Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 01:50:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Благовещенска-мартенска седмица 25.03-31.03  (Прочетена 60858 пъти)

Миши
Професор
Публикации: 405

« Отговор #105 -: март 27, 2013, 17:47:49 »

Еме да ви е живо и здраво съкровището. Голямо сладурче е пу - пу.
casky напълно разбирам какво искаш да кажеш. Аз затова не купувам от БГ " оригинални стоки" някак им нямам доверие. Пример от чужбина ми купуха пума за 30 ев. / не ги обръщам в лв. нарочно / , а приятелят ми си купи пума за 100лв. Е, моите пуми са още живи , а са на около 5г и не им личи да са толкова, докато приятелят ми ги носи не повече от година и половина. Понякога мисля, че само слагат етикет " оригинално " , а дефакто си е пълен китайски боклук.
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #106 -: март 27, 2013, 18:10:58 »

Йес, разбрахме се yahoo Точно за това говоря yahoo yahoo yahoo

Моите анцузи (за в нас) са главно адидас. Миналата зима си харесах един "пазарски", долница за 20лв, като клин. И понеже много харесвам такива тип клин си го взех. На втория ден беше с бримка, добре че не го бях обувала докато си дойде мъжа, че ме видя с него yahoo yahoo yahoo После ми донесе адидас - долница за 10евро. Ами защо да си купувам аз от тук за два дена се пита в задачата crazy Но тук една долница не струва 10 евро, а 70-80лв и отделно незнайно защо нито едно от нещата, които аз имам не съм ги виждала тук след като и тук са "оригинални" crazy
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #107 -: март 27, 2013, 18:14:54 »

emetoem, май а теб прилича! Мъничко човече, пък всичко си има heart! Много е хубав и оформен, пу- пу!
Киви, логистиката май трудно ще се организира, ако е само за една книга. Аз го виждам така- всеки описва книгите, които предлага и после се групираме по градове. Да, на библиотека винаги могат да се дарят, но аз от библиотека в последно време нови книги не мога да намеря. Също като теб раздавам книги на колеги и приятели, но няма много желаещи. Би трябвало доставката да е за сметка на получателя, няма книги под 15-20лв. Ще го измислим. crazy До София и обратно мога да осигуря безплатен пренос, само да се получи от определено място.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: март 27, 2013, 18:15:50 »

Здравейтеее  smile
Чета ви редовно, но напоследък не ми се пише  smile Днес правих фунийки за първи път сама, че моят мъж утре е рожденик  smile Ето това представляват, за тези които не са опитвали  smile

Включвам се специално да честитя на Емето, за този прекрасен Ангел /моят дядо също се казва така и имам особен сантимент към името/, дано расте щастливо, усмихнато и здраво дете. Прекрасен е!!!
Али Тиа - знаеш, че си ми любимка  give_rose Толкова се зарадвах на новината! Пожелавам една прекрасна и лека бременност, и малко, сладко и здраво бебче на финала  give_rose

Пожелавам прекрасна вечер на всички! Прегръдки на всички, които не съм споменала. Аз продължавам със сладки "прасковки"  pardon
П.П. Ивелка, това ми е банята мечта и изобщо не е трудна за чистене. Муун, нямам търпение да видя крайният резултат, убедена съм, че ще стане супер.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: март 27, 2013, 18:18:00 »

добре дошъл и в седмичната тема на големият мъж Ангел  heart heart baby_boy
каскай, аз също съм такава и не гледам когато дават нещо подобно
иначе вчера хич не гледах ТВ по това време, наваксах малко с физиката, че ако успея после ще се освободя от половината изпит  Good luck
Слави хич не го харесвам, не го гледам.
Днес колежките ми разказваха че са гледали гадни неща в упражн. по анатомия (дет се освободих) и се радвам че не съм била там.

Миши, благодаря че попита- ами не му минава и аз го мисля моят мъж с тоя грип, дано му мине по-бързо. Аз пия лимони, почивам си и се надявам да се размина.
Инлов, малии любими са ми, сигурна съм че си ги направила чудни  bouncinggirl

Хубава и топла вечер ви желая!
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #110 -: март 27, 2013, 18:20:55 »

InLove_Girl, ти си ми форумското готварско гуру smile Може ли рецепти и за двете вкусотии като ти остане малко време, такива неща баба ми ми е правила за последно, а едва ли помни рецептата.
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #111 -: март 27, 2013, 18:29:45 »

Инлов, кога ще правим среща в Бургас, че да ни понаготвиш biggrin Фунийките изглеждат супер, чак ми се доядоха.... girl_impossible Иначе си и моето готварско гуру, като киви каза blum
Активен
Миши
Професор
Публикации: 405

« Отговор #112 -: март 27, 2013, 18:34:25 »

Инловче днес точно си мислех за теб. А сега слагай масата аз се самопоканих. Това са двете ми любими сладки. Многооо ми напомнят на детството  cray , но мама я няма , че да ми ги направи. Също обужавам много й кошничките.
Езра скорошно оздравяване и за синчето на casky  / дано не бъркам , но май и то милото беше настинало /
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: март 27, 2013, 18:35:41 »

Torte искам и аз фунийки! Нищо, че съм на диета, моля те като можеш сподели рецептата, че от години не съм попадала на вкусни фунийки.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: март 27, 2013, 18:41:35 »

Инлов, ако продължаваш така, ще дойда до морето със самолет и ще ти изям и ушите. направо изплезих език. insane CHEERS
определено лятото няма да се отървеш без да ми покажеш кулинарните си творения  danceg
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: март 27, 2013, 18:56:06 »

Хейййй засрамихте ме чак  blush Благодаря ви  give_rose Емиии, хайде де...на това разчитам  blum Поствам тука разни рецепти и ви провокирам най-накрая да наминете да видите и морските чеда  blum Веднага ви давам рецептата за фунийките, за които обаче ви трябват формички

За една доза, от която излизат около 80 бр.

за тестото:
1 ч.ч. захар
около 800 гр. брашно
3 яйца
1,5 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
1 пакетче амонячна сода
2/3 ч.ч. олио
1 ванилийка /аз сложих от сухата/

Захарта се смесва с яйцата и се бърка, докато се поразтопи. В тава пресявате около 700 гр. брашно, заедно с амонячната сода. Добавяте 1 ч.ч. кисело мляко, а в другата половина от млякото гасите содата. Добавяте и нея към сместа в тавата, както и олиото, ванилията, яйцата със захар. Омесвате гладко, меко тесто - но да не лепне нито по ръцете, нито по масата. Добавете си още брашно ако трябва /грамажа затова е ориентировъчен, защото зависи от марката на брашното/. Разделяте го на 3 топки. Двете намазвате много леко с олио - за да не започнат да лепнат. Третата я разточвате на тънка правоъгълна кора, дебела около 3 мм. Нарязвате я на лентички и започвате да навивате около формичките. Слагам снимка
Гледате да ви е напълно затворено връхчето, за да не изтича после крема. В тавата се нареждат НЕ легнали, а изправени с връхчето нагоре. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Слагат се на най-долният ред. Трябва да станат леко розовки с по-тъмно връхче.
« Последна редакция: март 27, 2013, 19:06:26 от InLove_Girl » Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: март 27, 2013, 19:06:02 »

Продължавам... Могат да се пълнят с каквото решите, но трябва да е нещо, което пропива в тестото, защото инъче не омекват и не е вкусно.Давам две идеи за крем, които стават безупречно:
Яйчен крем: Дозата е за около 35 фунийки. Правете доза по доза, за да е горещ крема, докато пълните
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. захар
3 жълтъка
1 ч.ч. брашно
1 ванилия

0,900 л мляко се загряват на котлона, в отделна купа се разбиват жълтъците, захарта, брашното, ванилията, 0.100 л мляко и съвсем малко вода. Разбиват се идеално, след което млякото се дърпа от котлона и на тънка струя с постоянно бъркане се добавя тази смес. Връща се на котлона и отново с постоянно бъркане се следи крема да се сгъсти малко повече от боза. Докато е горещ се пълнят фунийките и се нареждат изправени в някакви кутии, докато крема хубаво попие. Поръсват се с натрошени орехи. Хапват се след минимум 1 вечер престояване.

2 вариант:
1 черен шоколад /аз ползвам Своге/
2 течни сладки сметани * 0,200 л
50 грама масло

Разтапям шоколада и маслото на водна баня. Отделно разбивам сметаните на сняг, на тънка струя добавям шоколада /оставила съм го да си почине 10 мин след като се е стопил/. С тази смес пълня фунийките и поръсвам с кокосови стърготини. Трябва им около 24 часа, защото сместа не се пълни топла.

Това е, Кивиии....за прасковките утре  blum
« Последна редакция: март 27, 2013, 19:10:33 от InLove_Girl » Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: март 27, 2013, 23:14:36 »

Аз също доста често харесвам по-скъпото, ама не защото е по-скъпо. Но не мога да кажа, че е нямало и по-сносни неща, които също са ми хващали окото. Както и да е, май не разбрахте какво обяснявах....

Разбрахме те, скай, просто разговора премина в малко по-различна насока Wink
Иначе моите книги повечето съм ги оставила в родния ми град, защото тук винаги съм била на квартири и пренасянето е убийствено просто. И именно за да не трупаме хиляди прашни книги и аз се въздържам да купувам, така че избора, който имам тук е малък smile
Лелеее какво сладко момченце си имаме тук. Ама той като едно истинско ангелче си е сложил малките ръчички! Много е хубав, Еме, да ви е жив и здрав!!! Много се радвам, че и ти се включваш и че сте добре give_rose
Инловче, по-честичко да се включваш give_rose Какво те тормози? Страхотни вкусотийки си направила, ще палим колата да ги опитаме, че сте и заплашително близичко blum /като гледам май не само аз съм се самопоканила хихи/
Езра, не се притеснявай, ще му мине, напоследък вирусите са адски упорити и не изчезват бързо nea
Топла и нежна вечер от мен на всички kiss2
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #118 -: март 27, 2013, 23:36:13 »

Мунче успокои ме  danceg Бях се притеснила, че говоря на друг език biggrin

Миши моят малък мъж е болен, но да чукна доста бързо се съвзема smile Казва се Иван smile Че тук ми е кофти, че рядко го наименувам, а не съм свикнала blum

Езра, хайде и твоя да се оправя smile

Сега се сетих за книгите. Аз не обичам да вземам чужди, но пък ще се радвам да ви дам някоя от моите smile Така че като кажете кой какво предпочита... А относно вземането, преди няколко години малкият т.е. Ванко като беше на годинка бях взела една книга на назаем и той й скъса един лист sad Тя книга се купува, ама тази беше надписана за спомен и подарена май за РД и още ми е неудобно, въпреки че отдавна е забравена...та по тази причина sad А и преди много не съм обичала да вземам чужди неща точно да не им направя нещо, от този случай съвсем, но пък обичам да давам, ако на някой нещо му харесва give_rose
« Последна редакция: март 27, 2013, 23:52:38 от casky » Активен
mynicheto
Сватбар
Публикации: 234

« Отговор #119 -: март 28, 2013, 02:29:17 »

Лелеее бая сте пописали днес!  smile аз бях по задачки цял ден и да ви се оплача трябваше да обикалям напред назад в тоя кучешки студ с етето ... много ме е яд като се налага да го изкарвам в такова време smile
Свекървичке,  мъника ни е вече на годинка и 3 месеца smile бързо лети времето smile казва се Красимир - на мама гордостта е той и най-голямата слабост на татко си smile от към зъбки сме я докарали до една прилична бройка от 12 зъба и сега ни предстоят кучешките ... какво да тикажа,  като знам с колко нерви и безсънни нощи изкарахме всеки един от предните 12 зъба не ми семисли за кучешки още ...
Гледам за бани си говорите smile на мен ми е огромно желанието да направим един основен ремонт на банята ама за сега е доста назад в списъка с приоритети smile
Фунииките изглеждатвърха просто!  Баба ми е майсторка на фунийките и макар да ме е учила още не съм пробвала сама пък и нямам формички за тях smile не искам да взимам на баба ми че я и ги върна после,  я не ... малко съм несериозна smile някой има ли идея от къде могада си ги намеря? 
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: