Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 01:07:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни-2  (Прочетена 118404 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: април 09, 2013, 09:51:52 »

Гучи, точно така е - къпането на малките бебчета е набързо. Тъй като обикновено не примират от удоволствие още и все се бърза да се приключи. То и от какво да се изцапат първите месеци pardon
Истината е, че ще пробвате какво ли не и наистина ще намерите най-удобния за вас начин - то това е най-важното.
А за изхвърлянето на водата - да, не е кой знае какъв проблем, ама ако може да се спести каквото и да е от ежедневието покрай децата, по-добре. 2 минути тук, 2 минути там - умората се натрупва.

Цвета, не се притеснявай, имате още 2 месеца, а към края също наддават. Ако докторът не е изказал притеснение, значи няма страшно good

Бибси, а не ви ли беше ниско на столове? Ние затова бяхме със стойка, да може да я къпем без навеждане.

« Последна редакция: април 09, 2013, 09:53:36 от sunray » Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #316 -: април 09, 2013, 10:07:16 »

Бибси, а не ви ли беше ниско на столове? Ние затова бяхме със стойка, да може да я къпем без навеждане.

Да си призная вече ми е малко трудно ,умаля ми кръста защото Криси е е 8700 грама и ди е доста голяма тежест  за кръста ми ,а и той не спира да шава ,да рита ,да плеска във водата ,но се едната вечер го къпя аз ,другата вечер баща му smile  по голямата веселба е като взема да го обличам ...хах тогава се умарям 100 пъти повече отколкото когато го къпя- просто не се спира за миг и това ме радва да си призная.Замисляла съм се за стойка ,но като им нямам вяра и това си е :0 Луда работа хахах
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #317 -: април 09, 2013, 10:18:32 »

Ние слагахме ваната на спалнята, отгоре една хавлия или нещо и така. И не мен тези стойка ми изглеждат несигурни...не че съм ги пробвала (но и стойка имахме biggrin ). Първо го хващахме през коремчето с опрени крачета на ваната да му измием гръбчето (а и като се опира на ваната тежестта на ръцете е по-малка) и после го слагахме да си легне - това след 2-3 месеца както казах и така до 2г...не се е оплаквал biggrin (това майтап biggrin )
« Последна редакция: април 09, 2013, 10:20:04 от casky » Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #318 -: април 09, 2013, 10:19:32 »

И ние така го къпем както описва casky  и ми е много  удобно на мен и на малчо  smile
« Последна редакция: април 09, 2013, 10:59:31 от Bibsi8792 » Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

« Отговор #319 -: април 09, 2013, 13:42:46 »

Нашата вана е със стойка и е анатомична. И двете неща са страхотно улеснение за мен, имайки предвид, че почти винаги се налага да къпя малкия сама. Натоварването на кръста и гърба е голямо и стойките са голямо облекчение и специално нашата е страшно стабилна. Тя е завързана към ваната с едни коланчета. Анатомичното дъно е страшно удобно за малко бебче, за да можеш да го оставиш и да не се хлъзне, на мен лично ми е страшно трудно сама да го държа, сапунисвам и изплаквам с една ръка. Така си го оставям и той си седи. Като беше много мъничък само искаше да го държа за ръчичка за по-голяма сигурност. В началото го къпехме в неговата стая, но откакто започна да пръска даже и тавана го преместих в банята.

Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #320 -: април 09, 2013, 15:10:00 »

леле, Изабел така опръсква всичко, че спалнята ще стане водна, след нея всичко е подгизнало, а коритото без вода.
При нас от малка много риташе, и да исках не можех сама да я къпя, баща и я държеше, а аз я обливах. И тя като при Роксане хващаше една ръчичка и стискаше за по сигурно. Вече като посвикнах с нрава и, си я държах сама и обливах.

за анатомичните стойки: ние купихме и не сме я ползвали изобщо, не я харесва.
Изабел никога не е плакала като се къпе, сестрата която ни помагаше първата седмица ни каза един трик.

Краченцата винаги да опират в стената на коритото, така бебчетата се чувстват спокойни.

