Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 23:31:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ -11 част
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ -11 част (Прочетена 188268 пъти)
helena31
Сватбар
Публикации: 270
Re:РЕСТОРАНТИ -11 част
«
Отговор #165 -:
август 20, 2013, 00:39:59 »
Иначе като гледам стила на 6ато и си мисля, че може да ви допадне сватбата ви да е в някоя винарна - има много в Тракийската низина, около Пловдив и една към морето, която гледахме. Има и една в троянския балкан. Към повечето има и хотелска част.
Активен
bilyana_l
Сватбар
Стани звезда на своя празник!
«
Отговор #166 -:
август 21, 2013, 00:14:59 »
Цитат на: elvenpath в август 19, 2013, 18:43:58
В Ко бар и аз съм снимала сватба
Преди стотина години
Младоженците го бяха направили с шведска маса, та не знам как ще стои като ресторант, но благодаря за идеята!
А защо е лошо да са в отделно помещение? Аз така или иначе не очаквам да седят там, а само ненужна техника и багаж да оставят и ако остане време - да хапнат.
А за протокола, както се казва, в какъв смисъл "снимала"? Като видеооператор, фотограф, модел?...На тази сватба, за която говоря не беше със шведска маса, но все пак всичко беше много стилно. Хората бяха настанена и на двата етажа, но това въобще не им попречи да се забавляват, разговарят и пр....Но това не беше традиционна сватба в нито едно отношение, така че избора на заведение беше в синхрон с всичко останало
Например, младоженците бяха избрали такъв първи сватбен танц, в който на практика накрая се включиха и всички останали и от ритуалите единствено разрязаха сватбена торта...Нямаха посрещане в ресторанта, а си бяха направили някакъв свой ритуал, който беше предвалително репетиран и т.н. Това просто за информация!
А за отделното помещение - оператора и фотографа трябва да са настанени там, където ще имат отлична видимост и възможност за бърза реакция. Именно защото хапват набързо ( ако изобщо хапнат), настаняването в отделно помещение е още по-затормозяващо. Така или иначе, те не могат да стоят постоянно " на крак"...А предполагам, че всеки един колега ще потвърди, че предпочита багажа му да е под ръка и под око! И накрая, но не на последно място - ако искате атмосферата на празника ви да бъде уловена, позволете на хората, които снимат да станат част от него! Ако ще ги третирате като някакви натрапници, по -добре заложете на снимките с телефони на приятели !:girl_wink:
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #167 -:
август 21, 2013, 01:44:25 »
Цитат на: elvenpath в август 19, 2013, 18:43:58
А защо е лошо да са в отделно помещение? Аз така или иначе не очаквам да седят там, а само ненужна техника и багаж да оставят и ако остане време - да хапнат.
Тоест предполага се, че трябва да седят мирно на дансинга........6-7 часа? Ако остане време да?!?...... (няма да коментирам)....
До тоалетната ще може ли да ходят (пак, ако остане време
?
Нищо лично, но пишете, че сте снимали сватба, предполага се, че имате основни понятия.
Само за протокола - независимо каква е работата и от какво естество, щом седиш прав, винаги има технологични почивки. За справка, обърнете внимание на караула пред президентството - на колко време се сменя и след колко време идва отново същата смяна. Всъщност ще приема, че поста ви не трябва да се приема в буквалния смисъл. Фотографа и видеооператора трябва да бъдат разположени на място от което да виждат цялото действие и да са в състояние светкавично да реагират! Не в мазето или на покрива на ресторанта, защото управителя е решил , че в ресторант със 100 места може да направи сватба за 200! Което, както вече писах, е често срещано явление у нас. Сватбеното тържество , не е Новогодишно парти!
Едит - когато ходите на огледи помнете, че ресторанта НИКОГА няма капацитета, който управителя ще ви обяви. Просто гледате на нещата от различни ъгли .Единият иска да му е гот и да е просторно, другият иска да е пълно.
Активен
elvenpath
Любопитен
«
Отговор #168 -:
август 21, 2013, 07:55:42 »
Делийски, благодаря ти за мненията.
Аз бях дотук. Трудно ми е да кажа каквото и да е било в този форум, без да ми скочиш
Предполагам това ти е стилът и така се отнасяш с всички, но за мен е изключително дразнещо и по-скоро ще ми вгорчава подготовката, от колкото да ми помага, дори когато е полезно.
Довиждане, приятно снимане!
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #169 -:
август 21, 2013, 14:41:17 »
Цитат на: elvenpath в август 21, 2013, 07:55:42
Аз бях дотук. Трудно ми е да кажа каквото и да е било в този форум, без да ми скочиш
Предполагам това ти е стилът и така се отнасяш с всички.........
:offtopic:Едно леко разяснение........ скачане? Имам поне 3 отговора на ваши постове, в който се опитвам да помогна с инфо и само в един пост ви репликирах, да признавам, малко остро. И не само аз, но интересно, как решихте , че ви заяждам? Какво друго сте писала и съм ви "скочил"? Или може би не сте булка и имате и други профили тук? Не смятам да се заяждам, просто изказването "ако остане време........." е малко грубо. Естественно, че ще остане време, няма такъв, който снима нон стоп 10-12 часа. Има хора , който си вършат работата, съответно и такива, който не си я вършат и това няма връзка с факта кога и колко присъстват на дансинга
. Относно стила ми, заповядайте на среща и ще видите истината. Истината е, че във вашите постове има известна доза нереална представа за ситуацията. Няма нищо лошо да определите лимит от 40лв, както и факта, че ще платите нощувки, е един жест към вашите гости. При такъв разход е малко тъпо да казвате, че гостите сами ще си плащат безалкохолното. Та вие ще похарчите по 60-70лв на човек и в един момент сервитьора казва на гостите ви - извинете, няма повече, струва 1.50лв! Супер неловка ситуация. По добре е да се ангажира ресторант, в който да е разрешено внасянето на безалкохолното. Една кола е 2лв и е равна на 8 малки безалкохолни. 8х1.50=12лв. А тази сметка се отразява пряко на вашия куверт. Макар, че на първо четене е невидима. На Боровец има ресторант в който куверта е около 23лв, нощувките в хотела са 20лв на човек, всичко за 45 ! Дадох ви името в темата сватба извън София. И мястото не е по-лошо от дискутирания ресторант с 3-4 зали, който никога не е строен с презумцията там да се правят сватби.
В София има много ресторанти, който ще отговорят на вашите изисквания, лично ви дадох списък с поне 5, предполагам в скоро време ще ви помогнат и съфорумците с още инфо.
Пишете си спокойно , щом съм ви обидил, няма да пиша повече под вашите постове. Успех с подготовката на вас и всички булки от сезон 2014.
«
Последна редакция: август 21, 2013, 14:50:36 от Deliysky
»
Активен
Vangelova
Новак
Публикации: 9
«
Отговор #170 -:
август 21, 2013, 18:44:49 »
Здравейте и от мен! Търся хотел в София за около 80-100 души, юни месец, 2014. Куверт около 50-60лв с градина. Чувам хубави отзиви за Skyway, Хотел Park Inn (Greenville), Интерпред, Одаджийски и хотел Берлин. Имате ли други предложения?
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #171 -:
август 21, 2013, 18:52:27 »
Хотел или ресторант?Всички от цитираните са добри, но в 2 от местата няма хотелска част.
Активен
Vangelova
Новак
«
Отговор #172 -:
август 21, 2013, 19:00:15 »
Няма голямо значение. Ако се спрем на вариант ресторант ще потърсим някой хотел наблизо за гостите от провинцията.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #173 -:
август 22, 2013, 09:23:03 »
Цитат на: Vangelova в август 21, 2013, 19:00:15
Няма голямо значение. Ако се спрем на вариант ресторант ще потърсим някой хотел наблизо за гостите от провинцията.
В такъв случай отидете на среща в Интерпред и ще приключи тази драма с избора на ресторант. И помнете! Който веднъж е намерил истината, и продължава да търси, тогава той търси лъжата.
Ресторанта в сградата на Интерпред - "Приципи де Пиамонти" е специално ориентиран, сватбен р-т. Изцяло отговоря на изискванията за провеждане на сватбено тържество от 100-120 човека.
Проблемът с липсата на хотелска част не е за подценяване, тъй като на близо няма подходящи хотели на достъпни цени, или поне аз не ги знам. А организацията по транспорта струва пари. Повечето шофьори не трябва да пият при положение че са си направили сметка да нощуват и да не карат, а Дринк енд Драйв струва пари, такситата също!!! Надявам се разбирате какво неудобство ще им причините.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #174 -:
август 22, 2013, 09:47:39 »
ние също бяхме в ресторант без хотелска част, ( Скайуей) но си намерихме малко семейно хотелче на 200м от ресторанта и ни свърши перфектна работа и ние спахме там вечерта и беше супер ефтино, е са не беше лукс.
А относно това ако имаш такси за алкохол, искам да кажа че не винаги излиза по-скъпо. Ние имахме 4 лева такса за бутилка, но понеже Скайуей е на Фантастико, бирата, виното и ракията ги взехме от тях ( на свободна консумация, не сме казвали колко точно искаме) и внесохме само уиски и водка. Безалкохолните също не бяха включени и бяха на свободна консумация, за сватба от 120 човека сметката ни беше около 1000 лева което според мен не е много, естествено повчето ни приятели пиха уиски и не наблягаха на ракия. Куверта беше на доста ниска цена 35 лева но качеството на храната беше перфектно. Просто ние направихме доста добре обмисляне как ще ни излезне поефтино и определено там ни излезна поефтино. Не трябва да се подвеждате само от екстрите които в предлагат на сметка на по-скъп куверт, първо трябва да проверите дали сами бихте могли тези екстри да си ги уредите поефтино.
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #175 -:
август 22, 2013, 10:43:30 »
още един плюс на Интерпред е паркинга, на които гостите си оставиха колите, а на следващия ден си ги прибраха. освен това Ангел извика такси на абсолютно всеки един гост. Аз лично съм очарована от ресторанта и цялото внимание към нас
Активен
Vangelova
Новак
«
Отговор #176 -:
август 22, 2013, 18:22:46 »
Mariola85, би ли ми казала кой е този ресторант до Скайуай, за да го погледна и аз?
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #177 -:
август 22, 2013, 18:30:21 »
отговорих ти на лични, но за да проучиш добре всички ресторанти възползвай се от този списък, изпрати запитване до тези които си харесаш и ще си прецениш най-добре къде искаш
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,24633.0.html
Активен
Lidsy
Ентусиаст
«
Отговор #178 -:
август 23, 2013, 00:34:14 »
ЗАЩО НИКОГА ПОВЕЧЕ РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛ "РИГА" В РУСЕ.
Здравейте, нашата сватба беше на 17.08.2013. Както всяка една от вас, беше ми много приятна подготовката около самата сватба, това е събитието, което се случва веднъж и трябва да остави приятни спомени. Имам много такива. Но имам и немалко неприятни, които са изцяло заслуга на ресторант "Рига". Както писах в русенската тема, имат много непонятен и неадекватен за 21-ви век "тертип" на работа.
1 - Принуждават те да си поръчаш торта от тях. Първо казват, че тяхната сладкарница е номер едно, уверяват те, че донесеш ли снимка, ще ти я направят същата, ама същата.В последващ разговор става ясно, че това съвсем не е така, предлагат ти 5 модела, които твърдят, че могат да ти направят. 3-те са сметана отвън, другите 2 - очевидно свалени от интернет за престиж. В деня на сватбата тортата излиза на очукана, метална стойка и изглежда, все едно е изработена в кръжок от четвъртокласници. Потънах от срам и побеснях. Още повече откачих, като чух, че за половината от гостите не е имало от нея.
2 - В чинийка от дълго кафе сервират мезе, което по принцип трябва да е 50 грама, а на практика е един резен свинско филе и три резена филе "Елена", през които можеш да четеш ясно шрифт Times new roman размер 10. Родителите ни нахълтаха в кухнята за да поискат обяснение, в резултат на което чинийките от дълго кафе бяха отсервирани, допълнени и върнати обратно. Това стълкновение допълнително притесни гостите.
3 - По някое време вместо хляб ми донесоха 2 парчета пита, после се разбра, че това е питата за ритуала. Останалата част от нея се изпари, явно върви добре с филето. За да има какво да разчупим над главите си, трябваше да изчакаме играта пред кумовете, за да вземем тяхната пита.
4 - Когато изразиш мнение, мъжа на управителката започва да те обвинява, че причината за недоволството е това, че си събрал малко пари от гостите си и търсиш на кого да си го изкараш.
5 - Имаше една сервитьорка, която периодично минаваше да ми обяснява какво трябва да правя, как трябва да го правя, кога и колко често, въпреки, че има човек, който отговаря за последователността на всичко по време на празненството. Тази жена не допринесе с нищо друго, освен с излишно внасяне на смут и объркване.
6 - Имахме уговорка за допълнително внасяне на алкохол, който беше приет по опис. След сватбата имахме уговорка в удобно за ресторанта време да получим обаждане, за да видим има ли нещо останало или не. През последните 4 дни времето все е било неудобно.
7 - в този ресторант може би няма касов апарат и това е причината да не се издават никакви бележки. Разплатихме се с тях, а единственият документ, удостоверяващ плащане е една квитанция за капаро от 400 лева.
За да не останете с впечатление, че сватбеният ми ден е бил провален, ще побързам да ви кажа, че сватбата беше много весела, чувствахме се красиви и обичани, видимо гостите се забавляваха и се постарахме да няма излишни сцени пред тях. Агенцията, диджея, оператора, фотографа - всички се справиха безупречно.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #179 -:
август 23, 2013, 09:37:59 »
Лидси, за касовия апарат и проблемът, има служби, които откликват и им лепват глоба за неиздаване. Мисля че е добре да сезирате съответната служба за това. даже имаше някакъв тел номер, за да се реагира на място.
най-малкото една жалба в КЗП ще свърши някаква работа.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...