Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 23:49:48

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - 7-ма част  (Прочетена 167950 пъти)

artemida777
Професор
Публикации: 466

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: април 07, 2013, 23:14:59 »

Честито! И пиленцето е много сладко Bravo
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
Публикации: 775

« Отговор #121 -: април 08, 2013, 00:21:54 »

Здравейте smile Ние вече си имаме кумове smile чухме нашето "Да"
Това е пиленцето за което се притеснявах, т.е. за украсата му. Мисля че като за първи път правено, Изглежда доста добре smile yahoo  yahoo  yahoo

Браво не мисля че бих могла да сътворя ткаова произведение някога! Страхотна фантазия и сръчност според мен има вътре! good

И честити кумове!
Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: април 08, 2013, 08:24:00 »

Честити кумове  Wink  а пиленцето е станало страхотно  Bravo
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: април 08, 2013, 09:35:57 »

Честито и от мен! А пиленцето е страхотно  good
Активен
beberona
Професор
Публикации: 361

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: април 08, 2013, 11:51:27 »

danceg  danceg  danceg
Благодаря ви момичета smile
Оказа се че не е толкова трудно да се направи пилето, така че не е до сръчност, а по скоро до фантазия и помоща дадена от вас. Благодаря за съветите, без вас нямаше да стане толкова сполучливо : yahoo yahoo
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: април 10, 2013, 18:13:18 »

Беборана, пилето е станало невероятно Bravo Аз не знам какво толкова се притесняваше, като се оказа, че си много сръчна give_rose
Сега прочетох, че според теб не е до сръчност, ама аз друго мисля по въпроса blum
Активен
MaiTe
Любопитен
*
Публикации: 47

« Отговор #126 -: април 11, 2013, 12:11:52 »

Здравейте момичета!
Нашата сватба мина, но пък сега ни предстои да кумуваме и се връщам да ви чета за идеи и вдъхновение.
За да не съм извън темата, ще кажа, че нас ни поканиха съвсем неформално, но сме близки приятели и толкова се зарадвахме, че изобщо не сме се замисляли какви са традициите, дали са спазени и дали да се съгласим. Ние поканихме нашите кумуве по същия съвсем неофициален начин. 
Сега мислим какво да подарим на младоженците и дали това да стане на самата сватба или малко по-рано. На мен ми се иска, освен един по-сериозен подарък, да им направим и малка изненада (нещо като тези фенери, които се пускат например).
Споделете, като бъдещи и минали булки, вие как сте с идеята изненадата от кумувете да е съвсем изенада, а не предварително съгласувана с вас?
(аз бих била съгласна, все пак сме избирали кумуве със съзнанието кои са тези хора и какво харесват).
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: април 11, 2013, 12:22:49 »

аз мисля че това е малко субективно, но ще си кажа мнението- особено в тази криза икономическа и вечна, в която живеем blum , предпочитам аз лично да не ме изненадват, ако са ми достатъчно близки да си го кажем взаимно, разбира се. Затова предварително се разбрахме с кумовете кой какво и защо. аз честно казано бях доволна от подаръците които разменихме, защото си бяхме полезни на макс, без изненада smile. Ама всеки си знае приятелите.лично мнение.
Активен
MaiTe
Любопитен
*
Публикации: 47

« Отговор #128 -: април 11, 2013, 12:30:52 »

Еми, много благодаря, разбира се, че е важно личното мнение, аз затова и питам. На мен идеята ми е по-скоро да ги питаме за основния подарък и да им направим мини-изненада по време на самата сватба. Но не съм сигурна как ще се приеме това.
Освен това май трябва да уточня, че всъщност младоженецът е много близък приятел, а булката е... по-далечна, така да се изразя и не искам да ставаме повод за недоволство.

Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: април 12, 2013, 09:45:34 »

Здравейте момичета,

моля дайте съвет, наши приятели ни поканиха да им бъдем кумове през Юни. С моя приятел сме сгодени (не сме се подписвали,но си имам пръстен),  нашата сватба ще е септември тази година, а на нашите приятели- началото на Юни. Но майка й казала, че имало вярване, че ако кумовете са двойка,но не са женени не било хубаво да кумуват, че щели да са нещастни след това и можело да се разделят sad
Аз съм доста суеверна,дори доста четох преди да избера дата за сватбата ни. И сега четох доста мнения,едни казват че наистина е вярно и имат доста приятели които са се разделили,други казват че е измишльотина.
Приятелят ми категорично отказва да отидем да се подпишем в общината преди да е дошла нашата сватба. И аз тотално не знам какво да правя,не искам да си рискувам щастието... Сега сме си щастливи и се обичаме,ама наистина ако не  е на хубаво не знам какво да правим... sad
Наистина ли има такова поверие, вие кумували ли сте без да имате брак?
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: април 12, 2013, 09:53:24 »

Ние януари кумувяхме така- сгодени сме и август ще се женим, но тогава не бяхме подпикали и всичко си е наред. И аз съм го чувала това поверие, но за венчавката- ако кумувете не са венчани, а вие се венчавате, че ще се разделите и вие и те. Ама, сега да не те шашна още повече.
Според мен, това са само поверия и небива да ги оставяме да ни пречат- ако се обичате и се разбирате, едва ли точно това ще е причината да се разделите.
П.П. назад в другата тема май този случай е доста обсъждан, ако искаш се върни и прочети коментарите там.
Активен
silver_f
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: април 12, 2013, 09:55:09 »

Ние кумувахме без да сме сгодени преди почти две години  smile Тази година ще е нашата сватба yahoo Аз това поверие го чух наскоро и незнаех за него ... но чак пък толкова да се робува на такива поверия  angry Незнам де вие си решавате  smile
Активен
silver_f
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: април 12, 2013, 09:58:41 »

ratatui а какво значи ако не са венчани. Ами ако не са двойка? Нашите ще са един приятел и една приятелка, без да са заедно smile
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: април 12, 2013, 10:00:22 »

Butterfly1987, мисля че разделите не се влияят от това, кой е кумувал и кой не! Това са си отношения между двама души! Вие и без да кумувате пак може да се разделите след 5 години /не ти го пожелавам, разбира се/.
С моя бъдещ съпруг също бяхме кумове на наши приятели преди 2 години, но не мисля, че това  ще "урочаса" отношенията ни. Ако след време се разделим, няма кумството да е причината  pardon

Според мен единствената причина за отказ за кумство е становището на църквата - при църковна сватба, ако кумовете не са семейство, но са двойка, те също се сродяват помежду си и след това не могат да имат църковен брак, защото вече веднъж са се сродили! Като този въпрос се разглежда по различен начин от всяка църква. Това ми го кажа отец от църква в Стара Загора. Питала съм в църква в София, казаха ми, че няма подобно нещо  pardon
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: април 12, 2013, 10:03:19 »

Е то е ако са двойка и не са венчани. Какво да ти кажа поверие- не е точно определено, аз го четох в старата тема май или една приятелка ми каза "Щом кумувете ви не са венчани да знаеш от сега, че и вие и те ще се разделите!"
 crazy
Подкепям напълно казаното от машка. Това поверие ще ви пречи, само ако му позволите и със сигурност няма то да е причина за раздялата на къгъто и да било. Но всеки сам си решава и ако ще се чувствате по-добре иначе...
« Последна редакция: април 12, 2013, 10:06:23 от ratatui » Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: