Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 23, 2024, 09:21:06
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - 7-ма част
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - 7-ма част (Прочетена 168502 пъти)
SummerMoon
Сватбар
Много,много влюбена :)
Re:Всичко за кумовете - 7-ма част
«
Отговор #435 -:
януари 21, 2014, 10:19:50 »
Вече наистина не знам какво да правим...Убедена съм,че ще приемат,но ще ни откажат известно време преди самата сватба,просто си ги познавам.Това ми е най-големият проблем.Не че нямаме кого да поканим,но някак да поканим някого месец преди сватбата да ни кумува,защото други са ни отказали...грозно е
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #436 -:
януари 21, 2014, 13:36:37 »
Аз на твое място не бих толерирала такова безотговорно поведение и бих си помислила за други кумове още сега. Кумуването е важна отговорност и отказването месец преди сватбата за мен би било хлапашка постъпка, недостойна за уважението, което се декларира с поканата.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #437 -:
януари 21, 2014, 13:57:15 »
SummerMoon
ами не ги канете въобще тях. Много ли държите да се те? Няма никъкв смисъл и ти да изпадаш в шаш месец преди сватбата и те да се чъстват неудобно. Все пак ще си имат бебенце и то ще им е приоритет пред вас.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #438 -:
януари 21, 2014, 14:02:35 »
Поканете някой друг. Няма смисъл да каните хора, които ще имат толкова сериозен ангажимент, да гледаш бебе не е лесна работа, така че и за вас и за тях ще е по-удобно да е друг вариант. Не мисля, че са безотговорни, просто мисля, че самите те не знаят какво ги чака и биха приели и после като видят колко зор е, напълно възможно или да откажат или да не са 100% с вас в деня ви. Важното е на вас да ви е спокойно, така че си го направете удобно за вас.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #439 -:
януари 21, 2014, 14:03:37 »
Не съм разбрала, че ще имат бебе, извинявам се за горния пост.
Активен
Sunshine87
Сватбар
Публикации: 270
«
Отговор #440 -:
януари 21, 2014, 14:03:50 »
Ох, ние имаме голям пробем с кумовете. Попитахме ена двойка, момчето се съгласи, момичето се чуди. Онзи ден момчето ми сервира, че не знае дали иска да ни е кум, тъй като с момичето имат някакви проблеми и не знае дали ще са заедно до сватбата. Супер тъпо стана. Момчето е много близък до годеника ми и аз държа той да е, но какво ще правим с кумата не зная...
«
Последна редакция: януари 21, 2014, 14:06:47 от Sunshine87
»
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #441 -:
януари 21, 2014, 15:18:31 »
Ами в днешно време често се случва кумовете да не са двойка, така бяха и нашите, мм си избра най добрият приятел, а аз най-добрата ми прятелка. Всеки от тях си има семейство, така че бяха със семействата си след това на нашата маса, беше весело :-).
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229
«
Отговор #442 -:
януари 21, 2014, 16:44:11 »
Цитат на: SummerMoon в януари 04, 2014, 07:33:32
Дано нашите не ни откажат...Тогава трябва да имат бебенце на 3 месеца и не сме сигурни дали ще приемат.Засега съм си поканила само главната шаферка,но те си имат достатъчно вълнения в момента и не е удобно.
Чак сега виждам това питане. Ситуацията ви е деликатна. Има значение колко сте близки с хората, които ще каните. Миналата година най-близкият ми приятел ме покани да му кумувам. Скоро бях родила. Казвам си честно, че на всеки друг човек щях да откажа веднага, без да го мотая-не от нежелание, а поради състоянието си. Но приех и кумувах, само защото с този човек сме преживели много и той е бил до моето семейство в моменти, в които се е наложило да постави своя комфорт на заден план. Освен това те нямаха резервен вариант за кумове и не исках да "увисне" и да си разваля емоциите около този хубав ден.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #443 -:
януари 21, 2014, 17:30:02 »
Съмърмун, нашата ситуация с кумовете беше същата- когато ги поканихме знаехме, че тя е бременна и бебока на сватбата ще е на 3 месеца.
Ние държахме да са двойка нашите кумове и да са ни много близки. Попитахме ги и те приеха. На сватбата организирахме нещата по възможно най-добрият начин- малката я гледаше баба й, в хотелската част, там имаше една стая за бабата и една за кумовете с дъщеричката им. Кумата даже не съм разбрала, кога е ходила да я храни, защото когато трябваше беше долу и се забавляваше с нас. Докато беше светло, даже бабата с малката обикаляха в градината на ресторанта.
Според мен нещата са много индивидуални, попитайте ги като ги помолите да си помислят много добре дали ще могат да се справят.
Много УСПЕХ!
Активен
SummerMoon
Сватбар
Много,много влюбена :)
«
Отговор #444 -:
януари 21, 2014, 19:21:18 »
Благодаря ви,момичета!Ще ви информирам за развитието на ситуацията...много е деликатна,знам
Но и приятелят ми много държи да ги поканим,аз започнах да бия отбой...Имаме време да решим.
Активен
zai4e_kate
Професор
«
Отговор #445 -:
януари 22, 2014, 08:18:52 »
това избирането на подарък за кумовете е страшна работа
първия вариант отпадна така ,че съм на тема уикенд за двама,ама не знам нито сайтове на туроператори нито пък офиси в София
моля ви да ми препоръчате нещо защото съм като в небрано лозе ,не знам изобщо от къде да започна.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #446 -:
януари 22, 2014, 09:25:01 »
Защо не пробваш да потърсиш някаква локация. Да речем Арбанаси. И търсиш хотели в Арбанаси.
Активен
zai4e_kate
Професор
«
Отговор #447 -:
януари 22, 2014, 09:34:12 »
на мен проблема ми е,че съм излизала от София 5-6 пъти през живота си и не знам къде е хубаво и си заслужава да се види.Сега ще започна с Арбанаси като начална дестинация.
Благодаря ти много
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #448 -:
януари 22, 2014, 09:44:53 »
E, няма за какво
Ако са по-купонджии кумовете, може да ги пратиш и по морето по курортите, но пък пътят е доста. За по-близки дестинации с повечко заведения - Велинград. Ако са без кола, гледай хотелите в центъра. Иначе по-тиха алтернатива на Велинград, пак близка - Хисаря. Боровец също е близко. Много готина опция са и организираните екскурзии до Истанбул. Там като пари е горе-долу същото. Белград и Ниш също, за там даже и паспорти не трябват.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #449 -:
януари 22, 2014, 09:45:44 »
http://na4alo.com/result.php?cat=33&id=11
Виж ги колко са много
Аз съм ползвала Александър Тур, ваучерите им са за една година и може сам да определиш време и дестинация. Опитай и със сайтовете за колективно пазаруване, има изгодни оферти.
«
Последна редакция: януари 22, 2014, 09:48:02 от svekarva
»
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]