Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 23:21:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - 7-ма част  (Прочетена 167903 пъти)

Butterfly1987
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: април 12, 2013, 10:08:34 »

Ние януари кумувяхме така- сгодени сме и август ще се женим, но тогава не бяхме подпикали и всичко си е наред. И аз съм го чувала това поверие, но за венчавката- ако кумувете не са венчани, а вие се венчавате, че ще се разделите и вие и те. Ама, сега да не те шашна още повече.
Според мен, това са само поверия и небива да ги оставяме да ни пречат- ако се обичате и се разбирате, едва ли точно това ще е причината да се разделите.
П.П. назад в другата тема май този случай е доста обсъждан, ако искаш се върни и прочети коментарите там.

И приятелите ни и ние ще имаме църковен брак, ако това имаш в предвид под ''венчавка'' smile а и за това четох, че дефакто кумовете не се сродявали помежду си а се сродявали с младоженците и не било проблем кумовете после да имат църковен брак.
Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: април 12, 2013, 10:09:44 »

Иначе ние като бяхме кръстници младоженците се разделиха, но нямаха църковен брак ...
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: април 12, 2013, 10:11:24 »

ratatui а какво значи ако не са венчани. Ами ако не са двойка? Нашите ще са един приятел и една приятелка, без да са заедно smile
И нашите са така. Просто ги предупредихме, че вече не могат да се оженят ако се съгласят да кумуват biggrin
На мен идеята кумата да е моя близка приятелка, а кума негов близък приятел много ми хареса, защото тези хора действително ще са до нас винаги. Иначе трябваше да изберем единия и приятеля/приятелката му, които няма да познаваме въобще, това хич не ми звучи добре.
Поверията.... ако трябва да се водим от всички, ще стане голям цирк. Да не говорим, че има такива, които си противоречат Wink
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: април 12, 2013, 10:16:24 »

И нашите кумове не са венчани. И аз мислих по въпроса. И се сетих за времето от преди 15-16 години, когато вуйчо ми и неговите приятели се женеха. Те са няколко двойки и основно си бяха кумове едните на вторите, вторите на третите и т.н. Като цяло обаче все кумовете бяха двойка, която още не се женени, защото тези които вече се бяха оженили имаха бебе и не можеха. Та и вуйчо ми и вуйна ми бяха кумове преди да се оженята, и техните кумове се ожениха след тях. Да са живи и здрави всичките и все така да се обичат още много години им желая. Не се психирайте от поверия. Важното е да се обичат младите, както се казва smile
Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: април 12, 2013, 10:19:49 »

Lillly ние точно затова решихме да не са двойка, за да може да си останем близки и за напред, както досега smile
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: април 12, 2013, 10:43:06 »

Здравейте,
и аз съм на мнение, че суеверията няма, а като почнеш да мислиш за нещо сам си го предизвикваш,но знам ли... моя годеник също е много суеверен, в същото време ще разочароваме младоженците, ако им откажем заради някакво си поверие. И според мен дори младоженците или кумовете да се разделят едва ли кумуването без брак преди това би било истинската причина. Просто исках да зная дали имате предишен опит с такъв казус и дали имате приятели или познати които са се разделили след сватбата...   insane вече ще откача ....
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: април 12, 2013, 10:53:12 »

Ами, при раздяла или неуспешен брак, вината си е на двамата, за които става въпрос, не на кумовете smile
То винаги е по-лесно да набедиш някой за виновен Wink
Хич да не ви пука, избирайте който ви е на сърце.
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: април 12, 2013, 10:56:30 »

Здравейте,
и аз съм на мнение, че суеверията няма, а като почнеш да мислиш за нещо сам си го предизвикваш,но знам ли... моя годеник също е много суеверен, в същото време ще разочароваме младоженците, ако им откажем заради някакво си поверие. И според мен дори младоженците или кумовете да се разделят едва ли кумуването без брак преди това би било истинската причина. Просто исках да зная дали имате предишен опит с такъв казус и дали имате приятели или познати които са се разделили след сватбата...   insane вече ще откача ....

Мила, статистически погледнато винаги ще се уцели някой да се е развел и кумовете да не са били семейство. Но това е суха статистика и нищо повече. Зарежи всякакви поверия! Аз лично съм нарушила поне 10 на сватбата, но сме много щастливи, разбираме се и човек няма как да знае какво му предстои, но планувам да празнуваме и златна сватба Wink
Затова, ако са ти на сърце тези приятели, с желание и без страх приемете поканата и всички бъдете много много щастливи Wink

Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: април 12, 2013, 10:59:34 »

Да, така е според мен вината си е в самите хора (било то младоженците или кумовете при евентуална раздяла).
Но въпроса беше за бъдещето на кумовете (тоест нас), дали ако не сме женени преди да кумуваме, сме обречени на раздяла или нещастен семеен живот,ако се оженим по-късно, както е в нашия случай- след 4 месеца ще  е нашата сватба.
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: април 12, 2013, 11:00:43 »

Мила, статистически погледнато винаги ще се уцели някой да се е развел и кумовете да не са били семейство. Но това е суха статистика и нищо повече. Зарежи всякакви поверия! Аз лично съм нарушила поне 10 на сватбата, но сме много щастливи, разбираме се и човек няма как да знае какво му предстои, но планувам да празнуваме и златна сватба Wink
Затова, ако са ти на сърце тези приятели, с желание и без страх приемете поканата и всички бъдете много много щастливи Wink

Благодаря много за успокоителните и окуражителни думи smile
Активен
Allicia
Сватбар
Публикации: 211

« Отговор #145 -: април 12, 2013, 11:03:13 »

Нашите кумове също не са двойка... но, ако гледаме толкова черно на нещата... най- вероятно щяхме да си останем без кумове. Почти не познаваме женени двойки....
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
Публикации: 775

« Отговор #146 -: април 12, 2013, 11:46:22 »

Реално погледнато поверията и суевероята НЕ са наука, следва - няма нищо доказано в тях, те са вид приказка, която хората са предавали и доизмисляли от уста на уста по една или друга причина! Реално погледнато не е изобщо логично да се приема, че ако не са двойка кумовете брака ви няма да върви! Това са две неща, които изобщо не зависят едно от друго в реалноя свят, ако едно семейство се разтрогне, то виновните за това са си само и еиднствено двамата, които са го създали, а не неомъжените им кумове. И в този ред на мисли, аз на суевероя не вярвам, а само на доказаното и научното, нашите кумове са най добрите ни приятели, всеки от двамата си има семейство и детенце. А зщо някой писа че не мигатд а се оженят помежду кумовете? Аз имам пресен случай на бъдещи младоженци, запознали се като кумове на моята кума. Т. е., когато моята кума се женеше, те също избраха най-добрите си приятели за кумове, а те не са се позннавали преди това, като се запознаха на сватбата се влюбиха и така са заедно вече 4 години скоро чакаме сватба :-)
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: април 12, 2013, 11:52:33 »

Да, така е според мен вината си е в самите хора (било то младоженците или кумовете при евентуална раздяла).
Но въпроса беше за бъдещето на кумовете (тоест нас), дали ако не сме женени преди да кумуваме, сме обречени на раздяла или нещастен семеен живот,ако се оженим по-късно, както е в нашия случай- след 4 месеца ще  е нашата сватба.
Е, не на практика нали вече сте женени biggrin
Ти 'ся за 4 месеца ли си ?!?  tease
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: април 12, 2013, 12:18:01 »

Е, не на практика нали вече сте женени biggrin
Ти 'ся за 4 месеца ли си ?!?  tease
хихихи, уж не съм,имам си сериозни намерения да се омъжа,но за 4 месеца знам ли какво може да стане...
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: април 12, 2013, 12:25:31 »

Offtopic
хихихи, уж не съм,имам си сериозни намерения да се омъжа,но за 4 месеца знам ли какво може да стане...
Както се казва в суеверен стил: Не дърпай дявола за опашката biggrin
какво да стане .... да се ожениш Wink
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: