Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 20:30:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани летни бебчета Юли,Август,Септември!
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
13
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани летни бебчета Юли,Август,Септември! (Прочетена 61318 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
Re:Очаквани летни бебчета Юли,Август,Септември!
«
Отговор #120 -:
май 18, 2013, 10:41:06 »
Аз истински ги усетих някъде 21-22 седмица.Беше си потупване.Може би преди това съм си мислила че са те ама все не ми се струваше че е реално и си въобразявам.
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #121 -:
май 21, 2013, 09:00:38 »
Здравейте,мамчета.Аз да ви споделя нещо полезно за мамите в София.Вчера ходих на Училище за родители в Майчин дом.Много е интересно и получаваш доста полезна информация.Ако някой иска мога да обясня малко по-подробно,но да не се приеме като
.
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #122 -:
май 21, 2013, 16:16:08 »
Ради разкажи, всяка информация ни е от полза.
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #123 -:
май 21, 2013, 16:50:31 »
Ами безплатно е,трябва само да се обадиш да се запишеш.Разглеждат се 4 или 5 теми под формата на цикъл от лекции,които се провеждат непрекъснато всеки месец.Така,че може да си избереш кога да отидеш.Аз вчера бях на лекция за кърменето,раздадоха ни разни материали и малки подаръчета.
http://pastirova.wix.com/scholl#
!
Активен
Lady_sunflower
Професор
Публикации: 308
«
Отговор #124 -:
май 22, 2013, 03:41:34 »
Момичета, аз също смятам да посетя лекциите на Майчин дом, но всеки път изникват допълнителни ангажимент и не успявам.
А аз исках да попитам някой дали знае къде мога да намеря подробна информация (искам да съм подготвена преди да отида на място) за обществената банка за стволови клетки към Александровска болница.
С частните банки човек се замисля. Сумата не е никак малка, а това си е безценно, ако не дай си боже се наложи да се ползва някой ден
Тук има статия
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=792618
, но ме интересуват още много въпроси: самата процедура, документи, дали ако се наложи някой дарителите се ползват с някакво предимство и т.н.
Ще съм благодарна ако някой има информация, да ми отговори
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #125 -:
май 22, 2013, 09:04:06 »
Lady_sunflower
на лекцията,на която ходих имаше представители на Биорегенерация,които направиха презентация.Те са частна банка за стволови клетки,която се намира в новата МБАЛ "Надежда" и съхраняват стволови клетки за нуждите на семейства,които си плащат за това.Момичетата бяха много мили и говориха като цяло за този процес,отговаряха на въпроси без да имат за цел да рекламират само и единствено тяхната банка.Казаха,че единият вариант е да се дарят клетки за обществената банка,споменаха тази проф.Ели Наумова,но като цяло било много трудно да се свържеш нея.Като дариш клетките вече неможеш да разчиташ на тях ( защото един вид се отказваш от тях) и ако в един момент ти трябват,това че си дарител не ти дава предимство и си кандидатстваш по стандартния път.
Ако посетиш курса (те бяха на лекцията за кърмене),може да ги чуеш лично и да си зададеш въпросите които те интересуват.
http://www.bioregeneration.bg/for_us_bg.htm
това е сайта им,те казаха че всеки е добре дошъл да разгледа отблизо и да говори с тях на място.Предполагам,че ако се прояви заинтересованост няма да ти откажат координати на Националната банка.
Активен
PetraShili
Ентусиаст
«
Отговор #126 -:
май 22, 2013, 12:42:31 »
Здравейте,
записвам се в клуба на мамите, които очакват своите сърчица през лятото.
Моята втора принцеса се очаква на 19.08.
Имах доста тежка бременност, почти всичките тези месеци съм прекарала в хоризонтално положение, не мога да прекарам и половин час на крака и да не ме стегне корема. Все още се случва да повръщам и често ми се гади и ми е лошо. Някой има ли подобни преживявания? И първата бременност не беше лесна, но сега наистина е кошмарно, а така се надявах, че след 4-5 месец ще отмине неразположението..
Как напредвате с килограмите? За сега съм наддала с 10кг. Докторът ми каза, че е нормално да натрупаш около 12кг до края, но изглежда аз ще ги задмина скоро, а съм едва 27 седмица...
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #127 -:
май 22, 2013, 14:06:07 »
PetraShili
.
Аз не съм имала кой знае какви неразположения,нито в началото,нито сега.В началото ме наболяваше корема ниско долу и кръста,затова гледах да лежа повече.Сега вече ме боли всичко,краката леко ми се подуват,получавам схващания,понякога имам чувството че не ми достига въздух.Но ми е ясно,че всичко се дължи на напреднала бременност.
С килограмите последно бях +10,но вероятно съм качила още,просто нямам на разположение кантар и не съм се теглила скоро.Със сигурност ще надмина 12кг.,а ми казаха,че не е хубаво да качвам повече.Честно казано имам вече фобия от кантара и ме е страх да се кача.Ама какво да направя колкото толкова.Ям си нормално,не се тъпча.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #128 -:
май 23, 2013, 13:09:12 »
Да ви споделя, аз много се притеснявах за килограмите. В крайна сметка 12 ги минах и задминах. В 9-тия месец бях между 15 и 17 кг. В краина сметка забременях 58 кг, преди да родя бях около 74 кг. като родих бях 64-63кг. Сега още съм толкова, но като изключим, че корема не ми се е прибрал не ми личи да съм раждала, въпреки че се тъпча като за световно за да имам кърма.
Незнам дали има такава зависимост, но аз родих доста едро бебче. Може би за това съм наддала повече.
Активен
krisi1812
Новак
«
Отговор #129 -:
май 24, 2013, 21:46:41 »
Здравейте, радвам се да се запиша при вас. Очакваме нашето второ дете, с термин 27.08 съм, бебето е момче. За сега нещата се развиват нормално, ще раждам секцио, поради скорошно предишно секцио
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #130 -:
май 27, 2013, 09:59:22 »
честито на новозаписалите се мами
Моля влизайте по-често да се разписвате в темичката
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #131 -:
май 27, 2013, 17:22:52 »
Ето го и моя отчет
.Днес бях на консултация,няма нищо ново-всичко си е в норма (плацента,води,главично предлежание).Вече трябва да ходя на преглед на всеки 2 седмици,а всяка седмица на запис на тонове.
Освен това бях и на втората лекция от Училище за родители на тема Грижи за новороденото.
Другите мами къде сте?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #132 -:
май 27, 2013, 19:23:33 »
ra_di браво за хубавите резултати все такива хубави новини.Малко е неприятно меренето на тонове,но няма начин.Решила ли си как ще раждаш и при кого.
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #133 -:
май 27, 2013, 19:44:37 »
Ради
браво за хубавите резултати..колсо е пораснала бебка ...аз в сряда съм на преглед да я видим колко е надебеляла бебонка....а за тоновете много да внимаваш, защото ето мен днес за първи път ми се случи да ми прилошее като лежа по гръб...за секунди просто ми падна кръвното и имах чуството, че ще се задуша направо така, че като легнеш ако почустваш дори лек дискомфорт веднага кажи на акушерката
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #134 -:
май 27, 2013, 23:44:49 »
Здравейте и от мен. Много време не съм се разписвала, но ви чета редовно. Аз имах доста проблеми с бременността и незнаех кой път ще поемем и какво ще се случи, затова и не пишех. Днес за пореден път бях на лекар и се завърна с добри и с лоши новини. За мое най-голямо съжаление този път ще се наложи да раздам секцио, заради проблеми с кръвната захар и нарушен глюкозен толеранс. Никак не ми се искаше подобно развитие на нещата, но поне не се налага да ходя на консултация в Майчин дом в София, каквито бяха първоначалните прогнози. Останалото е наред. Бебето си расте, а аз се оформям все повече и повече във формата на бъчва, но поне удържам фронта с килограмите. Най-гадното е, че от време на време повръщането се завръща и тогава се чувствам като парцал. Налага се да лежа и в болница, но ме успокоява факта, че е в името на едно прекрасно малко създание.
Според лекарката чакаме момиченце, но все пак преди да се зарадвам на 100% ще изчакам да се роди, да не се окажат розовите гащи сини.
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
13
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани летни бебчета Юли,Август,Септември!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден