Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 07:17:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - 7-ма част  (Прочетена 168323 пъти)

petq1989
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614

моят сватбен ден 13.07.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: април 03, 2013, 17:57:37 »

кумове се канят с ракия с китка здравец и торта
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: април 03, 2013, 19:01:32 »

Кумове се канят с каквото ви е кеф biggrin
Активен
beberona
Професор
Публикации: 361

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: април 05, 2013, 11:35:48 »

Здравейте момичета:) Взех торта, питка, уиски, и пиле за утре за моите кръсници.Дойде и трудната част, как да окрася това пиле ....  good много ми е трудно. Гледах снимки в интернет, но никаде не пише за самата техника. Ако може някоя от вас да помогне... ще съм много благодарна. Стискай те палци, моите избраници да кажат "ДА"  smile
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: април 05, 2013, 11:38:40 »

Като гледам как се подготвяш едва ли ще откажат. А за украсата нямам идея, но го направи така както на теб ти харесва, така или иначе ще го ядете, а няма да си стои така украсено това пиле.
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: април 05, 2013, 12:09:21 »

Някъде бях гледала следното: в едно голямо плато посредата е сложено печено пиле,а около него (запълвайки платото) са наредени нарязани варени яйца,домати,краставици,може и листа от зелена салата да се вмъкнат някакси.Мисля,че нещо такова е лесен и практичен вариант.
Активен
beberona
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: април 05, 2013, 13:02:30 »

Като гледам как се подготвяш едва ли ще откажат. А за украсата нямам идея, но го направи така както на теб ти харесва, така или иначе ще го ядете, а няма да си стои така украсено това пиле.

Прочетох доста в интернет smile пишеше че това се носи и както всяка незнаеща булка, гледам всичко да е ОК smile
ra_di Благодаря ти мила, но аз гледах едно което е право и направено с глава от яйце и ми се искаше да е това, защото е интересно!
Ако някоя от вас го е правила да сподели тейниката, че съм в някъкъв ужас с това което престои утре (т.нар. "искането" )
Момичета без вас незнам какво ще правим булките, които незнаем какво искаме и незнаем как да го направим  crazy
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: април 05, 2013, 17:10:17 »

Здравей,

Говориш за пилето, което е направено като човече ли, защото в нашия край (Варненско) така украсено пилето е дар за кръсниците, но не като се канят, ами на самото сватбено тържество и те танцуват ръченица, за да си го откупят (или танцуват и дават парички).
Ако това имаш предвид, сме го правили по следния начин: Самото пиле се поставя в погача, която има дупка посредата. В тази дупка се слага гърлото от голяма бутилка или цяла по-малка бутилка, на която всъщност пилето се поставя и по този начин стои изправено. От палачинка му се прави наметало, а главата е от сварено яйце, което се украсява с черен пипер или зърна бахар за очички и лентичка пипер например са устичка. От по-малка камба червена, като се махне дръжката и семките, може да се нахлупи като калпаче. Това от моя скромен опит smile
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: април 05, 2013, 18:30:32 »

beberona, това пиле, за което говориш е за в деня на сватбата при надиграването с шаферите.
Seagirl, ти го е обяснила много добре.
Иначе нашето пиле за надиграването ни го предоставят украсено (като човече) от ресторанта за 25лв.
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: април 05, 2013, 19:08:22 »

И аз затова предложих такъв лесен вариант,понеже такова украсено пиле се откупува от кума в деня на сватбата.Знам,че има хора хоито специално се занимават с такава украса или пък от ресторанта го украсяват.Но който е по-сръчен може и сам pardon
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: април 05, 2013, 19:53:19 »

С милото се посмяхме на тази обява, но явно не е имало за какво
http://prodavalnik.com/pravya-kumsko-pile-i-pogachi-za-svatbi-i-krscheneta-i20460649
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: април 06, 2013, 10:23:21 »

Момичета, кумското пиле сме го правили два пъти (за сватбите на братовчедите ми), но аз за моята не исках. Попитах и кумовете ни дали държат, те казаха, че за каквито и дарове да играят, нямат претенции. Ето защо, аз поръчах една торта, много готина беше, "Честито кумство" пишеше на нея и една много голяма и хубава погача. Та на кръстниците играха с торта и погача. Просто с майка ми бяхме много ограничени с времето и пилето нещо реших да го прескоча. Мисълта ми е, ако не ви е присърце или пък смятате, че е поредната дреболия, която утежнява бюджета, може и без него  Wink
Всеки сам си решава. Иначе като предложения още да Ви споделя, понеже имам скромен опит с народните танци и почти винаги по сватби участвам в надиграването, на една сватба играхме на кума с погача (2 бр. малка и голяма), бутилка вино, бутилка уиски, пиле (но беше само пилето, без украса), за кумата торта и бутилка шампанско. Всички дарове бяха в целофан, сложени на картонени подложки и вързани с панделка. Това за подложки е много хитро, особено за по-меките и по-тежки дарове, защото иначе танцьорите не им е удобно или много се цапат.  Каквото и да решите да "дарите" кръсниците винаги ще са щастливи  good
Активен
beberona
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: април 06, 2013, 10:23:34 »

Здравейте smile Днес е деня за ""искането на кумуве".Снощи направих пилето, като човече, за да е по интересно. Знам че повечето ги правят за самата сватба, но с милото решихме да е интересно. Мисля че се получи, след като мине всичко ще ви пусна снимки, горда съм с произведението си smile
Остана само да чуем довечера и голямото ""да" и  yahoo  Bravo
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #117 -: април 06, 2013, 12:49:37 »

Хайде, стискаме ви палци danceg А пък дали е човече или не е важното е да е от сърце heart
Активен
beberona
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: април 07, 2013, 22:10:57 »

Здравейте smile Ние вече си имаме кумове smile чухме нашето "Да"
Това е пиленцето за което се притеснявах, т.е. за украсата му. Мисля че като за първи път правено, Изглежда доста добре smile yahoo  yahoo  yahoo

* pileto_na_vilito.jpg (74.71 KB, 960x720 - видяно 3895 пъти.)
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: април 07, 2013, 22:14:21 »

Честито за кумувете!
А пилето е станало страхотно  good , браво! Може да се наложи да даваш указания как се прави  Wink. Стана ми любопитно как го изправи, какво го държи?
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: