Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 07:27:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 213303 пъти)

Sunnyy123
Любопитен
*
Публикации: 26

« Отговор #315 -: март 20, 2014, 19:55:34 »

Аз си  мислех да взема още един по-малък букет, който да хвърля. Ама като се замисля тъй или иначе моя след като е от изкуствени цветя и няма да издържи много, няма да мога да си го запазя.
Иначе идеята с двата букета според мен е, да си запазиш букета, ама като е от естествени цветя след няколко дена ще се разпадне.. sad sad sad
Активен
jully777
Ентусиаст
**
Публикации: 98

обичана и обичаща

Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: март 20, 2014, 19:58:19 »

Може разбира се  good Аз като обсъждах цветята за украсата и букета с момичето от сватбената агенция, тя ми каза, че правят по-малък букет или няколко букетчета, по желание на булката, които са за хвърляне, а големият си остава за булката, така че този вариант е често срещан.
Sunnyy123, аз на една сватба преди 3-4 години хванах булчинския букет, който беше от бели рози и все още си стои вкъщи, жал ми е да го хвърля.
« Последна редакция: март 20, 2014, 20:00:26 от jully777 » Активен
mariola85
Гост
« Отговор #317 -: март 20, 2014, 20:37:33 »

Момичета и преди съм го писала, нямате нужда да си пазите букета, като изсъхне на нищо не прилича, от сватбата ще сте затрупани от разни дреболийки които ще прибирате по кашони и този букет само ще ви пречи, в крайна сметка е само букет, аз ви съветвам да си го хвърлите вашият букет повече ще му се радват отколкото на изкуствен или по-малък. Аз си хвърлих моя, и момичето което го хвана много му се радва и ми расказваше как и оцелял със седмици. Вие си решавате в крайна сметка това е моето мнение  girl_wink give_rose
Активен
Vassy87
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #318 -: март 21, 2014, 00:42:28 »

През лятото бях на сватба и хванах букета (истинския  give_rose), чудех се как да си го запазя и ме открехнаха на една хитрост - когато цветята започнат да изсъхват,  да се напръскат хубаво с лак за коса. Направих го и в момента 10 месеца по-късно си стои цял, че даже е и много красив (от рози е), държа си го във витрината, чистя покрай него и нищо не му е изпаднало все още. Само давам идейка какво може да се направи, за да се запази букетът, и на мен би ми било жал да го изхвърля  blush
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: март 21, 2014, 08:32:53 »

Ах, каква хубава идея за букета... Де да я знаех по-рано smile
Аз пък исках да си запазя моя букет и кумата ми беше направила два букета, като вторият беше същият като моя - с дантелата, с всичко. Зълва ми го хвана и тя си го запази и до днес, а пък на моя панделката се беше отпуснала още по време на самия ден и като изсъхна малко стои грозно, но това си е моето букетче smile Има някакво поверие след 1 година от сватбата да се хвърли в течаща вода. Може би това ще направя или ще си го прибера, заедно с роклята и воала, че и те не са прибрани, че трябва да ги пера пак след 1 година.. (поверия човек да иска Wink )
Активен
Aliska
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #320 -: март 21, 2014, 12:25:41 »

Здравейте момичета  give_rose
Влизам,за да ви попитам дали някой си е купувал нещо от този сайт http://www.afloral.com/Floral-Supplies
Разглеждах го и видях невероятни неща,благодарение на които мога да си спестя доста парички.
Хареса ми,че си имат и блог,в който са показани доста идейки,които всеки може да си направи сам http://blog.afloral.com
Моля,ако някой си е вземал нещо от този сайт да сподели мнение дали нещата са толкова красиви като на картинките.
Активен
LoveMeAgain
Ентусиаст
**
Публикации: 83

« Отговор #321 -: март 21, 2014, 21:42:07 »

Аз знам, че момичето, което хване букета, трябва да го пази 1 година и после да го хвърли във течаща вода, както е казала ani_ogbg.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: март 21, 2014, 23:09:39 »

При нас момичето, което хвана букета ми го върна, като каза, че ние ще бъдем кумове на нейната сватба и аз ще и дам част от украсата от моя букет /имам брошки и дантела/, така че сигурно ще й дам брошка. Но си го изсуших и си го пазя. Всеки сам си създава  традиции  Wink
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: март 21, 2014, 23:22:46 »

Аз знам, че букета се пуска в течаща вода на 40 ден след сватбата, за да отплува от теб и повече да не бъдеш булка. Съответно, ако си го хвърлила момичето, което го е хванало на 40я ден ти идва на гости, а семейството трябва да я нагости, един вид за да откупи букета.
Някъде това бях чела, аз моя не го хвърлях и си го пуснах вода, след 40я ден.
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229

« Отговор #324 -: март 27, 2014, 12:41:44 »

Колко време преди сватбата поръчахте букетите си (говоря за даването на самата поръчка при флористката)? Още един въпрос: тъй като в деня на сватбата ще ми е натоварено, търся съвет и опит-има ли такива от вас, които са взимали букета си в деня преди сватбата и изобщо възможно ли е това, ще издържи ли без да увехне? Благодаря  give_rose
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #325 -: март 27, 2014, 12:46:38 »

зависи какви цветя ще искаш, ако не са стандартни бих те съветвала да говориш 1 месец по-рано, примерно аз исках божури и ги поръчах 1 месец по-рано. Аз си взимах бутониерите самичка, обаче цевтарския магазин беше до нашия блок така че не ми беше проблем smile Иначе кумата дава на булката букета. При нас шофьора на колата беше там за да украсят колата и занесе на кумата и букета.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: март 27, 2014, 14:15:01 »

Моят букет го взехме с мъжа ми деня преди сватбата. Дадоха ми го с дълги дръжки, които да подрязвам малко при всяко сменяне на водата. Беше си много свеж, а в деня на сватбата стоя презповече време без вода и въобще не увяхна. Беше от рози, малки зелени хризантеми и астромериум.
Активен
vilinki
Ентусиаст
**
Публикации: 72

« Отговор #327 -: март 27, 2014, 15:21:21 »

Lorenna, аз пообиколих в София няколко цветарски магазина и от всички ме увериха, че няма проблем да се вземе предния ден. Моята сватба ще е в Ямбол, обаче тъй като съм си избрала по-засукани цветя ( черни кали, ако успеят да ми ги намерят) ще си взема букет и голямата икебана от София. Имат си там разни начини да ги запазят.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: март 27, 2014, 16:31:14 »

На мен букета, заедно с бутониерите ще ми го доставят до нас направо в деня на сватбата  pardon А за поръчката не мога да помогна, защото се занимава агентката ми, иначе на нея вече съм и обяснила какво искам.
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229

« Отговор #329 -: март 27, 2014, 17:12:25 »

Много ви благодаря за съветите и споделеният опит, момичета  give_rose  От предния ден ще го взема в такъв случай, защото в сватбеният ден ще е голямо тичане и лудница  tease
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: