Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 23:36:56
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ -11 част
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ -11 част (Прочетена 188278 пъти)
sveva
Новак
Публикации: 8
Re:РЕСТОРАНТИ -11 част
«
Отговор #240 -:
октомври 04, 2013, 18:12:57 »
Уоу... това с кафето звучи малко като виц. Aila, от Монтесито получих днес примерните менюта и цени, които (както са уточнили в писмото си ) са за 100 или повече гости. От 49 до 68 лв, без торта е и няма такси за внасяне на алкохол. Мн мило отношение усетих в кореспонденцията си с тях .
Ще проверя и в Холидей Инн.
Навсякъде ли има такса оувъртайм? В Монтесито има.
«
Последна редакция: октомври 04, 2013, 18:15:02 от sveva
»
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #241 -:
октомври 04, 2013, 18:43:01 »
В София и повечето место извън София - Навсякъде. Питал съм, с тези пари плащат на персонала за извънредните часове.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #242 -:
октомври 04, 2013, 19:26:05 »
Deliysky
поправи ме ако не съм права ( понеже сигирно ти повече знаеш от мен) но за Монтесито трудно ще намерите отзиви понеже е нов хотела ( преди беше Горубянско ханче май?)
Има още много други ресторанти с хотелска част
Акорд
Бест Уестерн Експо
Бест Уестерн Сити
Силвър Хаус ( ресторанта е на Г но иначе цените са им добри)
Берлин
Аякс
и много други
момичета съвет от мен, ходете по старите теми на булките четете отзиви за ресторанти, четете най-много в Моите номер едно в София и така ще разберете къде си струва да отидете
, ние лично ходихме в горе изборените + Скайуей който беше нашият номер 1 !
Активен
sveva
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #243 -:
октомври 05, 2013, 12:42:28 »
mariola85, благодаря ти за предложенията. Аз четох назад темите и горе-долу започвам да се ориентирам. Не съм от София и затова малко по-трудно преценявам кое на какво разстояние се намира и близо ли е, не е ли. Старая се да гледам хотелите с ресторанти, които са изпитани и често правят сватби, както беше посъветвал Deliysky назад в темата.
Като гост съм била на 2 сватби тук - Панорамата в Москва и Експо.
Хареса ми Панорамата - гледката наистина е невероятна. Всичко беше чудесно, само че бях зад някаква колона и трябваше да ставам от мястото си, за да гледам игрите на дансинга.
Експо - не съм сигурна дали има само една зала. Ние бяхме в дълга и тясна. Не мога да преценя точно колко гости имаше на тържеството, но дансингът ни беше малък, а като се появи и известен изпълнител - стана страшно..
Скайуей със сигурност ще го видя, разбрах, че залите са няколко, но първо трябва да проуча хотелчетата в близост.
Надявам се, че ще намерим идеалния вариант или поне с най-малко компромисни решения от наша страна.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #244 -:
октомври 05, 2013, 13:08:26 »
sveva
в експото е една залата и е на втория етаж, и на мен много не ми хареса защото е правоъглна
. Но имат страхотна градина и е покрита за сватби на отворено ( но до 22:00 часа )
За Скайуей имаш избор от ресторанта My Choice или зала Галакси, ние бяхме в Галакси и е много хубава. Има едно малко семейно хотелче на 300м от Скайуей казва се "хотел Китка" ние бяхме наели 2 стаи там за преобличане на гостите, а и ние спахме там вечерта. Има и много други хотелчета наблизо. Също така има и църква на 500 м от Скайуей и е много удобно за гостите а и за вас
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
«
Отговор #245 -:
октомври 05, 2013, 13:29:40 »
Зная, че не е по-темата, но е свързано с ресторантите и по-скоро с настаняването на гостите, които не са от София.
Преди няколко години бях ползвала този хотел за настаняване на роднини. Намира се на пътя между кв. Симеоново и кв. Драгалевци, до офиса на ПИБ в Драгалевци. Хотелът се казва "Диана" - чист и много спретнат, сравнително нов. Бяхме наели 6 стаи и ни направиха отстъпка от цената. Има градина и малък ресторант.
Това е сайтът им:
http://www.hotel-diana-sofia.com/bg/home.html
«
Последна редакция: октомври 05, 2013, 13:35:11 от ma6ka_
»
Активен
chiara23
Любопитен
Публикации: 20
«
Отговор #246 -:
октомври 07, 2013, 09:25:31 »
А някой има ли впечатления от кухнята на Монтесито, как са порциите, вкусна ли е храната ?
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #247 -:
октомври 07, 2013, 19:46:53 »
Аз се включвам, защото съм забравила да похваля ресторанта, в който беше нашата сватба. Става дума за ресторанта в учебния център на НАП в Банкя, името не звучи добре върху поканите, но пък надминаха очакванията ни.
Първо плюсовете:
- ресторанта има страхотна градина, но е само за снимки
- храната беше съгласувана- ние си бяхме "измислили" меню и след разговор с готвачката, го съгласувахме тя чу моите желания, аз нейните предложения и се получи едно невероятно красиво и още по-вкусно меню /салата, предястие, основно и следястия/ за много ниска цена
- обслужването в ресторанта в деня на сватбата беше страхотно
- ресторанта има и хотелска част
- има и много други положителни неща, но това е в общи линии
Минуси:
- в началото комуникацията вървеше малко мудно
- в средата на ресторанта има колони, които малко дразнят, защото ресторанта е като две отделни помещения, които са съединени
- има прост вид на пръв поглед и му е нужна по-голяма украса /но подреден и украсен има страхотен вид/
- казват, че ресторанта е за над 100 човека, но по мое мнение ако са повече от 70 няма да има място за дансинг
Надявам се да съм била полезна на някого! На мен този раздел ми беше много полезен, защото без него щях да съм избрала друг ресторант, в който ай-вероятно щяхме да си провалим деня.
Успех на всички, на които им предстои този избор!
Активен
Daniela_St
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #248 -:
октомври 09, 2013, 13:34:43 »
Здравейте, отново!
Интересува ме дали някой има опит с ресторанта на хотел България, в София?
Днес ходих до там, обстановката ми хареса и цените са добри. Искам да знам дали се справят добре с организацията и обслужването.
Благодаря!
Активен
Macabre
Новак
«
Отговор #249 -:
октомври 09, 2013, 14:10:24 »
Привет на всички
Предстои ми сватба на 05.07.2014г:) Знам, че има много време до сватбата, но от това, което прочетох до момента относно ресторантите съм останал с впечатление, че трябва да се резервира доста по-рано.
Изчетох по-голяма част от темата за ресторантите и добих някаква обща представа, но все пак бих искал да ви помоля да ми препоръчате добри ресторанти. Става на въпрос за гр.София. Гостите ще бъдат 90 човека, като предвидения бюджет е до 50 лева на човек.
За момента съм харесал от интернет тези места: Каса Бояна, Монтесито, Май Чойс-Скайуей, Принципи Де Пиемонте-Интерпред, Централ Форум, Берлин, Стара София. Говорил съм само с управителя на Стара София, беше много любезен и изчерпателен. Единственото, което ме притеснява е, че той ми каза, че ресторанта е с капацитет 100 места, а тук във форума преобладаващо като мнения прочетох максимум 70 човека. Ако може някой да ми каже от първо лице точно как седят нещата ще съм много благодарен.Попринцип живея в кв. Горна баня и в квартала има едно заведение Фейс. Преди 2 седмици ходих да говоря с управителя на заведението, относно това дали правят сватби. Стори ми се, че се държи леко пренебрежително. Винаги съм си мислел, че като клиент отиде в какъвто и да е търговски обект, търговеца би трябвало да направи всичко възможно клиента да остане доволен. Помолих го да ми покаже оферта или да ми каже условията за провеждане на сватба. Каза, че можело и на вън и вътре. Имали куверти от 55-65 лева. И безплатно се внасяло алкохол. И това беше. Въобще не пое инициативата да ме запали. Помолих го за примерна оферта. Той незнайно как ми каза, че ще ми изпрати 2 оферти за 55 лева. Как ме прецени колко мога да си позволя и аз не разбрах:)Това беше преди 2 седмици и аз още си чакам офертата:)
Това е за сега. Благодаря предварително на отзовалите се:)
Активен
chiara23
Любопитен
Публикации: 20
«
Отговор #250 -:
октомври 09, 2013, 15:00:32 »
Здравей, Macabre
на такова отношение като във въпросното заведение, аз директно се обръщам и си тръгвам. Щом отсега се държат така, значи не си заслужават. Аз съм ходила в Стара София и дори преброих местата. Събират се твоите гости, но мен малко ме притесняват огромните колони, които закриват голяма част от дансинга и булчинската маса. На мен много ми хареса Монтесито. Холидей ин също не е лош, на пак зависи от предпочитанията. Успех в търсенето
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #251 -:
октомври 09, 2013, 15:45:24 »
Macabre
, много неприятно, наистина. Ние в понеделник ходихме по ресторанти и бяхме в един, който беше обявил капацитет 240 места, а реално се събираха не повече от 70, там и управителят го чакахме, чакахме и си тръгнахме
И в Централ Форум бяхме, но не можахме да видим залата, че имало конференция, а и датата ни е заета. Като цяло управителят ми направи не много добро отношение.
Резервирахме един до събота, когато вече ще трябва да сме решили и да дадем капарото, пък дано да е за хубаво.
Активен
Desislava
Сватбар
Публикации: 219
«
Отговор #252 -:
октомври 09, 2013, 16:09:43 »
blackisback
на кой ресторант се спряхте?
Macabre
Честито! Не е рано, особено за ресторанта, аз съм писала по-нагоре в темата добрите си впечатления за ресторанта който избрахме (Принципи Де Пиемонте-Интерпред )и отношението на управителя, за да не се повтарям може да прочетеш
Отностно капарото се разбрахме да го дадем когато запишем датата в гражданското, за да е 100% сигурна
Отностно капацитета 120 места макс, като дансинга се вижда от всички маси и няма големи пречещи колони, ако сте 90 човека още по-добре, ще се подредят оптимално масите. Успех!
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #253 -:
октомври 09, 2013, 16:16:40 »
Цитат на: Desislava в октомври 09, 2013, 16:09:43
blackisback
на кой ресторант се спряхте?
Вашият
За него да кажа: като се видяхме с управителя, той каза, че вече има 15 дати за 2014г. и ние бяхме 16-та.
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #254 -:
октомври 09, 2013, 16:28:54 »
Ние избрахме ресторант Бистро 53 на бул. България. Не мисля че е много познат сред младоженците във форума.
Спряхме се на него след много търсене и мислене къде да сме. Избрахме това място поради няколко причини.
Първата е,че моя бъдещ м, които е по принцип е от този край на София - Борово/Манастирски ливади, е открил това заведение преди години. Познава управителката,която е доста мила и отзивчива.
Аз се запознах с нея по-рано през годината, тъй като бяхме решили да направим там бала на брат му. Всички останахме доста доволни от обслужването,храната,обстановката. Всичко беше много хубаво и на ниво!
Мястото е приятно,няма чалга и си има всичките екстри,които трябва да има едно хубаво заведение. Ще стане хубаво като се украси,има място за Dj-я. Всичко си има! Готвачите и персонала като цяло са доста добри! Сега дори ще си празнувам рождения ден там,така че по-всички критерии си личи,че това е нашето място и това ме радва!
!
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19