Не пречи да пробвате, при нас работеше
« Последна редакция: април 09, 2013, 15:15:38 от fibi » Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: април 09, 2013, 16:26:55 »

ние къпем Ники в анатомична ваничка със стойка на Джейн,скъпа е,но единственатакоято си беше със нейна си стойка.Много е стабилна и много удобна,почти не го държим,само леко мъжа ми го подпира.къпем в банята,като си я отопляваме постоянно зимата.децата много обичат да се къпят,важно е обаче да сте спокойни и да оставите детето да се забавлява.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: април 09, 2013, 18:15:40 »

Ние къпем Явор във вана Бертони със стойка,Двете заедно струват около 60 лв.Може и по малко.Стойката е много полезно нещо.Даже сега като гледа майка и занесох ваната със стойката и както не я искаше отначало така после беше много доволна.Отдавна го къпем във банята ,може би от вторият месец ,просто затоплям с една духалка и готово.Изливам си после коритото и нито се изкривявам докато го къпя,нито пък разнасям съдове насам натам.А и си ритка на воля без да се тревожа,че ще опръска всичко.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: април 09, 2013, 22:18:54 »

Момичета,защо се мъчите с къпане в спалнята,на нея,на столове и т.н?  В банята няма ли да ви е по удачно да не разнасяте всички тези неща-найлон,корито,столове,кърпи  .....
Гучи ние имаме същата ваничка която е показала cveta,мисля че 100 см дължина. Много съм доволна от нея,използваме и стойка. Момичета,стойката е изключително стабилна,не забравяйте че когато напълните ваната,водата постига обем и уплътнява всяко помръдване под нея,да не говорим че самата стойка има леки нива на нагласяне.
Използвахме и хавлиена подложка,т.к другите не пасваха на големият размер на ваната. От 6тият месец Алекс шляпа в нея,понякога се отпуска на ръцете ни като жабче и пляска по корем и това му доставя голямо удоволствие,лази във водата,гони с ръчички патетата. Това при анатомична стойка няма как да се случи,при тази има повече свобода за движение,но всеки сам си решава.

Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #324 -: април 10, 2013, 10:50:26 »

Бибс, Цаски, като ги къпете в спалнята върху нея не ви ли се клати коритото че спалнята не е твърда отдолу???

При нас няма място в банята да се къпе та най-вероятно ще се къпем в холо-кухнята smile

Момичета, вчера ме преглеждаха тука една АГ и още един специалист егографист и тази АГто каза че в моя случай било препоръчително да се ражда в 30 г.с. Повечето такива случаи завършвали с предизвикване в 30г.с. защото след 30 г.с. кръвното се вдигало много и било много опасно...та каза да се настроим психически и за този вариант раждане след 5 седмици. Лошото е че май ще трябва да е секцио...а както се гласим за 3 деца не знам с това секцио как ще стане номера, трябва след това всеки път да е все секцио... sad
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: април 10, 2013, 11:22:41 »

забравих да напиша,че нашата ваничка си има маркуч,който се поставя на тоалетната чиния или другаде и водата си изтича,после се вдига и се закача на самата ваничка на принципа на скачени съдове действа и е много удобно.
джозефин,няма ли как с лекарства да се оправят нещата,по принцип ако искате три деца е доста рискова трета бременност,заради операциите.
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: април 10, 2013, 11:25:19 »

При нас за жалост също е малка банята и няма как да се съберем всички вътре за къпане,при положение,че аз сама няма да се престраша и ще искам или таткото или бабата да ми помагат.А и зимно време си е бая студеничко в нашата баня,че едната стена е външна.Аз предвиждам,че ще се къпем в спалнята или евентуално в кухнята (то другаде няма и къде  laugh).

Жозефинче ми то в такъв случай не останало почти.Щом лекарката е казала,че е възможно значи не би трябвало да се притеснявате,всичко с бебо ще е ок.Но наистина си трябва психическа нагласа,че незнам на мен ми се вижда много скоро.Но пък ще е страхотно  good.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: април 10, 2013, 11:32:37 »

Josephine консултирай се с друг лекар.За мен това е безумие.Колко ти е кръвното.Има хапчета,системи за тази работа-30 седмица си е доста рано.Пиши повече за случая.
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310

« Отговор #328 -: април 10, 2013, 11:34:48 »

Josephine важното е вие с бебето да сте добре.

За секциото не е задължително при следваща бременност да родиш пак така, освен ако разбира се здравословното ти състояние не го изисква. Сестра ми първото дете го роди секцио, второто нормално. Само знам, че минимума след секцио за изчакване е 1 година
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: април 10, 2013, 11:39:27 »

Жозефин, консултирай се с лекар добър специалист в тази област.Питай ако се ражда толкова рано няма ли да ти бият инжекции за разгъване на дробчетата на детето.

Не е проблем след секцио да се роди нормално, напротив в Европа и Америка се практикува след секцио нормално раждане.
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: