Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 23:41:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - 7-ма част  (Прочетена 167942 пъти)

SummerMoon
Сватбар
Публикации: 265

Много,много влюбена :)

« Отговор #465 -: януари 23, 2014, 09:10:13 »

Аз не смятам,че трябва да се робува на някакви традиции,които са с доста неясен смисъл така или иначе...Като искаш двама мъже,нека пък!Ами ако бяха гейове?Какво толкова има?Аз не виждам проблем,освен с приемането им в църквата.
Ние също обмисляхме за двама мъже,наши приятели.Ако нямаше да имаме църковен брак,с най-голямо удоволствие бих направила така,но явно с църквата няма да се разберем...А така да не искам църковен брак nea crazy
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #466 -: януари 23, 2014, 09:18:54 »

Разбира се, че всеки трябва да направи така, както го чувства. Затова в крайна сметка едни хора се женят, а други просто живеят заедно.

За църквата: добре де, нали там един е кумът? И е мъж.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #467 -: януари 23, 2014, 10:06:39 »

една моя колежка имаше кумове на сватбата, двойка  blush нищо страшно. За църквата доколкото знам е важен кума, питате в църквата дали има някакви ритуали запазени за кумата, и в крайна сметка "мъжкия кум" ( този от страната на кума) може да си направи ритуалите, стига другият да не се почуства обиден и да се осеща като " женски кум:  pleasantry. Вече и църквите са по либерални към тези неща.
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #468 -: януари 23, 2014, 14:38:31 »

Двама мъже ли?!? Как така двама мъже? Кумът е един, кумата също.
Прието е да са семейство, но при нас не бяха и няма да бъдат. Трябва да са семейни, защото се казва, че след сватбата се сродявали.
Но двама мъже, всички ще си помислят, че са гей двойка. Все едно две булки или двама младоженеца. Няма проблем стига това да е случая. Според мен е безмислено, чак път толкова....
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #469 -: януари 29, 2014, 17:22:10 »

Ние си избрахме нашите кумове много лесно.
Моята най- добра приятелка и неговия най-добър приятел. Те се познават,приятели са, но не са двойка.

Доколкото знам трябва или да са женена двойка потрадиция или никога след сватбата да не се женят защото един вид се сродяват... Не съм много наясно.

Имам 2 въпроса: 1 - в църквата проблем ли ще е че не са женени
2 - какво да им купим за подарък?
Защото реално не може да е един подарък... Какво препоръчвате, дайте някоя идея за 2 отделни подаръка на кумове
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #470 -: януари 29, 2014, 17:37:19 »

И ние бяхме така и съм супер доволна как се получи. В църквата не е проблем, ако не са женени.

По повод подаръците - аз на нея й купих комплект колие с обици, супер много им се зарадва и дори беше с тях на сватбата (дадох й ги 2 дни преди сватбата). Мъжете при нас се разбират още какъв подарък иска кума. Wink Понеже нали е на всеки приятеля, всеки си го познава най-добре и е хубаво да е нещо лично за този човек, поне според мен. Ако кума продължава да не казва какво иска сигурно ще му вземем скъпо уиски и нещо друго за спомен. Вие си познавате най-добре хората, щом са ви близки приятели, ще успеете да измислите нещо подходящо. Също така понеже кумата има приятел, който много помогна в организацията, искаме да ги заведем някой ден някъде за уикенд-а или да им вземем подарък уикенд, но ще поизчакам за този подарък, защото искаме да отидем заедно. Wink
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #471 -: януари 29, 2014, 18:18:31 »

Супер идея! Аз ще си и взема на нея нещо, а пък мечката ще вземе на кума blush мерси много
Активен
Desislava
Сватбар
Публикации: 219

« Отговор #472 -: януари 29, 2014, 18:35:41 »

Една според мен хубава идея за подарък между кумове би било размяна на годежна (за младоженците) и семейна (за кумовете) фотосесия, какво мислите по въпроса... smile
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #473 -: януари 29, 2014, 18:41:46 »

Деси, вие не сте прясно сгодени, въпреки че днес се зачудих какво ти честитят във фб biggrin
Активен
Mashi
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #474 -: февруари 01, 2014, 22:23:24 »

Ние си избрахме нашите кумове много лесно.
Моята най- добра приятелка и неговия най-добър приятел. Те се познават,приятели са, но не са двойка.

Доколкото знам трябва или да са женена двойка потрадиция или никога след сватбата да не се женят защото един вид се сродяват... Не съм много наясно.

Имам 2 въпроса: 1 - в църквата проблем ли ще е че не са женени
2 - какво да им купим за подарък?
Защото реално не може да е един подарък... Какво препоръчвате, дайте някоя идея за 2 отделни подаръка на кумове

Ние сме в същото положение. Освен за подаръците обаче имаме и друг проблем. Нали в деня на сватбата младоженецът тръгва от дома си, отива при кумовете и после всички заедно отиват за булката? Само че при нас като не живеят заедно кумовете, се чудим как да стане взимането, защото събирането им от различни краища на София ще отнеме половин ден, особено и ако се сяда на маса и в единия дом, и в другия и чак тогава дойдат да ме вземат. Вие как планирате тази част?
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #475 -: февруари 01, 2014, 22:48:53 »

Нашите не са двойка и никога не са се виждали  Girl_hide
Кумата ще си е при мен още от сутринта, за да я поглезим и нея с грим и прическа, а младоженеца ще отиде да вземе само кума.
За подаръци не сме мислили, но няма да се изхвърляме.
Мисла си нещо от сорта на гравирани ръкавели за кума и колие/гривна с послание за кумата.
Активен
Mashi
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #476 -: февруари 01, 2014, 22:51:10 »

Хубаво ще е да си прибера кумата още от сутринта, тъкмо няма и да я товаря да посреща гости, а пък младоженецът да вземе кума и да дойдат при нас. Чудесна идея, благодаря!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #477 -: февруари 02, 2014, 10:34:08 »

Ние сме в същото положение. Освен за подаръците обаче имаме и друг проблем. Нали в деня на сватбата младоженецът тръгва от дома си, отива при кумовете и после всички заедно отиват за булката? Само че при нас като не живеят заедно кумовете, се чудим как да стане взимането, защото събирането им от различни краища на София ще отнеме половин ден, особено и ако се сяда на маса и в единия дом, и в другия и чак тогава дойдат да ме вземат. Вие как планирате тази част?

Вчера седнахме да поговорим и за тази част - стигнахме до извода че е най добре да се съберат двамата в кума. Той живее сравнително близко до родителите на младоженеца(а той ще тръгва от там), апартамента му е сравнително по - голям от този на кумата и е по-подходящ. Те си казаха че помежду си ще си се разберат как тя ще отиде при него, за да посрещнат младоженеца заедно и ще се комбинират за всичко.. Абе въобще и двамата казаха да не се тревожим и че ще се справят.

Те пак казвам са приятели и се познават отдавна, разбират се чудесно и съм сигурна че няма да имам проблеми smile

Нашите не са двойка и никога не са се виждали  Girl_hide
Кумата ще си е при мен още от сутринта, за да я поглезим и нея с грим и прическа, а младоженеца ще отиде да вземе само кума.
За подаръци не сме мислили, но няма да се изхвърляме.
Мисла си нещо от сорта на гравирани ръкавели за кума и колие/гривна с послание за кумата.

Но иначе на теб като вариант може и следното- бях на една сватба на която не се познаваха кумувете, кума отиде при младоженеца у тях , заедно тръгнаха и отидоха у кумата. Там беше почерпката и след това всички отидоха да вземат булката...

Варианти много  - на кой както му е най- удобно smilesmilesmilesmile
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #478 -: февруари 02, 2014, 11:30:23 »

На нашата сватба, понеже не искахме да товарим кума, а кумата не е от града, в който беше сватбата. Кумът взе младоженеца от тях - помогнал му е даже с обличането и подгоовката, почерпили са се, а през това време кумата дойде директно при мен и ги чакахме у нас да дойдат. Наистина традициите не са това, което бяха, така че важното е на всички да е удобно и незаангажиращо. smile
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #479 -: февруари 02, 2014, 12:30:35 »

Аз си я искам при мен кумата. В миналото приятелките на булката са и помагали да се приготви и аз искам така,  ще се разкасим, ще пиинем шампанско,  ще се посмеем и ще ми е много по весело.  Нашата сватбата ще е преди всичко весела,  традициите нямат особено значение за нас, това е нашият ден smile
Активен
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: