Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 23, 2024, 09:50:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - 7-ма част
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - 7-ма част (Прочетена 168527 пъти)
Antonia87
Ентусиаст
Re:Всичко за кумовете - 7-ма част
«
Отговор #270 -:
юли 17, 2013, 20:28:14 »
Момичета да ви споделя и нас как ни поканиха за кумове и после ние как поканихме. В първият случай младоженците ни дойдоха на гости за вечеря ,за която бях направила салата , предястие , основно купих и много лека торта . Все едно си ни идват на гости за вечеря нищо по- специално ( но си беше голямо вълнение) Те дойдоха с един много голям и красив букет, бутилка вино и бонбони .( съвсем достатъчно , според мен няма нужда чак от пиле , но пък ако искате да спазвате традиции) . В другия случай наши кумове ще са ни сестрата на ММ и нейната половинка . Понеже живеят в друг град , ние предварително ги бяхме попитали и те с радост приеха ,след като си получих поканите ,отидохме да им дадем тяхната като това се случи на вечеря в едно заведение. след като ни бяха посрещнали .
Активен
malkabulka
Професор
31.08.2013
«
Отговор #271 -:
юли 21, 2013, 23:11:12 »
Момичета, нашите кумове са сгодени, но още не са семейство. Четох някъде, че Св. Мина е подходяща икона за подарък за тях, но като не са женени още се чудя дали е редно? Другите варианти, които дават като подходящи са Св.Богородица, Св. Йоан Кръстител и Св. Иван Рилски.
Какво мислите?
Активен
Bride
Сватбен ГУРУ
Публикации: 529
«
Отговор #272 -:
юли 21, 2013, 23:24:25 »
Ако живеят заедно, мисля че е ок. Ние сме сгодени отдавна и си живеем като семейство, така че е добра идея :-)
Активен
p_invisible
Регистриран
Публикации: 3
МОЛЯ ЗА МНЕНИЕ -НЕ ХАРЕСВАМ КУМА И КУМАТА
«
Отговор #273 -:
юли 22, 2013, 08:27:24 »
Здравейте , имам огромен проблем и незнам какво да правя. Моля да ме посъветвате нещо, защото ще се побъркам.
Сватбата ни ще е другия месец. Приятеля ми държи кума и кумата да са женени, понеже нямаме такива близки приятели, баща му предложи един негов познат със жена му, аз съм ги виждала само веднъж за 10-15 мин. След което съответно му звънна и го покани за кум. Отидохме официално да го поканим, но аз въобще не ги харесах
, защото не са представителни.
Каакво да правя, вместо да се радвам на сватбения ден,аз имам чувството че ще умра от срам.
Моля ви се дайде ми съвет, това няма да е моята сватба явно, а на родителите на приятеля ми. Мисля даже никой да не каня................
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:МОЛЯ ЗА МНЕНИЕ -НЕ ХАРЕСВАМ КУМА И КУМАТА
«
Отговор #274 -:
юли 22, 2013, 08:45:07 »
Какво да ти кажа, щом сте стигнали до "калесване" на кумове, май вече е трудно да се променят нещата. Не се настройвай предварително....Често хора, които не са толкова представителни на пръв поглед, в тържествени моменти знаят как да се държат. Ако останат те, има вариант ДЖ-ят да подготви така нещата, че кумовете да останат в сянка и почти да не се забелязват, като изтегли на преден план шафери и шаферки, както и всички млади хора. Те ще са нещо като свидетели на сватбата ви....
Ако имаш по- добро предложение и успееш да убедиш спокойно и внимателно приятеля си, има достатъчно време да ги смените. Той защо държи да са женени, важно е да разбереш мотивите му.
Активен
p_invisible
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #275 -:
юли 22, 2013, 08:58:44 »
А как според вас можем да ги сменим, какво можем да им кажем ?
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #276 -:
юли 22, 2013, 09:15:49 »
Първо се разберете с бъдещия ти съпруг дали сте на едно мнение по този въпрос. Ако и той не ги харесва и не ги одобрява за кумове (което е странно след като вече сте ги поканили), винаги може да говори с родителите си и да се разберете. Едва ли и тези хора изгарят от желание да кумуват на някой, когото не познават.
Все пак, ако нямаш избор... мото "от всеки дефект, правим ефект" трябва да се осъществи. Определено ще трябва да говориш с диджея да измислите вариант да не се акцентира върху кумовете. Те честно казано няма какво толкова да объркат на самата сватба. Друга идея е все пак да излезеш няколко пъти с тези хора и да обсъдите какво ще се прави и как, особено с кума
Много неприятна ситуация, въобще не ти завиждам, но от тук нататък всички решения ще трябва да вземате двамата с бъдещия ти съпруг.
Успех!
Активен
svekarva
«
Отговор #277 -:
юли 22, 2013, 09:38:13 »
Предполагамр че приятелят ти иска женени кумове за църковния брак /така е по канон, без да е вече задължително/. Кажете им, че ги искате само за там....Друго не се сещам, но при разговор с тях, може наистина да се откажат.
Активен
beberona
Професор
«
Отговор #278 -:
юли 22, 2013, 12:26:30 »
Момичета да ви се похваля.... приехме и ние да сме кумуве на нашите приятели!
Беше много хубаво. Бяха направили пиленце като рибарче, с въдица и с рибка (моя мъж е много запален по риболова). Много хубажо беше, така се бях развълнувала. охххх....
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #279 -:
юли 22, 2013, 16:23:23 »
той ако отсега си прави с мама и татко сватбата, без да се съобразява с теб.... не знам докъде ще я докара по натам. Кажи си позицията директно и любезно на мъжа ти, помоли да не намесва родителите си в организацията. Все пак вие се жените, не те.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #280 -:
юли 22, 2013, 20:32:14 »
p_invisible
аз смятам че малко реакцията ти е пресилена. братовчед ми избра кум и кума които не познава въобще ( в мк, хората по традиция си предават кумство, и семейството което избра им кумува на семейството на братовчед ми вече от 100 години) . те са селски хора, и вкуса на обличане и живота който водат семейството на братовчед ми се разминава с кумовете със светлинни години. Но това не означава нищо. Кума и кумата бяха толкова весели през цялото време толкова щастливи че кумуват, пичове от всякъде. Настрани от кумуването аз никога не бих помислила че те някога биха били приятели, но те се държаха толкова добре и бяха много естествени и всички им се радвахме. Вече сте ги поканили и сигурно се вълнуват от това, и би било много грубо според мен да им кажете че не ги искате. Все пак ти си предложила те да ви кумуват. Помисли си добре дали искаш да бъдеш този човек който ще се отнесе така с хора само защото не са "представителни"?
Активен
svekarva
«
Отговор #281 -:
юли 23, 2013, 07:37:47 »
mariola85
, радвам се, че във форума има и чужденци, които ни карат да се замислим /поне мен/, че не е редно да се тупаме в гърдите, че много си обичаме страната, без да и познаваме дори традициите. И при нас кумуването е по наследство по традиция, но даже вече и не си спомняме за това.
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
«
Отговор #282 -:
юли 23, 2013, 08:52:53 »
Според мен също не е етично да отхвърлите вече поканените кумове!
Преди 2 години с моя мъж ставахме кумове на негов близък приятел. Ние с момичето не се познавахме, но въпреки това тя не реагира лошо или преднамерено. След сватбата започнахме по-често да се виждаме и да се опознаваме, така, че имате цял живот да си станете близки.
А и щом са приели, сигурно и те се готвят за кумството.
Активен
beberona
Професор
«
Отговор #283 -:
юли 23, 2013, 10:52:25 »
p_invisible мисля че трябваше да кажеш че не искаш тия хора да са ви кумове преди да отидете да ги каните. Сега стана много неудобно, защотото не се вълнуват, за което съм сигурна. Просто се примери и им дай шанс. Опознай ги, може би първото ти впечатление е погрешно!
Активен
Allicia
Сватбар
Публикации: 211
«
Отговор #284 -:
юли 23, 2013, 11:07:11 »
Много кофти ситуация. Но от една страна, може би е по- добре да не ги познавате чак толкова добре ( въпреки че не съм много убедена в това, понеже нямам този проблем). Но примерни при нас, кумовете са по- близки приятели на мъжа ми, а и решихме, че ще са най- подходящи те. Поканихме ги, те приеха... и сега имам чувството, че доста се променят и си навират носа там, където не им е работата и започват адски много да ме дразнят. Може би винаги са си били такива, а аз чак сега като започнах да ги опознавам по- добре го виждам. Може би съм изнервена, покрай цялата подготовка и малко преувеличавам. Не знам, но ме дразнят...
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...