Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 23:40:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - 7-ма част  (Прочетена 167939 пъти)

SummerMoon
Сватбар
Публикации: 265

Много,много влюбена :)

« Отговор #450 -: януари 22, 2014, 10:11:28 »

И аз ще ти препоръчам ваучерите за колективно,ние от няколко години само така си правим почивките,досега не е имало издънка. good
Активен
strafi
Ентусиаст
**
Публикации: 139

« Отговор #451 -: януари 22, 2014, 10:46:29 »

Явно избора на кумове не е толкова лесен. Ние решихме всеки да избере. Проблемът идва от това, че и двамата избрахме мъже... Задължително ли е кумовете да са разнополови?
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #452 -: януари 22, 2014, 11:00:05 »

За църквата е абсолютно задължително. За гражданското са нужни просто двама свидетели.
Активен
zai4e_kate
Професор
Публикации: 306

Моят сватбен албум

« Отговор #453 -: януари 22, 2014, 11:13:06 »

svekarva благодаря за линка  give_rose
strafi и ние също имахме същия проблем ,за това избрахме единия кум/след дълго мислене/ и неговата приятелка си дойде като в комплект ,и готово  good
Активен
strafi
Ентусиаст
**

« Отговор #454 -: януари 22, 2014, 11:57:25 »

Май доста ще го мисля. Ние няма да правим църковен брак и ако няма проблем свидетелите да са мъже може да са ни те двамата. И двамата имат съпруги, но ние тях си ги имаме за по-близки.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #455 -: януари 22, 2014, 11:59:49 »

Помисли добре, защото после на официалната маса какво ще правите? Трябва да ги слагате с жените им, съответно и на сватбените снимки ще е доста странно...
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #456 -: януари 22, 2014, 12:10:19 »

Ние сме с необвързан кум и женена кума. На официалната маса кумата ще я сложим с мъжа й, няма как просто. Ако дотогава се обвърже и кума, и неговата половинка.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #457 -: януари 22, 2014, 12:14:42 »

Нашите кумове не бяха двойка, тя си има приятел, той не. Тя и за секунда не си е правила устата приятеля й да е на нашата маса. За мен беше страхотно и за речите и за всички игри с кумовете, не си представям как щеше да се върже с други хора на масата. Ако за женени обаче, вече става сложничко да се делят.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #458 -: януари 22, 2014, 12:16:22 »

Когато са мъж и жена е друго. Пример: танца на кумовете - не могат двама мъже да танцуват, докато ако са мъж и жена, независимо, че не са двойка не пречи. При снимките също ще е странно от двете страни на двойката да са само мъже...Това е лично мнение  give_rose
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #459 -: януари 22, 2014, 12:26:42 »

И на мен ми се струва странно. Също ако има надиграване с пиле и торта и това няма да се получи много добре. Гостите също няма да го приемат според мен с ентусиазъм (най-много да си помислят, че са двойка Wink ), но има някои традиции, които човек трудно може да избегне. Wink

Зависи какъв тип гости и сватба ще правите, но трябва да се обмисли добре от всички страни.
Активен
strafi
Ентусиаст
**

« Отговор #460 -: януари 22, 2014, 13:26:39 »

Знам ли.... Като цяло почти няма да имаме от традиционните ритуали, танцът могат да го изтанцуват със законните си половинки. Относно настаняването мислихме да сме сами на челната маса, а от двете ни страни на други маси кумове и шафери. Цялото ни виждане за сватбата  доста се различава от общоприетото. Важното е да се забавляваме и да споделим този ден  с хората, които обичаме.Още ми е пълна лудница, ще го мислим  smile Благодаря ви, доста помагате да си избистря нещата give_rose
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229

« Отговор #461 -: януари 22, 2014, 14:05:37 »

След като няма да имате почти никои от ритуалите, както и църковен брак, според мен не пречи да са двама мъже. Кои ритуали ще имате? Ако и гостите ви са с по-разчупено мислене и няма консервативни хора , съвсем не виждам проблем  pardon Защото все пак е важно за атмосферата на сватбата как гостите ви ще възприемат кумовете. Важно е и дали кумовете носят на майтап, защото все ще се намери някой шегаджия сред гостите  tease
Активен
strafi
Ентусиаст
**

« Отговор #462 -: януари 22, 2014, 14:59:34 »

За сега сме ги свели/ритуалите/ до ритане на менче, захранване, разчупване на питка, реч,хвърляне на букет, разрязване на торта. И естествено търся из нета не толкова популярни/но забавни/игри. Ххехех всички имаме добро чувство за хумор и разчупено мислене, единствено родителите му не съм сигурна как ще приемат да ни кумуват двама мъже.
Активен
Sunnyy123
Любопитен
*
Публикации: 26

« Отговор #463 -: януари 22, 2014, 15:35:38 »

strafi, при нас ритуалите ще са същите. А за кумовете вие си решавате, не трябва да се влияете, щом вие сте сметнали, че те са най-подходящи, не се притеснявайте тогава. Родителите винаги ще имат нещо против, ако не за кумовете, то за нещо друго, но в крайна сметка това е вашата сватба, вашият ден. smile
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
Публикации: 775

« Отговор #464 -: януари 22, 2014, 16:01:08 »

Аз от опит мога да кажа, че поне за нас и нашите гости нищо странно нямаше/няма на сватбата нито по снимки, филми и прочее.

Както писах по горе нашите кумове бяха най-добрата ми приятелка и най-добрия прител на мм. И двамата бяха със семействата си, т.е. жена/мъж/дете (едно на 2г.). Всички бяха на нашата маса и беше не само НЕстранно а многоо весело. Не съжалявам, че направихме така (всъщност изобщо не съм се замисляла, за мен се подразбираше, че не мога да лиша приятелите ни от техните половинки, аз не бих се чувствала добре, ако така постъпят с мен), защото първо според мен това беше голямо уважение към двамата ни свидетели и второ беше наистина страшно весело. СНимките са станали прекрасни (особено с малката принцеса на масата, с бебешки стол, украсен в цветовете на сватбата с панделки и воали  heart)и ни най малко не изглеждат странно Wink. А за всичките му там традиции, танца на кумовете си беше по семейно му, всеки с жена/мъжа си. Рязане и ядене на торти от кумове, също беше така - всеки храни половинката си с торта. За речта кума и кумата излязоха отпред пред всички гости, не говориха от масата, бяха подготвили заендо реч, и вдигнаха заедно наздравица. Бяха мнгоо сладки. Така че като цяло не виждам нищо странно и грешно, напротив, живеем в модерни времена, традициите се променят заедно с хората и начина им на живот. Та така ние си спазихме традициите, но по модернизиран и приятен за нас си начин  girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: