Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 23:55:19
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - 7-ма част
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - 7-ма част (Прочетена 167959 пъти)
Butterfly1987
Ентусиаст
Публикации: 117
Re:Всичко за кумовете - 7-ма част
«
Отговор #135 -:
април 12, 2013, 10:08:34 »
Цитат на: ratatui в април 12, 2013, 09:53:24
Ние януари кумувяхме така- сгодени сме и август ще се женим, но тогава не бяхме подпикали и всичко си е наред. И аз съм го чувала това поверие, но за венчавката- ако кумувете не са венчани, а вие се венчавате, че ще се разделите и вие и те. Ама, сега да не те шашна още повече.
Според мен, това са само поверия и небива да ги оставяме да ни пречат- ако се обичате и се разбирате, едва ли точно това ще е причината да се разделите.
П.П. назад в другата тема май този случай е доста обсъждан, ако искаш се върни и прочети коментарите там.
И приятелите ни и ние ще имаме църковен брак, ако това имаш в предвид под ''венчавка''
а и за това четох, че дефакто кумовете не се сродявали помежду си а се сродявали с младоженците и не било проблем кумовете после да имат църковен брак.
Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477
«
Отговор #136 -:
април 12, 2013, 10:09:44 »
Иначе ние като бяхме кръстници младоженците се разделиха, но нямаха църковен брак ...
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #137 -:
април 12, 2013, 10:11:24 »
Цитат на: silver_f в април 12, 2013, 09:58:41
ratatui а какво значи ако не са венчани. Ами ако не са двойка? Нашите ще са един приятел и една приятелка, без да са заедно
И нашите са така. Просто ги предупредихме, че вече не могат да се оженят ако се съгласят да кумуват
На мен идеята кумата да е моя близка приятелка, а кума негов близък приятел много ми хареса, защото тези хора действително ще са до нас винаги. Иначе трябваше да изберем единия и приятеля/приятелката му, които няма да познаваме въобще, това хич не ми звучи добре.
Поверията.... ако трябва да се водим от всички, ще стане голям цирк. Да не говорим, че има такива, които си противоречат
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #138 -:
април 12, 2013, 10:16:24 »
И нашите кумове не са венчани. И аз мислих по въпроса. И се сетих за времето от преди 15-16 години, когато вуйчо ми и неговите приятели се женеха. Те са няколко двойки и основно си бяха кумове едните на вторите, вторите на третите и т.н. Като цяло обаче все кумовете бяха двойка, която още не се женени, защото тези които вече се бяха оженили имаха бебе и не можеха. Та и вуйчо ми и вуйна ми бяха кумове преди да се оженята, и техните кумове се ожениха след тях. Да са живи и здрави всичките и все така да се обичат още много години им желая. Не се психирайте от поверия. Важното е да се обичат младите, както се казва
Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477
«
Отговор #139 -:
април 12, 2013, 10:19:49 »
Lillly ние точно затова решихме да не са двойка, за да може да си останем близки и за напред, както досега
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
«
Отговор #140 -:
април 12, 2013, 10:43:06 »
Здравейте,
и аз съм на мнение, че суеверията няма, а като почнеш да мислиш за нещо сам си го предизвикваш,но знам ли... моя годеник също е много суеверен, в същото време ще разочароваме младоженците, ако им откажем заради някакво си поверие. И според мен дори младоженците или кумовете да се разделят едва ли кумуването без брак преди това би било истинската причина. Просто исках да зная дали имате предишен опит с такъв казус и дали имате приятели или познати които са се разделили след сватбата...
вече ще откача ....
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #141 -:
април 12, 2013, 10:53:12 »
Ами, при раздяла или неуспешен брак, вината си е на двамата, за които става въпрос, не на кумовете
То винаги е по-лесно да набедиш някой за виновен
Хич да не ви пука, избирайте който ви е на сърце.
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #142 -:
април 12, 2013, 10:56:30 »
Цитат на: Butterfly1987 в април 12, 2013, 10:43:06
Здравейте,
и аз съм на мнение, че суеверията няма, а като почнеш да мислиш за нещо сам си го предизвикваш,но знам ли... моя годеник също е много суеверен, в същото време ще разочароваме младоженците, ако им откажем заради някакво си поверие. И според мен дори младоженците или кумовете да се разделят едва ли кумуването без брак преди това би било истинската причина. Просто исках да зная дали имате предишен опит с такъв казус и дали имате приятели или познати които са се разделили след сватбата...
вече ще откача ....
Мила, статистически погледнато винаги ще се уцели някой да се е развел и кумовете да не са били семейство. Но това е суха статистика и нищо повече. Зарежи всякакви поверия! Аз лично съм нарушила поне 10 на сватбата, но сме много щастливи, разбираме се и човек няма как да знае какво му предстои, но планувам да празнуваме и златна сватба
Затова, ако са ти на сърце тези приятели, с желание и без страх приемете поканата и всички бъдете много много щастливи
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
«
Отговор #143 -:
април 12, 2013, 10:59:34 »
Да, така е според мен вината си е в самите хора (било то младоженците или кумовете при евентуална раздяла).
Но въпроса беше за бъдещето на кумовете (тоест нас), дали ако не сме женени преди да кумуваме, сме обречени на раздяла или нещастен семеен живот,ако се оженим по-късно, както е в нашия случай- след 4 месеца ще е нашата сватба.
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
«
Отговор #144 -:
април 12, 2013, 11:00:43 »
Цитат на: Seagirl в април 12, 2013, 10:56:30
Мила, статистически погледнато винаги ще се уцели някой да се е развел и кумовете да не са били семейство. Но това е суха статистика и нищо повече. Зарежи всякакви поверия! Аз лично съм нарушила поне 10 на сватбата, но сме много щастливи, разбираме се и човек няма как да знае какво му предстои, но планувам да празнуваме и златна сватба
Затова, ако са ти на сърце тези приятели, с желание и без страх приемете поканата и всички бъдете много много щастливи
Благодаря много за успокоителните и окуражителни думи
Активен
Allicia
Сватбар
Публикации: 211
«
Отговор #145 -:
април 12, 2013, 11:03:13 »
Нашите кумове също не са двойка... но, ако гледаме толкова черно на нещата... най- вероятно щяхме да си останем без кумове. Почти не познаваме женени двойки....
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #146 -:
април 12, 2013, 11:46:22 »
Реално погледнато поверията и суевероята НЕ са наука, следва - няма нищо доказано в тях, те са вид приказка, която хората са предавали и доизмисляли от уста на уста по една или друга причина! Реално погледнато не е изобщо логично да се приема, че ако не са двойка кумовете брака ви няма да върви! Това са две неща, които изобщо не зависят едно от друго в реалноя свят, ако едно семейство се разтрогне, то виновните за това са си само и еиднствено двамата, които са го създали, а не неомъжените им кумове. И в този ред на мисли, аз на суевероя не вярвам, а само на доказаното и научното, нашите кумове са най добрите ни приятели, всеки от двамата си има семейство и детенце. А зщо някой писа че не мигатд а се оженят помежду кумовете? Аз имам пресен случай на бъдещи младоженци, запознали се като кумове на моята кума. Т. е., когато моята кума се женеше, те също избраха най-добрите си приятели за кумове, а те не са се позннавали преди това, като се запознаха на сватбата се влюбиха и така са заедно вече 4 години скоро чакаме сватба :-)
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #147 -:
април 12, 2013, 11:52:33 »
Цитат на: Butterfly1987 в април 12, 2013, 10:59:34
Да, така е според мен вината си е в самите хора (било то младоженците или кумовете при евентуална раздяла).
Но въпроса беше за бъдещето на кумовете (тоест нас), дали ако не сме женени преди да кумуваме, сме обречени на раздяла или нещастен семеен живот,ако се оженим по-късно, както е в нашия случай- след 4 месеца ще е нашата сватба.
Е, не на практика нали вече сте женени
Ти 'ся за 4 месеца ли си ?!?
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
«
Отговор #148 -:
април 12, 2013, 12:18:01 »
Цитат на: Lillly в април 12, 2013, 11:52:33
Е, не на практика нали вече сте женени
Ти 'ся за 4 месеца ли си ?!?
хихихи, уж не съм,имам си сериозни намерения да се омъжа,но за 4 месеца знам ли какво може да стане...
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #149 -:
април 12, 2013, 12:25:31 »
Цитат на: Butterfly1987 в април 12, 2013, 12:18:01
хихихи, уж не съм,имам си сериозни намерения да се омъжа,но за 4 месеца знам ли какво може да стане...
Както се казва в суеверен стил: Не дърпай дявола за опашката
какво да стане .... да се ожениш
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11