Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 23:35:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - 7-ма част  (Прочетена 167929 пъти)

ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: април 14, 2013, 18:29:42 »

То това не е вратичка, а така се прави, защото няма как да се напишат и двамата ако не са венчани.
Активен
kler
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #166 -: април 15, 2013, 14:57:37 »

Как се канят кумове  има ли традиция?
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: април 15, 2013, 14:59:13 »

Има, ходи се с пиле, украсено вино/ракия, питка, торта, букет. Каквото искаш. Върни се назад в темата има дотса коментари по въпроса.
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: април 16, 2013, 13:03:21 »

И аз да се изкажа по въпроса с църквата.Нашите кумове са двойка от дълги години,но не са женени.Когато запазвахме час в църквата,единственото което погледнаха е дали по това време не са пости.Никой не ме е питал дали кумовете са венчани,а като пишеха документа за брак ме попитаха само кума ли да впишат или и двамата.Аз казах и двамата,тъй като никой отново не ме пита за семейното им положение.Това се случва в църква в Кюстендил и да подчертая,че за миг не ми е минало през ума,че само искат да ми вземат парите (това си личеше от отношението на всички).Явно навсякъде е различно.Например аз имам позната,на която ще и кумува сестра и и на въпроса ми дали няма да има проблем в църквата тя отговори,че са питали и може.Това вече ми е странно  crazy.
Активен
Malena27
Ентусиаст
**
Публикации: 51

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: април 16, 2013, 14:14:53 »

Между другото и при нас е така ще ни кумуват на мъжа ми брат му и съпругата му и от църквата нищо не ми казаха. Само ме попитаха дали са кръщавани и ми поискаха кръщелните и на двамата и това е. Питахме и в друга църква казаха, че няма проблем че са братя. crazy
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #170 -: април 16, 2013, 14:30:42 »

Да, точно по тези причина и по причината, че брат ми се ожени без жена му да е кръстена и че в църквата потъпкват всеки канон/правило и за тях няма редно и нередно стига да си вземат парите, нямам намерение да сключваме църковен брак. Поне не и само ето така, ако някой ден намеря църква, където още не са поругали всичко свято, със сигурност ще е страхотно да се омъжа в църква!
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: април 16, 2013, 15:02:37 »

Момичета, изчетох доста голяма част от другите части на темата, но се уморих от четене, а не успях да видя какви са традиционните подаръци за кумовете. Нашите кумове са се заинатили и не казват какъв подарък искат. Кумът каза - традиционен - халат, а кумата.. тя милата нищо не казва и скромно казва и за нея халат. А никъде не мога да намеря традиционните подаръци какви трябва да бъдат. Питахме ги многократно от какво имат нужда или какво искат да им го вземем като подарък, ама те и дума не обелват.. Моля ви, помагайте с идеи, момичета..
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #172 -: април 16, 2013, 15:43:33 »

Да, точно по тези причина и по причината, че брат ми се ожени без жена му да е кръстена и че в църквата потъпкват всеки канон/правило и за тях няма редно и нередно стига да си вземат парите, нямам намерение да сключваме църковен брак. Поне не и само ето така, ако някой ден намеря църква, където още не са поругали всичко свято, със сигурност ще е страхотно да се омъжа в църква!

Offtopic
При положение, че при църковните канони има една голяма част, която не се основава на нищо божествено или обяснимо, а само на закостенели човешки правила отпреди много години, не бих нарекла неспазването им "поругаване". Мисля, че емоцията е в повече тук и едва ли стриктното спазване на канона до дупка, прави хората по-вярващи или по-добри, по-скоро - фанатици. 
Offtopic

За кумовете и ние се чудим. Предложихме на нашите СПА почивка или въобще някоя екскурзия, но те не го възприеха, та сега обмисляме други варианти. За халатите не знаех, че били традиционни, каква е символиката, че ми стана интересно?
« Последна редакция: април 16, 2013, 15:45:57 от Деничка Звездичка » Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #173 -: април 16, 2013, 15:46:16 »

На мен пък това с халатите много ми харесва girl_wink Ще им вземете подхождащи се, по-луксозни girl_wink

За символиката предполагам, че е нещо свързано с даряването едно време. Нали на гостите са давали кърпи ли какво. И аз не съм много наясно crazy
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: април 16, 2013, 16:27:13 »

Момичета, изчетох доста голяма част от другите части на темата, но се уморих от четене, а не успях да видя какви са традиционните подаръци за кумовете. Нашите кумове са се заинатили и не казват какъв подарък искат. Кумът каза - традиционен - халат, а кумата.. тя милата нищо не казва и скромно казва и за нея халат. А никъде не мога да намеря традиционните подаръци какви трябва да бъдат. Питахме ги многократно от какво имат нужда или какво искат да им го вземем като подарък, ама те и дума не обелват.. Моля ви, помагайте с идеи, момичета..
доколкото знам от бабата, хавлии и носни кърпи, и чорапи са се подарявали на кумовете.
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
Публикации: 765

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: април 16, 2013, 21:24:55 »

аз помня, че нас ни питаха първо дали кумувете са кръстени и после дали са семейство.
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: април 17, 2013, 14:09:42 »

доколкото знам от бабата, хавлии и носни кърпи, и чорапи са се подарявали на кумовете.

Ами, и аз знам за хавлии и кърпи, но с днешната реалност не върви това да се подарява.. Много ни затрудняват като не казват какъв да е подаръкът, освен този халат за кума, като трябва да е винено червен като на Хю Хефнер lol

Иначе casky, аз вече гледам усърдно за сатенени халати, но засега намирам само по-обикновени..
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #177 -: април 17, 2013, 16:54:49 »

Аз пък съм си вкарала в главата, че като сменя цвета на спалнята (на два) ще взема халати на ме ни мъжа ми единият в единия цвят, другият в другия цвят. И ако на мен ми подарят някой хубав и луксозен много бих се зарадвала danceg Така че това е идея - да ползваш "техните" цветове в тях girl_wink

Провери по моловете в магазините за бельо girl_wink Поне кумата със сигурност ще я обзаведеш от там, в повечето случаи има доста голям избор girl_wink
« Последна редакция: април 17, 2013, 17:05:29 от casky » Активен
ra4e1
Сватбар
Публикации: 177

« Отговор #178 -: април 17, 2013, 17:23:05 »

Не е ли по- лесно да си размените еднакви неща, например уикенд за двама някъде? Наместо подаръци - малка ваканция?
Активен
Maria_Je
Любопитен
*
Публикации: 37

« Отговор #179 -: април 17, 2013, 17:59:51 »

Иначе casky, аз вече гледам усърдно за сатенени халати, но засега намирам само по-обикновени..

Тук има разни модели :
 - http://versionstouch.com/index.php?route=product/search&filter_name=%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD%20%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82
 - http://www.sexy-belio.com/luksozen-komplekt-halat-s-noshtnica-p2431.html
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: