Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 06:26:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 9
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 9 (Прочетена 213216 пъти)
evyevy
Професор
Публикации: 406
Re:БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #210 -:
септември 08, 2013, 01:25:18 »
Момичета, помощ! Бях решила да си правя букета само от калии и зелени хризантеми. Онзи ден цветаря ми каза, че е много вероятно да няма калии. Оставям настрана колко много ме е яд, тъй като ги използвах като мотив почти навсякъде, но сега трябва да обмислям нов вариант за букет. Много моля да ми препоръчате цветя в бяло и зелено, които ще ги има на бг пазара след 2 седмици и ще са на прилични цени. От това, което изчетох се насочила към хортензии, еустоми и далии, но не съм запозната с цените им.
Активен
Pulsatorkata
Ентусиаст
«
Отговор #211 -:
септември 13, 2013, 08:34:24 »
Момичета и аз си мислех да хвърлям моя букет,но след срещата ни с попа той каза,че традицията си повелява да се хвърля булото и след 40-ия ден да си го вземем.Това с букета се е наложило във времето а истината си е с булото-но всеки сам решава за себе си
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #212 -:
септември 13, 2013, 09:40:11 »
Според мен всеки спазва, която традиция му харесва. Хвърлянето на букета и жартиера са сравнително нови "практики" внесени от вън. И аз съм чувала за хвърляне на булото, което уж бил български ритуал, но всъщност истинските български ритуали се различават коренно от това, което се прави в днешни дни. Аз смятам, че няма нищо лошо традициите да се развиват, както се развиваме и ние и всеки да има право на избор да спазва, която си иска
Не мисля, че може да се каже кое е "истината" и кое не.
Активен
ros4e
Сватбар
Публикации: 162
«
Отговор #213 -:
септември 18, 2013, 08:34:31 »
Минавам да се хвална с моя булчински букет- избран от кумата ми! Имах заръки- да не е мн голям, да е с рози и да има синичко... беше прекрасен- мн нежен... мн си го харесвам. Поръчван в Борово(София)
Нямам още офиц. снимки, но все пак ( а на живо беше даже по-красив
)
Накрая ме беше жал да го хвърля
Активен
elistoilova
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #214 -:
септември 18, 2013, 08:53:47 »
Рос4е много е хубав
И намен ми беше жал за моя, така и не успях да му се нарадвам. Беше от бели и червени рози.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #215 -:
септември 19, 2013, 13:57:08 »
Здравейте, момичета!
Поканиха ме за кума и както по традиция букета ще бъде от мен.Булката иска букет от изкуствени цветя, така че ще ми е нужна помощ.За сега съм решила аз сама да го направя, но си нямам и на идея от къде мога да купя изкуствени цветя.Много ще се радвам ако ми препоръчате някой сайт в който да има и гумени рози.Предварително ви благодаря!
Активен
bulka2014
Ентусиаст
Публикации: 93
«
Отговор #216 -:
септември 22, 2013, 00:41:52 »
bubi_baby - от кой град си? Има много много стилни магазини за изкуствени цветя, такива, че трудно можеш да разбереш даже, че са изкуствени. Много интересно решение за изкуствен букет.
Активен
formite
Професор
«
Отговор #217 -:
септември 22, 2013, 09:29:56 »
На сватбата, на която бях гост май месец, булката носеше подобен букет (като на снимката по-долу). Имаше и втори букет за хвърляне, които сега краси моята секция
http://ruminabg.com/product_info.php?cPath=39_87_56&products_id=283
Активен
formite
Професор
«
Отговор #218 -:
септември 22, 2013, 10:05:11 »
Също така букета може да бъде от най-различни видове изкуствени цветя:
може да са ръчно изработени от сатен:
http://www.etsy.com/listing/98780265/wedding-bouquet-rhinestones-vintage?ref=shop_home_feat
http://www.etsy.com/listing/124281514/handmade-ribbon-rose-bouquet-white-rose?ref=br_feed_22&br_feed_tlp=weddings
тези са направени с техника "канзаши":
или от брошки:
http://www.etsy.com/listing/161663991/brooch-bouquet-wedding-bouquet-bridal?ref=br_feed_12&br_feed_tlp=weddings
може да са от копчета:
http://www.etsy.com/listing/128760576/austin-mint-and-cream-button-bouquet?ref=br_feed_10&br_feed_tlp=weddings
http://www.etsy.com/listing/118428995/downton-button-bouquet-in-ivory-cream?ref=br_feed_39&br_feed_tlp=weddings
разбира се може да са от хартия:
http://www.etsy.com/listing/74730195/customized-bridal-bouquet-12-inch-24?ref=br_feed_49&br_feed_tlp=weddings
Показвам тези букети за вдъхновение.
Тяхната изработка изисква много умение и търпение, съответно и цената им е висока, тъй като са до голяма степен ръчен труд.
Въпреки това цена от 60$ за такъв букет(този по-долу) изобщо не са много, при все че в София булките говорят за цени на букет от естествени цветя в порядъка на 50-150лв.
http://www.etsy.com/listing/125700310/brooch-bouquet-deposit-on-a-coral-and?ref=br_feed_2&br_feed_tlp=weddings
Най-долната снимка е от сватбата, за която писах в предния пост. Нямам по-добра снимка на букета.
buket1.jpg
(61.11 KB, 838x1249 - видяно 551 пъти.)
«
Последна редакция: септември 22, 2013, 10:06:45 от formite
»
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #219 -:
септември 22, 2013, 11:28:05 »
Страхотни букети! И аз много разглеждам в този сайт - има невероятни неща!
Само да уточня обаче, че този в коралово, за който си писала че е $60 - това е само депозита за да започнат изработката му, цената в зависимост от размера на букета е от $200 до $350
Активен
bulka2014
Ентусиаст
Публикации: 93
«
Отговор #220 -:
септември 22, 2013, 13:52:30 »
Това не са просто букети, това са направо шедьоври! Онемях като ги видях! Аз съм виждала красиви и които трудно се различават от естествените, но нещо такова не бях. Възхитена съм! А тези най-обикновените са доста кофти. Не им знам цената, но изглеждат като отпреди 30 додини. Ако другите са обаче от 200$ до 350$, само на снимки ще им се радвам.
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #221 -:
септември 22, 2013, 15:01:41 »
Ами има и по-"евтини" - по около $80-$100, но или са по-малки, или нямат толкова брошки, кристали и перли. Поразрови се малко из сайта - под някои от снимките, които formite е дала, има и линкове към самите букети - отваряш целия магазин и си пълниш очите и душата!
Активен
formite
Професор
«
Отговор #222 -:
септември 22, 2013, 17:03:08 »
Извинявам се за недоглеждането
Аз обикновено само черпя вдъхновение от там, защото правя цветя от сатен и не им гледам цените.
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #223 -:
септември 22, 2013, 17:33:50 »
О, няма за какво да се извиняваш!
Аз просто го вметнах, за да не се обърка някое момиче, да тръгне да поръчва и да се изненада неприятно като види трансфера в PayPal... А между другото, в същия сайт видях днес и на едно варненско момиче магазинче, точно за цветя от плат - сатен, органза, коприна - много бяха красиви! Доста скъпички за нас, но изключително красиви!
И за да не съм тотално офтопик, пускам ви букетче за вдъхновение от моите папки с красоти
575591_10151445565727546_897313545_n.jpg
(49.03 KB, 600x600 - видяно 537 пъти.)
Активен
Dori_0101
Новак
«
Отговор #224 -:
септември 26, 2013, 15:57:05 »
bubi_baby,
Такива страхотни букети се правят и в БГ и то на поносими цени за нашия пазар....разбира се зависи и от желаната големина и материал на букета, но всичко може да бъде съобразено с отделения бюджет като се прави по поръчка. И за да не ме обвинят отново в реклама, ако се интересуваш - пиши ми на лични и ще ти кажа къде да намериш каквото търсиш.
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...