и аз smile Не веднъж си писала, че имаме различно мнение, защото сме различни хора  smile
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ

твоя аз съм..

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: октомври 11, 2013, 12:01:55 »

E не драматизирай, де. Както ти можеш да се кажеш мнението, така и аз smile Не веднъж си писала, че имаме различно мнение, защото сме различни хора  smile
Ми не,но явно когато двама или повече души не са съгласни с мнението на друг,би трябвало този човек в случая аз  - да се оттегли тъй като явно не съм права!
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #277 -: октомври 11, 2013, 12:18:44 »

Като се замислите малко, ситуацията е такава, че голяма част от младоженците търсят нисък куверт. Заведението предлага 2 или 3 рутинни менюта за тази цена и Вие избирате едно от тях. Този нисък куверт, не може да включва нещо много качествено, количествено и запомнящо се, както относно храната така и относно обслужването ?! Нещата отдавна са измислени и канализирани.
Търсите ниската цена и Ви предлагат подобаваща услуга.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #278 -: октомври 11, 2013, 13:33:44 »

DjNick Mc не навсякъде е така. Ние в Скайуей избрахме най-ниския куверт и си внасяхме алкохол, украсата не беше от тях, както и тортата не беше от там, и получихме перфектно отношение. Даже ситуацията която misspanda описва при нас се извършваше от сервитьорите. Управителката беше ни разпечатала безплатно табло с кои гости са на коя маса са,плюс списък имаха  и те ги настаняваха. Всички бяха толкова доволни от обслужването че казаха че даже не се е нуждаело да извикат сервитьор а те са били постоянно около тях. Този ресторант прави сватби всеки уикенд, но в никъкв случай не са ни карали да се чувстваме като поредните младоженци а се отнасяха като че ли сме единствените които прават сватба там. Така че избирайте внимателно бъдещи булки smile
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: октомври 11, 2013, 15:17:01 »

DjNick Mc, извинявам се, ама това е много грешна логика. Клиентите са си клиенти, независимо дали ще оставят по 30 или по 80лв. куверт на човек. А и основно се коментираше поведението на сервитьорите. Какво общо имат кувертите с тяхното отношение? С лошо поведение най-много да си спестят 30-40лв. от бакшиша  nea Впрочем попадала съм в разни барове, където барманите и сервитьорките се държат надуто, само защото работят във въпросния бар и са "мноо готини" biggrin
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #280 -: октомври 12, 2013, 01:53:45 »

Впрочем рибата се вмирисва от към главата. Ако са калпави сервитьорите, значи и шефът им не става. Тоест има скрити проблеми в заведението. Но наистина, това няма пряка връзка с куверта.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #281 -: октомври 12, 2013, 22:35:00 »

mariola85 и blackisback - прави сте по принцип  good но на практика нещата не стоят точно така. Както предполагам сте успели да констатирате, в България всичко е с обратен знак smile
« Последна редакция: октомври 12, 2013, 22:39:00 от DjNick Mc » Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: октомври 13, 2013, 09:28:35 »

Но това не бива да се толерира и да се примиряваме с това.
Активен
Vangelova
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #283 -: октомври 20, 2013, 07:27:30 »

Един бърз въпрос: бях чела в темата, че Бест Уестърн е добър вариант. Но скоро осъзнах, че единият е на улица Стара планина, другият е на Цариградско. Има ли някаква разлика между двата като обслужване и професионализъм?
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #284 -: октомври 20, 2013, 09:28:26 »

аз съм ходила и в двата Бест Уестърни да ги гледам за нашата сватба. Управителите са много готини, много отзивчиви.

В този на Цариградско най-евтиния куверт е 50 лв и включва украсата в 2 или 3 цвята, имат зала която е на втория етаж, и възможност за сватба в покрита градина със страхотна гледка и изнесен ритуал. Една колежка си е правила сватбата там и беше много доволна.
Това беше нашият втори фаворит. Минусите за мен бяха че кувертите бяха малко скъпички за нас, и че залата беше на втория етаж, което много би затруднило пушачите да се качват и слизат постоянно.

Този в Центъра, кувертите са по ниски, можеш да внасяш алкохол и безалкохолни без такса, кувертите са по-ниски ( към 40 лева) имат зала и още един ресторант който е по-малък в който може сватбата да се направи. Включват също безплатна украса в два цвята май.Чувала съм от познати които са ходили там че правтят хубави сватби. На крачки е от Идеален център и църкви, няма да губите време в пътуване ако примерно църковния ви брак е в Св. София и си правите фотосесия в центъра.
Минустите за мен тук бяха, ограничено място за паркиране и нямат градина за изнесен ритуал.Имат една многооо малка градина в която ги прават.
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: