Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 23:17:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ -11 част
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ -11 част (Прочетена 188239 пъти)
bilyana_l
Сватбар
Стани звезда на своя празник!
Re:РЕСТОРАНТИ -11 част
«
Отговор #30 -:
май 29, 2013, 20:43:04 »
Св. Валентин е малко тъмен и тесен. Но сватбите , на които аз съм присъствала бяха големички. Иначе май имат добри оферти. Ресторанта на Брод го познавам ,но не знам как минават сватбите там - бях чела лоши отзиви преди години. Предполагам нещата са се променили?!
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #31 -:
май 29, 2013, 20:44:18 »
за брод - познати са били на сватба там и не са дали лош коментар. но е възможно наистина да не е добро положението. св. валентин ми дадохда оферта около 35лв. доколкото помня
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270
«
Отговор #32 -:
май 29, 2013, 20:49:50 »
mitaka2010: Ако нашата сватба бе в София, сигурно бих се спряла на Хилтън или на Голф Клуб Света София. И двата не са евтини обаче и перото ресторант би скочило доста оттам.
Пожелавам ти да се заредиш с много, много търпение, нерви и примиряване с компромиси. Съпругата ти също е добре да настрои очакванията си, ако има такива, спрямо българската действителност. Ако имаш желание, пиши ми да ти споделя какво научих за организацията на сватба и договорките с ресторанти през океана досега
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #33 -:
май 29, 2013, 22:55:07 »
За ресторант "Брод" мога да ви дам съвсем топла информация от преди 5 дни. Всичко си е на ниво и заведението си работи с пълна пара. Обслужването си е добро, храната също, цените много изгодни. Може би имате стара информация че нещо не е на ред.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #34 -:
май 30, 2013, 00:04:41 »
mitaka2010
Берлин и Каса Бояна, Одаджииски бих препоръчал за твоя случай. Миналата година 2 пъти бях в Берлин и не е имало проблем. Чул съм че има такива варианти, но могат да се избегнат при предварителните разговори. Булката която се оплакала не се оплакала от качеството на храната, по скоро от обслужването или нещо друго.Истината е, че там няколко човека се занимават със мениджмента, зависи на кой управител ще попаднеш.
В Каса Бояна обслужването е перфектно, в Одаджийски също. Цените са много поносими. За изнесена сватба извън София поносими цени - нощувка+ куверт в непосредствена близост най-подходящи са местата Боровец, Рибарица, Паничище ( за по непретенциозни сватби), Костенец. По-далечко но много добри места са - Арбанаси, Боженци ( няма голям хотел, спане по къщите), Родопите - Девин, Батак, Златоград ( супер място но много далеч)
«
Последна редакция: май 30, 2013, 00:43:15 от Deliysky
»
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #35 -:
май 30, 2013, 00:36:10 »
Цитат на: helena31 в май 29, 2013, 20:49:50
... Съпругата ти също е добре да настрои очакванията си, ако има такива, спрямо българската действителност.
:offtopic:В България сме все пак, не забравяйте! Когато отидеш в Турция, там има местна действителност, в Египет, друга и т.н.В циганската махала - тамошната. Ако на някой чак толкова не му се харесва милата ни родина - та вие сте граждани на света, имате право на свободен избор:)
Едит - У нас има много хубави места, на който хората се трудят честно и почтено, но това определено не са най-оборотните места. Причината е начина по който се получи първоначалното натрупване на капитала и хората който успяха да "икономисат от закуските". В Европа и Америка има места и места. Тези в който се заглеждате определено не са по нашенския джоб, но има и други, уверявам ви по тях не бихте се загледали. У нас определено има липса на така наречените в Европа Луксозни сватбени комплекси. Мисля, че скоро няма да се появят, защото няма предпоставки за тяхното възникване. Основната причина е цената. Ресторанта е основният разход и всеки се съобразява с това. Не търсете това което сте видели навън - у нас, на нашенски цени. За сведение на емигриралите преди повече от 4г. - живота в БГ отдавна е скъп, много по-скъп от Европа и Америка. Всички основни разходи - храна, горива и т.н са по-скъпи. Евтини са само 2 неща - имотите(респ. наемите) и заплатите на персонала. От второто следва ..... всичко
. Но вие това си го знаете много добре, иначе едва ли бихте отишли на другия край на света. Не вярвам да са ви по-симпатични американците, по скоро им симпатизирате на доходите
. И да не го сметнете за заяждане или ирония, по скоро го смятайте за приземяване. Към действителността, същата от която се отървахте навремето.
Но все пак тя си съществува и понякога му се налага на човек да се докосне отново до нея.
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270
«
Отговор #36 -:
май 30, 2013, 04:42:36 »
Тук не знам защо май нещо прочетохте, Делийски, в думите ми неща които не съм казала. Американците лично на мен са ми достатъчно симпатични, че да се оженя за такъв; а доходите ми - лични мои, не негови - отдавна са надминали средните на САЩ макар и да не съм гражданин. Обичам много и българското си семейство. Говорех за това, че очакванията на една булка-чужденка или булка живяла много време в чужбина са различни. Много неща приети за нормални по света, в България са странни - и обратното. Като започнем от липсата на договорни отношения в по-голямата част от случаите, минем през това за какво време се случват нещата, отношението към поканата или самата сватба като събитие, парите вместо подаръци и т.н. и т.н. Колкото по-скоро човек свикне с тази мисъл, толкова по-добре. Нещо обаче Вие придадохте на думите ми странен отенък.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #37 -:
май 30, 2013, 06:28:41 »
Цитат на: Deliysky в май 30, 2013, 00:04:41
mitaka2010
Берлин и Каса Бояна, Одаджииски бих препоръчал за твоя случай. Миналата година 2 пъти бях в Берлин и не е имало проблем. Чул съм че има такива варианти, но могат да се избегнат при предварителните разговори. Булката която се оплакала не се оплакала от качеството на храната, по скоро от обслужването или нещо друго.Истината е, че там няколко човека се занимават със мениджмента, зависи на кой управител ще попаднеш.
и аз съм чувала много добри отзиви за Берлин, обмислях го за нашата сватба и от една миналогодишна булка чиято сватба беше в Берлин получих прекрасни отзиви, каза че управителката страшно много им е помогнала с подготовката и че е било перфектно всичко
. ние не го избрахме че беше по малък и нямаше градина
Успех!
Активен
bilyana_l
Сватбар
«
Отговор #38 -:
май 30, 2013, 08:39:28 »
Цитат на: DjNick Mc в май 29, 2013, 22:55:07
За ресторант "Брод" мога да ви дам съвсем топла информация от преди 5 дни. Всичко си е на ниво и заведението си работи с пълна пара. Обслужването си е добро, храната също, цените много изгодни. Може би имате стара информация че нещо не е на ред.
Да, в този форум го пишеше, но информацията беше от преди години. И тъй като съм се запознавала със собствениците, бях склонна да вярвам. Явно са сменили политиката и сега всичко е ок. Иначе храната още навремето беше добра, макар пак да казвам, че от сватбите нямам наблюдения
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
«
Отговор #39 -:
май 30, 2013, 10:10:00 »
Аз също мога да дам препоръка за Берлин и за София голф клуб. В Берлин може да има проблем с предаването на информация от мениджмънта към ресторанта. Там събитията се уговарят с мениджър събития, той предава инфото на управителя на ресторанта, а той запознава главния готвач и сервитьорите с изискванията.
Друго подходящо място в близост до София е Риу Правец. Предполагам, че би могло да се постигне разумна цена с преговори и комплексни услуги - вечеря + настаняване.
Тези и горе изброените локации имат добър мениджмънт и водят добра комуникация по мейл, така, че бихте могли да ги запитате за оферта и най-малко да проверите свободните дати. В БГ вече се организират от по-рано сватбите
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #40 -:
май 30, 2013, 10:41:27 »
Цитат на: helena31 в май 30, 2013, 04:42:36
............Говорех за това, че очакванията на една булка-чужденка или булка живяла много време в чужбина са различни. Много неща приети за нормални по света, в България са странни - и обратното.
:offtopic:И аз за това говорех
. Няма логика очакванията ви да са такива, каквито по света. Трябва да очаквате точно това което е характерно за региона и държавата.
Активен
bilyana_l
Сватбар
«
Отговор #41 -:
май 30, 2013, 10:51:56 »
Затова според мен е подходящо при брак с чужденец/ка, да се избере място, ресторант и пр. , които имат някаква историческа тежест, или са свързани с традициите - това е много по-интересно и за гостите, а и човека, с когото свързваш живота си- щом се е съгласил сватбата да е тук- значи иска да научи повече за България. Без да искам да обидя предните постове, но хотели на Хилтън например има навсякъде ...
Активен
Valya_Ivanova
Любопитен
Публикации: 33
«
Отговор #42 -:
май 30, 2013, 12:37:12 »
Аз искам да препоръчам обновения ресторант Горублянско ханче, което сега носи името Montecito. Ние го наехме още като строителна площадка, но когато наближи сватбата ни и го видяхме ефекта беше
Уникален ресторант, с уникално обслужване, коректни са във всяко едно отношение. Управителката е голям професионалист.
Ресторанта си има собствена украса, а покрива се отваря и ни създаде чудесна атмосфера на романтична сватба под звездите... нашата сватба беше на 18 май, денят беше доста топъл.
Ако някой иска повече подробности на лични
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #43 -:
май 30, 2013, 12:53:22 »
не знам за обслужването, но ресторантът е много красив като визия. Който му е любопитно, имат в ФБ профила си доста снимки Монтесито.
https://www.facebook.com/pages/Montecito-Hotel-Restaurant/158005481047900?fref=ts
Активен
Valya_Ivanova
Любопитен
Публикации: 33
«
Отговор #44 -:
май 30, 2013, 13:30:23 »
И аз мислех да го постна.... за обслужването - нашата сватба не беше голяма, 120 човека. Гостите ни се чувстваха супер специални - имаше 3 сервитьори, които не оставяха масите без безалкохолно, лед, алкохол. Много мили бяха всички. Да не говорим, че не само ми върнаха останалия алкохол без никакви липси / съдя по това, че имаше бутилки с уиски и водка върнати, и ако са искали да вземат щеше да е от тоя алкохол, не от домашната ракия и вино/, но ми върнаха и от тортата, след като им бях казала да се почерпят.
Сметката не беше голяма, нямаше надписване. За сватба работното време е до 5 сутринта, да с плащане, но не ни направиха проблем, че останахме до толкова късно.
Уникално място е ...
А и това, че си имат украса си е голям бонус
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...