Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 04:04:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - 7-ма част  (Прочетена 168086 пъти)

yana_traeva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 784

Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: ноември 18, 2013, 10:01:50 »

ехо на мойто въпросче може ли да отговори някой? какво се носи при кумовете освен бъклицата и букет за кумата, родителите на моя носят ли нещо бонбони сладки и тем подобни?
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #406 -: ноември 18, 2013, 10:48:18 »

за кума се носи бъклица, ние не сме даже и букет носили за кумата. Както е писала Seagirl няма задължителни неща, как го решите така smile. Аз знам само за бълкицата. За родителите не знам да трябва да се носи нещо, ние не сме носили нищо.
Активен
SummerMoon
Сватбар
Публикации: 265

Много,много влюбена :)

« Отговор #407 -: ноември 21, 2013, 12:06:07 »

Здравей,

Ще ти споделя как са процедирали мои приятели, на които кумовете бяха от друг град.
В единия случай, бяха говорили с хотела и във фоайето имаше скромна почерпка, дребни сладки, соленки, хапки и питиета. Отидохме свитата на младоженеца за около 30 мин. по една наздравица, едно хоро и айде към булката. На друга сватба пък, на кумовете не им беше удобно да посрещат никой в хотел, затова кума и кумата дойдоха направо в жилището на младоженеца и всички заедно от там тръгнахме за булка.
Няма неща, които "трябва", а по-скоро въпроса е как ще ви е удобно на Вас като младоженци и на кумовете. Договаряте се и както сте решили, така ще стане.
Когато аз и мъжа ми бяхме кумове, дойдоха да ни вземат от жилището ни. Беше си голяма отговорност да се подготвим, буквално за 30 мин. беше цялото гостуване, все пак има още доста ангажименти, а и акцента е върху взимането на булката. Останаха ни храна и питиета за 2 седмици напред  pardon
Обсъдете с кумовете какво е удобно за вас и за тях. Успех  good
Благодаря,това си е идея за посрещането в хотела,стига всички да са съгласни.При нас е много сложно,защото сватбата ще е в моя роден град,а младоженецът,кумовете и доста от гостите ще са от друг град...
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525

Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: декември 30, 2013, 00:42:27 »

Здравейте,

Искам да помоля за идеи за подаръци за кумувете. Когато аз бях кума преди 8 г. не бяхме двойка с кума и младоженцките решиха да ни подарят по нещо, което да ни остане за спомен, и избраха злато. Така на мен подариха пръстен, а на кума - кръст. Нашите кумове обаче са двойка, не са женени, но живеят заедно. Те искат да ни подарят халките, а ние нямаме идея как да им върнем жеста, така че приемам всякакви предложения.  smile
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
Публикации: 775

« Отговор #409 -: декември 30, 2013, 01:21:20 »

Ние подарихме на кумата златен синджир със сърце с инкрустирано диамантче, а на кума - той си пожела - спа уикенд в австрия. ( нашите не бяха двойка, а най-добрите ни приятели)
Активен
SummerMoon
Сватбар

« Отговор #410 -: декември 30, 2013, 12:16:52 »

Ето още нещо,за което не съм помислила...Представям си колко неща изскачат в процеса... shok
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: декември 30, 2013, 12:39:25 »

Нашите също не са двойка. На кума ще му подарим нещо, свързано с колекционерстването му (монети), на кумата ми се иска да й взема кръстче от бяло злато.
Активен
zai4e_kate
Професор
Публикации: 306

Моят сватбен албум

« Отговор #412 -: декември 30, 2013, 15:54:40 »

Ауууу  Oh my ... angry като гледам какви подаръци подарявате направо не знам ние какво ще подарим.С ограничени средства сме и злато няма как да им подарим на нашите кумове  crazy
Имах една идея да им подариме скокове с бънджи ама все още е само в мойта глава.Ще се радвам на всякакви идеи за не много скъп подарък  tease
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #413 -: декември 30, 2013, 16:17:19 »

Двойка ли са? Ако са, може някакъв домакински уред. Ако не са, може да спазите българската традиция, според която кумовете се даряват с ризи, кърпи, пижами.
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525

Моят сватбен албум

« Отговор #414 -: декември 30, 2013, 16:32:55 »

Ако са двойка и са христиани можете да им подарите икона. Не е необходимо да се охарчвате допълнително с освещаването й - те ако искат могат да си я осветят по всяко време.
За съжаление в моя случай това не е удачен подарък, тъй като нашите кумове са чужденци и са католици. Но сме категорични, че злато няма да им подаряваме, така че аз също приемам още предложения!  smile
Активен
zai4e_kate
Професор
Публикации: 306

Моят сватбен албум

« Отговор #415 -: декември 30, 2013, 16:39:30 »

те са двойка ,но не живеят заедно...абе малко е сложно при тях  Girl_hide
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #416 -: декември 30, 2013, 17:29:05 »

Зайче, някакъв уикенд тук в България?

Мина, католиците също са християни, бе душа biggrin Аз не виждам какво пречи в случая пак да се подари икона. Така хем е българско, хем православно (за тях - екзотично) и християнско. Особено подходящо според мен е да се подари икона със сцената на въведение Богородично, тъй като денят, в който се чества е и познат като ден на християнското (не православното, а християнското) семейство. Това е празник и за католици, и за православни. Божията майка е най-почитаната светица и в православието, и в католицизма. Семейството също има еднаква ценност при двете деноминации. Даже в католическата катедрала в София точно под кръста е поставена православна икона, подарък от вече покойния патриарх Максим. Не сме чак толкова различни smile
Активен
SummerMoon
Сватбар

« Отговор #417 -: декември 31, 2013, 10:50:54 »

Идеята за уикенд изобщо не е лоша good
Активен
kali87
Ентусиаст
**
Публикации: 144

Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: декември 31, 2013, 12:55:24 »

Довечера ще си поканим и ние кумовете. За кума ракия, а на кумицата съм омесила сладка баница. Моята баба така се шегуваше "Кум с ракия се кани, кумица със сладко" smile

После направо ще отпразнуваме Нова Година.

Активен
pufeta
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #419 -: януари 02, 2014, 11:11:07 »

Здравейте и от нас.Любопитно ми е да изкажете мнение по въпроса редно ли е,има ли проблем да бъдат кумове сестрата на младоженеца и нейния съпруг?
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: